Mogelijk play-offs voor SC Heerenveen

SC Heerenveen pakte afgelopen zaterdag tegen FC Twente het benodigde punt voor een plaats in de Europa League komend seizoen. Er bestaat desondanks nog een mogelijkheid dat de Friezen alsnog zullen deelnemen aan de play-offs.

Heerenveen treedt op 17 mei aan tegen Twente in de nationale bekerfinale. Wanneer de Friezen deze eindstrijd verliezen, vijfde blijven in de Eredivisie en Twente het seizoen als nummer twee afsluit, verovert de ploeg van Trond Sollied een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League. De play-offs kunnen de club echter een plekje in de derde voorronde van datzelfde toernooi opleveren. Op de website van de KNVB wordt deze regel uitgelegd.

Algemeen directeur van Heerenveen Yme Kuiper is helemaal niet blij met dit nieuws, zo zei hij tegen Infostrada Sports. "We waren tot vorige week in de veronderstelling dat we het hoogst mogelijke ticket voor de Europa League zouden krijgen. De UEFA heeft dat blijkbaar veranderd. Dit is vreemd. Wij hebben daar moeite mee."

Kuiper liet weten dat Heerenveen zich niet zomaar neerlegt bij deze situatie, maar zal afwachten hoe de komende weken gaan verlopen. De KNVB liet maandag al weten dat aan de hernieuwde opzet van de UEFA niet kan worden getornd.

Het besluit van de UEFA kan ook gevolgen hebben voor clubs als FC Utrecht, NEC, Feyenoord en Vitesse, die de competitie mogelijk als nummer negen afsluiten en door deze regel de play-offs kunnen mislopen.

Submitter:  Bron: Goal.com