FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 15 november 2008

[F3] Uitslag sprintrace Macau

Edoardo Mortara heeft de sprintrace van de F3 in Macau gewonnen. De Italiaan trok profijt uit de slechte start van polesitter Carlo van Dam en passeerde in de zevende ronde Keiskuke Kunimoto. Van Dam en Renger van der Zande kwamen in de eerste ronde elkaar tegen in de tweede bocht, waardoor beiden uitvielen.

De start verliep chaotisch en Van Dam raakte, terwijl hij naast andere auto’s op het rechte stuk reed, de muur. Hierdoor liep hij een lekke band op en viel hij terug. Bij het ingaan van de tweede bocht raakten de beide deelnemende Nederlanders elkaar, waardoor ze uit mochten stappen. Na dit incident wist Mortara Kunimoto in te halen en onbedreigd naar de overwinning te rijden, voor de Japanner en Roberto Streit.

Na de aanrijding tussen Van Dam en Van der Zande was laatstgenoemde kwaad. "Bizar, dit", aldus Van der Zande. "Ik had een redelijk goede start en lag al gauw vijfde, dus het zag er goed uit. Voor me raakte Van Dam de muur en kreeg hij een lekke band en toen ik hem in de tweede bocht voorbij wilde, tikte hij me op m'n achterwiel en gingen we samen in de muur. Echt een volledig onnodige actie en eeuwig zonde, want ik had vandaag op het podium kunnen komen. In de race van morgen start ik dus ergens achteraan, maar zal ik mijn sportieve plicht zeker nakomen door mijn uiterste best te doen om er nog wat van te maken."

Van Dam was zich van geen kwaad bewust. "Denk je nou echt dat ik hem bewust uit de race wilde rijden? Dan is het toch voor ons allebei voorbij? Ik wilde naar de pits en omdat ik een lekke band had, slingerde de auto alle kanten op. Renger had beter moeten opletten toen hij mij inhaalde." Beiden starten in de hoofdrace vanaf de laatste startrij.

#RijderLandTeamTijd
1Edoardo MortaraItaliëSignature Plus29:20.769
2Keisuke KunimotoJapanTom's+ 1.189
3Roberto StreitBraziliëRaikkonen-Robertson Racing+ 2.904
4Oliver TurveyGroot-BrittanniëCarlin Motorsport+ 3.364
5Sam BirdGroot-BrittanniëManor Motorsport+ 3.984
6Jaime AlguersuariSpanjeCarlin Motorsport+ 4.623
7Stefano ColettiMonacoPrema Powerteam+ 4.952
8Marcus EricssonZwedenCarlin Motorsport+ 8.799
9Daniel Campos-HullSpanjeHBR Motorsport+ 22.448
10Kei CozzolinoItaliëNow Motor Sports+ 23.056
11James WinslowGroot-BrittanniëOmbra Racing+ 26.786
12Laurens VanthoorBelgiëRC Motorsport+ 28.090
13Jon LancasterGroot-BrittanniëManor Motorsport+ 42.871
14Koki SagaJapanLe Beausset Motorsports+ 48.578
15Walter GrubmullerOostenrijkHitech Racing+ 49.439
16Mika MakiFinlandSignature Plus+ 57.740
17Roberto MerhiSpanjeHitech Racing+ 1:06.943
18Massaki MatsushitaJapanPTRS by Ombra+ 1:31.545
19Nicola de MarcoItaliëRC Motorsport+ 1:44.930
20Brendon HartleyNieuw-ZeelandCarlin MotorsportNCF
21Michael HoMacauRaikkonen-Robertson RacingDNF
22Basil ShaabanLibanonHBR MotorsportDNF
23Kazuya OshimaJapanManor MotorsportDNF
24Carlo Van DamNederlandTom'sDNF
25Renger van der ZandeNederlandPrema PowerteamDNF
26James JakesGroot-BrittanniëART Grand PrixDNF
27Max ChiltonGroot-BrittanniëHitech RacingDNF
28Jules BianchiFrankrijkART Grand PrixDNF
29Cheng Cong FuChinaSignature PlusDNF
30Atte MustonenFinlandRaikkonen-Robertson RacingDNF

Uitslagen Eredivisie 15/11/2008

Vanavond stonden er in de Eredivisie om 19.45 twee wedstrijden op het programma. In Heerenveen werd gevoetbald tussen SC Heerenveen en FC Utrecht. Sparta Rotterdam nam het op tegen FC Volendam. Een uur later begon de wedstrijd tussen Roda JC en NEC. Hieronder vind je de uitslagen.

SC Heerenveen - FC Utrecht 3-2
6’ Boussaboun 0-1
7’ Pranjic 1-1
41’ Beerens 2-1
45’ Cornelisse 2-2
45+2’ Pranjic 3-2
50' Popov (2xGeel) (SC Heerenveen)

Toeschouwers: 25.000
Scheidsrechter: Nijhuis
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Gele kaart: Breuer, Svec (SC Heerenveen), Shew-Atjon, Cornelisse (FC Utrecht)

Opstellingen

SC Heerenveen: Steppe, Janmaat, Breuer, Bak Nielsen, Popov, Grindheim, Svec, Väyrynen, Beerens (Paulo Henrique/90), Sibon, Pranjic (Jong-A-Pin/90)

FC Utrecht: Vorm, Cornelisse, Keller, Schut, Shew-Atjon, Silberbauer, Van der Gun (Cziommer/48), Caluwé (Maguire/64), Loval (De Jong/83), Skoubo, Boussaboun


Sparta Rotterdam - FC Volendam 4-0
72’ Poepon 1-0
81’ Dissels 2-0
82’ Knol (Pen.) 3-0
89’ Godee 4-0

Toeschouwers: 10.055
Scheidsrechter: Luinge
Stadion: Sparta Stadion
Gele kaart: Promes (Sparta Rotterdam), Sterk, De Lange, Schilder (FC Volendam)

Opstellingen

Sparta Rotterdam: Varkevisser, Vermes, Promes, Knol, Jaggy, Falkenburg (Moreno Freire/80), Slot, Strootman, Duplan (Godee/71), Rose (Dissels/40), Poepon

FC Volendam: Verhoeven, Koning, Schilder, Boots, Sterk, De Wit, De Lange (Sheotahul/76), Valenta (Platje/59), Hofstede, Tuyp (Yildiz/84), Meijers


Roda JC - NEC 3-0
5’ Cissé 1-0
38’ Janssen 2-0
46’ Janssen 3-0

Toeschouwers: 13.839
Scheidsrechter: Wegereef
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Gele kaart: Zomer (NEC)


Opstellingen

Roda JC: Castro, Linssen, De Fauw, Saeijs, De Jong (Knops/87), Vormer, Meeuwis, Janssen, Bodor, Yulu Matondo (Hadouir/75), Cissé

NEC: Babos, Fernández (Bouaouzan/34), Wisgerhof, Zomer, El-Akchaoui, Sibum(Kivuvu/65), Schöne, Radomski, Davids, Ntibazonkiza (Worm/70), Tshibamba

Noodverordening Kerkrade tegen Fortunafans

In Kerkrade is een noodverordening afgekondigd, nadat zich vanavond tientallen boze fans van Fortuna Sittard op de Markt in Kerkrade verzamelden. Dat heeft de politie bevestigd.

De Mobiele Eenheid heeft de fans opdracht gegeven Kerkrade te verlaten. Dit nadat er een grimmige sfeer ontstaan was en met vuurwerkbommen werd gegooid. De politie liet weten iedereen te zullen arresteren die niet in Kerkrade thuishoort of daar rotzooi trapt.

Stroetinga wederom de beste

De derde marathon in de strijd om de Essent Cup in Eindhoven is gewonnen door Arjan Stroetinga. Stroetinga was in Eindhoven de snelste in de massasprint.

Halverwege de wedstrijd hadden drie schaatsers een voorsprong van een halve ronde weten te nemen, te weten Joost Juffermans, Hoogeveen en Becker. Zij werden echter weer teruggepakt en een groep van dertien man sprong weg uit het peloton. Maar zij redden het ook niet, waardoor een massasprint de beslissing moest brengen. Daarin was Stroetinga, de huidig Nederlands kampioen op zowel het natuur- als kunstijs, Cees Juffermans en Jan Maarten Heideman te snel af. Douwe de Vries eindigde als zesde en blijft leider in het klassement.

Uitslag ADO Den Haag - Willem II

In de eredivisie namen ADO Den Haag en Willem II het vanavond tegen elkaar op. Hieronder vind je de uitslag.

ADO Den Haag - Willem II 0-1
90+5’ Demouge 0-1

Toeschouwers: 11.000
Scheidsrechter: Haverkort
Stadion: ADO Den Haag Stadion
Gele kaart: Horváth, Ammi (ADO Den Haag), Veloso, Van Eijden, Zijler, Janse (Willem II)

Opstellingen

ADO Den Haag: Zwinkels (Waterman/87), Ammi, Horváth, Kum, Van Hese, Meriç, Rankovic, Knopper (Hoogendorp/68), Cornelisse, Verhoek (Resodihardjo/75), Immers

Willem II: Aerts, Janse, Schenkel, Swinkels, Veloso (Van Eijden/26), Muhamadu (Zijler/29), Mathijssen, Akgün, Kargbo, Boutahar (Messoudi/90), Demouge

België hielp Fortis stilletjes met 3 miljard euro

De Belgische staat heeft Fortis België in alle stilte met 3 miljard euro bijgesprongen, om de overname door het Franse BNP Paribas te redden. De Vlaamse krant De Standaard schrijft dat vandaag.

Nadat de Belgische staat Fortis België op 5 oktober had verkocht aan BNP Paribas, bleken betrokkenen het nog oneens over de waarde van een lening tussen Fortis Holding en Fortis Bank België. De Franse bank eiste nieuwe onderhandelingen. BNP wilde de biedprijs verlagen of een andere oplossing. Dat draaide uit op een lening van 3 miljard euro van de Belgische staat aan Fortis Holding.

De gesprekken over de lening waren de reden dat het aandeel Fortis op de beurs opvallend lang geschorst bleef na de overname, stelt De Standaard. De Belgische minister van Financiën Didier Reynders reageerde woest op het artikel, dat volgens hem onterecht de indruk wekt dat informatie is achtergehouden. Hij noemde de methodes van de krant schandalig. De minister zei dat hij 27 oktober heeft gezegd dat een overbruggingskrediet van 3 miljard euro voorzien was om Fortis de middelen te geven aan haar betalingstermijnen te voldoen.

Hoeveel lijken komen er nog uit de kast?  (foto: ANP)

'G20 wil lijst met risicovolle instellingen'

Leiders van de twintig belangrijkste economische machten in de wereld willen samen voor 31 maart 2009 een lijst opstellen met de financiële instellingen die het meeste risico opleveren voor de wereldwijde economie. Dat zeiden bronnen vandaag tegenover het Franse persbureau AFP.

Ook zou volgens de bronnen in de slotverklaring van de top komen te staan dat de twintig grootste economieën inniger willen samenwerken om de wereldwijde economische groei te stimuleren.

'Wereldwijde economische groei stimuleren'  (foto: ANP)

Politie maakt einde aan actie bij kolencentrale

De politie heeft vanmiddag een einde gemaakt aan een actie van Greenpeace bij de bouwplaats van de nieuwe kolencentrale van energiemaatschappij E.ON op de Maasvlakte. Omdat overleg niets opleverde, heeft de politie de milieuactivisten van het terrein verwijderd.

Van de 82 actievoerders kregen er vijftig een boete. De anderen moeten voor de rechter verschijnen, omdat ze zich hadden vastgeketend op het gevaarlijke bouwterrein, meldde de politie. Na enkele uren maakten agenten en de Mobiele Eenheid (ME) een einde aan de actie. "We hebben ze lang genoeg de kans gegeven om hun punt te maken", aldus een woordvoerster.

