[NHL] Uitslag Flames - Blackhawks

De Chicago Blackhawks hebben de volgende ronde van de play-offs in de NHL bereikt. Er werd met 4-1 gewonnen van de Calgary Flames waardoor de eindstand in de serie 4-2 in het voordeel van de Blackhawks is.

Vooraf werd verwacht dat de play-offervaring van de Flames wel eens doorslaggevend zou kunnen zijn in deze serie. De Flames reikten in 2004 tot de Stanley Cup finale en haalden in de daaropvolgende jaren steeds de play-offs. De Blackhawks hebben daarentegen al dertien jaar de play-offs niet gehaald en maar liefst veertien spelers onder de 25 jaar onder contract.

De Flames kwamen in deze wedstrijd echter bijna niet voorbij Nikolai Khabibulin, ook wel liefkozend The Bulin Wall genoemd door het publiek. Hij stopte maar liefst 43 van de 44 schoten op doel. De Flames hadden slechts zestien schoten op doel, maar scoorden daarin wel viermaal. Daarbij moet worden aangetekend dat het laatste schot in een open doel was. Miikka Kiprusoff had het doel verlaten om een extra speler op het ijs te krijgen om alsnog een goal te forceren.

Chicago kwam al snel in de wedstrijd op voorsprong. Flames-speler Todd Bertuzzi werd na anderhalve minuut spelen naar de strafbank verwezen na een elleboogstoot, en in de daarop volgende powerplay scoorde Patrick Kane uit een rebound van een schot van Dustin Byfuglien. Diezelfde Byfuglien leverde de assist voor de goal van Adam Burish, een krappe acht minuten later. Bryan Campbell maakte in de tweede periode de 3-0, wederom in een powerplay-situatie. De Flames kregen nog even hoop toen Bertuzzi scoorde in de eerste minuut van de derde periode, maar verder kregen zij de puck niet meer langs The Bulin Wall. In de laatste vijf seconden strooide Byfuglien nog wat extra zout in de wonden door de 4-1 in een leeg net te scoren.