FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 14 november 2008

[WTCC] Coronel crasht zwaar in Macau

Tom Coronel heeft tijdens de vrije trainingen in Macau zijn SEAT afgeschreven door in de Mandarin-bocht de vangrail in te gaan. Hiermee vernielde hij de complete linkerkant van zijn auto en zag hierdoor de kwalificatie mislukken.

"Ik ben er goed ziek van. Dit doet pijn", zei Coronel. "Ik durf niet te zeggen waardoor dat kwam. De ronde ervoor was ik de Mandarin-bocht nog vol gas doorgegaan. Ik heb van toeschouwers gehoord die het zagen gebeuren dat het leek of er iets afbrak of dat ik een lekke band had. Ik weet het nog steeds niet. Maar ik schoof zo’n 500 meter door. De schade was enorm. Maar mijn team heeft een wereldjob gedaan. In drie uur tijd hebben ze een volledig nieuwe auto gebouwd. Je kon het zo gek niet bedenken wat er moest worden vervangen. Van stuurstangen, ophangingen tot de zijpanelen, want de hele linkerkant lag er af."

"Maar zoveel vertrouwen ik had in de eerste vrije training, zo weinig had ik dat nu. Niet dat ik bang in de auto was, maar je moet toch wennen aan de wagen waaraan alles werd verbouwd. Voor de jongens van mijn team heb ik een tijd neergezet, maar echt gepusht heb ik niet. Het vertrouwen in de auto was er nog niet", aldus de Nederlander.

"Of ik nu als zeventiende start of een paar plaatsen naar voren. Het maakt niet zoveel uit. Ik moet zorgen dat ik een goede start maak. Hopelijk is er wat ellende op de baan. Daar moet ik dan zelf wel vandaan blijven. Pas dan kan ik wat plekken opschuiven. Ach, op Macau gebeuren altijd de raarste en meest onverwachte dingen. Dit was voor mij dan zo’n Macau-dagje."

De Zwitser Alain Menu mag van poleposition verstrekken. Hij bleef in zijn Chevrolet de BMW van Andy Priaulx en de SEAT van kampioenskandidaat Yvan Muller voor. Tom Coronel start van plaats zeventien, terwijl de andere Nederlander, Jaap van Lagen, als 21e mag vertrekken.

[F3] Uitslag kwalificatie Macau

De Japanse Formule 1-kampioen Carlo van Dam heeft in Macau bij de slotrace van het seizoen de poleposition gepakt. De Nederlander bleef in 2:11.846 de Brit Sam Bird en de Japanner Keisuke Kunimoto voor. Renger van der Zande start vanaf de zevende plaats.

Tijdens de kwalificatiesessie in Macau was er veel spektakel. Twaalf minuten voor het einde van de sessie verloor Jules Bianchi een wiel in Curva R, waardoor de sessie stilgelegd moest worden. Daarna wist Bird de snelste tijd te noteren, net voordat Kei Cozzolino zwaar crashte in de Fishermen's Bend.

Met nog vier minuten op de klok werd het circuit vrijgegeven en gingen alle coureurs de baan weer op. Van der Zande reed in een gat, wat hem een zevende tijd opleverde. Ook Van Dam reed op de goede plaats, want achter hem spinde Stefano Coletti, waardoor iedereen die er achter reed niet meer een goede tijd kon rijden. Van Dam profiteerde optimaal door de snelste tijd van de dag te rijden.

In de trainingen moest Van Dam nog zijn meerdere erkennen in Edoardo Mortara, maar in de kwalificatie was hij de beste. "De kwalificatie is altijd een ander verhaal dan de training en ik wist zeker dat ik me nog kon verbeteren", aldus Van Dam. "In mijn tweede run raakte ik de vangrail in Bocht 9, dus in mijn laatste ronden was het sturen niet echt makkelijk. Ik vertrouwde er echter nog steeds op dat ik me kon verbeteren en dat deed ik ook."

"Ik verwachtte dat het circuit wel sneller zou worden dan het was, vandaag. De tijden van gisteren waren echter al heel erg goed. Waarschijnlijk heeft de WTCC wat olie op de baan gelegd. De race van morgen is eigenlijk opnieuw een soort kwalificatiesessie en het belangrijkste is om ergens vooraan te staan voor de race van zondag. Maar vooralsnog ziet het er goed uit."

#RijderTeamTijd
1 Carlo van Dam Tom's 2:11.846
2 Sam Bird* Manor Motorsport 2:11.988
3 Keisuke Kunimoto Tom's 2:12.039
4 Edoardo Mortara Signature Plus 2:12.044
5 Roberto Streit Raikkonen-Robertson Racing 2:12.061
6 Roberto Merhi Hitech Racing 2:12.369
7 Renger van der Zande Prema Powerteam 2:12.402
8 Oliver Turvey Carlin Motorsport 2:12.404
9 Jaime Alguersuari Carlin Motorsport 2:12.412
10 James Jakes ART Grand Prix 2:12.423
11 Brendon Hartley Carlin Motorsport 2:12.573
12 Stefano Coletti Prema Powerteam 2:12.835
13 Max Chilton Hitech Racing 2:12.869
14 Mika Maki Signature Plus 2:12.942
15 Marcus Ericsson Carlin Motorsport 2:12.988
16 Kazuya Oshima Manor Motorsport 2:13.110
17 Jules Bianchi ART Grand Prix 2:13.124
18 Kei Cozzolino Now Motor Sports 2:13.504
19 Walter Grubmuller Hitech Racing 2:13.710
20 Cheng Cong Fu Signature Plus 2:13.777
21 Daniel Campos-Hull HBR Motorsport 2:14.325
22 James Winslow Ombra Racing 2:14.399
23 Jon Lancaster Manor Motorsport 2:14.620
24 Basil Shabaan HBR Motorsport 2:15.412
25 Koki Saga Le Beausset Motorsports 2:15.969
26 Atte Mustonen Raikkonen-Robertson Racing 2:16.029
27 Michael Ho Raikkonen-Robertson Racing 2:18.606
28 Massaki Matsushita PTRS by Ombra 2:18.667
29 Laurens Vanthoor RC Motorsport Geen tijd

* = Bird moet de race van plek vijf aanvangen door het missen van de weging tijdens een vrije training.

Uitslag NAC Breda - Heracles Almelo

Eerder vanavond werd er in het Bredase Rat Verlegh stadion het duel afgewerkt tussen NAC Breda en Heracles Almelo. NAC Breda wist uiteindelijk in de tweede helft aan het langste eind te trekken en won met 3-0.

NAC Breda - Heracles Almelo 3-0
54' Cairo 1-0
62' De Graaf 2-0
73' Zwaanswijk 3-0 (strafschop)

Toeschouwers: 16.615
Scheidsrechter: Winter
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Gele kaart: Pieckenhagen

Opstellingen

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Fehér, Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, De Graaf (78/ Elshot), v.d. Leegte, Kwakman (88/ Loran), Cairo, Amoah, Kolkka (86/ Gorter)

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Breukers, Maertens, Wuytens, Looms, De Vries, v.d. Bergh, Klavan, Bajer, Dost, Everton (85/ Schulmeister)

Huurder kan renovatie afdwingen

Een verhuurder wordt verplicht een redelijk voorstel van de huurder om de woning te verbeteren uit te voeren. Huurders kunnen door dit initiatiefrecht bijvoorbeeld voorstellen doen voor energiebesparende maatregelen. Het kabinet heeft vandaag ingestemd met dit wetsvoorstel, dat was ingebracht door de inmiddels afgetreden minister Ella Vogelaar (Wonen, Wijken, Integratie).

De huurder die met een voorstel komt moet dan wel bereid zijn een redelijke huurverhoging te betalen. Als de verhuurder het voorstel van de huurder niet aanvaardt, kan de huurder de rechter om een uitspraak vragen. Ook wordt het mogelijk een voorstel voor renovatie, dat is ingediend door een meerderheid van minstens 70 procent van de huurders van een complex, ook voor de overige huurders te laten gelden.

'Opsporing bij politie kan stuk beter'

De politie is goed in handhaving en openbare orde, maar waar het gaat om opsporing moet er nog een hoop verbeteren. Dat zegt scheidend hoofdofficier Leo de Wit in een interview in het Tijdschrift voor de Politie dat vandaag is verschenen.

"Laat ik me beperken tot de justitiële taak. Daar moet nog ontzettend veel gebeuren", zegt De Wit op de vraag wat de politie in zijn ogen beter kan doen. Volgens hem is de politie te reactief en beperken ze zich te veel tot zaken die op ze af komen. "Aangiften en incidenten waar je niet omheen kunt." Zelf onderzoeken en analyses doen op actuele thema's gebeurt naar zijn mening veel te weinig.

Verder vindt De Wit dat de "informatiehuishouding" sterk verbeterd moet worden. "Te lang hebben de 25 regio's hun eigen systeempjes en bestanden ontwikkeld." Wel wordt er gewerkt aan een landelijk systeem. "Maar er is nog een lange weg te gaan."

Tenslotte vindt de hoofdofficier van het parket Amsterdam dat de expertise en deskundigheid van de politie op ingewikkelde justitiële taken zoals cybercrime en financiële opsporing kwalitatief en kwantitatief beter moet worden.

Eigenlijk vindt De Wit dat de 'justitiële politie' een apart politieonderdeel zou moeten worden. Dat zou ook voor het Openbaar Ministerie "een verademing" zijn. Zij krijgen dan een vast aanspreekpunt.

Nieuw wereldrecord dominosteentjes

Het nieuwe wereldrecord vallende dominosteentjes is vanavond gevestigd. In het WTC Expo in Leeuwarden vielen in totaal 4.345.027 steentjes om. Hiermee is het record het 2006 verbroken. Er bleven wel wat steentjes staan, maar het aantal gevallen steentjes was ruim voldoende voor een nieuw wereldrecord. De Finse Salima kreeg de eer om de eerste steen om te stoten.

Builders Challenges

Ook deze keer waren er weer zogenaamde Builder Challenges, vier in totaal. Hiervan mislukte er één. Bij de eerste Builders Challenge moesten twee bouwers dominostenen neerzetten op een slinger die steeds een stukje omhoog ging. Deze Challenge lukte nog nét en een veld van 100.000 dominostenen viel om.

Bij de tweede Challenge was het de bedoeling om dominostenen op een groot cocktailglas neer te zetten. Helaas ging er iets fout bij deze Challenge waardoor een ander veld van 100.000 stenen niet omviel.

De derde Builders Challenge was een vreemde eend in de bijt. Eén bouwer werd aan een tuig gehangen en een andere bouwer moest hem besturen. De bouwer aan het tuig moest op diverse plekken boven een veld stenen pakken en met die stenen een ontbrekend stukje lijn opvullen. Deze Challenge lukte en er viel wederom een veld van 100.000 stenen om

Bij de laatste en tevens belangrijkste Challenge moesten twee bouwers dienbladen met dominostenen op de juiste plek zetten. Deze Challenge lukte waardoor een veld van 400.000 stenen omviel. Een nieuw wereldrecord kon niet meer ontglippen. 

Records  

Behalve de meeste omgevallen dominostenen zijn er vanavond maar liefst negen andere records verbroken. Deze records variëren van de grootste dominowand tot de grootste domino-klim en van de kleinste stenen tot de grootste stenen. Ook werden records verbroken voor de sterkste dominosteen en de grootste domino-spiraal.

Ook werd er een ander record verbroken, maar dan door SBS-sterren. Zij moesten namelijk voordat de echte recordpoging begon de hoogste dominotoren bouwen. SBS-sterren zoals Piet Paulusma, Rob Verlinden en Alberto Stegeman waagden een poging. Uiteindelijk won Evelien de Bruijn. Zij zal worden opgenomen in het Guiness Book of Records.

 

Speelgoedauto's nemen in 2009 Paradise City over

In 2009 komt ontwikkelaar Criterion Games met nieuwe DLC voor Burnout Paradise. Dit is misschien nog wel een interessantere dan de Bikes update: Criterion heeft namelijk aangekondigd dat speelgoedauto's in 2009 beschikbaar worden voor Burnout Paradise. De speelgoedauto's komen in negen formaten, waaronder de Carson GT Concept P12, de Kreiger Racing WTR, de Hunter Takedown 4x4 en de Hunter Manhatten.

FOK! zoekt nieuwsposters

Heb je een goede taalbeheersing en lijkt het je leuk om mee te werken aan een site die iedere maand door bijna één miljoen unieke gebruikers gelezen wordt? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zoeken namelijk nieuwsposters om de FOK!frontpage iedere dag van het meest opmerkelijke en ook serieuze nieuws te voorzien.

Vind je het leuk om iets met journalistiek te doen of vind je het gewoon leuk om nieuwsberichten onder de aandacht te brengen? Ben jij een echte teamplayer en vind je het leuk om met je collega's te overleggen? Kan je daarnaast ook goed met feedback en kritiek omgaan? Dan bieden wij een groot platform waarop je stukken gelezen worden. En je maakt ook nog eens deel uit van een gezellige groep crewleden die bestaat uit 250 mannen en vrouwen. Het enige wat wij je niet kunnen bieden is geld, je werkt dus mee op vrijwillige basis. Natuurlijk ben jij je ervan bewust dat vrijwilligheid geen vrijblijvendheid betekent.

We zoeken mensen voor alle tijdstippen van de dag. Het maakt niet uit of je bijvoorbeeld alleen in de ochtend of avond nieuws kunt posten, al heeft de ochtend de voorkeur. Verder weet je dat FOK! groot is geworden met opmerkelijke en showbizznieuwtjes, maar ook het normale harde nieuws staat op de frontpage. Kortom: lijkt het je leuk om nieuwsposter op FOK! te worden?

Stuur dan zo snel mogelijk een mailtje naar frontpage@fok.nl. Vermeld in het mailtje je username, een korte beschrijving van jezelf, in welke categorie(ën) je nieuws wilt plaatsen, de uren van de dag dat je (over het algemeen) beschikbaar bent en het aantal berichten dat je op weekbasis denkt te kunnen plaatsen (bedenk dat de berichten over het algemeen herschreven moeten worden).

Schaatsen: Overzicht dag 1 WB Heerenveen

Dit weekend zijn er weer wereldbekerwedstrijden langebaanschaatsen. Het decor is Thialf in Heerenveen. Vandaag werden er vier afstanden geschaatst. Hieronder vind je een overzicht van de uitslagen. Ook morgen en overmorgen wordt er nog geschaatst in Heerenveen.

500 meter dames

Net zoals vorige week was Jenny Wolf de snelste op de eerste 500 meter van het wedstrijdweekend. De Duitse schaatste een nieuw baanrecord (37,60) en hield daarmee het hele veld achter zich. Beixing Wang was wederom tweede. Derde werd de Zuid-Koreaanse Sang-Hwa Lee. Beste Nederlandse werd Annette Gerritsen op plaats vier, vlak voor Margo Boer. Thijsje Oenema eindigde in 39,48 als zeventiende. Marianne Timmer kwam vallend over de finishlijn en werd negentiende.