De actievoerders bezetten het gebied zaterdagochtend. Ze zeiden dat te willen volhouden totdat het plan van de kolencentrale van tafel was. De milieuorganisatie voerde actie "omdat kolencentrales het klimaat zwaar belasten en overbodig zijn". Bovendien zouden de vergunningen voor de centrale op de Maasvlakte nog niet rond zijn.

De activisten hadden zich op strategische plekken vastgeklonken en bezetten bouwkranen. Het actieschip de Rainbow Warrior kwam in de loop van de zaterdag op de Maasvlakte aan om hen te steunen.

Energiebedrijf E.ON stelde in een reactie dat Greenpeace het publiek misleidt door te stellen dat het bedrijf de 'nummer 1 in vuile energie' is. Het bedrijf betwist de informatie waar Greenpeace zich op baseert en wijst erop dat het ook miljarden euro's in schone energie investeert.

Politie verwijdert actievoerders Greenpeace  (foto: ANP)

FOK!Blog Babe Battle #96

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 19.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Perla en in de rechterhoek Sandy. Wie willen jullie morgen om 19.30 uur zien?

Van Gelder wint in Stuttgart

Yuri van Gelder heeft op ringen de voorlaatste wereldbekerwedstrijd van 2008 gewonnen. In Stuttgart moest Van Gelder wel de eerste plaats, met 16,750 punten, delen met de Chinees Yan Mingyong.

Jeffrey Wammes eindigde achter Thomas Bouhail op sprong als tweede met 16,037. Epke Zonderland werd op rek in de finale slechts zevende. Sanne Wevers deed het prima op balk (vierde met 14,875) en eindigde op brug als zesde.

Grenzen voor Roemeens en Bulgaars personeel dicht

De grens voor Roemeense en Bulgaarse werknemers blijft voorlopig dicht. Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) heeft besloten dat Roemenen en Bulgaren vanaf 1 januari nog steeds een werkvergunning nodig hebben om in Nederland te kunnen werken.

Aanvankelijk was het plan om vanaf volgend jaar de vergunningplicht voor deze arbeidsmigranten te schrappen.

Donner schrijft volgende week aan de Tweede Kamer in een brief dat hij in ieder geval tot 1 juli 2009 de grenzen dicht wil houden voor Roemenen en Bulgaren. Dat hebben ingewijden vandaag bevestigd.

[Special] Schumacher wint eerste titel

In deze nieuwe reeks specials duiken we op FOK!sport in de sportgeschiedenis. Regelmatig blikken we terug op een bijzondere gebeurtenis en plaatsen we het in perspectief met de huidige situatie.

Vandaag gaan we 14 jaar terug in de tijd, naar Adelaide in Australië om precies te zijn. Daar vindt dat jaar de laatste Grand Prix van het Formule 1-seizoen van 1994 plaats. En het belooft een spannende race te worden. Michael Schumacher staat met 92 punten op de eerste plaats; vlak daarachter staat Damon Hill op 91. Na een bewogen seizoen - in mei van dat jaar komen Ayrton Senna en Roland Ratzenberger om op het circuit van Imola en later in het seizoen raken Pedro Lamy en Carl Wendlinger ook nog eens zwaar gewond - hopen de fans op een mooie ontknoping.

Aangezien de Benetton-coureur met één punt voorsprong aan de laatste GP begint, is zijn voornaamste doel gewoon Hill voorblijven en dan is de eerste wereldtitel zijn deel. Tijdens de kwalificatie pakt Nigel Mansell de pole met Schumacher en Hill daarachter op plaatsen twee en drie. Echter al bij de start halen beide kemphanen Mansell in en nemen ze snel afstand van de rest van het veld. Schumacher leidt en Hill volgt constant daarachter.

Tot de 36ste ronde lijkt er voor de jonge Duitser geen vuiltje aan de lucht als hij er plotseling bij de East Terrace bocht afvliegt en de muur raakt. Hij komt weer terug op de baan op het kleine rechte stukje wat daar ligt. Hill die door de klap weer vlak achter Schumacher is gekomen, ziet zijn kans schoon en probeert vlak voor de bocht binnendoor te steken bij Schumacher om zo de koppositie te pakken. Schumacher stuurt echter gewoon in vanaf de ideale lijn en ze raken elkaar, Hill komt met zijn voorwiel tegen de sidepot van de Benetton van Schumacher die vervolgens met een kleine vlucht in de bandenstapel terecht komt. Einde race voor de koploper. De Brit rijdt voorzichtig terug naar de pits waar de Williams-monteurs uitgebreid de wielophanging controleren. Ze komen na enige tijd tot de conclusie dat doorrijden niet verantwoord is. Hill moet teleurgesteld opgeven en Schumacher is wereldkampioen.

Hoeveel er nu opzet is aan dit ongeluk ga ik hier niet beoordelen. Aan de ene kant kan gezegd worden dat Schumacher nooit zo in had mogen sturen omdat maar de vraag is of hij zelf niet teveel schade had; aan de andere kant had Hill daar misschien nooit een inhaalpoging moeten wagen omdat er nauwelijks ruimte was en hij waarschijnlijk op het rechte stuk de Duitser zo in had kunnen halen. Er is in de loop van de jaren veel gesproken over deze crash maar er is nooit een eensluidende conclusie gekomen.

Feit is wel dat dit ongeluk Schumacher nog lang is nagedragen. Benetton hield zich in die jaren niet altijd even goed aan de regels en als Schumacher in 1997 Villeneuve er daadwerkelijk probeert af te rammen om zijn wereldtitel veilig te stellen; verbruidt hij het definitief bij een grote groep Formule 1-fans.

Als we terug kijken in de Formule 1-geschiedenis is het niet uniek om op die manier je concurrent uit te schakelen. De grote Ayrton Senna nam bijvoorbeeld ooit Alain Prost mee de grindbak in om zo zijn wereldtitel te pakken. Kortom, het is van alle tijden maar het zette de strijd in de F1 wel een tijdje op scherp en zorgde, en soms nu nog, voor heftige discussies onder fans. Ook dit jaar was het weer raak met een heftige tweestrijd om de wereldtitel. Hamilton en Massa hadden het regelmatig met elkaar aan de stok. En natuurlijk ging het hierbiij ook niet altijd even netjes. Dit soort gevechten maken de Formule 1 tot wat het is, een sport vol historie en legendes.

Bekijk hier de crash.

Man tuigt vriendin af om sigaret

Een 29-jarige man uit Tilburg ging gisteravond wel heel ver om zijn 31-jarige vriendin van de sigaretten af te houden. De vrouw die gestopt was met roken, wilde er toch weer eentje opsteken. Haar vriend besloot dat het geen goed idee was en over ging tot het schoppen en slaan van de vrouw. Ook zou hij haar over straat hebben getrokken.

Het gebeuren vond plaats op een industrieterrein in het nabijgelegen Dongen. De vrouw wist uiteindelijk te ontkomen aan haar mishandelende partner door naar een nabijgelegen benzinepomp te vluchten en daar bij iemand in de auto te stappen. Ze heeft daarna aangifte gedaan waarop de man vanochtend is aangehouden wegens mishandeling.

 Met dank aan Vince_Taylor voor de submit.

Lindsay Lohan belaagd om bontjas

Lindsay Lohan is in Parijs aangevallen door een dierenrechtenactivist. De actrice, die zich graag mag kleden in huiden van doodgeknuppelde zeehondjes, heeft een zak meel over zich heengekregen.

Net toen Lohan een nachtclub wilde betreden, riep er plotseling een stem "Bontheks!" naar haar. Meteen na het schelden kreeg ze de volle laag met een zak meel.

Hierop dook de actrice gelijk een wc in om zich te ontdoen van het meel. Hierna liep ze weer vrolijk naar buiten om te lachen naar de aanwezige fotografen.

Samantha Ronson, de 22-jarige vriendin van Lindsay, was ook bij de aanval aanwezig. Volgens bronnen zou zij moeten optreden in de Parijzer club.

 

 


De Belgische komiek Urbanus schreef al eens een protestlied over bontdraagsters

Tienduizenden mensen weg om brand bij LA

Meer dan 10.000 Amerikanen zijn geëvacueerd omdat hun huizen ten noorden van Los Angeles worden bedreigd door een felle natuurbrand. Dat meldde de Los Angeles Times vandaag. Een harde wind maakt het voor de brandweer moeilijk om het vuur te bestrijden.

De brand in Sylmar in het noorden van de San Fernando Valley brak gisteravond laat (lokale tijd) uit en bedreigt meer dan duizend woningen en bedrijven. Een onbekend aantal huizen viel al ten prooi aan de vlammen, aldus de brandweer.

Een andere natuurbrand in het westelijker gelegen Santa Barbara County verwoestte vrijdag zeker 111 huizen. In dit gebied hebben veel beroemdheden een huis onder wie presentatrice Oprah Winfrey en acteur Michael Douglas.

Brand bij Los Angeles  (foto: ANP)

Bryan-broers bereiken dubbelfinale Shanghai

Bob en Mike Bryan hebben de dubbelspelfinale van de Shanghai Masters bereikt. De Amerikaanse broers ontmoeten in die finale het Canadees/Servische duo Daniel Nestor en Nenad Zimonjic.

De Bryan broers kwamen tijdens hun halve finale nagenoeg niet in de problemen. Het Poolse duo Mariusz Fyrstenberg en Marcin Matkowski werd dan ook in straight sets verslagen. De setstanden waren 6-4 en 6-4.

Ook Nestor en Zimonjic kenden geen problemen in hun partij. Met 6-1 en 6-3 waren zij veel te sterk voor het Uruguayaanse/Peruaanse koppel Pablo Cuevas en Luis Horna.

Van de finalisten zal Zimonjic de enige speler zijn die het toernooi niet eerder wist te winnen. Wel verloor hij in 2005 al eens de finale samen met de Indiër Leander Paes. Bob en Mike Bryan wonnen het toernooi al in 2004. Nestor won de editie van vorig jaar aan de zijde van Mark Knowles van de Bahamas.

Kroegloper geveld door echte hamer

Menig cafébezoeker heeft wel eens een klap met de hamer gehad. Dit gebeurt als men de ochtend na het stappen wakker wordt met hoofdpijn. Een man uit het Groningse Jonkersvaart kreeg afgelopen nacht echter een klap met een echte hamer.

De man hing aan de bar van een kroeg in het eveneens Groningse Grootegast. De barkeeper aldaar gebruikt in de kroeg een hamer om tegen een bel te slaan. De barman sloeg echter mis, waarna het stuk gereedschap met een harde klap op het hoofd van de onfortuinlijke kroegganger neerdaalde.

De man zag na de klap behoorlijk wat sterretjes. De Groninger was er zo erg aan toe, dat men hem naar het ziekenhuis heeft overgebracht.

[WB] Kramer superieur

Sven Kramer heeft laten zien dat zijn elfde plaats van gisteren op de 1.500 meter een momentopname was. De Nederlander won vanmiddag de 5.000 meter voor mannen tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. Kramer reed een tijd van 6.14,32 en versloeg Håvard Bøkko in een rechtstreeks duel. De Noor reed de zesde tijd.

Kramer ging in zijn rit tegen de Noor als een raket van start en wist zijn voorsprong gestaag uit te bouwen. Bøkko zag hij pas weer bij de finish.

