Meijerplein krijgt steun van PvdA

Michel (OA)
In Rotterdam is al weken een lobby aan de gang om een plein naar Gerard Meijer te vernoemen. Meijer stopt na dit seizoen na vijftig jaar als verzorger bij Feyenoord. Voor de supporters van de club is de verzorger de grootste Feyenoorder in de honderdjarige clubgeschiedenis.


Reden voor Gerard Bruker om een actie te starten via Hyves om dus een plein nabij De Kuip naar Meijer te laten vernomen. Inmiddels heeft Bruker steun van Peter van Heemst van de PvdA te Rotterdam. “Er is alle reden om deze bijzondere Rotterdammer na vijftig jaar werken in de Kuip te eren met een plein,” aldus Van Heemst, fractievoorzitter van de partij.

In de havenstad is het nu nog zo dat alleen overleden mensen een straat of plein krijgen tenzij het een lid van het Koningshuis betreft. “Soms moet je op regels een uitzondering maken,” valt te lezen in een verklaring van de grootste politieke partij in de stad aan de Maas.

Er zijn via Hyves al ruim tienduizend reacties voor het plein. Gerard Bruker wil in mei, als de straatnaamcommissie zich over deze kwestie beraad, een meerderheid in de gemeenteraad hebben voor zijn voorstel.