500 meter heren

Bij de heren was Pekka Koskela de snelste. De Fin kwam over de streep in 34,88. Tweede achter Koskela werd de Rus Dmitri Lobkov in een tijd van 35,16, waarmee hij Fengtong Yu voorbleef. Beste Nederlander werd Jan Smeekens op plaats dertien. Hiermee bleef hij Stefan Groothuis en Beorn Nijenhuis voor.

Mark Tuitert hinderde Yuyi Oikawa op de kruising en werd gediskwalificeerd. Simon Kuipers was eerder op de dag de beste in de B-groep met een tijd van 35,46. Joji Kato reed in Heerenveen een goede race, waarbij hij op weg naar het baanrecord leek, maar de Japanner kwam in de laatste bocht ten val en eindigde als laatste.

3.000 meter dames

De drie kilometer werd een prooi voor Renate Groenewold. De TVM-rijdster bleef in 4:04,85 Martina Sábliková uit Tsjechië en Diane Valkenburg voor. De Duitse Claudia Pechstein werd vierde. Paulien van Deutekom, hersteld van de griep, werd met 4:11,23 tiende. Een plaats beter met een persoonlijk record deed Jorien Voorhuis het. Gretha Smit kwam er niet aan te pas en eindigde als zeventiende.

1.500 meter heren

Op de schaatsmijl ging het goud naar Shani Davis. De Amerikaan was sneller dan Stefan Groothuis en Mark Tuitert. In 1:45,23 kwam Davis over de meet. Erben Wennemars schaatste in de slotrit tegen Sven Kramer. Wennemars zette de vijfde tijd neer, Kramer werd slechts elfde. Simon Kuipers eindigde als negende. 

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

 

'Supermuizen' leven langer

Spaanse wetenschappers zijn erin geslaagd 'supermuizen' te creëren. De genetisch gemanipuleerde muizen zijn bestand tegen kanker en leven langer dan hun niet-gemanipuleerde soortgenoten.

Een enzyme genaamd telomerase speelt een centrale rol in het experiment. Telomerase zorgt ervoor dat de uiteinden van chromosomen verlengd worden. Daardoor kunnen cellen langer blijven delen, wat de leeftijd van de muizen zou moeten verlengen. Wetenschappers moesten echter ook vaststellen dat muizen die blootgesteld werden aan grotere hoeveelheden telomerase sneller kanker ontwikkelen.

Nu hebben wetenschappers van het Spaanse instituut voor kankeronderzoek CNIO de muizen eerst door middel van genetische manipulatie resistent gemaakt tegen kanker voor ze het onderzoek uitvoerden. Het is al geruime tijd bekend dat muizen immuun kunnen gemaakt worden tegen kanker.

Het resultaat: de muizen zijn resistent tegen kanker en leven tot veertig procent langer. "Gelijkaardige technieken zouden ervoor kunnen zorgen dat mensen 120 jaar oud worden", aldus een van de onderzoekers. Het is echter voorlopig nog niet mogelijk om dezelfde methode voor genetische manipulatie toe te passen op mensen, legde ze uit.

Zatlap pist op agent

Een 35-jarige Amerikaan had woensdagochtend duidelijk te diep in het glaasje gekeken. De beste man moest van de drank zo nodig de aardappels afgieten, dat hij het niet langer kon ophouden. De zuiplap besloot zijn blaas te legen in een politieauto.

De man zwalkte woensdag zo erg over de weg, dat agenten uit Sheboygan in de staat Wisconsin besloten hem aan te houden. Toen de blaastest positief uitpakte, werd de dronkaard in de boeien geslagen. Hij moest achterin de auto plaatsnemen.

Eenmaal op weg naar het bureau, werd het de Amerikaan allemaal te veel. Hij plaste het hele interieur van de politiewagen onder. Een voor hem zittende agent kreeg eveneens de volle laag.

Achteraf bleek het niet de eerste keer voor de man te zijn dat hij is opgepakt wegens openbare dronkenschap. De man is al vier keer veroordeeld wegens rijden onder invloed. Dankzij het onderzeiken van een ambtenaar in functie loopt de beste man nu de kans voor vijftien jaar te worden opgesloten.

Van Wolfswinkel blijft nuchter onder interesse

Vitesse presteert dit seizoen tot dusverre ondermaats, behalve één speler: Ricky van Wolfswinkel. De spits is topscorer van de Arnhemmers met drie treffers en heeft inmiddels een vaste basisplaats weten af te dwingen.

Mads Junker is na zijn doorbraak zelf verbannen naar de bank of de tribune. Volgens het geruchtencircuit wordt Van Wolfswinkel reeds gevolgd door Middlesbrough en FC Twente, terwijl hij ook is opgeroepen voor Nederland-B.

"Het is mooi om als jonge speler al gevolgd te worden door zulke clubs, maar ik heb daar zelf nog niks van gehoord. Ik ben blijkbaar positief opgevallen. Het gaat ook goed, ik vind het prachtig dat ik nu bij Nederland-B zit," aldus de aanvaller tegenover Omroep Gelderland.

Van Wolfswinkel neemt het dit weekend met Vitesse op tegen AZ.

Albert: "Tour win je niet zonder producten"

Niels Albert mag zich dit seizoen één van de relevaties in het veldrijden noemen. De Belg schreef al een aantal koersen op zijn naam en staat ook bekend om een aantal gewaagde uitspraken, die hij eerder dit seizoen deed.

In het Belgische blad Humo deed Albert een boekje open over het dopinggebruik bij de wielrenners op de weg. "In het veld geef je alles één uur lang. Op de weg is het drie weken lang elke dag weer met 40 km per uur alles geven met verschillende bergen. Dat is toch niet menselijk. Het parcours van 2009 is helemaal niet te doen."

Albert vervolgde met de woorden: "Ik betwijfel of je een grote ronde kunt winnen zonder dingen te doen die niet mogen. Ik beweer niet dat het veldrijden 100% zuiver is, maar in vergelijking met het wielrennen op de weg is het gebruik van doping in onze sport vele malen minder."

Tot slot deed de Belg nog een gewaagde uitspraak: "Ik wil altijd meer, ik wil winnen. Om in grote rondes te kunnen winnen, heb je de juiste producten nodig."

Indiase sonde landt op maan

Voor het eerst is een Indiase sonde op de maan geland. Dat maakte de Indiase ruimtevaartorganisatie ISRO vandaag bekend. De landing is een mijlpaal in de 45-jarige geschiedenis van het Indiase ruimtevaartprogramma.

De sonde was gelanceerd van het onbemande voertuig Chandrayaan-I, dat woensdag zijn baan om de maan had bereikt. De Chandrayaan zal de komende twee jaar vanaf een hoogte van ongeveer honderd kilometer het oppervlak van de maan in kaart brengen.

Loeb rijdt eerste rondjes op Silverstone

Sebastien Loeb heeft zijn eerste rondjes in de Formule 1-wagen van Red Bull gereden. Op een guur Silverstone mocht de coureur, die volgende week in Barcelona voor renstal zal testen, al even oefenen.

De test was voornamelijk gericht op het wennen aan de Red Bull RB4, aangezien het weer op Silverstone niet geweldig was. "k ga er niet vanuit dat we dezelfde omstandigheden zullen zien in Barcelona," liet Loeb in een reactie weten. "Ik hoop het niet, in ieder geval! Dus in dat opzicht was de test niet zo relevant, maar het was natuurlijk wel erg nuttig om alvast wat ervaring te hebben in de auto, zodat ik goed zit en weet wat de knopjes doen. Ook heb ik het team leren kennen."

"Ik verwacht niet dat de test in Barcelona eenvoudig zal zijn. Het is de eerste keer dat ik het circuit zal delen met andere Formule 1-coureurs, dus het wordt zeker interessant," besloot Loeb.

[WB] Davis wint de 1.500 meter

Shani Davis heeft in Heerenveen de 1.500 meter gewonnen. De Amerikaan klopte de Nederlanders Groothuis en Tuitert.

De eerste nederlander die in actie kwam was Stefan Groothuis. Hij reed een knappe race en kwam tot een tijd van 1.45,84. Shani Davis reed tegen Håvard Bøkko een geweldige rit en eindigde in een tijd van 1.45,23, wat slechts enkele honderdsten boven het baanrecord was. De rit tussen Simon Kuipers en Mark Tuitert werd gewonnen door Tuitert, maar hij kwam niet aan de tijden van Davis en Groothuis.

De slotrit ging tussen Erben Wennemars en Sven Kramer. Wennemars opende uiteraard het snelst bouwde gedurende de rit zijn voorsprong verder uit. De tijden waren echter niet indrukwekkend. Wennemars eindigde als vijfde, Kramer stelde teleur en werd pas elfde.

Uitslag:

PlaatsNaamLandTijd
1Shani DavisVerenigde Staten1.45,23
2Stefan GroothuisNederland1.45,84
3Mark TuitertNederland1.45,90
4Håvard BøkkoNoorwegen1.46,06
5Erben WennemarsNederland1.46,10
9Simon KuipersNederland1.46,88
11Sven KramerNederland1.47,27

Van der Garde: "Stoeltje passen verliep prima"

Giedo van der Garde is de afgelopen dagen in het Britse Enstone geweest. Daar heeft de coureur uit de World Series namelijk een stoeltje voor de bolide van Renault mogen passen. Dit was de beloning voor het winnen van de titel de eerdergenoemde autosportklasse.

Het passen van het stoeltje verliep vlekkeloos, maar Van der Garde zit wel wat krap. De Nederlander is namelijk een kop groter dan Fernando Alonso en Nelsinho Piquet jr. "Het was erg indrukwekkend om in de Renault-fabriek rond te lopen," liet hij in een reactie weten.

Van der Garde vervolgde met de woorden: "Het passen van het stoeltje verliep prima, maar doordat mijn beenlengte langer is dan die van Fernando Alonso en Nelson Piquet zit ik heel erg krap. Dat het gebeurde in een Grand Prix-winnende auto was echter wel erg bijzonder. Ik kan niet wachten om volgende week in Barcelona aan het team te laten zien tot wat ik in staat ben."

Nijland: "We mogen niet verliezen"

PSV bereidde zich vrijdag voor op de naderende topper tegen Ajax. De afgelopen week verloren de Eindhovenaren drie keer, maar niets lijkt de ploeg van trainer Huub Stevens uit zijn evenwicht te kunnen halen. Toch ligt er op het duel van zondag flink wat druk.

"Feit is dat je die wedstrijd niet mag verliezen, anders loop je wel heel erg achter de feiten aan," liet Stefan Nijland na afloop van de training weten. De jonge aanvaller speelt dit weekend zijn eerste klassieker. De kans is zelfs groot dat hij in de basis zal starten. "Dit is een topwedstrijd, daar ben ik voor naar PSV gekomen."

Otman Bakkal kan zich wel vinden in de woorden van zijn ploeggenoot. ""Ajax - PSV is altijd een duel met veel druk, maar het is nu wel noodzakelijk dat je daar een goed resultaat neerzet." De middenvelder ontbrak de afgelopen twee duels vanwege een hamstringblessure. Vrijdag trainde Bakkal weer volledig mee met de groep. "Het is nu even afwachten of er nog een reactie komt. Maar ik verwacht zondag wel te kunnen spelen."

Ondanks de negatieve prestaties blijft algemeen directeur Jan Reker zeggen dat er van crisis geen sprake is. Feit blijft echter wel dat PSV dit seizoen al vier competitiewedstrijden verloor. Vorig seizoen was dit het totaal na 34 wedstrijden. "Van buiten wordt er veel gezegd en geschreven. In bepaalde opzichten is dat ook terecht omdat ons spel nog niet altijd goed genoeg is. Maar in de groep heerst absoluut geen paniek."

Bakkal en Nijland blijven wel positief over het mogelijke resultaat. De afgelopen twee jaar wist PSV telkens in de Amsterdam ArenA te winnen. De laatste thuiszege van Ajax dateert uit het seizoen 2003/2004. "We gaan naar Amsterdam om daar drie punten te pakken. En als je naar het verleden kijkt, zie je dat PSV het altijd goed doet bij Ajax. We hebben er vertrouwen in dat dit zondag ook gaat gebeuren", aldus de aanvaller.

MVV voorlopig zonder Thiebaut

MVV zal tot januari niet meer over Gunter Thiebaut kunnen beschikken. De aanvaller van de Zuid-Limburgse club heeft namelijk een scheurtje in zijn schouderspier. Er bestaat zelfs een mogelijkheid dat de speler geopereerd moet worden.

Thiebaut, die in de zomer van 2007 naar Maastricht kwam, is in elk geval acht weken niet meer inzetbaar. Sinds zijn aantreden speelde hij 49 wedstrijden en wist hierin 30 keer te scoren.

AG2R verwacht veel van Roche

AG2R heeft de wielerselectie voor het nieuwe seizoen compleet. Cyril Dessel zal als één van de belangrijkste kopmannen van de wielerploeg gaan fungeren. Daarnaast wordt gehoopt dat de ploeg, met de hulp van de aangetrokken Nicolas Roche, vaker voorin te zien zal zijn.

De manager van AG2R, Vincent Lavenu, heeft veel vertrouwen in Roche. "Net als Sébastien Hinault is Nicolas een echte winnaar. Hij heeft kwaliteiten die we dit seizoen hebben gemist binnen onze ploeg. Hij heeft de kwaliteiten om op een hoog niveau te presteren en is nu al een complete renner."

Ook Dessel kijkt nu al uit naar de wedstrijden, die hij met Roche zal gaan rijden. "Hij is een welkome toevoeging tot dit team. Samen met Hinault hebben we nu twee renners binnen ons team die een finale kunnen rijden en goed kunnen finishen."

Wevers naar finale balk en brug

Sanne Wevers is er vrijdag in geslaagd om zich, tijdens de wereldbekerwedstrijden turnen in Stuttgart, voor twee finales te plaatsen, namelijk op de balk en de brug met ongelijke liggers.

In de kwalificaties voor de finale op de balk wist Wevers een score van 14,700 te behalen. Op de burg werd ze tijdens de kwalificaties achtste, wat net voldoende was voor een plekje in de eindstrijd.

HSV weer zonder De Jong

Amper één dag nadat Hamburger SV-speler Nigel de Jong fit verklaard is, heeft de middenvelder weer last gekregen van zijn knie. De Jong viel in de interland van het Nederlands elftal met IJsland uit met een scheurtje in de binnenband van zijn rechterknie.

Die blessure leek hersteld, maar vrijdagmiddag ging het op de training opnieuw mis. In een onschuldig duel voelde de oud-Ajacied de kwetsuur in de knie opspelen. Door het oefenduel van Oranje tegen Zweden van aanstaande woensdag kan zeer waarschijnlijk een streep gezet worden voor de defensieve middenvelder.

Blessures aan binnenbanden vergen doorgaans minimaal enkele weken rust. In dat geval mist hij ook de wedstrijd tegen zijn oude club Ajax, die op donderdag 27 november gepland staan in het kader van de UEFA Cup. Over de ernst is echter vooralsnog niets bekend.

[WB] Groenewold wint 3.000 meter

Renate Groeneworld heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen de 3.000 meter bij de vrouwen gewonnen. De TVM-rijdster bleef in 4:04,85 Martina Sábliková uit Tsjechië en Diane Valkenburg voor.