Enrico Fabris en Chad Hedrick waren in hun rit aan elkaar gewaagd. Het leverde een zeer mooi gevecht op waarbij geen van beiden voor de ander onder wilden doen. De Italiaan wist zich in de slotronde nog langs de Amerikaan te vechten. Zijn tijd van 6.20,20 was goed voor de derde plaats, net achter Verheijen die met 6.20,18 tweede werd.



Uitslag:
PlaatsNaamLandTijd
1Sven KramerNederland6.14,32
2Carl VerheyenNederland6.20,18
3Enrico FabrisItalie6.20,20
4Chad HedrickVerenigde Staten6.20,35
5Bob de JongNederland6.20,78
8Ted-Jan BloemenNederland6.26,62
11Wouter Olde HeuvelNederland6.27,82

Giel Beelen poept en plast op straat

3FM-dj Giel Beelen heeft 24 uur lang geen gebruik gemaakt van een toilet, en heeft dus op straat gepoept en geplast. Dit alles deed hij voor Unicef , om aandacht te vragen voor schoon drinkwater. Dit was gisteren te zien bij een speciale aflevering van RTL Boulevard.

Meer dan 2 miljard mensen in de wereld hebben geen sanitaire voorzieningen. Giel Beelen ervaarde voor één dag hoe dat is. Voor iedere sanitaire stop moest hij gebruik maken van de bosjes op het Mediapark, of de appelboom in zijn achtertuin. Wat zijn 'vermoedelijke' vriendin, het 17-jarige model Guilia Wolthuis hier van vond is niet bekend.

Giel Beelen was niet de enige radio-dj die aandacht vroeg voor deze actie 'Schoon water voor elk kind'. Zo gebruikte Edwin Evers zijn typetjes als Frans Bauer, Martin Gaus en de broertjes De Boer om aandacht te vragen voor de actie. Q-music-dj Ruud de Wild liet zich zien in een filmpje met nog een twintigtal andere BN'ers die de boodschap van schoon drinkwater nog eens onderstreepten.

Lara in actie met Tomb Raider: Underworld launch trailer

Zojuist is de launchtrailer van Tomb Raider: Underworld op GameTrailers verschenen. We zien een hoop actie en veel verschillende omgevingen.
Tomb Raider: Underworld ligt op 21 november in de winkels voor de PS2, PS3, DS, Wii, PC en de Xbox 360.


Nieuwe Tomb Raider game waarbij deze keer de nadruk zal liggen op Lara en haar gevecht met de natuur. Verder zal het spel een dynamisch weersysteem kennen, welke ook realisme in de omgeving moet creëren. Als Lara bijvoorbeeld voetstappen maakt in de modder tijdens de regen dan zullen deze voetstappen worden weggespoeld. Lara zelf zal deze keer helemaal via motion capture in beeld worden gebracht, dit om haar animaties meer realisme te geven.

Davydenko verrast Murray in Shanghai

Nikolaj Daydenko is verrassend doorgedrongen tot de finale in Shanghai. De Rus versloeg de in topvorm verkerende Andy Murray met 7-5 en 6-2. Voor Davydenko is dit de eerste keer dat hij de finale van het toernooi weet te bereiken.

Murray, die eerder dit toernooi Roger Federer al had verslagen, haalde nooit het niveau waarmee hij de laatste weken zo veel indruk had gemaakt. Hij wist weliswaar een break van Davydenko in de eerste game ongedaan te maken maar moest op 5-5 een tweede break toestaan. Davydenko maakte geen fout en won de set met 7-5.

Ook in de tweede set was de Rus de betere. Met harde groundstrokes en agressief spel gaf hij de vermoeid ogende Schot geen schijn van kans. Opnieuw brak hij Murray vroeg in de set en ditmaal liet hij hem niet meer terugkomen in de wedstrijd. Op 4-2 plaatste Davydenko een tweede en beslissende break.

De Rus ontmoet Novak Djokovic in de finale op zondag. De Serviër versloeg eerder vandaag al de Fransman Gilles Simon.

Djokovic bereikt finale Masters Cup

Novak Djokovic heeft de finale van de ATP Masters Cup weten te bereiken. In een nagenoeg gelijkwaardig duel was de Servische nummer drie van de wereld net ies beter dan Gilles Simon. Djokovic won met 4-6, 6-3 en 7-5.

Djokovic kon lang geen vat op het spel van zijn Franse opponent krijgen. Simon speelde sterk, maakte weinig fouten en plaatste dan ook de eerste break. Ondanks een lange blessurebehandeling aan zijn nek lukte het de Fransman om de set uiteindelijk met 6-4 naar zich toe te trekken.

Na deze set leek de Fransman lange tijd zijn niveau niet meer te kunnen halen. Zijn nekblessure speelde hier parten in en ook Djokovic begon beter te spelen. Kijkend naar het spelbeeld was de 6-3 setwinst van de Serviër dan ook geen verrassing op dat moment.

In de derde set vocht Simon zich echter knap terug in de wedstrijd. Het spel golfde op en neer en beide spelers deden weinig voor elkaar onder. Uiteindelijk was het Djokovic die uitliep naar een 5-3 voorsprong en aan het langste eind leek te trekken. Opnieuw wist Simon zich echter terug te knokken in de partij tot een 5-5 stand. Nadat Djokovic alsnog een break wist te forceren was het echter gedaan en serveerde "Nole" het dit keer wel uit.

Voor de 21-jarige Novak Djokovic is dit de eerste keer dat hij de finale weet te bereiken van de prestigieuze Masters Cup.

Nebraska legt dumpen kinderen aan banden

Het parlement van de Amerikaanse staat Nebraska is gisteren begonnen met de hervorming van een wet die het mogelijk maakte dat ouders straffeloos tientallen kinderen in ziekenhuizen dumpten.

In juli was de Safe Haven Law (Veiligehavenwet) aangenomen om te voorkomen dat wanhopige moeders hun ongewenste baby's te vondeling leggen. Zij mochten de zuigeling inleveren bij een ziekenhuis waar de staat zich over het kind zou ontfermen.

De parlementariërs namen echter geen leeftijdsgrens voor de term 'kind' op in de wetstekst. Zo konden ouders kinderen tot zeventien jaar dumpen in ziekenhuizen. Het gaat veelal om kroost met gedragsproblemen. Ook kwam er een soort kinderdumptoerisme op gang: ouders uit staten als Florida, Georgia en Michigan kwamen hun kinderen inleveren bij ziekenhuizen in Nebraska.

In totaal heeft de staat Nebraska sinds de inwerkingtreding van de wet in juli 34 kinderen onder zijn hoede gekregen. De meeste ouders maken gebruik van de mogelijkheid hun kroost anoniem in te leveren. Volgens verpleegsters heeft de wet tot hartverscheurende taferelen geleid. Gedumpte kinderen beloven alsmaar weer dat zij niet meer stout zullen zijn als zij terug naar huis mogen.

Parlementariërs willen nu een leeftijdsgrens van drie dagen opnemen in de Veiligehavenwet.

[MLB] Yankees bieden Sabathia mega-contract

De New York Yankees zijn haastig op zoek naar versterkingen. Aangezien dit jaar de playoffs werden misgelopen, probeert de organisatie uit New York hun selectie aan te vullen met grote aankopen. Ze hopen dat de grootste 'free agent' van dit jaar, CC Sabathia, de overstap maakt naar de Big Apple.

Om hem zo ver te krijgen hebben ze hem een enorm geldbedrag beloofd als hij de pinstripes van de Yankees wil dragen volgend jaar. Volgens de geruchten zouden de Yankees hem een zes-jarig contract aan hebben geboden, waar een bedrag van ongeveer 140 miljoen dollar aan verbonden zit. Daarmee zou hij de best betaalde werper aller tijden kunnen worden. De deal is net iets meer dan de deal die Johan Santana vorig jaar maakte toen hij voor de New York Mets ging spelen.

Naar verluidt zijn de Yankees na Sabathia nog niet klaar met uitgeven. Ze proberen tevens de werpers Derek Lowe en A.J. Burnett te strikken. Het is namelijk nog lang niet zeker of Sabathia voor het geld gaat. Hij zou ook geïnteresseerd zijn om een club te zoeken aan de westkust.

Wüst: "Ik ga langzaam vooruit"

Ireen Wüst eindigde vandaag als zevende op de 1.500 meter voor vrouwen tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. Die plaats komt nog niet in de buurt bij het podium, maar Wüst ziet dat ze stapjes vooruit gaat.

"Ik zie genoeg aanknopingspunten, ik laat me niet gek maken", aldus een strijdlustige Wüst. "Dit was technisch al een stuk beter dan in Berlijn. Ik heb genoeg kracht opgebouwd in de zomer, maar ik kan geen snelheid maken op de 1000 meter en 1500 meter."

"Met dit soort tijden heb ik wel moeite ja, als ik dan over de streep kom ben ik best gefrustreerd. Maar ik moet me niet gek laten maken, ik doe echt wel stapjes vooruit. Straks ga ik even van het ijs lekker de zon in. Ik hoop dan weer terug te keren met een stukje frisheid en felheid," aldus Wüst die zei dat ze het best wel moeilijk heeft met haar vormcrisis. "Het is wel moeilijk in zo'n vol Thialf. Als ik mijn tijd dan zie kom ik echt ontdaan over de streep. Ik wil weer eerste worden en kampioen zijn! Hopelijk lukt dat straks in januari wel hier in Thialf tijdens het EK allround."

Dode man in riool door misdrijf omgekomen

De dode man die gisteren werd gevonden in een riool in Almere, is door een misdrijf om het leven gekomen. Daar gaat de recherche van uit, aldus de politie vandaag. Het stoffelijk overschot is overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut.

Medewerkers van een rioleringsbedrijf waren het riool aan het doorspoelen toen ze op het stoffelijk overschot stuitten. De politie heeft de identiteit van de man nog niet bekendgemaakt.

Voedsel in Gazastrook is op

Nadat Israël afgelopen donderdag besloot geen goederen meer toe te laten in de Gazastrook, is daar geen verandering meer in gekomen. Sinds vandaag kunnen hulpverleners van de Verenigde Naties de anderhalf miljoen inwoners van het gebied niet meer helpen.

Ruim een week geleden werd de Gazastrook al geïsoleerd als vergelding voor enkele raketaanvallen door Hamas. Toen mochten hulptransporten van de VN het gebied nog wel in. Twee dagen geleden besloot de Israëlische regering echter dat ook voedsel, medicijnen en schoolspullen het gebied niet meer in mochten.

Ongeveer de helft van de anderhalf miljoen inwoners is afhankelijk van de voedselhulp. Zij werden bij de distributiepunten met lege handen naar huis gestuurd.

Zenden mag weg bij Marseille

Boudewijn Zenden mag in de winterstop op zoek naar een nieuwe club. De vleugelspecialist van Olympique Marseille kan in de Franse badplaats niet rekenen op een basisplaats.

Zenden vertrok in de zomer van 2007 naar Marseille, maar het uitstapje werd geen succes. Erik Gerets, de huidige trainer van de Fransen, heeft geen basisplaats over voor de 54-voudig international. Daarom mag Zenden volgens de Limburgse televisie zender L1 in de winterstop op zoek naar een nieuwe club.

Een terugkeer naar de Eredivisie lijkt een reële optie. Van de zomer had Feyenoord nog interesse in hem, maar ook PSV lijkt wel in de markt voor de snelle flankenspeler.

Amoah blijft tot de zomer bij NAC Breda

Matthew Amoah kent vooralsnog een uitstekend seizoen. De aanvaller van NAC Breda trof in elf wedstrijden even zovaak doel. Daarnaast wordt hij door een aantal ploegen begeerd, maar de speler liet weten in ieder geval tot de zomer in Breda te blijven.

