Kindjes belaagd door oversekste buschauffeur

De ouders van zeven autistische en slechthorende kinderen uit Zeist hebben de chauffeur van het schoolbusje beschuldigd van het aanzetten tot seksuele handelingen. Volgens de groep ouders heeft de man onder meer geëist dat de kindjes elkaar gingen zoenen.

Een vader doet zijn verhaal in het AD. "Eerder had onze zoon al eens verteld over eigenaardig rijgedrag, zoals het stoppen midden op een kruispunt, maar dit was wel even wat anders. Ook zette hij soms keihard de radio op ruis. Een meisje is slechthorend en dat is extra pijnlijk. Het is echt onwezenlijk allemaal."

De ergste beschuldiging kwam van andere ouders. Zo zou de man de jongsten hebben gevraagd hun broek uit te doen, om zich door andere kinderen te laten likken. De oudsten van de groep zouden dat maar net hebben kunnen voorkomen.

Werkgever Connexxion heeft de chauffeur  voorlopig op non-actief gesteld. Voordat er definitieve maatregelen worden ondernomen, mag hij zijn kant van het verhaal aan de werkgever vertellen. De politie heeft ondertussen ook een onderzoek ingesteld.


Kindjes belaagd door oversekste buschauffeur  (foto: DAG)