Groenewold moest van de favorieten vroeg in actie komen en had in de tijd van Valkenburg een goed mikpunt. In een rechtstreeks gevecht met Claudia Pechstein wist ze goed door te trekken en een goede tijd op de klokken te zetten. In de laatste rit nam Sábliková het op tegen de Duitse Daniela Anschütz. De Tsjechische versnelde gedurende haar race nog wel, maar wist daarmee Groenewold niet te kloppen.

De eerste Nederlandse die in actie kwam, was Paulien van Deutekom die hersteld was van griep. Ze werd met 4:11,23 tiende. Een plaats beter met een persoonlijk record deed Jorien Voorhuis het. Gretha Smit kwam er niet aan te pas en eindigde als zeventiende.

#Naam Land Tijd
1Renate GroenewoldNederland4:04.85
2Martina SáblikováTsjechië4:05.54
3Diane ValkenburgNederland4:05.70
4Claudia PechsteinDuitsland4:05.88
5Daniela Anschütz-ThomsDuitsland4:07.13
9Jorien VoorhuisNederland4:09.66
10Paulien van DeutekomNederland4:11.23
17Gretha SmitNederland4:15.90

Nederlander vreest recessie meer dan terreur

Nederlanders maken zich momenteel meer zorgen over de sterk afkoelende economie dan over het risico van een terreuraanslag. Het gevoel van veiligheid is toegenomen.

Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek naar de angst voor terrorisme in Nederland, dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding vrijdag heeft gepubliceerd.

Nederlanders zijn steeds minder bang voor een mogelijke aanslag. Dat komt doordat er geen concrete dreiging bestaat. Momenteel vreest 13 procent van de Nederlanders een terreuraanslag. Het overgrote deel (85 procent) kent die vrees niet.

Steeds minder mensen maken zich zorgen over radicalisering (daling van 21 naar 8 procent). Het gevoel overheerst dat een terroristische dreiging vooral wordt gevoed vanuit het buitenland. Velen denken dat radicalisering niet alleen onder islamitische groepen voorkomt.

Nederlanders hebben volgens de onderzoekers steeds meer vertrouwen in de overheid als beschermer tegen terrorisme. Ze hebben redelijk vertrouwen (49 procent) in overheidsinformatie hierover.

Fijnaut: Nederlands drugsbeleid niet vol te houden

Het Nederlandse beleid rond gedoogde coffeeshops is niet meer vol te houden. Dat zei hoogleraar strafrecht Fijnaut in een toelichting vandaag bij de presentatie van een mede door hem samengesteld rapport over grensoverschrijdende drugscriminaliteit.

Nederland gaat er vaak prat op dat de drugsproblemen door het gedoogbeleid minder zijn dan in andere landen. Onwaar, vindt Fijnaut. "Nederland is een middenmoter, onderscheidt zich niet van andere landen zonder coffeeshops".

Maar sluiting van alle coffeeshops moet niet in één klap gebeuren. "Zoiets heeft repercussies in de buurlanden. En dus moet zo'n totale sluiting in samenspraak met de buurlanden gebeuren", aldus Fijnaut. "We moeten dat stap voor stap bekijken".

Nederlands drugsbeleid niet vol te houden  (foto: ANP)

Databank Antilliaanse probleemjeugd terug op tafel

Het kabinet gaat toch kijken naar de invoering van een databank met persoonsgegevens van Antilliaanse en Arubaanse probleemjongeren. De brief waarin de inmiddels opgestapte Integratieminister Ella Vogelaar eerder deze week aankondigde dat ze afziet van deze index, wordt ingetrokken.

Dat kondigde vicepremier Wouter Bos vandaag aan na afloop van de ministerraad. Aanleiding is de benoeming van Eberhard van der Laan tot nieuwe minister van Wonen, Wijken en Integratie. Bovendien willen sommige ministers nog nader overleg over de consequenties van de zogeheten Verwijsindex Antillianen. Ook ligt er nog een advies van de Raad van State over de kwestie die in het overleg moet worden betrokken, aldus Bos.

Wouter Bos  (foto: ANP)

[WB] Koskela sterkste op 500 meter

Pekka Koskela heeft in Heerenveen de 500 meter bij de mannen gewonnen. De Fin bleef met een tijd van 34,88 de concurrentie ruim voor.

Tweede achter Koskela werd de Rus Dmitry Lobkov in een tijd van 35,16, waarmee hij Fengtong Yu voorbleef. Beste Nederlander werd Jan Smeekens op plaats dertien. Hiermee bleef hij Stefan Groothuis en Beorn Nijenhuis voor.

Mark Tuitert hinderde Yuyi Oikawa op de kruising en werd gediskwalificeerd. Simon Kuipers was eerder op de dag de beste in de B-groep met een tijd van 35,46. Joji Kato reed in Heerenveen een goede race, waarbij hij op weg naar het baanrecord leek, maar de Japanner kwam in de laatste bocht ten val en eindigde als laatste.

#NaamLandTijd
1Pekka KoskelaFinland34.88
2Dmitry LobkovRusland35.16
3Fengtong YuChina35.18
4Kyou-Hyuk LeeZuid-Korea35.23
=Mika PoutalaFinland35.23
13Jan SmeekensNederland35.50
15Stefan GroothuisNederland35.54
17Beorn NijenhuisNederland35.78
-Mark TuitertNederlandDQ

[WB] Wolf en Wang domineren op 500 m

De Duitse Jenny Wolf heeft in een baanrecordtijd van 37,60 de 500 meter bij de vrouwen op haar naam geschreven.

Met deze tijd bleef Wolf haar Chinese concurrente Beixing Wang nipt voor. Derde werd de Zuid-Koreaanse Sang-Hwa Lee. Beste Nederlandse werd Annette Gerritsen op plaats vier, vlak voor Margo Boer. Thijsje Oenema eindigde in 39,48 als zeventiende. Marianne Timmer kwam vallend over de finishlijn binnen en werd negentiende.

#NaamLandTijd
1Jenny WolfDuitsland37.60
2Beixing WangChina37.63
3Sang-Hwa LeeZuid-Korea38.22
4Annette GerritsenNederland38.75
5Margot BoerNederland38.78
17Thijsje OenemaNederland39.48
19Marianne TimmerNederland40.49

Age of Conan krijgt nieuwe content

Age of Conan: Hyborian Adventures heeft vandaag een nieuw gebied erbij en ook nog eens een nieuwe dungeon. Het gaat hier om het gebied Ymir's Pass en de dungeon The Amphitheater.

Ymir's Pass is een gebied voor characters rond de level 50. Het gebied bevat een nieuwe verhaallijn, nieuwe quests en uiteraard nieuwe vijanden. Funcom beweert dat dit de belangrijkste gameplay-update is sinds de launch en dat we de komende maanden nog meer nieuwe content kunnen verwachten.

De nieuwe content is geheel gratis en wordt automatisch gedownload wanneer je de game opstart. In de patch zit nog geen DX10 maar je moet wel je Direct X updaten, dat je HIER kunt doen.Ga jij weer terug naar Hyboria?

Rusland en EU komen 'wapenstilstand' overeen

De Russische president Dmitri Medvedev heeft vandaag samen met zijn Franse ambtsgenoot Nicolas Sarkozy afgesproken het arsenaal raketten in Europa voorlopig niet verder uit te breiden. Sarkozy stelde voor halverwege 2009 bij elkaar te komen om nieuwe afspraken te maken.

Medvedev zei dat alle partijen moeten trachten geen eenzijdige maatregelen te nemen. De president besloot eerder raketten te plaatsen in Kaliningrad, de Russische enclave tussen Polen en Litouwen. Hij zei vandaag dat hij daartoe besloot nadat Tsjechië en Polen zonder overleg hadden besloten de bouw van het Amerikaanse raketschild op hun grondgebied toe te staan.

De bouw van deze bases ligt voorlopig dus stil, als het aan Sarkozy en Medvedev ligt. "Tussen nu en de bijeenkomst in 2009 praten we niet over het opstellen van een raketschild dat niet bijdraagt aan de veiligheid en de zaken alleen maar compliceert", aldus Sarkozy namens de Europese Unie, waarvan Frankrijk momenteel voorzitter is.

Rusland en EU komen 'wapenstilstand' overeen  (foto: ANP)

George van training gestuurd

Leroy George heeft het voorlopig verbruid bij FC Utrecht. Willem van Hanegem stuurde de aanvaller vanmorgen van de training. George dient nu bij de beloften zijn goede wil te tonen om weer in genade aangenomen te worden.

Van Hanegem ergerde zich aan de manier waarop de grillige aanvaller op het trainingsveld liep. Lange tijd hield de Kromme George juist de hand boven het hoofd, ondanks het feit dat de speler al tijden uit vorm is. Tijdens Van Hanegems ziekte zette het duo Piet Buter - Ton du Chatinier George dan ook op de bank.

Vorig seizoen brak de 21-jarige vleugelspeler door en kwam hij tot zeven treffers in 33 competitieduels. Dit seizoen kwam George tien keer binnen de lijnen in de eredivisie, maar scoorde hij nog niet.

Het brein (1) - Gokken op God

In deze serie behandelt drulovic vreemde, wonderlijke, bizarre of juist heel normale eigenschappen van het menselijke brein, aan de hand van actuele gebeurtenissen. Deze week gaat hij in op het onderzoek dat deze week in de Quest verscheen, waaruit blijkt dat een kwart van de gelovige Nederlanders God belangrijker vindt dan zijn of haar partner en kinderen. God op de troon in onze hersenen. Hoe krijgt Hij dat toch voor elkaar?

Leraren zetten staking door

Leraren in het voortgezet onderwijs gaan woensdag staken. Overleg tussen vakbonden en werkgevers heeft vandaag geen cao-akkoord opgeleverd. De bonden bereiden een landelijke stakingsactie in de Veemarkthallen in Utrecht voor.

De bonden ondernamen vandaag een 'ultieme poging' om afspraken met de VO-raad te verwezenlijken. De Algemene Onderwijsbond (AOb) meldt dat dinsdag nog wordt overlegd, maar is pessimistisch over de uitkomsten. CNV Onderwijs wil blijven praten. "Wij zetten de voorbereiding voor de staking gewoon voort", zegt voorziter Michel Rog, "maar zullen er de komende dagen alles aan doen om een goed akkoord te sluiten."

Vandaag is uitsluitend informeel overleg tussen tussen de partijen gevoerd. Enige weken geleden hielden de bonden al een estafettestaking omdat een cao-akkoord uitblijft. Ze hielden vast aan een in september overeengekomen onderhandelaarsakkoord dat onder meer voorziet in een vermindering van de werkdruk voor docenten. De VO-raad vond die afspraken bij nader inzien te duur.

Leraren zetten staking door  (foto: ANP)

Ambtenaar Winterswijk verduistert miljoenen

Een ambtenaar van de gemeente Winterswijk heeft zijn werkgever de afgelopen vier jaar 2,7 miljoen euro afhandig gemaakt. Het geld werd doorgesluisd naar enkele van zijn eigen bedrijven. De gemeente liet KPMG een onderzoek uitvoeren naar de frauduleuze handelingen van ambtenaar Jack G.. Het blijkt dat er 38 transacties hebben plaatsgevonden die onvoldoende zijn gecontroleerd.

De gemeente, die alle verantwoordelijkheid op zich neemt, heeft door de rechter civiel beslag laten leggen op de bezittingen van de 38-jarige ambtenaar. Wethouder Uffink laat weten: "Het bestuur heeft altijd zorgvuldig gehandeld en we vinden dat we een competente organisatie hebben.Volgens KPMG kent elk financieel systeem nu eenmaal zijn zwakke plekken." KPMG voegt er aan toe dat het de verkeerde man op de verkeerde plaats was, die misbruik heeft gemaakt van de zwakke plekken.

G. werd op 2 september al aangehouden onder verdenking van verduistering van 150.000 euro. Naar nu blijkt was dit dus maar het topje van de ijsberg. G. is eigenaar van diverse lingeriezaken, een muziekcentrum en een aantal bakkerijen. Het achterovergedrukte geld gebruikte hij om auto's, huizen en luxe spullen te kopen.

Sparta bindt talenten Strootman en Falkenburg

Sparta Rotterdam denkt nadrukkelijk aan de toekomst. Vandaag werden drie talenten langer aan de club gebonden. Kevin Strootman verlengde zijn contract, terwijl de opties in de verbintenissen van Erik Falkenburg en Nick Viergever werden gelicht.

De 18-jarige Strootman is dit seizoen uitgegroeid tot basisspeler. De linkermiddenvelder, die ook uitkomt in diverse vertegenwoordigende elftallen van Oranje, mocht een verbeterd en verlengd contract tekenen, dat hem tot medio 2012 aan Sparta bindt. De Ridderkerker scoorde woensdag in de beker zijn eerstre treffer in het betaald voetbal. Zijn rake vrije trap betekende de 1-0 tegen SC Cambuur-Leeuwarden.

De optie in het contract van de 20-jarige Falkenburg werd gelicht. Hiermee is de Leidenaar automatisch tot de zomer van 2010 aan Sparta verbonden. De middenvelder kreeg dit seizoen al de nodige speeltijd in het eerste elftal en heeft inmiddels acht eredivisieduels achter zijn naam staan.

De 19-jarige verdediger Viergever blijft eveneens tot medio 2010 in Rotterdam, nadat de club de optie in zijn aflopende contract lichtte. Viergever komt dit seizoen uit voor Jong Sparta en maakt daarin een goede indruk als centrale verdediger en linksback.

Nintendo ook aan de user-generated content

De president van Nintendo of America, Reggie Fils-Aime, heeft tijdens een toespraak op de jaarlijkse Interactive Entertainment Conference van BMO Capital Markets gezegd dat user-generated content een steeds belangrijker onderdeel van het gamen zal gaan worden.

Hij begon door te zeggen dat in 1996 de vijf meest populaire websites zoekengines waren, terwijl dat momenteel sites als Youtube, Facebook en MySpace zijn. De reden hiervoor is volgens Reggie dat content die gemaakt is door het publiek voor het publiek steeds populairder wordt. Hij trok dit door naar de gamesindustrie door op te merken dat gamen actief tweerichtingsverkeer zal worden in plaats van het passieve éénrichtingsverkeer dat het nu is.


Games 3.0 wordt zoooo groot

User-created content is niet nieuw volgens Fils-Aime, vijftien jaar geleden kon men al de kleur van racewagens bepalen, volgens hem het prille begin van creatieve user-generated content. De Nintendo DSi zal user-generated content verder uitbreiden, met behulp van de twee camera's kun je een foto van je collega maken, deze bewerken en vervolgens rondsturen via WiFi naar de rest van je collegae.
Volgens Reggie wordt user-generated content, of "Games 3.0" zoals het ook wel genoemd wordt, al vrij snel opgepikt in Japan. Met de game Band Bros. Deluxe wordt al veel muziek gemaakt en uitgewisseld en Wario Ware: Myself zal user-generated content op de DSi nog een stap verder brengen. In deze game kun je zelf games ontwerpen en met vrienden spelen.