"Ik blijf in ieder geval tot de zomer bij NAC," liet Amoah, die nog een contract tot medio 2010 heeft, in een reactie weten. "Ik woon in de binnenstad met mijn vrouw en zoontje. Matthew junior is nu tien weken oud. Door hem heb ik nergens anders tijd voor dan trainen, voetballen en thuis met hem bezig zijn. Geweldig is dat zo'n zoontje."

Afgelopen vrijdag zaten er opnieuw scouts voor Amoah op de tribune. "Ze melden zich keurig aan, maar we weten uiteraard niet voor wie ze precies komen, maar laat ik zeggen dat dat andere namen zijn dan die vroeger naar onze spelers kwamen kijken," aldus Earnest Stewart, technisch directeur van NAC Breda.

Amoah denkt te weten waarom zijn prestaties dit seizoen zo goed zijn. "Dit jaar ben ik helemaal fit. Dat is het grote verschil. Een verschil is ook dat we dit jaar meer op de helft van de tegenstander spelen. Dat ligt me meer dan het countervoetbal van vorig seizoen."

RET laat half uur lang spookbericht horen

De RET heeft niet alleen problemen met de OV-Chipkaart, ook het omroepsysteem, of de mensen erachter, werkt niet altijd even feilloos. Metroreizigers kregen gisteren in Rotterdam in de ochtendspits op alle stations te horen dat er sprake was van "ernstige storingen en zeer grote vertragingen" terwijl er helemaal niets aan de hand was. Het abusievelijk omroepen van deze mededeling, bijna een half uur lang, leidde tot veel onrust onder de tienduizenden reizigers in de ochtendspits.

Zo werden werkgevers massaal opgebeld door forenzen, met de boodschap dat ze waarschijnlijk veel later op kantoor zouden arriveren. Ook veel scholieren namen contact op met de schoolleiding om de vertraging door te geven. Ook verlieten veel mensen de perrons om op zoek te gaan naar alternatief vervoer, teneinde op tijd op de plaats van bestemming te geraken. Een hoop drukte dus, terwijl de metro’s gewoon volgens dienstregeling reden.

De RET kon gisteren niet uitleggen hoe de live ingesproken boodschap tot stand was gekomen. In het dagoverzicht kon de centrale verkeersleiding geen noemenswaardige vertragingen ontdekken. RET-woordvoerster Nicky Jansen verklaarde: "Er is in de ochtend een kort probleem geweest met deuren van een metrostel. Dat defect was snel verholpen. Mogelijk heeft iemand van de verkeersleiding gedacht dat de storing langer zou duren en dit te snel doorgegeven aan de omroepster.''

Met dank aan DJMO voor het herschrijven en de submit.

Obama spreekt van een 'recessie'

De aanstaande Amerikaanse president Barack Obama omschrijft de huidige Amerikaanse economische toestand als een "recessie". Hij gebruikte het woord vandaag in een radiotoespraak tot het Amerikaanse volk.

Amerikaanse functionarissen hebben het woord recessie tot dusver niet in de mond durven nemen om de huidige situatie te omschrijven.

Obama riep het Congres op snel eerste stappen te nemen in de aanpak van de financiële crisis. Hij wil dat het Congres volgende week alvast fondsen van het reddingsplan vrijmaakt waardoor "banen kunnen worden gecreëerd, de druk op families minder wordt en de economie weer gaat groeien". Hij waarschuwde dat als het Congres niets onderneemt, hij zijn presidentiële volmachten direct na zijn aantreden op 20 januari zal gebruiken om de economie een stimulans te geven.

Boer: "Ik kom nog tekort"

Margot Boer slaagde er zaterdagmiddag in om de vierde plaats op de tweede 500 meter, tijdens de WB-wedstrijden in Heerenveen, te pakken. Toch was de Nederlandse schaatsster nooit dichtbij het podium.

"Ik zit een halve seconde achter de nummer drie, dus die zijn echt nog buiten bereik," liet Boer na afloop weten. Op de 500 meter kom ik nu nog veel te kort om echt met de wereldtop mee te doen. Jenny Wolf en Beixing Wang gaan zoveel harder. Ik hoop dat ik ook ooit zo hard zal rijden.[/i]"

Toch was Boer tevreden over haar race. "Een mooie vierde plek, vlak voor mijn ploeggenote Annette Gerritsen," liet ze lachend weten. De schaatsster was vooral tevreden over de geboekte vooruitgang. "Ik ben al veel beter dan de NK afstanden van drie weken geleden. Ik heb het afgelopen half jaar veel wedstrijden gemist (door een enkelblessure, red.), dus ik moet weer even wennen. Als alles weer een beetje normaal is geeft het meer rust."

Boer is dit seizoen alleen op de kortste afstand te zien, omdat ze tijdens het NK afstanden tekort kwam voor een ticket op de 1000 meter. "Ik hoop dat ik toch een 1000 meter kan schaatsen tijdens de World Cups in Azië door een aantal afzeggingen. Vorige week heb ik al een keer een 1000 meter gereden en toen ging het al veel beter. De 500 en de 1000 meter zijn toch de mooiste afstanden voor een sprintster."

Vonn snelste op slalom in Levi

In het Finse Levi heeft Lindsey Vonn de eerste slalom van het wereldbeker-seizoen gewonnen. Ondanks een fikse fout aan het einde van de tweede manche, had de Amerikaanse een voorsprong van 0,40 op de Zweedse Maria Pietilae-Holmner.

Nicole Hosp stond tweede na de eerste run maar zakte na de tweede manche terug naar de vierde plaats. De derde plaats was voor de Duitse Maria Riesch, op 0,66 van Vonn.

Schumacher mogelijk op Superbike

Michael Schumacher zat na zijn afscheid van de Formule 1 al een aantal keer op een motor. Honda heeft de voormalig coureur inmiddels een aanbod gedaan om in 2009 in het World Superbike-kampioenschap te gaan rijden.

"Michael denkt dat het Duitse kampioenschap het beste voor hem is," liet Carlo Fiorani van Honda weten. "Op dit moment heeft hij ons niet gevraagd om in het wereldkampioenschap van 2009 te rijden. Maar als hij wil, kunnen we dat regelen. Hij hoeft het alleen maar te vragen."

Mocht Schumacher inderdaad op het aanbod ingaan, dan zou dit wel eens een grote stroom aan sponsoren en publiciteit voor het team op kunnen leveren. Dit is wellicht ook een van de redenen om de Duitser een aanbieding te doen.

Madrileense fans willen Huntelaar

De fans van Real Madrid zien Klaas-Jan Huntelaar met genoegen naar de Spaanse hoofdstad komen. De landskampioen van Spanje zal mogelijk een nieuwe spits aantrekken, vanwege de geblesseerde Ruud van Nistelrooy.

Marca heeft uit een peiling op haar website dat Klaas-Jan Huntelaar bij de Real Madrid-supporters de meest geliefde spits is om het verlies van de geblesseerde Ruud van Nistelrooy op te vangen. De Ajacied kreeg 32,89 procent van de stemmen. Diego Milito (24,63) en Hernan Crespo (12,02) zijn eveneens populair bij de Madrileense aanhang.

Meer dan 78.000 bezoekers van de website van Marca brachten hun stem uit.

Bob Geldof geeft dure speech

Bob Geldof, sinds de Live Aid-concerten uit de jaren tachtig bekend als bestrijder van armoede, heeft in Australië een opmerkelijke toespraak gegeven. Het was echter niet zozeer zijn betoog dat opviel, maar wel het prijskaartje dat er aan vast hing: Geldof vroeg een goede 50.000 euro voor zijn speech.

De 54-jarige Geldof sprak in Melbourne over de tragiek van de armoede in de derde wereld, en over het falen van regeringen om daar iets aan te doen. Zelf had hij allerminst te klagen over armoe. Met de 100.000 Australische dollar die hij ontving werd er onder meer gezorgd voor luxe hotelkamers en eersteklassevluchten.

De Australische pers spreekt schande, te meer daar één van de andere topsprekers wél gratis kwam speechen. ‘Met die 100.000 dollar kon er reëel iets aan armoede gedaan worden’, beweert iemand van de organisatie in The Australian. ‘Al zijn toehoorders zouden opgestapt zijn als ze het geweten hadden.’

Met dank aan Troonwoord voor de submit. 

[WB] Groves wint 1.500 meter

Kristina Groves heeft in Heerenveen de wereldbekerwedstrijd over 1.500 meter gewonnen. Ze deed dat in de snelste tijd van dit seizoen.

Groves won voor Daniele Anschütz. De Duitse, die nog nooit een wereldbekerwedstrijd won, moest genoegen nemen met de tweede plaats. Voor Groves is het de vierde WB zege in haar carriére. Laurine van Riessen was op de vijfde plaats de beste Nederlandse.

Uitslag:

PlaatsNaamLandTijd
1Kristina GrovesCanada1.57,22
2Daniela AnschützDuitsland1.57,91
3Christine NesbittCanada1.58,08
4Claudia PechsteinDuitsland1.58,39
5Laurine van RiessenNederland1.58,60
6Marrit LeenstraNederland1.59,02
7Ireen WüstNederland1.59,05

Eerste character bereikt level 80 in WoW

Het is een speler gelukt om binnen 27 uur level 80 te bereiken in World of Warcraft. Het gaat hier om de character Nyhm, een warlock op de Franse server Drek'thar. Nyhm is ook nog eens de leider van een grote PvE guild.

Nyhm heeft onafgebroken gegrind in het gebied Grizzle Hills, dit omdat de mobs er snel spawnen en neutraal zijn. Hij heeft dit niet alleen gedaan, maar kreeg hulp van een healer die niet bij hem in de party zat zodat Nyhm alsnog alle XP zou krijgen.

In het echte leven is Nyhm 21 jaar en heeft een baan. Hij had speciaal vrij genomen van zijn werk om de uitbreiding te spelen en level 80 te worden.



Loop jij al rond in Northrend?

Smeekens: "Wereld van verschil"

Jan Smeekens eindigde vanmiddag als vijfde op de tweede 500 meter voor mannen tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. Dat was een groot verschil met gisteren toen hij op de eerste 500 meter dertiende werd.

"Dit goede resultaat had ik nodig om zelfvertrouwen op te doen. Een wereld van verschil vergeleken met vrijdag", aldus Smeekens die erg gelukkig was met zijn goede klassering. "Zeker dat ik dit in Thialf rij is hartstikke mooi, dit is toch mijn thuisbaan. Dan wil je zeker wat laten zien. Daarom baalde ik vrijdag ook zo, vandaag kon ik gelukkig wat meer rust houden. Dat betaalt zich dan ook meteen uit, want ik ben vandaag sneller."

9-jarige komt met pistool op school

Een 9-jarig jochie is gisteren in Curaçao op school verschenen met een Walther kaliber .38, een geladen pistool dat hij van huis had meegenomen. De leraren ontdekten het wapen op tijd en hebben het afgepakt.

Hoewel het wapen niet deugdelijk was (het wapen kon geen kogels afvuren), beschouwt de politie de zaak zeer ernstig. Ze hebben dan ook het jongetje en zijn ouders opgepakt. De ouders beschikten niet over een wapenvergunning.

[WB] Van Deutekom wint B-groep 1500 meter

Paulien van Deutekom heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen de 1.500 meter voor vrouwen in de B-groep gewonnen. De Nederlandse zette een tijd neer van 1.59,82.

Van Deutekom moest in de B-groep rijden na haar tegenvallende optreden in Berlijn van vorig weekeinde. Toen eindigde ze in de A-groep als negentiende. Clara Hughes eindigde als tweede in 2.01,08. De Zuid-Koreaanse Seon-Yeong Noh werd derde met een tijd van 2.01,14.

