Horner: "Red Bull RB5 heeft veel potentieel"

Red Bull Racing-directeur Christian Horner denkt dat zijn team nog niet het volle potentieel heeft benut dit seizoen. De Oostenrijkse renstal won in de regen in China en met Sebastian Vettel staan ze er in het kampioenschap goed voor. Jenson Button vreest in ieder geval het team uit Milton Keynes.

De Red Bull RB5 rijdt momenteel nog zonder dubbele diffuser rond en mede daarom denkt Horner dat er dit seizoen nog veel in het vat zit. "Ik denk dat we een goede auto hebben. Ik zitten veel nieuwe zaken aan te komen en we wachten nog op de komst van de dubbele diffuser," aldus de Brit. "Het is nog vroeg in het seizoen, maar we hebben laten zien dat we zowel onder droge als natte omstandigheden snel zijn."

Horner denkt dat Vettel Button in Bahrein had kunnen verslaan afgelopen zondag. "Je kunt aan het raceplot zien dat we Jenson bij konden houden en dat elk van onze stints drie of vier ronden langer door ging. Dus ik denk dat we hem bij de pitstops voorbij zouden zijn gegaan. Het was wel lastig om andere auto's te volgen, omdat er veel bandenslijtage was. We konden zien dat we het tempo hadden en daarom wil ik Jenson feliciteren, omdat hij de kansen wel benut heeft," aldus de Brit die er wel aan toevoegde dat Lewis Hamilton het winnende scenario voor Vettel onmogelijk maakte zondag.