"If you're in the entertainment business, any form of entertainment, this is the game-changer. Because no longer is entertainment a one-way street; content created for audiences that just sit back and absorb it. "

Ajax-icoon Wolfs overleden

Ajax-icoon Sjakie Wolfs is overleden. De Amsterdammer was jarenlang materiaalman bij Ajax en werd in die functie bijzonder populair bij de aanhang. Wolfs werd 76 jaar.

Wolfs begon in 1975 bij Ajax. In 2003 nam hij afscheid, nadat hij al die tijd materiaalman was geweest bij de Amsterdamse club. Tekenend voor de populariteit van Wolfs was de massale verontwaardiging bij de Ajax-supporters toen Co Adriaanse in 2000 besloot dat Wolfs tijdens wedstrijden niet meer op de bank mocht zitten. Er werden zelfs steunacties gehouden in die tijd.

Wolfs sleet de laatste jaren van zijn leven in een verpleeghuis. Zondag zal voor aanvang van de topper Ajax - PSV een minuut stilte worden gehouden. Tevens zullen de Amsterdammers met rouwbanden spelen.

'Chaos door rookverbod'

Het rookverbod heeft een chaos veroorzaakt in de kleine cafés. Dat heeft Koninklijk Horeca Nederland geconstateerd. De branche-organisatie eist duidelijkheid van minister Ab Klink. Of het rookverbod wordt gehandhaafd, of het gaat de prullenbak in.

Steeds meer uitbaters van kleinere zaken leggen het rookverbod naast zich neer. In Den Bosch heeft de horeca zelfs massaal de asbak weer op tafel gezet. Volgens Koninklijk Horeca Nederland ontstaat oneerlijke concurrentie als het rookverbod niet wordt gehandhaafd en in sommige cafés daardoor toch een sigaret kan worden opgestoken.

Clubs machteloos bij Oranje B

De clubs in het betaald voetbal die het nut niet inzien van Nederland B, dienen zich er wel aan te conformeren. Dit zei de perschef van de KNVB, Kees Jansma vrijdag in Zeist. Vooral Feyenoord sprak zich fel uit tegen Nederland B, vanwege de overbelasting van zijn spelers.

"Het gaat in feite maar om drie wedstrijden", aldus de bondscoach van het 'grote' Oranje, Bert van Marwijk. "En we laten de clubs in juni met rust." Ook zei Van Marwijk dat het B-elftal geen afdankertje is, maar een serieuze uitdaging voor spelers. "We proberen zo goed mogelijke tegenstanders te krijgen. Het moet een uitdaging zijn om in te spelen."

De selectie van Nederland B

Doel: Piet Velthuizen (Vitesse), Kenneth Vermeer (Ajax)

Verdediging: Edson Braafheid (FC Twente), Wout Brama (FC Twente), Ryan Donk (West Bromwich Albion), Kevin Hofland (Feyenoord), Gianni Zuiverloon (West Bromwich Albion), Paul Verhaegh (Vitesse), Robbie Wielaert (FC Twente), Gregory van der Wiel (Ajax)

Middenveld: Royston Drenthe (Real Madrid), Leroy Fer (Feyenoord), Siem de Jong (Ajax), Marcel Meeuwis (Roda JC), David Mendes da Silva (AZ), Stijn Schaars (AZ), Georgino Wijnaldum (Feyenoord)

Aanval: Roy Beerens (sc Heerenveen), Eljero Elia (FC Twente), Danny Koevermans (PSV), Ricky van Wolfswinkel (Vitesse)

Grand Prix van China in problemen

De Grote Prijs van China zou wel eens van de kalender kunnen verdwijnen. Dat zou dan na 2010 zijn, omdat de race te veel geld kost. De organisatie gaat zich beraden nu de lokale overheden de balans opmaken.

De vijf edities die tot nu toe zijn geweest in Shanghai leverden te weinig op. Qiu Weichang, vertegenwoordiger van Shanghai, zei dat er nog bekeken wordt of het contract verlengd gaat worden. "We zijn bezig met een kostenonderzoek, volgend jaar weten we meer. Maar het is onze bedoeling dat niet alleen Bernie (Ecclestone, red.), maar ook wijzelf er beter van worden. Als we dat kunnen bereiken dan overwegen we verder te gaan. We willen in elk geval geen verlies meer maken."

Ecclestone had al eerder gezegd dat hij meer nachtraces wilde zien in de Formule 1, om het Europese publiek tegemoet te komen zodat zij niet in de vroege morgen al voor de televisie hoeven te zitten. Toen is de race in China niet specifiek naar voren gekomen, echter dat is volgens Qiu geen optie in zijn land. "Wat ze in Singapore gedaan hebben is een prima manier om toeristen naar een klein land te lokken. Het heeft ons uiteraard wel aan het denken gezet, maar wij zitten in een andere situatie. We hebben zelf ook ideeën over hoe we meer bezoekers moeten trekken, maar dat doen we dan wel op onze eigen manier."

Seks in Second Life veroorzaakt scheiding

Second Life, de game waarin velen een ander leven hebben. Het is een tijdje stil geweest rondom deze 'game' maar nog steeds is de populariteit erg groot. Een ander leven hebben is misschien leuk, maar het brengt ook wel eens wat narigheid met zich mee.

De 28-jarige Britse Amy Taylor wil van haar echtgenoot David Pollard scheiden. Ze legde haar aanvraag bij de rechtbank neer op grond van onredelijk gedrag. Amy betrapte haar man toen hij seks had met een andere vrouw. Niet in het echt, maar in de game Second Life.

Amy Taylor was woedend: "Ik werd woedend - het deed me zo'n pijn. Ik kon gewoonweg niet geloven wat hij gedaan had, ik keek naar het computerscherm en kon zijn karakter seks zien hebben met een vrouwelijk karakter. Dat is vreemdgaan wat mij betreft."

Haar advocaat was niet verbaasd, want hij had die week daarvoor al een scheiding lopen vanwege Second Life. Blijkbaar wordt Second Life bij het stel zo serieus genomen dat seks in de game niet als porno wordt gezien, maar daadwerkelijk als vreemdgaan. Amy Taylor en David Pollard ontmoetten elkaar in een chatroom en stapten niet lang daarna in het huwelijksbootje, dat helaas gezonken is.

Voor meer games-nieuws kijk je natuurlijk op FOK!games!

Met dank aan hartje69 voor de submit.

Sulejmani terug in selectie Ajax

Ajacied Miralem Sulejmani keert terug in de selectie van de Amsterdammers voor het duel tegen PSV komend weekend. De afgelopen week heeft de Serviër enkele zware tests afgelegd. Hij is hersteld van een hamstringblessure en begint op de bank.

In september, tijdens de uitwedstrijd tegen Feyenoord, raakte Sulejmani geblesseerd aan de hamstring. Deze week nog zei Ajax-coach Marco van Basten dat hij geen enkel risico met Sulejmani zal nemen. "Maar Miralem kan wel een kwartier of twintig minuten invallen. Hij is er dus bij."

Nederlandse economie ontsnapt aan recessie

De Nederlandse economie is in het derde kwartaal niet gegroeid ten opzichte van het tweede kwartaal. Ook in het tweede kwartaal was sprake van nulgroei. Daardoor is Nederland net aan een recessie ontsnapt. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekendgemaakt.

Ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar groeide de economie nog wel, met 1,8 procent, maar het gaat hier om de laagste groei sinds begin 2005. In het tweede en eerste kwartaal werden nog groeipercentages van respectievelijk 3 en 3,3 gerealiseerd in vergelijking met een jaar eerder. De Nederlandse economie profiteerde toen nog van de sterke expansie in 2007.

Volgens het CBS is de groei vooral teruggevallen door lagere consumentenbestedingen en lagere investeringen door het bedrijfsleven. Ook de groei van de export, een belangrijke motor van de Nederlandse economie, liep terug.

De terugval van de economie had gevolgen voor de werkgelegenheid. Het aantal banen, ruim acht miljoen, bleef het afgelopen kwartaal nagenoeg gelijk ten opzichte van het tweede kwartaal.

Volgens CBS-econoom Michiel Vergeer verkeert de Nederlandse economie "aan de rand van een recessie". "De vaart is er in ieder geval uit." De economie van Duitsland belandde het afgelopen kwartaal al in een recessie. Van een recessie is officieel sprake als de economie twee kwartalen op rij krimpt.

Nederlandsche Bank
President Nout Wellink van De Nederlandsche Bank zei gisteren er rekening mee te houden dat de Nederlandse economie volgend jaar krimpt. Ook minister Wouter Bos (Financiën) was somberder over de economie. Afgelopen maand bereikte de kredietcrisis een dieptepunt op de financiële markten. Het derde kwartaal liep van juli tot en met september.

Economen denken dat de Nederlandse economie in het huidige kwartaal al zal krimpen. Postbank-econoom Charles Kalshoven verwacht een krimp van 0,2 procent doordat consumentenbestedingen en investeringen van het bedrijfsleven zullen dalen, zo zei hij vrijdag.

Voor 2009 ziet het er echter niet zo slecht uit voor Nederland, verwacht Kalshoven. Dit komt mede door een verbetering van de koopkracht van Nederlandse huishoudens. Zo zal de inflatie dalen en krijgen werknemers te maken met een verlaging van de WW-premie.

De overheid kan volgens Kalshoven ook nog besluiten infrastructurele projecten naar voren te halen om de economie te stimuleren. "Daar valt voor de overheid ook financieel voordeel te behalen, omdat werkkrachten waarschijnlijk goedkoper worden door de afgenomen vraag."


'Geld moet rollen!'  (foto: ANP)

Koningin benoemt Van der Laan tot minister

Koningin Beatrix heeft de Amsterdamse advocaat Eberhard van der Laan vandaag benoemd tot minister voor Wonen, Wijken en Integratie. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten. Van der Laan volgt Ella Vogelaar op, die gisteren opstapte nadat de PvdA-partijleiding het vertrouwen in haar had opgezegd.

Beatrix had Vogelaar eerder op de ochtend "op de meest eervolle wijze" ontslag verleend. De vorstin deed dat "onder dankbetuiging voor de vele en gewichtige diensten" die ze heeft bewezen, aldus de RVD.

Nieuwe minister benoemd  (foto: ANP)

Vooruitblik Eredivisie Speelronde 11

Komend weekend wordt in de Eredivisie de wedstrijd tussen Ajax en PSV afgewerkt. Daarnaast zijn er ook nog acht andere wedstrijden, die de komende dagen worden gespeeld. Hieronder volgt een vooruitblik op speelronde elf van de Eredivisie.

Op vrijdagavond trappen NAC Breda en Heracles Almelo af voor een nieuw voetbalweekend. De Bredanaars doen het vooralsnog goed in de nationale competitie en bezetten de derde plaats. De Brabanders hebben evenveel punten als AZ en Ajax, maar hebben een minder goed doelsaldo. Heracles Almelo begon de nieuwe competitie goed, maar door een aantal verloren punten, is de ploeg inmiddels naar plaats elf afgezakt. Zij zullen er dan ook alles aan doen om het duel van vrijdag te winnen.

Een dag later wordt er een wedstrijd uit de kelder van de Eredivisie gespeeld. Sparta Rotterdam neemt het dan op tegen FC Volendam. De club uit het Palingdorp leunt nog altijd op de winst op Ajax, die men in eigen huis in het kader van de KNVB beker wist te boeken. Daarnaast treden ook Roda JC en NEC tegen elkaar aan. De Nijmeegse formatie won vorig weekend van Ajax en zal er alles aan willen doen om deze goede lijn door te trekken. Ook sc Heerenveen en FC Utrecht kruisen zaterdag de degens. Vorig seizoen verloren de Friezen van de formatie uit de Domstad. Michael Bradley en Miralem Sulejmani scoorden destijds voor de thuisploeg. Robin Nelisse (2x) en Giuseppe Rossini bezorgden hun club uiteindelijk de punten.

Op de laatste dag van het weekend speelt Feyenoord de lastige uitwedstrijd tegen FC Twente. De Rotterdammers lijken weer op het goede spoor te zitten, maar in de ploeg uit Enschede hebben zij een serieuze tegenstander. Verder wordt in het Gelredome het duel tussen Vitesse en AZ gespeeld. De Alkmaarse formatie kende aan het begin van dit seizoen een valse start, maar de schade is inmiddels ruimschoots goedgemaakt. De club van trainer Louis van Gaal gaat aan de leiding in de competitie en verloor de laatste acht wedstrijden bijna geen punten meer.

Hebben we na dit weekend nog altijd drie koplopers in de Eredivisie? En wie gaat het duel in de kelder van de nationale competitie winnen? Op zondagavond kunnen al deze vragen beantwoord worden, aangezien de elfde speelronde van de Eredivisie dan achter de rug is.


Programma speelronde 11:

DatumThuisUit
14/11NAC BredaHeracles Almelo
15/11ADO Den HaagWillem II
15/11SpartaFC Volendam
15/11SC HeerenveenFC Utrecht
15/11Roda JCNEC
16/11AjaxPSV
16/11FC TwenteFeyenoord
16/11VitesseAZ
16/11FC GroningenDe Graafschap

Björkman zwaait af met nederlaag

Jonas Björkman heeft zijn tennisloopbaan met een nederlaag beëindigd. Na 17 jaar proftennis was Het verloren dubbelspel in Shanghai bij de Masters Cup was na 17 jaar proftennis zijn laatste optreden. De 36-jarige Zweed verloor met zijn Zimbabwaanse partner Kevin Ullyet van de Polen Mariusz Fyrstenberg en Marcin Matkowski.

De Zweed won zes titels in het enkelspel en 54 in het dubbel. Met Zweden veroverde hij drie keer de Daviscup. "Ik ben er mentaal klaar voor”, aldus Björkman. "Ik heb geluk gehad dat ik zo lang heb kunnen spelen”.

Sackboy begon als Yellow Head in LittleBigPlanet

Dat de game die je in je console of PC stopt het resultaat is van jaren ploeteren, bloed, zweet en tranen moge duidelijk zijn. Zelden zien we de eerste stapjes van een game, maar in het geval van LittleBigPlanet maakt Media Molecule een uitzondering.

In het prototype van LittleBigPlanet was Sackboy niet lief, knuffelig en schattig, maar plat, roze en voorzien van een geel hoofd. Hij kreeg dan ook de passende titel "Yellow Head". Nu is het mogelijk om door LittleBigPlanet te dwalen als Yellow Head, dit is namelijk een kostuum dat je vrij kan spelen door een bepaald level uit te spelen zonder dood te gaan.

Wil je weten hoe LittleBigPlanet er in den beginne uitzag, maar doet onderstaand filmpje het niet? Klik dan hier.

De Jong, Heitinga, Boulahrouz terug bij Oranje

Nigel de Jong, John Heitinga en Khalid Boulahrouz keren na blessures terug in de selectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterland tegen Zweden, volgende week in Amsterdam.

Bondscoach Bert van Marwijk moet het wel doen zonder de geblesseerden Klaas Jan Huntelaar (enkel) en Arjen Robben (bovenbeen). De selectie bestaat uit 19 spelers.