[WB] Kato zegeviert op 500 meter

Joji Kato is er in geslaagd om de 500 meter bij de mannen, tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen, te winnen. De Japanner was Fengtong Yu en de Fin Pekka Koskela te snel af. Jan Smeekens pakte de vijfde plaats en was de beste Nederlander.

In de eerste rit bij de mannen was het de beurt aan Mark Tuitert. De Nederlander nam het op tegen Kato en liet een tijd van 35,63 noteren. De Japanner klokte 34,82, wat een nieuw baanrecord op deze afstand betekende. Daarna was het de beurt aan Beorn Nijenhuis en legde de kortste afstand in 35,86 af.

Vervolgens kreeg Smeekens de kans om te laten zien wat hij kon en liet met 35,30 een prima tijd noteren. De laatste Nederlander op het ijs was Stefan Groothuis. Hij reed tegen Tae-Bum Mo, die de rit in 35,59 won. De Nederlander was wat langzamer en klokte 35,85.

In rit vijf kwam Vincent Labrie niet verder dan een paar passen, nadat hij zijn schaats in het ijs prikte en onderuit ging. Daarna kwam het programma even stil te liggen, aangezien er na de actie van de Canadees een gat in het ijs zat. In de laatste rit kwamen Koskela en Dmitry Lobkov op het ijs. De Fin wist de rit te winnen en werd uiteindelijk derde.



Uitslag
#NaamLandTijd
1Joji KatoJapan34.82
2Fengtong YuChina35.05
3Pekka KoskelaFinland35.09
4Mika PoutalaFinland35.25
5Jan SmeekensNederland35.30

Stand wereldbeker

#NaamLandPunten
1Pekka KoskelaFinland295
2Fengtong YuChina266
3Keiichiro NagashimaJapan237
4Mika PoutalaFinland235
5Dmitry LobkovRusland221

[WB] Wolf wint 500 meter, Boer vierde

Jenny Wolf was op de 500 meter tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen opnieuw beter dan Beixing Wang, die tweede werd. De top drie werd gecompleteerd door Sang-Hwa Lee. Margot Boer pakte de vierde plaats.

De eerste rit ging tussen twee Nederlanders, namelijk Thijsje Oenema en Marianne Timmer. De laatstgenoemde schaatsster wist het onderlinge treffen in een tijd van 38,90 seconden te winnen. Bovendien beten de daaropvolgende vijf vrouwen, waaronder de Canadese Shannon Rempel, hun tanden stuk op de tijd van de Sappenmeerse. De zesde, Elli Ochowicz uit de Verenigde Staten, liet echter exact dezelfde tijd als Timmer noteren.

Uiteindelijk was het de Japanse Sayuri Yoshii, die onder de tijd van Timmer en Ochowicz dook. Zij liet 38,84 noteren. Daarna was het de beurt aan Margot Boer. De Nederlandse nam het op tegen Tomomi Okazaki en verbeterde de beste tijd uiteindelijk met 0,22 seconden. Vervolgens verscheen Annette Gerritsen op het ijs en liet 38,68 noteren. Haar opponente, de Zuid-Koreaanse Lee, deed het wat beter en klokte 38,13.

In de laatste rit was het de beurt aan Wolf en Wang. Beide vrouwen klokten een tijd onder de 38 seconden, waarin de Duitse uiteindelijk de beste bleek.


Uitslag

#NaamLandTijd
1Jenny WolfGER37.63
2Beixing WangCHN37.74
3Sang-Hwa LeeKOR38.13
4Margot BoerNED38.62
5Annette GerritsenNED38.68
8Marianne TimmerNED38.90
17Thijsje OenemaNED39,32

Amy Winehouse halfnaakt en ladderzat op straat

Na enkele weken bijna niets meer van haar gehoord te hebben is ze weer in het nieuws hoor! Amy Winehouse is weer eens op de foto gezet terwijl ze halfnaakt en ladderzat over straat liep.

De 25-jarige Amy liep in een kort broekje en een beha, met een fles vodka onder haar arm over straat. Ze kwam op straat nog een fan tegen die tegenover de Britse krant The Sun verklaarde: "Ik vroeg haar om een handtekening, maar ze was zo dronken dat ze mijn naam op schreef, in plaats van haar eigen naam".

Ooggetuigen lieten tevens weten dat ze door een opengebroken straat liep, wat haar overigens niets kon schelen. "Het was echt een zielig gezicht, ze zag er vreselijk uit!", aldus een ooggetuige. Foto's zijn hier te vinden.
 

Sinterklaas is weer in het land

Sinterklaas is vanmiddag in Almere aangekomen voor zijn jaarlijkse bezoek. Zoals gewoonlijk zal hij in Nederland zijn verjaardag vieren. Tientallen Pieten waren met de Sint meegekomen uit Spanje. Ze stonden te dansen op het dek van de Pakjesboot 12 toen ze de haven van Almere binnenvoeren.

Burgemeester Annemarie Jorritsma verwelkomde de sint namens alle kinderen in Nederland. De haven was versierd met veel rode ballonnen, een verrassing voor de sint van de Ballonnen-Piet.

De financiële crisis lijkt aan de sint voorbij te gaan. Waarschijnlijk pakt hij op 5 december niet minder uit dan de laatste jaren. De goedheiligman is vooral gul met speelgoed. Ook zal hij veel boeken, dvd's, cd's en elektronica schenken.

Fietser (11) overleden na ongeval

In het Gelderse Beusichem is gistermiddag een 11-jarige jongen overleden aan de gevolgen van een aanrijding. De fietsende jongen werd geschept door een 74-jarige automobilist uit Rijswijk (Gld). De jongen zou plotseling, zonder te kijken, een voorrangsweg zijn overgestoken.

De jongen is per ambulance met spoed naar het UMC in Utrecht gebracht, waar hij later is overleden aan zijn verwondingen. De automobiliste reed niet te hard en had ook niet gedronken.

De school waar de jongen op zat is door agenten in kennis gesteld en tevens hebben zij Slachtofferzorg ingeschakeld.

[WB] Kuipers weer snelste in B-groep

Bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen heeft Simon Kuipers opnieuw de 500 meter in de B-groep gewonnen. De Nederlander klokte 35,46 seconden, dezelfde tijd als in zijn gewonnen race gisteren.

Pasi Koskela eindigde als tweede in 35,95. De derde plaats ging naar de Zuid-Koreaan Ki-Ho Lee en de Canadees Muncef Ouardi die allebei 36,05 reden.

In de B-groep bij de vrouwen werd Natasja Bruintjes vijfde in 39,82.

Jacht op albino's in Afrika

De voorbije week zijn in het westen van Tanzania twee moeders aangevallen door bendes die op zoek waren naar hun albinokinderen. Nadat de met machetes bewapende mannen de kinderen niet konden vinden, gingen ze de moeders te lijf.

Door hun opmerkelijke uiterlijke kenmerken zijn albino's 'gegeerd wild' in grote delen van zuidelijk Afrika. Traditionele medicijnmannen zouden drankjes en geneesmiddelen maken van de handen, benen, haren en het bloed van albino's. Er wordt vaak gedacht dat de lichamen van albino's bovennatuurlijke krachten bezitten. Zo geloven sommigen in Zimbabwe dat seks met een albinovrouw een geneesmiddel is tegen HIV-besmetting.

Albinisme is een erfelijk overdraagbare aandoening die in Afrika relatief vaak voorkomt. Albino's zijn te herkennen aan het gebrek aan melanine (pigment) in de huid, de haren en de ogen. Het is een aandoening die alle mensenrassen treft, ook het zwarte.

Sinds maart zijn al dertig albino's, waaronder ook kinderen, in Tanzania gedood. Onlangs werd er nog een Tanzaniaanse man gearresteerd omdat hij geprobeerd had zijn albinovrouw voor drieduizend dollar te verkopen aan Congolese handelaars.

2,1 miljoen kijkers zagen dominostenen vallen

Het jaarlijkse spektakel Domino Day trok gisteravond 2,1 miljoen kijkers. Zij zagen hoe in het WTC Expo in Leeuwarden in totaal 4.345.027 dominostenen vielen, wat betekent dat het wereldrecord van 2006 overtroffen was.

Vorig jaar keken er ruim 2,7 miljoen mensen naar, maar het record was toen niet gehaald, mede dankzij de Builders Challenges. Gisteravond zijn er tevens tien andere dominorecords gebroken, onder andere de langste dominospiraal en de hoogste klim van dominostenen. Het was alweer de tiende keer dat er een poging werd gedaan om het record te verbeteren, alle pogingen waren geslaagd, behalve de poging van vorig jaar.

De bouwers van dit jaar zijn een paar weken van tevoren begonnen om in totaal 4,5 miljoen dominostenen neer te zetten in de hal. Volgens fysiotherapeut Jochum van Brummelen is het topsport. “Vergis je niet. Elke dag acht uur lang in dezelfde houding zitten is nog niet zo gemakkelijk”, vertelt hij aan BN DeStem. Van Brummelen en zijn collega's vangen al vijf jaar de bouwers op. “Dat gebeurt in de lunchpauze. De deelnemers werken volgens een heel strak schema – het is bepaald geen vakantie - en op die manier houden we hen niet van hun werk af”, legt hij uit.

Utrecht krijgt eerste kunststof brug

Utrecht krijgt als eerste stad in Nederland een kunststof brug voor auto- en vrachtverkeer. De brug tussen Maarssenbroek en Vleuten kan zestig ton dragen. Dat is het maximaal toegestane gewicht van vrachtverkeer op het Nederlandse wegennet. Doordat de brug zoveel aan kan, zal deze waarschijnlijk veel internationale aandacht trekken. Volgende maand zijn de ontwerpen klaar.

Er bestaan al wel bruggen van glasvezel in Nederland, maar die zijn uitsluitend voor fietsers en voetgangers. De bekendste daarvan staat in Dronten, maar daar mogen alleen maar fietsers en voetgangers overheen.

"Omdat de brug geschilderd wordt, valt het kunststof straks niet op", voorspelt beheerder civiele constructie Frank van der Vaart. "Wel kan de vormgeving vrijer zijn vanwege de productiewijze. Pas als je erop klopt, hoor en voel je verschil."

Utrecht manifesteert zich steeds meer als bruggenstad. Paradepaardje is de Prins Clausbrug in Kanaleneiland en Leidsche Rijn krijgt binnenkort vier Japanse bruggen.

Riccò hervat training en is op dieet

Het Italiaans Olympisch Comité (CONI) legde Riccardo Riccò een maand geleden een schorsing voor de duur van twee jaar op. Zijn vader liet in een interview met een Italiaanse sportkrant echter weten dat zijn zoon met ware psychische problemen heeft gekampt.

"In de weken na de Ronde van Frankrijk zat mijn zoon vaak alleen op zijn kamer opgesloten. Daarnaast maakte hij veel ruzie met zijn vriendin, en hebben ze een tijd uit elkaar geleefd," liet Rubino Riccò in een reactie weten.

Riccò, die tijdens de Tour de France van dit jaar op het gebruik van CERA werd betrapt, en zijn vriendin zijn inmiddels bij elkaar. Daarnaast heeft de voormalig renner van Saunier Duval zijn straf geaccepteerd. "Wij vreesden lange tijd voor het ergste, maar inmiddels heeft Riccardo de knop omgedraaid. Hij is momenteel in training en is zelfs op dieet."

McClaren: "Goede kans tegen Feyenoord"

FC Twente neemt het zondagmiddag op tegen Feyenoord. De ploeg uit Enschede boekte donderdag, na twee verliespartijen op rij, weer eens een overwinning en bekerde zodoende verder. Trainer Steve McClaren heeft in elk geval vertrouwen in een goede uitslag.

