Gerard Jolings stalker op vrije voeten

Redactie

Een 35-jarige 'aanbidder' van Gerard Joling, verdacht van stalking en bedreiging van de ster, hoeft niet achter de tralies. De rechtbank in Rotterdam veroordeelde hem vandaag tot een gevangenisstraf van 272 dagen, waarvan 136 dagen voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar.

De verliefde Rotterdammer zit echter al sinds 13 december in voorarrest en mag nu dus naar huis. Wel moet hij zich laten behandelen voor zijn overmatig cannabisgebruik en hij moet trainingen volgen bij een psychatrische kliniek. Psychiaters beschouwen de man verminderd toerekeningsvatbaar.

De Rotterdammer stuurde Joling vorig jaar talloze e-mails met dreigende teksten. De rechtbank veroordeelde de Rotterdammer vandaag voor bedreiging en voor het doen van een valse bommelding tijdens Jolings concertreeks Stout en Nieuw.

De verdachte werd vrijgesproken van stalking. Volgens de rechter was daarvan geen sprake, omdat de verdachte zijn adoratie vooral uitte op een fansite die daar volgens de rechter voor is bedoeld.

De Rotterdammer maakte volgens de rechter geen stelselmatig inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van Joling. De officier van justitie had een celstraf van een jaar geëist, waarvan zes maanden voorwaardelijk.


Gerard Jolings stalker op vrije voeten  (foto: DAG)