Rel om affiche tegen seksueel geweld

De politiek in Milaan is in rep en roer. Later deze maand is het de dag tegen seksueel geweld en een affiche van Telefono Donna, een hulplijn voor misbruikte vrouwen, heeft een affiche gemaakt waar de meningen behoorlijk verdeeld over zijn.

Op het affiche is een naakte vrouw te zien die in de houding van een gekruisigde Jezus op bed ligt. Een laken met de tekst "Wie betaalt voor de zonden van de man?" bedekt haar kruis. Volgens wethouder Mauricio Cadeo moet het affiche verboden worden: het zou de religieuze gevoelens kwetsen. Ex-neofascisten steunen hem daarin.

De Democratische Partij van ex-communisten en de progressieve katholieken vinden echter dat het affiche niet verboden moet worden en noemen het een 'middeleeuws' besluit. "Als wij de methode-Cadeo op de tv zouden toepassen, zouden we zeventig procent van de uitzendingen van Rai en Mediaset moeten schrappen", aldus een woordvoerder. Zowel de publieke omroep Rai, als de commerciële privézenders van het bedrijf Mediaset van premier Berlusconi barsten van oppervlakkige shows waarin schaarsgeklede dames te zien zijn. De zenders van Berlusconi zenden daarnaast in de avond softporno uit.

Stefania Bartoccetti, voorzitster van Telefono Donna, verdedigt het affiche: "Als katholiek zie ik er niets beledigends of godslasterlijks in. Wij hebben een sterk beeld gekozen om de slachtoffers van het geweld aan te sporen het zwijgen te doorbreken."

Met dank aan hartje69 voor de submit.