Selectie Oranje

Doel: Timmer (Feyenoord), Vorm (FC Utrecht)

Verdediging Boulahrouz (VfB Stuttgart) Van Bronckhorst (Feyenoord), De Cler (Feyenoord), Heitinga (Atlético Madrid), Marcellis (PSV), Mathijsen (HSV), Ooijer (Blackburn Rovers).

Middenveld: Afellay (PSV), Van Bommel (Bayern München), Engelaar (Schalke 04), De Jong (HSV), Sneijder (Real Madrid), Van der Vaart (Real Madrid), De Zeeuw (AZ).

Voorhoede: Babel (Liverpool),Kuyt (Liverpool),Van Persie (Arsenal).

Hofland blij met uitverkiezing Oranje-B

Zijn club Feyenoord is dan wel tegen het hele project, maar Kevin Hofland is blij dat hij is opgeroepen voor het nieuwe Nederlands B-elftal. Hofland ziet dit als de ideale mogelijkheid om zichzelf weer in de kijker te spelen van het ‘grote’ Oranje.

"Ik voel me vereerd om weer in the picture te zijn," aldus Hofland tegenover RTV Rijnmond. "Ik ben 29. Voor mij is het een kans om me te bewijzen en om bij de selectie voor de selectie voor het WK van 2010. Over twee jaar ben ik 31, het is mijn laatste kans op een groot eindtoernooi. Ik word betaald door de club Feyenoord. Het is hun beslissing, maar ik denk dat we daar als volwassen mensen over kunnen praten."

Verbeek: "Tweede helft beter"

Na een moeizaam begin kende Feyenoord gisteren uiteindelijk toch nog een vrij eenvoudige avond in Emmen in de bekerwedstrijd tegen de amateurs van HHC Hardenberg. De ploeg van Gertjan Verbeek kon uiteindelijk met een 1-5 overwinning huiswaarts keren.

In de eerste helft kwam de Stadionclub nog wel achter, iets waar Verbeek niet gelukkig mee was. "We hebben het nog moeilijk genoeg gehad. Een te laag tempo, het laten gebeuren. Je bent gewaarschuwd en dan gebeurt het toch," zei een kritische Verbeek na afloop tegenover de camera van RTL 7.

"Het enige probleem in deze wedstrijd, dat kan jijzelf worden. We hebben het pas in de tweede helft beter gedaan," vervolgde de oefenmeester zijn verhaal.

Luigi Bruins kreeg tegen HHC Hardenberg een basisplaats, maar moest het veld al na een paar minuten verlaten na een harde charge van HHC-aanvoerder Gerard Kocks. "Hij heeft een behoorlijke kneuzing boven de knie, maar ik hoop niet dat het erger is," aldus Verbeek, die vond dat Kocks rood had moeten krijgen voor zijn overtreding. "Zo dacht iedereen er bij ons over."

TNO: staand vergaderen bespaart miljarden

Onderzoeksbureau TNO heeft onderzoek gedaan naar staand vergaderen. Uitkomst van het onderzoek is dat het veel efficiënter is dan zittend vergaderen. Volgens TNO kan er jaarlijks tot 10 miljard euro bespaard worden in Nederland als het vergaderen altijd staand zou gebeuren.

Niet iedereen kan lang staan, waardoor men sneller tot een besluit komt. Het gevolg is dat vergaderingen korter duren. Vergaderen kost jaarlijks 30 miljard euro en door te gaan staan kan deze kostenpost dus met een derde worden verminderd.

Het onderzoek werd uitgevoerd met een in hoogte verstelbare tafel, waardoor de tafel aan de groepswens kan worden aangepast. TNO wijst erop dat dit van belang is. De deelnemers aan het onderzoek mochten zelf kiezen of er staand of zittend werd vergaderd. Het is volgens TNO wel van belang dat mensen alsnog kunnen gaan zitten als zij dat willen.

Schenkel: "Ziek van"

Om twee redenen houdt Willem II-verdediger Danny Schenkel een nare smaak over aan het bekerduel Roda JC-Willem II.

"Als sportman ben ik sowieso doodziek van de nederlaag en de fout die ik maakte. Daarnaast is het vrij pijnlijk als je ergens mee in verband wordt gebracht waar je niks mee te maken wilt hebben", waarmee hij doelt op de geruchten dat de wedstrijd verkocht zou zijn. "Pas later hoorde ik dat er veel op deze wedstrijd was gegokt."

Schenkel zegt dat hij gehandeld heeft naar eer en geweten. "Die blunder heb ik niet expres gemaakt. Waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Er worden immers ook ere- en eerstediviseclubs uitgeschakeld door amateurs."

Klimmer vindt verloren broer op top berg

Een Britse David Evans (70) die voor een goed doel een berg ging beklimmen, was behoorlijk verrast toen zijn lang verloren broer ineens op de top van de berg stond. David besloot tot zijn actie nadat zijn vrouw Sonia afgelopen jaar aan kanker was overleden. Hij beklom de Mount Snowdown in Noord-Wales om zo geld op te halen voor de kankerstichting.

De broer van David (66), die in de jaren '70 naar Australië was geëmigreerd, hoorde van de actie van zijn broer. Hij besloot direct naar Groot-Brittannië te vliegen om daar zijn broer te verrassen. "Het leek wel een film", aldus David. "Ik zag opeens iemand opdoemen op de top van de berg en dacht ´dat lijkt m´n broer wel´. Toen ik zag dat hij het echt was, vielen we elkaar in de armen en moesten we hard huilen", aldus de Brit. "Het was een onvergetelijk moment."

Met dank aan hartje69 voor de submit.

Landelijk poezenalarm

Kattenliefhebster Wilma Barrenhoorn uit Apeldoorn heeft groot alarm geslagen. Een vermoedelijk Turks stel rijdt heel Nederland door om kittens op te halen. Het tweetal zegt dat ze de kleintjes een goed tehuis willen bieden, maar veel van de opgehaalde kittens zijn spoorloos verdwenen. Kattenliefhebbers vrezen nu dat de knuffeldiertjes zijn geëindigd als bonthandschoenen of slangenvoer.

Wilma kwam zelf op 19 september in contact met het tweetal. "Ik had een advertentie op internet gezet en bijna direct werd ik gebeld door iemand die gebrekkig Nederlands sprak. Ze wilde voor haar jarige tweeling twee poesjes ophalen en graag ook nog één voor haar moeder." Die middag werden de drie knuffeldiertjes opgehaald.

"Mohammed, een klein kalend mannetje, volgens mij van Turkse afkomst, kwam voorrijden met een grijze stationwagen. Het ging allemaal heel snel. De drie werden in een klein mandje gestopt. Dat was niet erg, volgens hem, want het was toch maar een kippeneindje. Ik heb ze nog een laatste knuffel gegeven en toen waren ze weg," vertelt Wilma.

Onrustig gevoel 

Toen de kleintjes eenmaal weg waren, bleef Wilma achter met een onrustig gevoel. Om er zeker van te zijn dat het goed gaat met de ukken, belt ze het Turkse paar op en spreekt de voicemail in. Hier is echter nooit meer op gereageerd. Toen ze een week later een telefoontje uit Friesland kreeg, besefte ze pas echt dat het goed mis was.  "Een mevrouw vroeg mij of ik die vier poesjes nog wilde hebben. Ze was gebeld door 'Ellis' die haar in gebrekkig Nederlands had gevraagd of ze de kittens uit de advertentie kon ophalen. Die mevrouw had gezegd dat ze niet voor de slacht waren. Ze zocht goede baasjes. 'Niet opeten', had de Turkse gezegd, 'goed voor dieren'. Toen die mevrouw vroeg naar de gegevens zijn mijn huisgegevens doorgegeven. Waarschijnlijk omdat ze net die dag ook mij gebeld had."

Groot alarm! 

Direct na het telefoongesprek plaatse Wilma een advertentie met een waarschuwing op marktplaats. Langzaam maar zeker druppelden de reacties van gedupeerden binnen. "De ene keer komen Ellis en Mohammed uit Apeldoorn, de andere keer uit Den Helder. Soms komen ze voor vier poesjes. Twee voor de kinderen en twee voor haar moeder. De volgende keer wil de zwager ook kittens. Laatst was er een gezin met zes poesjes. Ze belden voor vier, maar toen merkten de eigenaren dat de twee nog overbleven beestjes ook waren meegenomen. Ze betalen er rustig 15 euro per kitten voor."

Voor Wilma staat het vast dat de kleine poesjes niet meer in leven zijn. "Turkse mensen schijnen ook niet veel met katten te hebben. Ze zijn niet verkocht aan mensen die een klein katje zochten. Dat loont niet. In het hele land loopt men op dit moment met kittens te leuren. Het kan eigenlijk alleen maar dat ze voor verkeerde doeleinden zijn opgehaald."

Aangifte is niet mogelijk

Omdat de kittens met toestemming opgehaald zijn, is het niet mogelijk aangifte te doen volgens Wilma. "Je schijnt twintig kittens per jaar te mogen verhandelen, dus eigenlijk zouden we ze op heterdaad met een volle auto moeten betrappen." In de hoop een einde te kunnen maken aan de wanpraktijken stuurt Wilma alle adverteerders die kittens aanbieden nu een e-mail. "Het is een hoop werk, maar ik ga er mee door. Elke kitten die ik kan redden, is er één. Mijn advies is: zet gewoon in de advertentie dat je om een legitimatie vraagt en de twee blijven weg."

Er is geprobeerd een reactie van Ellis te krijgen. Zij weigerde echter, ondanks herhaaldelijk aandringen, te reageren.

Met dank aan hartje69 voor de submit.

Schumacher eist salaris van Quick-Step

Stefan Schumacher eist van wielerploeg Quick-Step dat zijn salaris vanaf 1 januari 2009 wordt betaald door de Belgische equipe.

Voordat bekend werd dat Schumacher was betrapt op Cera, was het contract voor 2009 tussen de formatie en de oud-Gerolsteiner ondertekend. De winnaar van twee tijdritten in de Tour van dit jaar ontkent doping te hebben gebruikt

De ploegleider van Quick-Step, Patrick Lefevere, wil niets zeggen over de eis van de Duitser. "Dat is voer voor de advocaten. Schumacher blijft zijn onschuld uitschreeuwen en is van plan zich niet bij de zaken neer te leggen."

Passagier gooit tiener met harde muziek uit tram

Een trampassagier in Den Haag (49) ergerde zich gisterochtend blijkbaar zo erg aan de muziek van een medepassagier, dat hij de tiener hardhandig uit de tram gooide. De vijftienjarige jongen hield aan het incident een hersenschudding over, wegens de harde landing op de grond.

Het incident vond rond 9.00 uur plaats op de Herman Costerstraat in Den Haag. De 'werper' is inmiddels opgepakt, zo heeft de politie laten weten. Hij moet zich voor de rechter verantwoorden voor zijn daad. 

Met dank aan Herr_Munk voor de submit.

Geen corruptieonderzoek bekerduel

De KNVB ziet geen aanleiding een onderzoek in te stellen naar de bekerwedstrijd Roda JC-Willem II, die volgens De Telegraaf mogelijk verkocht is.

"Het bevindt zich allemaal in het geruchtencircuit", aldus een woordvoerder van de voetbalbond. "We hebben geen signalen gehad via officiële kanalen, en we zijn geen opsporingsinstantie."

Eerder deze week kreeg De Telegraaf een tip dat er in Azië voor miljoenen euro's werd ingezet op een overwinning van Roda. Nog voor de wedstrijd werd KNVB-woordvoerder Frank Huizinga ingelicht, maar hij ondernam geen actie. "De KNVB moet het sportieve verloop van de competitie garanderen. Op basis van de scheidsrechters- en waarnemersrapporten is er geen aanleiding om te denken dat de wedstrijd is gemanipuleerd".

Roda won de wedstrijd met 1-0 nadat Willem II-verdediger Danny Schenkel een bal verkeerd aannam in zijn eigen strafschopgebied. Hierdoor pikte Sekou Cissé de bal op en schoot van dichtbij door de benen van keeper Maikel Aerts.

FOK! SchaatsQuiz - ronde 2

De wereldbekerwedstrijden in Berlijn zitten erop, dus tijd voor de tweede ronde in de FOK! SchaatsQuiz. In samenwerking met Trendis hebben we een mooi prijzenpakket weten samen te stellen. Hier kan je zien welke prijzen je kan winnen en ook hoe de FOK! SchaatsQuiz werkt.

Allereerst vind je hieronder de antwoorden van ronde 1.

1. Welke rijders zijn dit weekend bij de NK afstanden in Heerenveen slachtoffer geworden van de regel dat de schaats in de bocht niet over de lijn mag?
Beorn Nijenhuis en Ireen Wüst
2. Welke Nederlandse vrouw werd driemaal op rij wereldkampioene allround?
Atje Keulen-Deelstra
3. Wie pakte dit weekend het brons op de 1.000 meter voor vrouwen?
Natasja Bruintjes

Er waren 31 mensen die alle vragen goed hadden.

De vragen van Ronde 2

1. Welke olympische schaatskampioen verscheen later aan de start van de Tour de France in 1986?
2. Op welke plaatsen eindigden de Nederlandse mannen op de 1.500 meter in Berlijn?
3. Behalve Jeremy Wotherspoon was er dit weekend nog een Canadees die ten val kwam op een 500 meter. Wie was dat?

Mail de antwoorden, met vermelding van je username naar Fokschaatskwis@gmail.com. Doe dit voor vrijdag 14 november 20:00 uur. Je mag slechts eenmaal per ronde de antwoorden insturen.

Eddy Zoëy opnieuw vader geworden

Na zijn zoontje Fender die inmiddels twee jaar oud is, heeft Eddy Zoëy nu ook een dochter gekregen. Ze heet Teuntje en kwam negen weken te vroeg ter wereld. Moeder en dochter maken het naar omstandigheden goed. Tijdens week 31 van de zwangerschap, die eigenlijk 40 weken hoort te duren, braken de vliezen van Eddy's vrouw Marieke al.

Teuntje ligt nog op de intensive care. Ze moet daar onder toezicht van het verplegend personeel blijven.

Eddy Zoëy is naast presentator op de televisie voor BNN, ook dj van Radio 3FM. Daar heeft hij op zaterdag en zondag een eigen programma.

Japanse launchtrailer voor Yakuza 3 met veel tattoos

SEGA leverde met Yakuza op de PS2 een prima game af die diverse game-elementen met elkaar mixte. Yakuza 2 zal binnenkort in Europa verschijnen, eveneens op de PS2, terwijl Yakuza 3 alweer bijna in Japan uit zal komen. Onderstaande launchtrailer geeft je alvast een idee van wat je kan verwachten. Mocht je de Japanse teksten niet begrijpen, geen nood, wij op de redactie begrijpen er ook geen iota van.

OM gaat door met zaak-Millecam

De advocaat van het bekende medium Jomanda heeft gisteren voor de Amsterdamse rechtbank gevraagd justitie niet-ontvankelijk te verklaren in het strafproces betreffende de dood van actrice Sylvia Millecam. Raadsman Luc Benistant is namelijk van mening dat behandeling van de zaak veel te lang op zich laat wachten. De rechter deelde deze mening echter niet. Tijdens een regiezitting, waarin voornamelijk procedurele kwesties aan bod komen, kwam de advocaat met zijn verzoek.  