"Wanneer we ons spel uit de tweede helft van die wedstrijd kunnen spelen dan hebben we een goede kans om te winnen. Wedstrijden tegen grote clubs als Feyenoord zijn altijd speciaal voor de supporters en daarom hoop ik dat zij de ploeg zondag weer krachtig ondersteunen", aldus de trainer

Daarnaast wist McClaren al langer dat Feyenoord de goede vorm een keer moest terugvinden. "Het was eigenlijk een kwestie van tijd totdat Feyenoord weer goede resultaten zou behalen in de competitie," aldus de Brit. "Feyenoord is een ploeg met topspelers en dat ze kwaliteit hebben, hebben ze de laatste wedstrijden getoond. Daarom wordt het voor ons weer een wedstrijd tegen een grote opponent."

Groenewold niet helemaal tevreden

Renate Groenewold slaagde er vrijdagavond in om, tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen, de 3000 meter te winnen en hield de Russische Martina Sábliková hiermee achter zich. Toch was de Nederlandse nog niet tevreden over haar race.

"Ik ben nog niet helemaal fit. De rondjes liepen ook iets op, dus ik had wel verwacht dat er nog iemand onder zou gaan. Het was geen strakke race, ik kan zeker beter," aldus Groenewold, die vorige week in Berlijn zesde werd. Bovendien voelt de schaatsster zich nog niet helemaal fit. "Ik heb na Berlijn meteen met mijn voedingsdeskundige gebeld. Na de race was mijn energiepotje helemaal leeg. Ik vroeg wat ik het beste kon doen om dat te voorkomen, want ik wilde in Heerenveen winnen. De afgelopen week heb ik mijn eetpatroon veranderd. Dat dit dan uitmondt in een zege is erg mooi, ook omdat het voor eigen publiek is."

Toch zegt de zege van vrijdag Groenewold niet veel. Op de Olympische spelen, die in 2010 in Vancouver worden gehouden, richt de Nederlandse zich voornamelijk op de 3000 meter. "Het is wel een mooie bevestiging dat ik kan winnen. Maar bij de Spelen zullen er zeker genoeg concurrenten zijn. Niet alleen Sábliková, maar ook de Canadezen gaan dan harder. Ik moet daar gewoon zo hard mogelijk rijden. Ik ben doorgegaan met schaatsen, omdat ik in Canada graag een mooie prestatie wil neerzetten op de drie kilometer. Dat is mijn doel."

'Vuelta a España 2009 naar Andorra'

De route van de Vuelta a España, die in 2009 wordt verreden, krijgt steeds meer vorm. Eerder werd al bekend gemaakt dat de rittenkoers op het TT-circuit van Assen zal beginnen. Vanaf daar rijdt men naar Emmen, dat ook de startplaats is voor een etappe naar Venlo.

Vanuit de Limburgse plaats zal men Nederland uiteindelijk verlaten. Gisteren lekte echter uit dat de Angliru, een door de renners gevreesde berg, niet in het parcours wordt opgenomen. Verder zal er in Andorra opnieuw een finishlijn worden getrokken en wel in Rabassa. Dit zou de aankomstplaats na een klimtijdrit moeten worden.

Davis: "Deze zege vergeet men zo"

Shani Davis heeft zijn eerste winst op de 1500 meter binnen. De Amerikaan deed dit vrijdagavond tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. Toch hechtte de schaatser niet veel waarde aan de winst.

"Dit geeft me voldoening, maar het is niet de belangrijkste race," liet hij in een reactie weten. "Deze wereldbekerwedstrijd is iedereen over een paar maanden weer vergeten."

Davis wist gisteren de Nederlanders Stefan Groothuis en Mark Tuitert achter zich te houden. Sven Kramer, die in Berlijn nog verraste, kende een minder goede race en werd uiteindelijk twaalfde.

Herstel Lucius duurt langer

Theo Lucius zal zijn rentree voorlopig nog niet maken. De speler van Feyenoord onderging vrijdag een scan, waaruit bleek dat de blessure aan zijn teen nog niet helemaal hersteld is.

Lucius liep de kwetsuur tijdens een training in september op. De medische staf van de Rotterdammers kijken na het weekend hoe het met de blessure is gesteld. Men verwacht dat het ongemak uit zichzelf zal genezen.

Sinterklaas geeft vooral sokken kado

Sinterklaas brengt weer een bezoek aan Nederland. Vandaag komt hij met zijn Pieten om 12.00 uur aan in Almere en hij zal blijven tot en met zes december, de dag waarop hij jarig is. Nederland viert echter zijn verjaardag al op vijf december, waarbij de Goedheiligman traditioneel óns voorziet van cadeaus, in plaats van andersom. FOK!kers kijken massaal uit naar de gezellige dagen rond Sinterklaas, zo blijkt uit de FOK!poll.

Onderzoek wees overigens uit dat men vooral sokken, dvd's en boeken vraagt aan de Sint, die ondanks de kredietcrisis weer veel worden uitgedeeld deze weken. Wie de intocht van Sinterklaas wil bijwonen kan afreizen naar Almere, de stad van Ali B en Rob Stenders. Wie het liever thuis wil zien, kan zich rond 12.00 uur voor de televisie nestelen met pepernoten en chocolademelk. De NPS zendt op Nederland 2 een integrale registratie uit van de aankomst van de kindervriend.

¤ 12.500 uit grafkist gestolen

Een opmerkelijke diefstal in het Belgische Charleroi. Dieven hadden via via gehoord dat een vrouw was begraven met  € 12.500 aan contanten in haar kist. De dieven groeven de kist op en namen het geld mee. Ze liepen echter tegen de lamp toen ze het geld wilden uitgeven.

De weduwnaar van de vrouw had tegen een vriend gezegd dat zijn vrouw was begraven met het geld, omdat zij haar kinderen niets wilde nalaten. "Ze had me gevraagd het te verbranden, maar dat kon ik niet. Ik heb het dan maar in haar kist gelegd", aldus de weduwnaar. De vriend van de man had het verhaal weer aan zijn dochter verteld, die op haar beurt besloot het geld met een handlanger te stelen.

De grafrovers vielen door de mand, toen zij het geld wilden uitgeven. Het geld had kennelijk al even bij het lichaam van de vrouw gelegen, want het verspreidde een enorme stank.

ATP-licentie Dutch Open definitief naar Djokovic

Het Dutch Open is definitief ter ziele. Tijdens een bijeenkomst in Sjanghai, waar de Masters Cup wordt gespeeld, heeft de overkoepelende ATP toestemming gegeven voor de verkoop van de licentie aan Novak Djokovic en zijn familie.

"Het toernooi is van de baan, met ingang van komend jaar wordt in Belgrado het 'Servisch Open' georganiseerd", aldus Hans Felius, de afgelopen jaren toernooidirecteur van de Dutch Open. Vroeger verwief het toernooi onder de naam 't Melkhuisje' wereldwijd tennisfaam.

Felius heeft tevens toestemming gevraagd en gekregen bij de ATP voor het organiseren van een challengertoernooi. "Het betreft de hoogste status die het challengercircuit kent. De ATP is akkoord gegaan, we weten alleen nog niet welke week we voor dit 'Dutch Open nieuwe stijl' krijgen. Het blijft in ieder geval een graveltoernooi en hoogstwaarschijnlijk blijft Amersfoort gastheer," aldus Felius.

Felius zei over het verdwijnen van de ATP-status: "Ik heb er een heel dubbel gevoel bij. Natuurlijk waren we met z'n allen het liefste doorgegaan met het toernooi. Maar de realiteit is dat er niemand bereid was om 'in te stappen' en de financiële garanties te geven die nodig zijn."

Greenpeace bezet kolencentrale Maasvlakte

De bouwplaats van een nieuwe kolencentrale van E.ON op de Maasvlakte wordt vanochtend bezet door actievoerders van Greenpeace. Zo'n honderd actievoerders hebben veertig tenten opgezet, zich vastgeketend en houden kranen bezet.

De Greenpeace-aanhangers reageren op een oproep van Nobelprijswinnaar Al Gore. Hij wil dat er geen kolencentrales meer worden gebouwd. Pas als de bouw van de centrale van de baan is, wordt de bezetting beëindigd, zegt Greenpeace.

De ME staat inmiddels klaar om de bouwplaats te ontruimen.

Voorbeschouwing Ajax - PSV

Komend weekend staan Ajax en PSV weer tegenover elkaar. De ploegen staan respectievelijk tweede en vijfde. FOK!sport besteedt de komende dagen uitgebreid aandacht aan deze wedstrijd tussen de twee Nederlandse topclubs. Hieronder volgt een vooruitblik op dit duel.

Ajax wist tot nu toe zeven van de tien gespeelde wedstrijden te winnen. Daarnaast speelde men één keer gelijk en werd er twee keer verloren. Ook op Europees niveau draait de selectie van Marco van Basten goed mee. Bijna alle wedstrijden in dit toernooi werden vooralsnog gewonnen. Toch is het spel van de ploeg uit de hoofdstad niet altijd hoogstaand. Het belangrijkste is echter dat de punten worden gepakt en daar gaat het in de nationale competitie om.

Aanstaande zondag moet Van Basten toch een aantal belangrijke spelers missen. Zo zal Maarten Stekelenburg vanaf de tribune moeten toekijken. De keeper is namelijk tot de winterstop uitgeschakeld. Daarnaast kan de Amsterdamse club ook niet over Klaas-Jan Huntelaar kunnen beschikken. Afgelopen weekend ging de aanvaller door zijn enkel en staat nu zes weken buitenspel. Verder komen ook Dario Cvitanich, Ismaïl Aissati, Jeffrey Sarpong en Miralem Sulejmani niet in actie. Dit kwartet is nog niet fit genoeg bevonden om in actie te komen, al zal de laatste nog enkele tests ondergaan voor definitief besloten wordt door Van Basten of Sulejmani in kan vallen tegen de Eindhovense club.

Ook PSV kent de nodige blessuregevallen. Zo doet Jan Kromkamp zondag niet mee. De verdediger viel in het bekerduel tegen AZ uit met een blessure. Ook Eric Addo en Jérémie Bréchet zijn niet inzetbaar, dus rainer Huub Stevens zal voorafgaand aan het duel tegen Ajax flink moeten puzzelen. Verder zal Nordin Amrabat het duel tegen de Amsterdammers moeten laten schieten. Een liesblessure is hier debet aan. Tot slot staat er achter de naam van Timmy Simons nog een vraagteken, omdat hij niet helemaal fit is. In het weekend zal hier meer duidelijkheid over komen.

PSV kan de punten in de competitie in elk geval goed gebruiken. De laatste weken spelen de Eindhovenaren niet goed, waardoor men inmiddels naar de vijfde plaats is afgezakt. Afgelopen weekend verloor de ploeg van Stevens bij NEC en gisteravond was AZ, na een verlenging, de betere in het bekerduel. De ploeg is er dus alles aan gelegen om de drie punten mee naar Eindhoven te nemen. Tot nu toe won de regerend landskampioen zes keer, maar verloor het ook vier wedstrijden. Om ook de vijfde titel op rij in de wacht te slepen, zullen de mannen van Stevens om te beginnen van de Amsterdammers moeten winnen.

Blizzard werkt aan nieuwe MMO

Tijdens de nachtelijke lancering van Wrath of the Lich King in Rotterdam hebben twee hoge heren van Blizzard enkele interessante dingen gezegd tegen onze concullega's van Tweakers.net. Directeur Paul Sams heeft toegegeven dat Blizzard aan een nieuwe MMO werkt. Het zou een compleet nieuw spel worden dat niet gebaseerd is op het Warcraft-universum.

