Dekker: "Blij dat voorjaar voorbij is"

Thomas Dekker sloot afgelopen weekend zijn voorseizoen af door deel te nemen aan de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. Diverse blessures zorgden er echter voor dat het voorjaar van de renner van Silence-Lotto enigszins teleurstellend verliep.

"Ik heb best veel gekoerst, maar het echte diepgaan in de koers heb ik gemist door die tegenslagen," liet Dekker weten. "Ik ben blij dat er het nu op zit. Dit voorjaar heeft me meer energie gekost dan anders. Ik had toch zo mijn twijfels, was niet alleen met de koers bezig zoals andere jaren."

Toch heeft Dekker het gevoel dat zijn goede vorm steeds dichterbij komt. "Het is lang geleden dat ik echt finales heb gereden, dan kom je volgens mij net die scherpte tekort. Maar als je ziet hoe ik in de Ronde van het Baskenland rondreed en hoe ik in Luik gereden heb, dan sta ik nu toch een stapje hoger."

Dekker zal in mei deelnemen aan de Ronde van Catalonië. Vervolgens zal hij zich samen met Cadel Evans gaan voorbereiden op de Tour de France, wat in de vorm van een hoogtestage zal gebeuren.