Het Openbaar Ministerie (OM) is van mening dat Jomanda medeschuldig is aan de dood van Sylvia Millecam, die in 2001 overleed aan de gevolgen van borstkanker. Naast Jomanda staan ook alternatieve artsen Jozef K. en Catharinus B. terecht. Het drietal zou de actrice wijs hebben gemaakt dat een operatie aan het gezwel in haar borst niet nodig was, omdat dit een niet-kwaadaardig gezwel zou zijn. Het OM is van mening dat het drietal hierdoor schuldig is aan onder meer het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel en onthouding van benodigde medische zorg.

De komende maanden moeten tussen de veertig en vijftig getuigen een verklaring afleggen over de dood van Millecam. In eerste instantie zou dit mogelijk openbaar gebeuren, maar de rechter heeft gisteren besloten dat de verhoren achter gesloten deuren plaats zullen vinden. De zaak wordt waarschijnlijk voor de zomer behandeld.

De vervolging van de drie verdachten door justitie is overigens niet helemaal een vrije keuze van justitie. In 2006 besloot het OM namelijk nog om de drie niet te vervolgen, omdat er niet genoeg bewijzen zouden zijn voor strafbare feiten. Het gerechtshof besliste in april dat justitie er wel een zaak van moest maken. 

Met dank aan Missy_Angelina voor de submit.

Dronken machinist heeft spijt

De machinist die dinsdagavond door de spoorwegpolitie van de trein werd gehaald omdat hij te veel gedronken had, heeft laten weten dat hij spijt heeft. De man, die al elf jaar voor de spoorwegen werkte, is na de aanhouding ontslagen door de NS. Hij wil zijn baan nu heel graag terug.

De 33-jarige Michael uit Lelystad liet aan het AD weten: "Het is niet goed te praten. Dat had nooit mogen gebeuren. Absoluut belachelijk en onvergeeflijk." Hij blijft echter volhouden dat hij de noodstop moest maken, omdat er iemand op de rails stond. Deze persoon is volgens hem later hard weggerend.

Tijdens de noodstop zat de spoorwegpolitie toevallig in de trein. Zij zagen niemand op of bij de rails en vermoedden dat de man te veel gedronken had. Een blaastest bevestigde hun vermoedens. De man verweert zich nu door te zeggen dat zijn persoonlijke problemen hem naar de fles deden grijpen. Zijn werkgever zou een te hoge druk op hem hebben gelegd, waardoor hij weer te snel aan het werk is gegaan.

Met dank aan hartje69 voor de submit.

Anthuenis coach Germinal Beerschot

Aimé Anthuenis (64) gaat opnieuw aan de slag als coach. De oud-bondscoach volgt Harm van Veldhoven op bij Germinal Beerschot. Aimé Anthuenis kent de club goed. Tot vorig seizoen was hij bij Germinal Beerschot aan de slag als technisch directeur.

"Ik kreeg donderdagavond een telefoontje en lang hoefde ik niet na te denken", vertelt Anthuenis. "Het is een prettig weerzien met de club die ik een poosje geleden verliet. Ik probeer Germinal Beerschot weer op het niveau te brengen waar het thuishoort."

Om 13.00 uur geeft Germinal Beerschot een persconferentie om de nieuwe coach voor te stellen. Anthuenis krijgt een contract tot het einde van het seizoen met een optie op een extra jaar.

De keuze voor Anthuenis is een kleine verrassing. In de wandelgangen circuleerden de namen van Hugo Broos, Walter Meeuws en Ernie Brandts (ex-Germinal Ekeren).

Allochtonen denken hetzelfde over criminaliteit

De opvattingen van allochtone jongeren over misdaad en straf zijn in hoge mate identiek aan die van autochtone jongeren. Dat de vier grote migrantengroepen (Marokkanen, Turken, Antillianen en Surinamers) oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteitscijfers zou dus niet door cultuurverschillen komen. 

Dat is alleszins de stelling in het proefschrift van Madeleine de Boer, die vandaag op het thema promoveert aan de Universiteit Utrecht. De Boer ondervroeg voor haar onderzoek ongeveer duizend vmbo-leerlingen uit de Randstad.

Een uitzondering op de regel vormen volgens haar de Turkse jongeren en hun opvattingen over eergerelateerd geweld. Volgens De Boer kan dat verklaren waarom relatief veel Turken in Nederland zijn veroordeeld voor geweldsdelicten binnen hun eigen gemeenschap.

Met dank aan hartje69 voor de submit.

Kraay: "Deze loting voelt als ontslag"

FC Lienden, dat woensdagavond verrassend Vitesse uitschakelde, neemt het in de vierde ronde op tegen Roda JC. De amateurs moeten echter naar Limburg en treffen Roda JC in het eigen Parkstad Limburg Stadion.

Trainer Hans Kraaij jr. van Lienden is zeer teleurgesteld over de loting. "We leefden op een wolk en dan donder je er zo af. Dit is de meest waardeloze loting ooit. We mogen in een strafkamp naar Limburg, daar worden we tegen de muur gezet en gefusilleerd," aldus de oefenmeester tegen Omroep Gelderland.

"Afschuwelijk voor de spelers en onze supporters. Dit voelt alsof ik ontslagen ben, dit doet zoveel pijn. Na één van de mooiste avonden van mijn leven heeft dit nul tot generlei waarde. Het is net het uitzendbureau: het waren één mooie dagen."

Lienden won woensdagavond door een late treffer met 1-0 van Vitesse.

Rel om vacature Marokkaanse man

In Slotervaart is er met verbijstering gereageerd op een personeelsadvertentie van een hulporganisatie in het Amsterdamse stadsdeel. Via de advertentie wordt een bewonersadviseur gezocht die aan een schijnbaar belangrijke eis moet voldoen: het moet een Marokkaanse man zijn.

De VVD heeft geschokt gereageerd op de advertentie en eist nu opheldering van burgemeester Cohen: "Het klinkt echt absurd. Ik vraag me ook af of het wel mag. Stel je voor dat er in een advertentie staat 'gezocht: blanke ambtenaar'. Dan is de wereld te klein", aldus raadslid Bas van 't Wout. "Dat er een eis is om Marokkaans te spreken, akkoord. Maar dan moet je die eis opnemen en niet dat een Marokkaan de voorkeur heeft. Het klinkt mij echter weer als meebuigen en het in stand houden van de scheiding, terwijl je dat juist zou moeten bestrijden", aldus de liberaal.

Wie in de functie van bewonersadviseur werkzaam is, werkt voor het zogenoemde Sociaal Investeringsprogramma (SIP). Onderdeel van de werkzaamheden zijn huisbezoeken bij bewoners van Overtoomse Veld. Deze wijk staat bekend als één van de moeilijkste wijken van de stad. Het doel van het SIP is om de "sociaaleconomische positie van alle bewoners van Overtoomse Veld te verbeteren door onder andere hun zelfredzaamheid te vergroten."

Eventuele sollicitanten moeten 'stevig gepassioneerd' zijn, zo meldt het persbericht, waar ook in vermeld wordt dat het team de voorkeur geeft aan "een Marokkaanse man, omdat zij zelf allen Marokkaanse, Turkse en Nederlandse vrouwen zijn." Deze voorkeur wordt door medewerker van het SIP Samia el Affari bevestigd. "De enige mannelijke Marokkaanse collega vertrekt binnenkort en dan zijn er alleen nog vrouwen over. Wij zoeken een Marokkaan omdat de meeste bewoners van de wijk van Marokkaanse afkomst zijn en het toch handig is als hij de taal spreekt. En een man is toch handig, omdat hij bijvoorbeeld gemakkelijker contact kan leggen met de mannen bij de moskee. Maar een vrouw mag ook."

Met dank aan laforest voor de submit.

Zaakwaarnemer bankzitter Emnes panikeert niet

De droom van Marvin Emnes om in de Premier League te spelen kwam deze zomer uit. Middlesbrough betaalde liefst vier miljoen euro voor de 20-jarige, toen nog speler van Sparta Rotterdam. Ondanks slechts één optreden in de hoofdmacht heeft hij het nog naar z'n zin, aldus zijn zaakwaarnemer Edward Burleson.

Volgens Burleson is zowel Emnes als hijzelf tevreden met de situatie. "Het gaat hartstikke prima met Marvin", is Burleson positief. "Wij gaan niet na drie maanden in paniek raken. De trainer (Gareth Southgate red.) heeft bij de transfer gezegd dat hij de tijd krijgt om te wennen aan het nieuwe land en de competitie."

"Hij zei ook tegen Marvin dat hij niet voor niets vier miljoen euro uit had gegeven en hem ging gebruiken. Hij traint altijd mee en zit elke week bij de wedstrijdselectie. Je moet ook niet vergeten dat hij pas twintig is, hè", aldus zijn belangenbehartiger tegen Goal.com.

Burleson vervolgt: "Als Emnes een jaartje of 27 was geweest en hij was een gearriveerde speler had ik me misschien druk gemaakt. Maar daar is absoluut geen sprake van. Er zijn afspraken gemaakt en daar houdt de club zich aan."

Gekneusde knie voor Bruins

Luigi Bruins heeft mogelijk een gekneusde knie opgelopen tijdens het bekerduel tegen HHC Hardenberg. De middenvelder werd al na twintig seconden 'door midden' geschopt door Hardenberg-aanvoerder Gerard Kocks.

Bruins bleef na deze actie nog enkele minuten over het veld strompelen, maar in de achtste minuut werd hij naar de kant gehaald en vervangen door Luis Pedro. Volgens Gertjan Verbeek heeft Bruins een kneuzing boven zijn knie opgelopen. De coach van Feyenoord hoopte dat het verder zou meevallen. "Maar voor zondag ben ik hem wel weer kwijt."

Seks in Second Life veroorzaakt scheiding

Second Life, de game waarin velen een ander leven hebben. Het is een tijdje stil geweest rondom deze 'game' maar nog steeds is de populariteit erg groot. Een ander leven hebben is misschien leuk, maar het brengt ook wel eens wat narigheid met zich mee.

De 28-jarige Britse Amy Taylor wil van haar echtgenoot David Pollard scheiden. Ze legde haar aanvraag bij de rechtbank neer op grond van onredelijk gedrag. Amy betrapte haar man toen hij seks had met een andere vrouw. Niet in het echt, maar in de game Second Life. Amy Taylor was woedend:

"I went mad - I was so hurt. I just couldn't believe what he'd done, I looked at the computer screen and could see his character having sex with a female character. It's cheating as far as I'm concerned."

Haar advocaat was niet verbaasd, want hij had die week daarvoor al een scheiding lopen vanwege Second Life. Blijkbaar wordt Second Life bij het stel zo serieus genomen dat seks in de game niet als porno wordt gezien, maar daadwerkelijk als vreemdgaan. Amy Taylor en David Pollard ontmoetten elkaar in een chatroom en stapten niet lang daarna in het huwelijksbootje, dat helaas gezonken is.

[Gerucht] Killer Instinct naar Xbox Live Arcade?

Iedereen met een beetje vechtersbloed in zijn lichaam heeft wel eens gehoord van Killer Instinct. Deze klassieke vecht-game was een enorme hit op de SNES en heeft na al die jaren nog steeds veel fans. Het zijn dan ook de fans die er voor gezorgd hebben dat de game misschien naar Xbox Live Arcade komt.

Deze fans hebben Rare een groot aantal e-mails gestuurd met de vraag of de game niet naar Live kon komen. Volgens meerdere bronnen is dit absoluut een mogelijkheid. Rare zegt zelf dat fans geen veranderingen in het spel hoeven te verwachten mocht het naar Live komen. Ze willen zo dicht mogelijk bij het spel blijven als ze kunnen. Dus wel een mooi nieuw spel, maar nog steeds het oude Killer Instinct gevoel.Fulgore

[A1GP] Indonesië onthult nieuw circuit

De organisatie van de A1GP heeft het nieuwe stratencircuit van Indonesië in Lippo Village bekendgemaakt. In februari 2009 zal daar de zesde ronde van dit seizoen verreden worden.

Het circuit is 3,2 kilometer lang en gaat door de straten van Lippo Village, nabij de hoofdstad Jakarta. De baan is ontworpen door Herman Tilke, heeft twaalf bochten, en voldoet aan alle strenge veiligheidseisen van de FIA. Een gemiddelde snelheid wordt geschat op 176 km/uur met een topsnelheid boven de 300 km/uur.

Door geplande verbouwingen aan de gebouwen van de Pelita Harapan Universiteit kunnen die geboouwen ook dienst doen als de pitstraat tijdens het A1GP-evenement. Nieuw aangelegde wegen moeten meehelpen het stadje Lippo Village te laten groeien.

"We kenden de plannen natuurlijk al langer en we zijn van plan om minstens vijf jaar naar dit circuit in Lippo Village te komen. De A1GP zal er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat de race in Lippo Village een succes zal worden" aldus de directeur van A1GP Asia-Pacific, David Clare.

Kijk voor een impressie van het circuit op de officiële site van de A1GP.

Kas van Iersel wint kort geding van RTL

De voorzieningenrechter in Amsterdam heeft gisteren bepaald dat Kas van Iersel onterecht op staande voet is ontslagen bij RTL Boulevard. RTL Nederland moet Van Iersel nu binnen zeven dagen weer in dienst nemen, zo besloot de rechter.

Van Iersel, die sinds 2001 de voice-over insprak voor de filmpjes van RTL Boulevard, spande een kort geding aan tegen zijn werkgever, omdat hij eind augustus op straat werd gezet nadat hij niet op kwam dagen op de eerste draaidag van het nieuwe seizoen. De presentator weigerde aan het werk te gaan tot zijn contract vernieuwd was.

De rechter heeft bepaald dat Van Iersel niet zomaar op straat gezet kon worden door RTL, omdat hij een contract voor onbepaalde tijd heeft. Daarnaast was het volgens de rechter geen dringende reden om het contract te ontbinden. Indien RTL de presentator niet binnen zeven dagen zijn werkzaamheden laat hervatten, zullen zij een dwangsom van 2500 euro per dag moeten betalen. Ook moet het salaris van de presentator vanaf 25 augustus met terugwerkende kracht uitbetaald worden.

RTL heeft laten weten het niet eens te zijn met de uitspraak van de rechter. "Van Iersel heeft ons welbewust laten zitten bij een live-uitzending", aldus een woordvoerder. "Hij heeft met halve waarheden een verkeerd beeld van de werkelijkheid geschetst." RTL is nu aan het overwegen in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. "We hebben nog zeven dagen om de verschillende mogelijkheden op een rijtje te zetten."

Met dank aan rbman voor de submit.

PS3 Keypad verzet naar december

Tijdens de Leipzig Games Convention in augustus beloofde Sony dat hun nieuwe wireless keypad voor de Playstation 3 eind november zou uitkomen. Sony's vicepresident Ian Jackson heeft dit inmiddels ontkracht. Volgens hem wordt het een paar weekjes later en zal het keypad begin december uitkomen.

