Turkse investeerder wil met MVV naar de top

Sjors (Sj0rSz)
Onlangs werd bekend dat de Turkse zakenman Mahmut Celaleddin Bilgic 750.000 euro zal stoppen in Jupiler League-club MVV. De 54-jarige investeerder heeft echter grootse plannen met de Maastrichtse club en de verwachting is dat hij het dan ook niet bij dit bedrag zal laten.

Bilgic zou een vijfjarenplan hebben opgesteld om MVV naar de top te leiden. In dit plan is promotie naar de Eredivisie het eerste doel, waarna vervolgens gestreefd zal worden naar het bereiken van Europees voetbal. Over exacte bedragen rept de Turk nog niet, maar MVV-voorzitter Joseph Goumans gaat er vanuit dat er behoorlijke bedragen richting Maastricht zullen komen.

"We hebben met de heer Bilgic gesproken over een visie voor de lange termijn. We denken dat zijn komst en zijn connecties een spin-off tot gevolg zullen hebben, die gunstig uitpakt voor de club", zegt Goumans in een gesprek met De Limburger.

Het netwerk van Bilgic ziet er voor MVV veelbelovend uit. De investeerder is goed bevriend met de voorzitter van de Turkse topclub Fenerbahçe en heeft verder connecties met AC Milan en Internazionale. Bilgic zegt dat hij niet uit is op een machtsovername bij de Maastrichtse club. "Ik geef de club eerst mijn hart, daarna mijn brein. Ik wil dat iedereen me vooral zal zien als hartstochtelijk fan."