We willen een grootse game maken," zei Sams, "een spel dat cool, nieuw en anders is en eigenlijk een nieuwe generatie moet gaan vertegenwoordigen op het gebied van uiterlijk, gevoel en speelwijze. Dat is een uitdagende onderneming. We zijn helemaal overnieuw begonnen met dit spel. De ontwikkeling vordert langzaam in de huidige, eerste ontwikkelingfase. Het team probeert uit te vinden hoe het spel eruit moet zien, hoe het moet spelen en wat de opvallendste kenmerken moeten zijn. Dat is een langzaam proces. Pas als die eerste vragen beantwoord zijn, komt de ontwikkeling echt op gang.

Alex Mayberry, senior producer van World of Warcraft, heeft weer een andere interessante uitspraak gedaan. Starcraft: Ghost zou namelijk niet definitief geschrapt zijn maar slechts uitgesteld. Dit komt overeen met de lijst met geschrapte games die Blizzard in februari vrijgaf; daarop ontbrak de shooter namelijk. Mayberry vertelde helaas ook dat er op dit moment niet actief gewerkt wordt aan de space-fps waarmee Blizzard zijn debuut op de consolemarkt wilde maken.



Toch ooit nog genieten van Ghost?

Op naar level 80 in de Dutch Charts

Elke week verschijnt er een nieuwe lijst met de 10 meest verkochte games in Nederland. Toch zijn de lijstjes deze tijd van het jaar een stuk interessanter om naar te kijken omdat er zoveel goede games uitkomen.

Deze week staat World of Warcraft: Wrath of the Lich King bovenaan de lijst gevolgd door Gears of War 2. Op drie staat de game die al maanden niet uit de lijst te slaan is: Mario Kart voor de Wii. Ook Call of Duty: World at War doet het goed. Deze staat met drie versies in de Dutch Charts op de zevende, achtste en negende plek.

Wil je weten welke games er het meest verkocht zijn voor jouw favoriete console, neem dan hier een kijkje.


1 WORLD OF WARCRAFTRATH OF THE LICH KING (PC)
2 GEARS OF WAR 2 (XBOX 360)
3 MARIO KART (Wii)
4 WII FIT (Wii)
5 LITTLE BIG PLANET (PS3)
6 COMMAND & CONQUER/RED ALERT 3 (PC)
7 CALL OF DUTY/WORLD AT WAR (PS3)
8 CALL OF DUTY/WORLD AT WAR (XBOX 360)
9 CALL OF DUTY/WORLD AT WAR (PC)
10 PROFESSOR LAYTON (Nintendo DS)

PC - 3
Playstation 3 - 2
Wii - 2
Xbox 360 - 2
DS - 1

'Zwangere man' in verwachting van een tweede kind

Thomas Beatie, beter bekend als de 'zwangere man', is in blijde verwachting van zijn tweede kind. Dat zei hij in een tv-programma van de Amerikaanse zender ABC. Het was zijn eerste televisieoptreden sinds in juni dit jaar zijn eerste kind Susan was geboren.

Beatie en zijn vrouw Nancy wilden eerst een tweede kind hebben voordat hij zijn hormoonkuur weer ging hervatten. Thomas zei: "Ik voel me goed, ik ben uitgerekend voor 12 juni." Het benodigde sperma voor de zwangerschap kwam van een anonieme donor.

Beatie, die dus als vrouw geboren is, deed opmerkelijk genoeg op 14-jarige leeftijd onder de naam Tracy nog mee aan een missverkiezing op Hawaii. Ze belandde uiteindelijk zelfs in de finale maar voelde zich toch ongemakkelijk. Daarom besloot ze later haar borsten te amputeren, begon met het nemen van testosteron en liet haar geslachtsstatus veranderen naar man. Hij besloot echter zijn vrouwelijke geslachtsorganen niet weg te doen omdat hij nog kinderen wilde.

Met dank aan whiteman voor de submit.

Maaskant: "Genieten"

Gisteravond won NAC Breda haar achste duel van dit seizoen. De Bredase club was met 3-0 te sterk voor Heracles Almelo.

"Wij konden kiezen," zei Maaskant, "en omdat Heracles zo'n goed positiespel heeft, kozen wij voor het loopwonder Edwin de Graaf. Hij maakte een doelpunt, het tweede. Na de prachtige 1-0 van Cairo, voelde ik dat de overwinning in de tas zat. We konden pressen, met passie en beleving voetballen na de eerste helft die niet perfect was. Het zijn mooie tijden, eerste plek! We kunnen nu weer kijken naar wat onze concurrenten doen. Dat is volop genieten. Wat een plezier."

Yngling klasse verdwijnt van Spelen

Merel Witteveen, Annemieke Bes en Mandy Mulder zullen een andere klasse moeten gaan zoeken willen ze in 2012 op de Olympische Spelen verschijnen. De internationale zeilfederatie ISAF heeft besloten de Yngling-klasse van de kalender te halen. De Elliott 6M-klasse zal op de Spelen in Londen zijn entree maken.

Voor de Nederlandse dames is dit slecht nieuws. Het Yngling-trio veroverde in Peking nog een zilveren medaille. De 470-klasse voor dames blijft wel op de kalender staan. De klasse waarin Lobke Berkhout en Marcelien de Koning zilver veroverden stond ook op de nominatie om te verdwijnen.

Naast de Yngling-klasse verdwijnt ook de Tornado-klasse in Londen. Deze klasse zal niet worden vervangen.

Kwakman: "Het leek zo simpel"

Gisteravond won NAC Breda haar achtste duel van dit seizoen. De Bredase club was met 3-0 te sterk voor Heracles Almelo.

"Het leek zo simpel, maar dat was het niet. We hebben er ontzettend hard voor moeten knokken", aldus uitblinker Kees Kwakman. NAC had het in de eerste helft behoorlijk moeilijk met de Tukkers. "Maar de trainer zei in de rust dat we zo door moesten gaan. Dan zouden we ze kapot spelen en zou het gaatje vanzelf wel een keer vallen."

Uiteindelijk viel dat gaatje en wist Ellery Cairo met een schitterend doelpunt op voorsprong te zetten. Die score werd door Edwin de Graaf verdubbeld. Amoah wist nog een penalty te versieren welke door Patrick Zwaanswijk tegen de touwen werd geschoten. [i]"Het had nog wel meer kunnen worden, maar uiteindelijk mogen we hier best tevreden mee zijn."[i]

Serieuze interesse voor Eljero Elia

Eljero Elia staat in zeer serieuze belangstelling van een buitenlandse club. Dat zegt Sjaron Vink, zaakwaarnemer van Elia, tegen Goal.com. De speler van FC Twente steekt dit seizoen in een bloedvorm en lijkt daar de vruchten van te kunnen gaan plukken.

In de eerste tien competitiewedstrijden was het overduidelijk dat Elia lekker in z’n vel steekt. De rappe linksbuiten van de ploeg uit Enschede scoorde in die duels vier keer en bereidde één keer een doelpunt voor.

In de UEFA Cup mikte Elia bovendien raak tegen Manchester City (3-2-verlies). Dankzij die wedstrijd is de interesse voor de aanvaller gaan komen. Zaakwaarnemer Sjaron Vink weet ervan. "Wij lezen de berichten over de interesse ook," begint hij oppervlakkig.

Vink: "Het is duidelijk dat Eljero stappen aan het maken is. We zeggen tegen hem: blijf je concentreren op het voetbal. Gelukkig heeft hij een goed karakter, waardoor hij dat ook blijft doen."

In de loop van het gesprek blijkt er toch sprake te zijn van meer dan alleen vage interesse. "Natuurlijk zijn er allerlei opties voor hem. Clubs hebben ons gecontact. Of de fax het druk heeft?" Lachend: "Tegenwoordig gaat dat via de mail. Maar er is inderdaad sprake van interesse. Zeer serieuze interesse,[/i]" doet Vink een boekje open tegen Goal.com.

"We gaan binnen twee weken met Eljero om de tafel zitten om te kijken wat de opties zijn. Wat ik verwacht dat er gaat gebeuren? FC Twente is een hele erge leuke club, maar een voetballer heeft natuurlijk altijd ambities om door te groeien," aldus de belangenbehartiger. "Bovendien zou Twente ook aardig wat geld aan hem kunnen verdienen."

In reactie op de uitspraken van zaakwaarnemer Vink wil Twente-woordvoerder Richard Peters niet veel kwijt. "Wij hebben helemaal geen behoefte om daar op te reageren," is hij duidelijk. "Het laatste wat ons bezig houdt is wat andere clubs met Elia willen. Bovendien moeten zij zich dan eerst bij ons melden."

"Volgens mij is het duidelijk: wij hebben hem een aanbieding gedaan en meer speelt er op dit moment niet," besluit de woordvoerder van de Tukkers.

Naast de Engelse interesse (in elk geval Manchester City) meldt TC Tubantia vandaag dat ook Ajax in de markt zou zijn voor de vleugelspeler.

'Brazilië of Atletico voor Adriano'

Volgens Il Corriere Dello Sport is de kans groot dat Adriano zijn loopbaan voortzet in Brazilië.

De spits leeft op gespannen voet met Inter-trainer Jose Mourinho en de kans is groot dat hij in de winterstop vertrekt. Volgens de Italiaanse sportkrant is de kans groot dat Adriano naar Brazilië terugkeert. Een andere optie is een vertrek naar Atletico Madrid, maar dat is enkel reëel in het geval Sergio Agüero naar de Italiaanse kampioen komt.

Eerder deze week kwam het gerucht al naar buiten dat Inter 60 miljoen euro over zou hebben voor Agüero en dat Atletico daarbij Adriano zou mogen verwelkomen. Adriano zelf heeft zijn voorkeur al klaar liggen: Sao Paulo, waar hij vorig seizoen op huurbasis ook speelde.

Crespo of Milito voor Van Nistelrooy

Ruud van Nistelrooy komt vanwege een ernstige knieblessure dit seizoen niet meer aan spelen toe. Real Madrid moet dan ook dringend op zoek naar een andere spits en wil deze uiteraard in de winterstop aantrekken. Veel gehoorde namen: Hernan Crespo en Diego Milito.

De Argentijn Milito stond ook afgelopen zomer al in de belangstelling van de Koninklijke, maar uiteindelijk ging het Italiaanse Genoa er met de aanvaller vandoor. De Italiaanse clubs lijkt niet bereid om mee te werken aan een snel vertrek van Milito. "We willen minimaal 50 miljoen euro voor hem ontvangen," zijn de duidelijke cijfers van Genoa.

Een reëelere optie is mogelijk Hernan Crespo, die bij Inter overbodig is en ook van trainer Jose Mourinho mag vertrekken.

Buiten de twee centrumspitsen wordt ook de naam van Andrei Arshavin genoemd, die uit is op een vertrek bij Zenit St. Petersburg. Enige nadeel is echter dat de Rus geen typische centrumspits is.

Andere opties: Klaas Jan Huntelaar (Ajax) en Carlos Tevez (Manchester United).

'Ajax ziet het zitten in Van Wolfswinkel'

Ajax houdt Vitesse-spits Ricky van Wolfswinkel nauwlettend in de gaten. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. De aanvaller is als een van de weinige Arnhemmers bezig aan een goed seizoen.

Of de Amsterdammers de jongeling op korte termijn naar Amsterdam willen halen is niet bekend. Wat wel duidelijk is, is dat de ploeg door een flink aantal blessures dun in de aanvallers zit.

Mocht Ajax snel willen handelen zal het in ieder geval moeten wachten tot 1 januari 2009, wanneer de transfermarkt weer open is.

Van Wolfswinkel werd in de zomer door trainer Hans Westerhof overgeheveld naar het eerste en is inmiddels een vaste waarde. Van Wolfswinkel, opgroepen voor Oranje B, gold in de jeugd als een doelpuntenmachine en heeft er inmiddels in het eerste ook al twee inliggen.