Het keypad is oplaadbaar en draadloos en kan op een Sixaxis of DualShock 3 controller geklikt worden. Het heeft zelfs een 'touch pad modus' voor muis-invoer. Het keypad zal een grote rol gaan spelen in de aankomende Playstation Home omgeving, waar gamers het keypad kunnen gebruiken om met elkaar te communiceren.Longa '59 door in CEV Cup

De vrouwen van Longa '59 hebben de volgende ronde van de CEV Cup bereikt. Ze stonden op het randje van uitschakeling met zelfs een matchpoint tegen, maar toch werd er in vijf sets gewonnen van het Azerbeidjaanse Baku.

De uitwedstrijd van vorige week werd ook gewonnen met 3-2. Donderdagavond zag het er echter niet naar uit dat de volgende ronde zou worden bereikt. Longa stond al snel 0-2 in sets achter en kreeg zelfs in de vierde set een matchpoint tegen. Op dat moment toonde Longa echter karakter en wist het in vijf sets te winnen: (22-25, 19-25, 25-17, 27-25, 15-13). De volgende tegenstander is het Russische Ekaterinenburg.

Tot 4 jaar cel voor politieoptreden G8-top Genua

Een rechtbank in het Italiaanse Genua heeft donderdag dertien agenten veroordeeld tot celstraffen tot vier jaar. Ze stonden terecht voor hun aandeel in het politiegeweld tijdens de G8-top in Genua in juli 2001.

Bij protesten tegen die top werden meerdere antiglobaliseringsbetogers ruw in elkaar geslagen tijdens een nachtelijke razzia door de Italiaanse politie. Beelden van de met bloed besmeurde muren van het schooltje waar de betogers de nacht doorbrachten, schokten destijds heel Italië. Een van de veroordeelde politie-officieren gaf toe dat er destijds sprake was van een echt 'slachthuis'.

Bij de protesten in 2001 werd een 23-jarige man neergeschoten nadat hij een brandblusapparaat naar de politie had gegooid. Honderden betogers raakten gewond.

Overigens werden vorig jaar ook verschillende betogers veroordeeld voor hun aandeel in de rellen. Ze kregen celstraffen variërend van vijf maanden tot elf jaar.

Meer fatalities in beeld van Mortal Kombat vs DC Universe

Het is weer Fatality Friday en dat betekent dat we weer kunnen genieten van nieuwe finishing moves uit Mortal Kombat vs DC Universe. Deze game zal de fighters van Mortal Kombat het laten opnemen tegen favorieten uit het DC universum zoals Batman, The Joker en Superman.

Zonder er veel meer woorden aan vuil te maken, zijn hieronder de finishing moves te zien van Lui Kang, Batman en Baraka.

'Germinal Beerschot wil Brandts als coach'

Ernie Brandts (52) is kandidaat om bij Germinal Beerschot de taken van de opgestapte hoofdtrainer Harm van Veldhoven over te nemen.

Van Veldhoven hield donderdag vanwege de matige prestaties de eer aan zichzelf bij de club uit Antwerpen. Germinal Beerschot komt in de competitie niet verder dan de zestiende plaats en werd woensdag uitgeschakeld in het bekertoernooi door Derdeklasser Racing Mechelen (4-1).

De Antwerpse clubleiding zou vrijdag al een nieuwe coach willen aanstellen. Brandts zou een belangrijke kandidaat zijn. De voormalige trainer van FC Volendam en NAC Breda is geen onbekende bij de club. Als speler stond hij twee seizoenen onder contract bij Germinal Ekeren, een van de voorlopers van fusieclub Germinal Beerschot.

Halo 3: Recon zal met maximaal 5 uur gameplay vrij kort zijn

De december uitgave van het Amerikaanse tijdschrift Game Informer staat in het thema van de expansion voor Halo 3. Interessant om te weten wellicht is dat in het tijdschrift te lezen is dat de game zo'n 3 tot 5 uur gameplay zal bevatten, wat niet bijzonder veel is. Of hier de herspeelbaarheid door de co-op en multiplayer bij is opgeteld stond er niet bij, wat opvallend is, aangezien Bungie daar nog over opschepte tegenover Eurogamer.net een tijdje terug. Gelukkig ziet Joe Staten van Bungie dat de game dan ook geen hoog prijskaartje moet krijgen. Wat de prijs wordt, zei de beste man niet, maar we zullen geen €60,- hoeven betalen.

Elika is de laatste prinses in Prince of Persia story-trailer

Met The Sands of Time kwam de Prince of Persia weer helemaal terug van weg geweest. Deze maand staat ons weer een nieuwe game te wachten met een nieuwe prins, nieuw verhaal, nieuwe gameplay en nieuwe graphics. Één van de nieuwe gameplay elementen in de game is Elika die je zal helpen in voor en tegenspoed als sidekick.

Omdat het verhaal van de nieuwe game er één is die nogal wat voeten in de aarde heeft, is er een nieuwe trailer verschenen. Pak de popcorn en de cola er maar bij, want in ruim vijf minuten wordt ons het duistere verhaal verteld van de Boom des Levens.

Wil je de trailer in HD zien, klik dan hier

172 kleinkinderen eerste keer samen bij begrafenis oma

De 172 kleinkinderen van oma Maggie Ward zijn voor de eerste keer in hun leven allemaal samengekomen. De reden was iets minder vrolijk: oma Maggie werd begraven. De Iers katholieke Maggie en haar man Charles hadden samen vijftien kinderen en vormden zo één van de grootste gezinnen van Groot-Brittannië. Oma werd 87 jaar.

Van de vijftien kinderen zijn er nog twaalf in leven. Joan, Patrick, Martin, Margaret, Mary, Catherine, Charlie, Bernard, Bridget, Helen, Anne en Lawrence kwamen allemaal naar de begrafenis. Charlie, Marty en Pat zijn helaas al eerder overleden. Deze vijftien kinderen waren goed voor 172 kleinkinderen. Naast de grote groep kleinkinderen had oma Maggie 36 achterkleinkinderen en 18 achterachterkleinkinderen.

Oma Maggie kwam zelf ook uit een familie van elf kinderen en opa Charles had dertien broers en zussen. Het hebben van een groot gezin is dus blijkbaar een familietrekje. Veel van de kinderen van Maggie hebben zelf ook meer dan tien kinderen. De kleinkinderen van oma verschillen veel in leeftijd: de oudste, Margaret, is 51 jaar oud en de jongste is Laura van 11. Alle kleinkinderen lieten op de begrafenis in Salford een ballon op ter herinnering aan hun oma.

Met dank aan hartje69 voor de submit.

Wekelijkse PlayStation Store update

De inhoud van de Europese PlayStation Store heeft een flinke update gehad deze week. Met nieuwe muziek voor Rock Band en Guitar Hero, add-ons voor Dead Space, PAIN en LittleBigPlanet en wat nieuwe video's is er voor bijna iedereen wel wat te downloaden.

GAMES

PSP
* FIFA 09 (€39,99)
* The Cube (£15.99)

ADD-ONS

Dead Space
* Astronaut Pack (€2,99)
* Big Gun Pack (€0,99)
* Heavy Damage Pack (€2,99)
* Hot Rod Pack (€0,99)
* Military Pack (€3,99)
* Pedestrian Pack (€1,49)
* Scorpion Pack (€3,99)
* Scorpion Weapon Pack (€1,99)
* Speed Kills Pack (€1,99)
* Tank Pack (€3,99)
* Obsidian Weapon Skin Pack (€1,49)
* Obsidian Pack (€2,99)

Everybody's Golf World Tour
* Costume Pack (€3,99)

Guitar Hero: World Tour
♪ "Another Way To Die" - Jack White & Alicia Keys (€1,99)

* Jimi Hendrix Track Pack (€5,99)
♪ “If 6 Was 9”
♪ “Little Wing”
♪ “Fire" (live)

* Oasis Track Pack (€5,99 or €1,99 per song)
♪ “Waiting for the Rapture"
♪ “The Shock of the Lightning”
♪ “Bag It Up"

* REM Track Pack (€5,99 or €1,99 per song)
♪ “Supernatural Superserious”
♪ “Horse to Water”
♪ “Man-sized Wreath"

LittleBigPlanet
* SCEE Contest Winner: Sack-Eating Plant
* Animals Costumes Pack (€2,99 or €0,99 per costume)
- Lilly Pad
- Hugo
- Great Blue
- Frost-E

PAIN
* David Hasselhoff Pack (€1,99)
* Movie Studio Pack (€4.99)

Rock Band
* "The Colour and the Shape" - Foo Fighters (€14,99 or €1,49 per song)
♪ "Doll"
♪ "Monkey Wrench"
♪ "Hey, Johnny Park!"
♪ "My Poor Brain"
♪ "Wind Up"
♪ "Up in Arms"
♪ "My Hero"
♪ "See You"
♪ "Enough Space"
♪ "February Stars"
♪ "Walking After You"
♪ "New Way Home"

Sid Meier's Civilization Revolution
* Multiplayer Maps The Elemental
* Multiplayer Maps The Terrestrial (€0,99)

Star Wars The Force Unleashed
* Character Pack #1 (£6.29)

Soulcalibur IV
* Customize Parts 1 (€0,99)
* Customize Parts 2 (€1,99)
* Customize Parts 3 (€1,99)
* Customize Parts 4 (€0,99)
* Customize Parts 5 (€0,99)

VIDEOS

BioShock 2
* Teaser Trailer

MotorStorm Pacific Rift
* Air Zone trailer

Shaun White Snowboarding
* ESPN Trailer

Soulcalibur IV
* Combo Play Trailer
* Guest Characters

Tom Clancy's EndWar
* Rank Promotions Briefing

Tomb Raider Underworld
* Beneath The Surface trailer 3

Shoot!
* Trailer
* Trailer "Hands"
* Trailer "Bitter"
* Trailer "8.3 Minutes"
* Trailer "The Dreaming"
* Trailer "Prison Food"

THEMES & WALLPAPERS

Wallpapers
* Far Cry 2

Themes
* Gran Turismo 5 Prologue

Het bloed spuit alle kanten op in Killzone 2 multiplayer video's

Guerilla heeft het als Nederlandse game-ontwikkelaar erg goed voor elkaar. Door hun deal met Sony zijn ze op dit moment één van de grootste en meest succesvolle ontwikkelaars die ons klein kikkerlandje rijk is. Begin volgend jaar komen ze met Killzone 2.

In Killzone zal je op oorlogspad gaan op Hellghan. Op deze vijandige planeet zitten de Hellghast en aan jouw de taak om deze een kopje kleiner te maken. Natuurlijk zal er ook een multiplayer in de game zitten. Van deze multiplayer is er nu een béta aan de gang waar je hieronder nieuwe beelden van kunt zien.

Fable II best verkochte game van oktober in de States

Niet alleen in Engeland heeft Fable II de softwarelijstjes aangevoerd, ook in Amerika kende de game een goede launch. In de maand oktober alleen al verkocht de game, ondanks dat hij uitkwam aan het einde van de maand, 790.000 exemplaren. Ook Fallout 3 kende een aardige launch. In de laatste vier dagen van de maand ging de game 375.000 keer over de toonbank voor de Xbox 360 alleen al. Sonys paradepaardje LittleBigPlanet pakt de 9e plek, ook een respectabele positie als je bedenkt dat de game pas 28-10 in de winkels lag.

De totale omzet op videogames steeg van USD 514,6 in oktober 2007 naar USD 696,8 dit jaar. Daarmee komt de totale jaaromzet van de industrie voor 2008 op USD 6,76 miljard.

* 1. Fable II (360): 790.000
* 2. Wii Fit (Wii): 487.000
* 3. Fallout 3 (360): 375.000
* 4. Mario Kart Wii (Wii): 290.000
* 5. Wii Play (Wii): 282.000
* 6. Saints Row 2 (360): 270.000
* 7. SOCOM: Confrontation (PS3): 231.000
* 8. LittleBigPlanet (PS3): 215.000
* 9. NBA 2K9 (360): 202.000
* 10. Dead Space (360): 1930000

Op het gebied van Hardware blijft de Nintendo Wii domineren. Ondanks groeiende cijfers van de Xbox 360 kwam het apparaat niet eens tot de helft van het verkochte aantal Wii's. De PlayStation 3 blijft nog verder achter, deze kwam op zijn beurt net tot de helft van het verkochte aantal Xbox 360s. De groei van de PS3 ten opzichte van vorig jaar was wel groter dan bij de concurrentie, er was namelijk een stijging van 57%.

*1. Wii 803.000
*2. Nintendo DS 491.000
*3. Xbox 360 371.000
*4. PSP 193.000
*5. PlayStation 3 190.000
*6. PlayStation 2 136.000

Wilders blij met aftreden Vogelaar

Geert Wilders (PVV) heeft laten weten zeer blij te zijn met het aftreden van Vogelaar als minister van Wonen, Wijken en Integratie. "Dit is een ontzettend goede reden om de vlag uit te hangen. Een zegen voor het land. Hoe eerder ze haar biezen pakt, hoe beter", laat Wilders weten in een reactie.

De partijleider liet gisteren weten dat de PVV al langer probeerde om Vogelaar weg te sturen: "Haar beleid de afgelopen jaren kenmerkte zich door incompetentie en lamlendigheid. Ook heeft ze het Marokkanenprobleem gebagatelliseerd." Het maakt Wilders eigenlijk niet eens uit waarom ze nu precies vertrokken is. "Al was het de kleur van haar schoenen."

Met dank aan hartje69 voor de submit.

Wat mag wel en wat mag niet in LittleBigPlanet

Afgelopen dagen meldden we dat veel levels uit LittleBigPlanet verwijderd waren omdat ze inbreuk zouden maken op de copyright van andere bedrijven en games. Om nu voor eens en voor altijd duidelijk te maken wat wel en wat niet mag in LittleBigPlanet heeft Media Molecule een lijst gemaakt.

Op dit moment zijn ze bij Sony nog flink bezig om hun methodes voor het moderaten van de content en de communicatie naar de maker van de levels te verbeteren. Als je zeker wilt zijn dat je content niet verwijderd gaat worden, moet je op een aantal dingen letten:

- Wees er zeker van dat alle content in jouw level geschikt is voor alle leeftijden.

- Heb respect voor andersmans intellectual properties. Gebruik geen plaatjes, merken of logo's waar een copyright op kan zittten en die je dus niet mag gebruiken.

-Als je content tegenkomt waarvan jij denkt dat het niet geschikt is, neem dan de moeite om deze te rapporteren aan Media Molecule.

Jongeren mishandelen treinpassagier

In een Sprinter ter hoogte van Weesp is gisteren rond 17.00 uur een 53-jarige man overvallen en mishandeld. Een groep van vijf jongeren viel de man in een volle trein aan. De spoorwegpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten heeft laten weten dat de vijf verdachten na een zoekactie zijn aangehouden.

Het lukte de vijf jongens niet om het slachtoffer iets afhandig te maken, waarop ze aan de noodrem trokken en de trein verlieten. Alle vijf verdwenen ze in het buitengebied tussen Weesp en Naarden-Bussum. De politie, die inmiddels gealarmeerd was, zette een zoekactie op touw. Tientallen agenten, speurhonden en een helikopter werden ingezet om de jongeren op te sporen. Na korte tijd konden alle vijf de verdachten aangehouden worden. De trein heeft door het incident een half uur stilgestaan.

