Vertonghen: "Keuze trainer moet ik accepteren"

Jan Vertonghen maakt moeilijke weken door bij Ajax. Voor de winterstop was de Belg één van de steunpilaren bij de Amsterdammers, maar hij verloor enkele weken geleden zijn plekje in de basis. Op het middenveld moet de Belg Vurnon Anita voor zich dulden en ook in defensief opzicht verloopt het stroef.

De laatste weken geeft trainer Marco van Basten namelijk de voorkeur aan Rob Wielaert en Oleguer. Tijdens het duel tegen AZ was de voormalig speler van FC Twente geschorst, maar ook toen was er geen plaats voor Vertonghen. De trainer van de club uit de hoofdstad koos namelijk voor Toby Alderweireld.

"Natuurlijk was ik teleurgesteld toen ik hoorde dat ik niet zou spelen tegen AZ. Ik zou liegen als ik zeg dat het me niets deed. Maar goed, de trainer maakt zijn keuzes, die moet ik accepteren. Hij vond dat ik niet de vorm had, om in de basis te staan," liet Vertonghen in een reactie weten.

De Belg geeft overigens wel toe dat hij de laatste weken niet in goede doen is. "Ik ben natuurlijk een tijdje geblesseerd geweest en in de wedstrijden daarna haalde ik mijn niveau niet, dat klopt. Vorige week, tegen PSV, was het heel slecht. Maar natuurlijk vind ik dat ik in de basis hoor. Ik moet nu de trainer daarvan zien te overtuigen. Wat dat betreft was het prettig dat ik tegen AZ goed inviel. Dit was mijn beste wedstrijd sinds ik terug ben na mijn blessure."

Toch kreeg Vertonghen in het duel tegen AZ nog speelminuten, maar toen keek Ajax al tegen een achterstand aan. "Voor rust speelden we heel slap en AZ hield de boel achterin fantastisch dicht. Geen idee hoe ze dat deden, maar we kwamen er echt niet doorheen. Na de rust ging dat beter en uiteindelijk is het jammer dat we niet verder kwamen dan 1-1. Nu moeten we de laatste twee wedstrijden tegen Sparta en FC Twente winnen om de Champions League te halen. Dat is voor de hele club enorm belangrijk."