Zes olympiërs betrapt op cera

Stefan (sportfreak)
Zes deelnemers aan de Olympische Spelen in Peking zijn daar betrapt op cera, derde generatie epo. Namen wilde het IOC niet noemen.

948 monsters werden onderzocht. Hiervan gaven er zeven (van zes atleten) een positieve uitkomst. "De verdere analyse van de Peking-monsters zendt de duidelijke boodschap aan valsspelers dat ze niet moeten denken dat ze kunnen ontsnappen", aldus Arne Ljungqvist, hoofd medische zaken van het IOC. Hoewel er geen namen genoemd werden heeft een official heeft wel tegenover persbureau AP verklaard dat het gaat om drie atleten, twee wielrenners en een gewichtheffer. Hieronder zijn twee medaillewinnaars: een mannelijke atleet die met goud naar huis ging en een wielrenner met een olympische plak van een niet nader genoemde kleur.

De Italiaanse krant Gazetta dello Sport meldt inmiddels dat Davide Rebellin één van de zes zou zijn. De wielrenner won in Peking zilver in de wegwedstrijd. Het Italiaanse olympisch comité heeft bevestigd dat een Italiaanse sporter tot de betrapten behoort.