[NHL][Fotoverslag] Uitslag Ducks - Sharks

De Anaheim Ducks zijn door naar de volgende ronde in de play-offs om de Stanley Cup. Het als achtste geplaatste team versloeg de San Jose Sharks, winnaars van de President's Trophy met 4-1 en bracht de eindstand in de serie daarmee op 4-2.

De uitkomst van de serie was verrassend, want de Anaheim Ducks haalden ternauwernood de play-offs terwijl de San Jose Sharks een recordseizoen hadden met 53 overwinningen. In de play-offs bleken de Ducks echter beter bestand tegen de play-offdruk die de Sharks al een aantal seizoenen teistert. De Sharks reikten behalve in het seizoen 2003/2004, toen ze de conference finals behaalden, nooit verder dan de tweede ronde van de play-offs.

Man van de wedstrijd was wederom Jonas Hiller, die 36 van de 37 schoten wist te stoppen, waarvan zeventien van de achttien in de eerste periode. Dit zorgde ervoor dat de Ducks in de wedstrijd bleven met een 1-1 stand, waarna ze in de tweede periode een voorsprong konden pakken. Milan Michalek zorgde voor een voorsprong in de eerste periode, maar Corey Perry wist al snel de gelijkmaker te scoren. De wedstrijd stond overigens bol van de emoties, wat bleek uit het feit dat Joe Thornton en Ryan Getzlaf direct na de openingsface-off een gevecht begonnen:


Ryan Getzlaf en Joe Thornton in gevecht vlak na de openingsface-off

Ducks-captain Getzlaf over dit gevecht: "Dit kwam duidelijk voort uit de vorige wedstrijd. In de vorige wedstrijd wilde Thornton al knokken, maar met een 3-1 voorsprong in de serie zag ik dat niet zo zitten, en waarom zou ik het risico lopen om ze te helpen terug te komen in de serie? Vanavond was het anders, ik zag kans om mezelf te herstellen, en Joe wilde wederom een extra vonk overbrengen op zijn team."


Een van de reddingen van de wederom goede Jonas Hiller

In de tweede periode scoorde Teemu Selanne de uiteindelijke winnende treffer in de powerplay. Een pass naar een teamgenoot die hard op het net kwam afschaatsen werd van richting veranderd door de schaats van Sharks-verdediger Christian Ehrhoff. Anderhalve minuut later was het verzet van de Sharks definitief gebroken toen verdediger Francois Beauchemin, die dit seizoen een groot deel van de wedstrijden miste door een knieblessure, scoorde via de stick van Sharks-verdediger Dan Boyle. Boyle brak hierbij overigens zijn stick. De laatste goal in de derde periode was puur voor de statistieken. Deze kwam op naam van Ryan Getzlaf.


Een face-off bij het doel van de Ducks

Met dank aan de user maartena voor de foto's uit het Ducks-stadion