Afellay staart zich niet blind op transfer

Sjors (Sj0rSz)
Ibrahim Afellay heeft zich dit seizoen gemanifesteerd als de belangrijkste speler bij PSV. Door zijn prestaties staat de middenvelder bij verschillende Europese topclubs inmiddels hoog op het verlanglijstje.

Afellay is dan ook een veelbesproken individu. De aanvallende middenvelder probeert zich hier echter zo weinig mogelijk van aan te trekken. "Iedereen mag zijn mening hebben, iedereen mag mij beoordelen, ik ga daarin toch echt mijn eigen weg", zegt Afellay in een gesprek met Sportweek.

De speler gaat verder met de woorden: "Dan hoor ik iemand weer iets heel stelligs verklaren, terwijl ik zelf toch echt het beste weet hoe de vork in de steel steekt. Elk verhaal heeft twee kanten. Maar ook dat is voetbal eigen, ook daar leer je mee omgaan. Ik heb nog een contract bij PSV tot 2011. Er is niks aan de orde."

Met een vertrek uit Eindhoven houdt Afellay zich momenteel dus niet bezig. "Je moet je daar niet al te veel op focussen, vind ik. Als iets komt, dan komt het. Zo lang dat niet aan de orde is, moet ik er gewoon elke dag alles uithalen wat erin zit."

"Alle stukjes van de puzzel moeten net op zijn plaats vallen. En wanneer dat zal gebeuren, weet niemand. Ik ga nergens van uit, wacht het moment rustig af. Eerst wil ik het seizoen zo goed mogelijk afsluiten met PSV en dan hoop ik dat we het volgend seizoen beter doen", besloot hij.