Trap die kutmarokkanen het land uit (2)

Een week geleden beschreef ik het gesodemieter rond twee zwaar criminele Marokkaanse broers die Amsterdam West onveilig maken. Nee, de Piet Mondriaan Groep is geen jazzcombo. Echt niet. En zodadelijk kom ik daar ook op terug. Fris hier uw geheugen op: http://frontpage.fok.nl/column/9438/1/-DriekOplopers:-Trap-die-kutmarokkanen-het-land-uit!.html

Maar naast die heel erge overlast door sommige Marokkanen valt er natuurlijk ook wel wat te lachen. Een militante moslim krabt in Amsterdam reclameposters voor mooie lingerie kapot. Eerlijk gezegd heb ik ook zo mijn bedenkingen, want de vrouwen op die poster voldoen voor de volle honderd procent aan het ideaalbeeld van veel mannen, en ze zijn wel érg schaars gekleed. Maar ja, het ís tenslotte ook reclame voor ondergoed, en niet voor dieselolie. Maar het is sneu voor al die meisjes die volgens het ideaalbeeld nét een iets te dik achterwerk hebben, een beginnend buikje of net iets te grote/te kleine/te puntige/te ronde borsten, en zich laten wijsmaken dat ze er dus niet meer toe doen. Trouwens, mevrouw Oplopers draagt geen Sapph maar Hunkemöller, en ik kan mijn ogen niet van haar afhouden! En daar komt geen photoshop aan te pas. Wát een onvoorstelbaar lekker wijf! Maar hoe je het ook wendt of keert: die reclames overtreden geen wet, dus mogen ze op straat hangen. Maar Tarix Abdullah vindt van niet. Hij vernielt die posters. Voor Allah. Zegt ‘ie.

Hahaha, die Tarix, wát een randdebiel! "Ik doe het om vrouwen en kinderen te beschermen die hier langskomen. Straks denken vrouwen nog dat zij er zo uit moeten zien om mannen te behagen,” zegt ‘ie in de Telegraaf. O. Moet ik dan ook maar de eerste de beste moslima met een volledig bedekt gezicht haar burka of nikaab even afpellen? "Ik doe het om vrouwen en kinderen te beschermen die hier langskomen. Straks denken vrouwen nog dat het normaal is om als een soort onderdanige hond zo ingepakt over straat te moeten."

Blijkbaar heeft die Tarix Abdullah maling aan onze Nederlandse wetten. Wetten die duidelijke regels opstellen voor de vrijheid van meningsuiting, wetten over welke lichaamsdelen je wel of juist niet openbaar mag laten zien of afbeelden, wetten over het verbod op het vernielen van de spullen van een ander. Maar die meneer trappen we het land natuurlijk niet uit. Zo erg is het allemaal nou ook weer niet, een paar posters vernielen. Taakstrafje, schadevergoedinkje, klaar.

Maar Rita Verdonk vindt dat er krachtig moet worden opgetreden. Dus gaat ze met haar politieke groepering meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Onder de naam “Trots Op Amsterdam”. Nee, een verkiezingsprogramma is er nog niet. Het enige wat Rita te melden heeft, is dat burgemeester Cohen veel te soft optreedt tegen het tuig dat onze Koninginnedag verpest. Ach, die Rita. Wel een beetje zielige vertoning trouwens: ze werd gespot toen ze op weg was naar de ambtswoning van de burgemeester om daar een brief in de brievenbus te doen. Okee, er was nogal wat te doen rond haar weggestuurde woordvoerder, haar ex-compaan Sinke en haar financiële wanbeheer. Maar dat nu zelfs de postzegelkas leeg is… Geen partijprogramma, geen aanhang en geen postzegels. Wees er maar trots op. Een voordeel zie ik wel voor deze nagenoeg failliete partij. Omdat ze amper een verkiezingsprogramma hebben, kunnen de foldertjes van een buitengewoon bescheiden formaat zijn. Dat kost geen geld en is niet duur, om er maar eens een typisch Amsterdamse wijsheid tegenaan te gooien…

Ben ik er dan op tegen dat Rita Verdonk een poging waagt, in 2010 een paar raadszetels in onze hoofdstad in de wacht te slepen? Nee hoor. De kiezer mag het zeggen. Amsterdammers zijn doorgaans slimme mensen. Met een beetje mazzel gebruiken ze hun gezond verstand, en stemmen straks niet op die club van Rita. Wat ik dan ben? Trots Op Amsterdam!

Okee, genoeg om de hete brei heen gedraaid. Genoeg lolbroekerij. Want een oplossing voor de grote problemen met die twee Marokkaanse broers in Amsterdam West, die de harde kern vormen van een straatbende, is nog niet in zicht. Verblijfsvergunning verlopen, de stadsdeelburgemeester en veel anderen vinden dat ze uitgezet moeten worden, en allerlei geitenwollensokkentypes vinden juist dat ze moeten blijven. En dat laatste gaat potdomme nog lukken ook. Want inzake een van de twee broers heeft de rechter inmiddels gesproken: hij mag blijven en de IND die hem wilde uitzetten krijgt niet zijn zin. Deze uitspraak is het definitieve failliet van de rechtsstaat. Mij schieten twee juridische termen te binnen. In de eerste plaats de blijkbaar niet toegepaste belangenafweging tussen enerzijds de maatschappij en anderzijds de crimineel in kwestie. In de tweede plaats kent het recht ook het begrip “misbruik van recht”. Dat gaat, heel kort samengevat, over rechtsverzoeken die zo apert onredelijk zijn, dat het recht daar niet voor bedoeld is.

Ik zei ook al eerder dat de meeste Marokkanen in ons land prima meedoen met de maatschappij. Maar van mensen die het écht verdienen om weggestuurd te worden kunnen wij ons dus amper ontdoen. Dat is niet in orde. Hoogste tijd voor heel snelle noodwetten waar rechters niet meer omheen kunnen. En wat mij betreft mag de PVV de teksten van deze wetten bedenken, en ze daarna aan de Kamer voorleggen. Immers, de PVV heeft veruit de grootste mond over de overlast “die ons door die buitenlanders wordt aangedaan,” dus zij zijn de aangewezen partij om een oplossing aan te dragen. Buitenlanders zijn hun core-bussiness. Laat de PVV deze uitgelezen kans dan maar benutten om te laten zien of ze met een serieus initiatiefwetsvoorstel kunnen komen. Dus niet alleen maar wat schoten voor open doel, zoals strengere straffen voor recidivisten, en al helemaal geen overdreven geneuzel zoals dat de hele familie het land uit moet als Hassan (14 jaar) door rood fietst. Nee, laten Wilders en de zijnen maar eens komen met een écht serieus wetsvoorstel. Over een échte belangenafweging tussen de maatschappij en criminele individuen, al dan niet van buitenlandse komaf. Ik ben benieuwd. Dit is wel hún kans. Wanneer de PVV deze kans verprutst, dan is aangetoond dat de club van Wilders geen enkel bestaansrecht heeft.