Geen Gibson-gitaren meer in toekomstige Activision games

De Guitar Hero serie van Activion laat zich kenmerken door de Gibson gitaren. Het leek er dus op dat het wel spreekwoordelijk snor zat tussen Gibson en Activision. Toch waren de twee verwikkeld in een patent-strijd die al een behoorlijke tijd gaande was. Gelukkig is alles sinds afgelopen week opgelost, en zijn de bedrijven weer lief tegen elkaar. Toch hoeven we in de toekomst door dit voorval geen Gibson gitaren meet te verwachten voor Activision games, meld Gamasutra.

Wat was het probleem precies? Het ligt nogal ingewikkeld: In maart klaagde Activision Gibson Guitar Corporation aan omdat Gibson een nogal vreemd patent had:

"System and method for generating and controlling a simulated musical concert experience."

Activision wilde dit patent ongeldig laten verklaren en Gibson, op hun beurt, vond dat Activion zich schuldig maakte aan patentmisbruik, waar Gibson hen een jaar eerder voor had aangeklaagd.

17 april heeft de rechter de klachten van beide bedrijven nietig verklaard, de rechtszaak is nu dus definitief over. Ondanks dat Activion en Gibson weer vriendjes zijn, zal in de toekomstige games van Activision geen Gibson-gitaar meer te vinden zijn.

Activion zit echter nog steeds in de knoop met een andere patent-strijd. Door de titel waar nu door Activision aan werkt, DJ Hero, heeft het bedrijf ruzie met Genius Products. Uiteraard laten we jullie het weten hoe het afloopt.


Geen Gibson meer..