Met dank aan hartje69 voor de submit.

Rel om affiche tegen seksueel geweld

De politiek in Milaan is in rep en roer. Later deze maand is het de dag tegen seksueel geweld en een affiche van Telefono Donna, een hulplijn voor misbruikte vrouwen, heeft een affiche gemaakt waar de meningen behoorlijk verdeeld over zijn.

Op het affiche is een naakte vrouw te zien die in de houding van een gekruisigde Jezus op bed ligt. Een laken met de tekst "Wie betaalt voor de zonden van de man?" bedekt haar kruis. Volgens wethouder Mauricio Cadeo moet het affiche verboden worden: het zou de religieuze gevoelens kwetsen. Ex-neofascisten steunen hem daarin.

De Democratische Partij van ex-communisten en de progressieve katholieken vinden echter dat het affiche niet verboden moet worden en noemen het een 'middeleeuws' besluit. "Als wij de methode-Cadeo op de tv zouden toepassen, zouden we zeventig procent van de uitzendingen van Rai en Mediaset moeten schrappen", aldus een woordvoerder. Zowel de publieke omroep Rai, als de commerciële privézenders van het bedrijf Mediaset van premier Berlusconi barsten van oppervlakkige shows waarin schaarsgeklede dames te zien zijn. De zenders van Berlusconi zenden daarnaast in de avond softporno uit.

Stefania Bartoccetti, voorzitster van Telefono Donna, verdedigt het affiche: "Als katholiek zie ik er niets beledigends of godslasterlijks in. Wij hebben een sterk beeld gekozen om de slachtoffers van het geweld aan te sporen het zwijgen te doorbreken."

Met dank aan hartje69 voor de submit.

PVV: islam is geen godsdienst

De islam moet niet als godsdienst worden beschouwd, dat vindt Tweede Kamerlid Martin Bosma (PVV). "De islam is geen godsdienst", zo liet hij gisteren in het parlement weten.

De uitspraak werd gedaan in een debat over godsdienstonderwijs. Bosma beaamde dat godsdienst een belangrijk onderwerp is en dat het onderdeel van de lesstof moet zijn, maar dit geldt volgens Bosma niet voor de islam. Wat de islam volgens hem wel is, liet de PVV'er in het debat niet weten.

Partijleider Wilders gaf eerder al wel een aanwijzing over wat de islam is. Een jaar geleden stelde hij in weekblad HP/De Tijd dat "de islam meer een ideologie is dan een godsdienst."

Met dank aan hartje69 voor de submit.

Racist wil vrij wegens 'zwarte' jury

Daniel Cowart, de Amerikaanse skinhead die in oktober werd opgepakt omdat hij plannen had om Barack Obama te vermoorden, vindt dat hij vrijgelaten moet worden. De reden daarvoor is dat hij geen eerlijk proces zou hebben gehad: de jury bestond voornamelijk uit zwarte personen, zo bleek gisteren uit een pleitnota van de verdediging.

In de pleitnota staat dat slechts twee juryleden een blanke huidskleur hadden en dat 21 leden van de jury "Afrikaans-Amerikaans zijn of tot een ander ras of rassen behoren." De verdediging vindt dat de zaak geseponeerd moet worden wegens twijfels aan onpartijdigheid van de jury.

Samen met een andere skinhead had Cowart plannen gemaakt om zeker honderd 'zwarten' te doden. Enkele van hen wilden ze onthoofden. De bekroning op deze moordpartijen moest de dood van Barack Obama worden.

Met dank aan hartje69 voor de submit.

Xbox 360 controller voor hardcore shooters

Een Xbox 360 controller modificatie ziet er niet zo hardcore uit als je zou denken. Het vooraanzicht ziet eruit als een normale controller, alleen dan zonder knoppen met slechts twee thumbsticks. De overige knoppen zitten aan de onderkant van de controller bevestigd, waardoor de modificatie ideaal voor shooters op de console zou moeten zijn. Hoe de controller in elkaar gezet is kun je zien in onderstaande video.

Open BETA zOMG van start

Een nieuwe MMO, genaamd zOMG, is op komst. Gaia Online brengt een nieuwe wereld tot level en laat de speler daar verbonden sluiten met anderen, verzamel en handel in ringen, vecht met monsters en speel sociale mini-games. Om de manga game te spelen hoef je niets te downloaden, de game speel je namelijk vanuit je browser. Sinds eind oktober is de gesloten BETA geëindigd en is een voor iedereen speelbare open BETA gestart. Wanneer de officiële lancering is van zOMG is vooralsnog niet bekend.DVD: Auf wiedersehen, Pet

Anders dan de naam doet vermoeden is Auf Wiedersehen, Pet geen Duitse, maar typisch Britse serie. Wel eentje die zich voornamelijk in Duitsland afspeelt. Sinds eind juni zijn de afleveringen van de destijds razend populaire eerste serie (alweer uit 1983) op dvd verkrijgbaar. Deze eerste reeks bestaat uit een kartonnen box van vier dvd's, met daarop in totaal 13 afleveringen (speelduur 715 minuten). Nostalgie voor de ouderen onder ons, of toch echt vergane glorie?

'Van der Laan opvolger van Vogelaar'

Diverse media melden dat de 53-jarige Eberhart van der Laan de opvolger wordt van Ella Vogelaar als minister van Wonen, Wijken en Integratie. Zij trad gisterenavond af nadat de partijtop (PvdA) het vertrouwen in haar had opgezegd.

Van der Laan is oud-fractievoorzitter van de PvdA in Amsterdam. Van 1990 tot en met 1998 zat hij in de gemeenteraad. Tegenwoordig is Van der Laan advocaat en mede-oprichter van het kantoor Kennedy van der Laan. Hij is gespecialiseerd in publiek-private samenwerkingsvormen.

Naast zijn carrière als advocaat heeft Van der Laan nog een aantal andere functies. Zo is hij voorzitter van het bestuur van het Verzetsmuseum Amsterdam en van het W.E. Jansenfonds, lid van de Raad van Toezicht Publieke Omroep en lid van het bestuur van Het Nieuwe Parool. 

Politiebond maakt tienpuntenplan tegen geweld

Politievakbond ACP heeft een tienpuntenplan gemaakt dat geweld tegen politiemensen en andere ambtenaren moet voorkomen. De maatregelen lopen uiteen van huisarrest voor notoire onruststokers tot een smoelenboek van veelplegers op internet. Het plan is samengesteld op basis van onder meer suggesties van leden van de ACP.

ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp geeft toe dat het "onorthodoxe maatregelen" zijn die zijn bond voorstelt aan minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken en de Tweede Kamer. Hij vindt dat "overgestapt moet worden op minder voor de hand liggende keuzes" als andere maatregelen niet blijken te werken. "Het is allemaal haalbaar, het gaat er alleen om welke keuzes men wil en durft te maken", aldus Van de Kamp.

Onderzoeksresultaten van Politie en Wetenschap die eergisteren bekend werden, laten zien dat 95 procent van de politiemensen tijdens hun werk te maken krijgen met agressie en geweld. Zeer actieve veelplegers zijn het agressiefst.

Vakbond ACP stelt voor om horecagelegenheden eerder te sluiten als gasten aanhoudend overlast veroorzaken en geweld gebruiken tegen de politie of bijvoorbeeld ambulancepersoneel. Een meldplicht op het politiebureau voor recidiverende geweldplegers staat ook in het plan, net als een contactverbod voor personen die samen vaker rotzooi trappen. De ACP vindt dat gemeenten strenger moeten zijn met het verlenen van vergunningaanvragen voor feesten en evenementen. Er zouden minimumstraffen moeten worden ingevoerd voor personen die hulpverleners hebben gemolesteerd.

Ebay: verschijning Obama op geroosterde boterham

In gelijkenis met Maria en Jezus zou nu ook het gezicht van Barack Obama op wonderbaarlijke wijze op een geroosterde boterham zijn verschenen. De gelukkige ontdekker van de verschijning heeft de bewuste ontbijttoast niet opgegeten, maar zo snel mogelijk op Ebay te koop gezet.

 

De verkoper heeft de foto's van de boterham opgeleukt met de volgende tekst: "Barack Obama is op wonderbaarlijke wijze op een stuk toast verschenen wat ik voor het ontbijt aan het klaarmaken was. Dit is een uniek object om zijn overwinning als President van de Verenigde Staten te vieren. Het item is een stuk geroosterd Wonderbrood. Er is niets aan het brood toegevoegd -geen boter of olie."

 

De "Toast van de Hoop", zoals de verkoper de boterham noemt, heeft vooral de financiële verwachtingen van de ebayer zelf verwerkelijkt, met 19 bieders en een eindprijs van ruim 200 dollar. Dit was tien maal de startprijs. Het hoogste bod lag zelfs op 250 dollar maar blijkt inmiddels te zijn geannuleerd.

'Hillary Clinton genoemd voor Buitenlandse Zaken'

De Democratische senator Hillary Clinton wordt genoemd als minister van Buitenlandse Zaken in het nog te vormen kabinet van de toekomstige Amerikaanse president Barack Obama.

Dit heeft het Amerikaanse tv-station NBC gisteren gemeld. Clinton, echtgenote van ex-president Bill Clinton, en Obama hadden elkaar een lange strijd geleverd om de presidentskandidatuur van de Democratische Partij. Op het beslissende partijcongres sprak Clinton echter uiteindelijk haar steun uit voor Obama.

De bron van het NBC-bericht zijn twee adviseurs van Obama, die niet met naam genoemd willen worden. Clintons kantoor zei in een reactie desgevraagd dat het aan Obama is wie hij in de functie benoemt.

Clinton dient momenteel haar tweede ambtstermijn uit als senator voor de staat New York.

Hillary & Obama  (foto: ANP)

Bemanningslid schuldig aan ramp in kernonderzeeër

Een bemanningslid van de Nerpa heeft de ramp in de Russische kernonderzeeër veroorzaakt, waardoor zaterdag twintig mensen om het leven kwamen. Dat blijkt uit de resultaten van het onderzoek die gisteren bekend zijn gemaakt.

De man zette het brandblussysteem in werking, zonder reden en zonder toestemming van een meerdere. Er was geen brand in de Nerpa.

Het blussysteem gebruikt freongas, dat de twintig bemanningsleden deed stikken. Het is het ernstigste ongeluk met een Russische duikboot sinds het ongeval met de Koersk, dat in 2000 aan 118 mensen het leven kostte.

Nederland wil VS helpen met terreurverdachten

Nederland wil de Verenigde Staten actief ondersteunen bij een snelle sluiting van de Amerikaanse militaire gevangenis in Guantanamo Bay. Niet door gevangenen op te nemen in Nederland, maar door eventueel een rol te spelen in de berechting van de verdachten.

Dat zei minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) gisteren in de Tweede Kamer tijdens de behandeling van zijn begroting voor 2009. Samen met zijn collega Ernst Hirsch Ballin (Justitie) bekijkt hij of het mogelijk is verdachten van misdaden tegen de menselijkheid voor het Internationale Strafhof in Den Haag te brengen.

De bewindsman hoopt dat de sluiting een van de eerste daden zal zijn van de nieuwe Amerikaanse president Barack Obama. Die heeft al verklaard dat hij het detentiekamp, waar nog enkele honderden terreurverdachten verblijven, wil sluiten.

Guantanamo Bay  (foto: ANP)

CD: Leoni Jansen - Second Wind

Leoni Jansen (1955) gaat terug in de tijd, naar haar jeugd om precies te zijn. Vanaf november ligt de dubbelaar Second Wind in de winkels. Op één van deze twee cd's gaat Leoni terug naar haar tienerjaren en brengt ze nummers van onder andere Leonard Cohen, Bob Dylan en Joni Mitchell ten gehore. Lekkere muziek, die na het beluisteren van deze cd, wederom tijdloos blijkt te zijn. De tweede cd kent een traditioneler geluid. De Ierse invloed is er duidelijk in te horen. Veel nummers zijn door anderen geschreven, maar er staat ook wat eigen werk op. Een mooi setje cd's met inlay in een handig kartonnen doosje. Prachtig cadeau voor de komende feestdagen.

Acht jaar cel voor poging tot moord in de mist

De beruchte Leeuwarder crimineel M.M., bekend als 'De Lange', heeft gisteren van het gerechtshof in Leeuwarden acht jaar cel gekregen. De schietpartij in de dichte mist van de afgelopen nieuwjaarsnacht, kwam voort uit een Antilliaanse familievete die al jaren duurt.

Ook moet de man een schadevergoeding van 30.000 euro betalen aan het slachtoffer, omdat die een dwarslaesie opliep en daardoor in een rolstoel is beland. 'De Lange' was al een bekende van Justitie. De vete woedt al jaren in Leeuwarden en heeft inmiddels diverse slachtoffers gemaakt.

M. schoot in de dichte mist van dichtbij op zijn slachtoffer, omdat hij woorden met hem had. De politie vond de beschoten man nog maar net op tijd in een gestrande auto. Achter het stuur zat een dronken vriend van het slachtoffer. In de auto vond de politie vuurwapens. Als verklaring daarvoor zeiden de betrokkenen dat het in de Antilliaanse gemeenschap in Leeuwarden gewoonte is om in de lucht te schieten tijdens de nieuwjaarsviering.

Enge zombies in Resident Evil 5 screenshots

Met Resident Evil 4 had Capcom een ware hit in handen. Met Resident Evil 5 ziet het er naar uit dat dit wederom een groot zucces gaat worden. Je zal in het spel wederom achterna gezeten worden door vele zombies die je allemaal een kopje kleiner moet maken. Dit keer doe je dat niet alleen, maar zal je een partner hebben die door een AI bestuurd kan worden, maar ook door bijvoorbeeld iemand online.

Er zijn nu nieuwe screenshots vrijgegeven. Zie hieronder hoe de zombies en je vrouwelijke side-kick eruit zal zien.


Resident Evil 5 verschijnt vrijdag 13 maart op de Playstation 3 en Xbox 360.

Ter Horst: geweld tegen politie is onacceptabel

Geweld tegen politieagenten is onacceptabel. "We mogen verwachten dat ze tegen een stootje kunnen, maar er is een grens", zei een woordvoerster van minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken gisteren.

Die grens is vastgelegd in een landelijke norm voor een correcte omgang met hulpverleners, die de bewindsvrouw eerder dit jaar met werkgevers en werknemers ondertekende. Kern daarvan is dat agressie of geweld tegen publieke dienstverleners nooit wordt getolereerd.

Uit onderzoek dat woensdagavond naar buiten kwam, blijkt dat het aantal geweldsincidenten tegen agenten de laatste jaren fors is toegenomen. Vrijwel alle politiemensen hebben er ervaring mee.

Ter Horst kondigde woensdag aan dat daders die hulpverleners aanvallen, vaker en sneller moeten opdraaien voor de schade die ze veroorzaken. Werkgevers van de slachtoffers zouden altijd moeten proberen de schade te verhalen op de daders. De politie krijgt bovendien 1 miljoen euro extra voor camera's en andere hulpmiddelen waarmee ze geweldplegers beter kan opsporen en vervolgen.

Geweld tegen politie is onacceptabel  (foto: ANP)
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.