[NBA] Uitslagen en standen

De Los Angeles Lakers waren het enige team dat nog niet verloren had. Gisteravond kwam daar verandering in. De heren in het purple and gold verloren van de Detroit Pistons maar blijven vooralsnog bovenaan in de Pacific Division.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Charlotte BobcatsUtah Jazz104-96
Indiana PacersPhilidelphia Sixers92-94
Miami HeatWashington Wizards97-77
New Jersey NetsAtlanta Hawks115-108
New York KnicksOklahoma City Thunder116-106
Boston CelticsDenver Nuggets85-94
Memphis Grizzlies Milwaukee Bucks96-101
New Orleans HornetsPortland Trail Blazers87-82
Dallas MavericksOrlando Magic100-102
San Antonio SpursHouston Rockets77-75
Sacramento KingsPhoenix Suns95-97
Los Angeles LakersDetroit Pistons95-106

Stand per 15 november 2008

Eastern Conference

Atlantic W L PCT GB CONF DIV HOME ROAD L 10 STREAK
Boston 8 2 0.800 0.0 6-1 1-0 5-1 3-1 8-2 L 1
New York 6 3 0.667 1.5 3-2 0-1 4-1 2-2 6-3 W 2
Toronto 4 4 0.500 3.0 3-4 1-2 1-2 3-2 4-4 L 2
Philadelphia 4 5 0.444 3.5 3-4 2-1 2-2 2-3 4-5 W 2
New Jersey 3 5 0.375 4.0 3-3 0-0 2-3 1-2 3-5 W 1

Central W L PCT GB CONF DIV HOME ROAD L 10 STREAK
Cleveland 7 2 0.778 0.0 5-1 4-0 5-0 2-2 7-2 W 6
Detroit 7 2 0.778 0.0 4-2 1-0 2-1 5-1 7-2 W 3
Milwaukee 5 5 0.500 2.5 2-4 0-2 2-2 3-3 5-5 W 2
Indiana 4 4 0.500 2.5 3-3 0-2 3-2 1-2 4-4 L 1
Chicago 4 5 0.444 3.0 1-5 1-2 4-2 0-3 4-5 W 1

Southeast W L PCT GB CONF DIV HOME ROAD L 10 STREAK
Atlanta 6 2 0.750 0.0 4-2 1-0 2-0 4-2 6-2 L 2
Orlando 6 3 0.667 0.5 3-1 1-1 4-2 2-1 6-3 W 2
Miami 5 4 0.556 1.5 3-2 1-1 4-1 1-3 5-4 W 1
Charlotte 3 5 0.375 3.0 1-4 1-0 3-3 0-2 3-5 W 1
Washington 1 6 0.143 4.5 0-6 0-2 1-2 0-4 1-6 L 1

Western Conference

Northwest W L PCT GB CONF DIV HOME ROAD L 10 STREAK
Utah 6 3 0.667 0.0 5-0 3-0 4-0 2-3 6-3 L 2
Portland 5 4 0.556 1.0 3-4 1-1 3-0 2-4 5-4 L 1
Denver 5 4 0.556 1.0 3-3 0-1 2-1 3-3 5-4 W 1
Minnesota 1 6 0.143 4.0 1-6 0-2 1-2 0-4 1-6 L 6
Oklahoma City 1 8 0.111 5.0 1-2 1-1 1-4 0-4 1-8 L 6

Pacific W L PCT GB CONF DIV HOME ROAD L 10 STREAK
L.A. Lakers 7 1 0.875 0.0 7-0 2-0 3-1 4-0 7-1 L 1
Phoenix 7 3 0.700 1.0 4-2 1-0 2-2 5-1 7-3 W 1
Sacramento 4 6 0.400 4.0 4-2 2-1 3-2 1-4 4-6 L 1
Golden State 3 6 0.333 4.5 2-4 0-1 2-3 1-3 3-6 L 1
L.A. Clippers 1 7 0.125 6.0 1-7 0-3 1-5 0-2 1-7 L 1

Southwest W L PCT GB CONF DIV HOME ROAD L 10 STREAK
New Orleans 5 3 0.625 0.0 3-1 0-0 3-2 2-1 5-3 W 1
Houston 5 4 0.556 0.5 5-3 2-1 2-1 3-3 5-4 L 1
San Antonio 3 5 0.375 2.0 2-3 1-1 2-3 1-2 3-5 W 1
Memphis 3 7 0.300 3.0 2-4 0-1 2-2 1-5 3-7 L 4
Dallas 2 7 0.222 3.5 2-4 1-1 0-4 2-3 2-7 L 5

"Geen concrete interesse voor Amoah"

Ondanks het feit dat NAC-aanvaller Mathew Amoah dit seizoen gemmiddeld één doelpunt per wedstrijd maakt is er nog geen club die concrete interesse heeft in de Ghanees. Dat zegt zijn zaakwaarnemer Kees Ploegsma vandaag tegen Goal.com.

De Ghanees heeft na elf wedstrijden in dit seizoen al evenveel doelpunten gemaakt als in het hele vorige seizoen. Amoah moet met zijn elf doelpunten alleen Mounir El Hamdaoui voor laten gaan op de topscorerslijst.

Wie presteert kan op interesse rekenen. "Maar er is geen concrete interesse. Natuurlijk weten wij dat er clubs naar hem komen kijken, maar dat lijkt me logisch als je zo speelt als Mathew nu doet."

Plannen om zijn speler aan een transfer te helpen heeft Ploegsma nog niet. "Hij heeft het nog steeds naar z'n zin bij de club. Bovendien zijn er twee partijen nodig voor een transfer."

De 28-jarige Amoah maakte in zijn carriere tot dusver 94 doelpunten in 242 duels. Daarin kwam hij naast NAC ook uit voor Vitesse, Fortuna Sittard en Borussia Dortmund.

Blessure Biseswar valt mee

Feyenoord kan opgelucht adem halen. De blessure van Diego Biseswar blijkt mee te vallen. Gevreesd werd voor een lange afwezigheid door knieproblemen.

De vleugelaanvaller miste door de klachten al de bekerwedstrijd van Feyenoord tegen HHC Hardenberg (1-5 winst).

Uit onderzoek is, gelukkig voor de speler, gebleken dat er geen operatie nodig is. Biseswar heeft wel een periode van twee weken rust voorgeschreven gekregen.

Ploeggenoot Ron Vlaar werd vandaag met succes geopereerd aan zijn knie. De operatieve ingreep was bedoeld om de stabiliteit aan het gewricht ten goede te komen.

Hockeyclubs richten belangengroep op

De KNHB reageert bij monde van directeur Johan Wakkie op de plannen van de hoofdklasseclubs om een belangenorganisatie op te richten.

"Wij zijn niet verrast. De hoofdklasseclubs hebben ons ruim op tijd op de hoogte gesteld en wij hebben in de aanloopfase ook onze medewerking toegezegd. Nu het besluit is genomen om daadwerkelijk een belangenorganisatie op te richten, moeten we nagaan hoe deze organisatie past binnen de regelgeving en de statuten van de KNHB. Maar waar mogelijk zullen wij dit initiatief ondersteunen", aldus Wakkie.

De wachtlijst der games


Ik weet nog goed dat ik Yoshi’s Island voor de vierde keer uitspeelde. Vooral het level ‘the very loooooong cave’ -ja zo heette het level echt, diehards weten waar ik het over heb- was niet makkelijk om volledig te halen. Zo waren er vroeger veel games die met gerust hart meerdere malen uitgespeeld werden. Tegenwoordig speel ik games nog nauwelijks uit en heb ik een wachtlijst aangelegd. Hoe komt dat?

Balkenende verlaat G20 na dood vader

Premier Jan Peter Balkenende heeft Washington meteen na aankomst vrijdagavond (plaatselijke tijd) weer verlaten. Hij keert met een lijnvlucht terug naar Nederland omdat zijn vader is overleden. Dit heeft een ANP-verslaggeefster ter plaatse gemeld.

Jan Pieter Balkenende, de vader van de premier, was 79 jaar oud en woonde met zijn vrouw, Thona Johanna Sandee, in het Zeeuwse Kapelle. De oud-graanhandelaar was al geruime tijd ernstig ziek. Begin oktober was de minister-president om die reden niet aanwezig bij de grote persconferentie waar bekend gemaakt werd dat het rijk een kapitaalinjectie zou gaan doen bij ING.

Balkenende zou in de Amerikaanse hoofdstad de top bijwonen van de G20, de belangrijkste economieën ter wereld. Staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) vervangt de minister-president bij het crisisberaad over de wereldwijde financiële crisis.

De Amerikaanse president George Bush, die zijn gasten vrijdagavond ontvangt voor een diner in het Witte Huis waar ook Balkenende zou aanschuiven, heeft de premier gebeld om hem te condoleren.

Gulle gever zorgt voor vroege kerst

In Engeland heeft een nog anoniem persoon 10 miljoen euro aan speelgoed geschonken aan diverse ziekenhuizen in het hele land. Het Birmingham Children's Hospital mocht als eerste enkele vrachtwagens vol speelgoed in ontvangst nemen. Andere ziekenhuizen zullen binnenkort hun cadeautjes ontvangen.

De onbekende kerstman zorgde ervoor dat al het speelgoed werd gedropt op een luchtmachtbasis in de Britse Midlands. Zijn enige boodschap bij het speelgoed was dat kinderen in ziekenhuizen ook een goede kerst verdienen. Vanaf de luchtmachtbasis wordt het speelgoed verdeeld over de ziekenhuizen.

Tracy Marsh, hoofd contributiegelden van het Birmingham Children's Hospital zei: "Wij willen deze anonieme donateur bedanken voor zijn enorme donatie. Dankzij hem hebben vele kinderen uren speelplezier. Kerst is vroeg gekomen voor ons."

Met dank aan Hartje69 en Pjet voor de submit.

Een man in de war

’Maar Mijnheer, hij noemde mijn moeder een hoer.’ Ik glimlachte een beetje, had geen zin in dat gezeur. Daarop vochten de twee jongens, die beiden een tas op hun rug droegen die groter was dan hun romp, het duel uit op de grond. De jongen met de bril stond als eerste op en smeekte mij bijkans om hem te helpen. De andere knaap begon weer over het onrecht aan het adres van zijn moeder, de hoer. ‘Allebei jullie moeders zijn hoeren,’ zei ik, ’en nu oprotten!’ Ik liftte op en trachtte ze boos aan te kijken. Ze maakten zich uit de voeten.

Vogelaar: Bos mede debet aan negatief beeld

PvdA-leider Wouter Bos heeft volgens oud-minister Ella Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie zelf een rol gespeeld in de negatieve beeldvorming rond haar persoon door in de media nadrukkelijk voor een hardere koers te pleiten op gebied van integratie. Daarmee zou onterecht de suggestie zijn gewekt dat zij een "soft" beleid zou voeren.

Dat stelde Vogelaar gisteren in een interview met tv-programma Nova. Voor de bewindsvrouw, die donderdag moest aftreden nadat de PvdA-top het vertrouwen in haar had opgezegd, kwam haar vertrek "onverwacht". Zij had zelf het idee dat ze het vertrouwen nog kon herstellen.

Ella Vogelaar  (foto: ANP)

Federer uitgeschakeld op 'WK'

Roger Federer is zijn titel bij de Masters Cup kwijtgeraakt. De Zwitser verloor met 6-4, 6-7 en 5-7 van de Brit Andy Murray, waardoor hij de halve finales mis loopt.

Federer kampte in Shanghai met een rugblessure, maar dat weerhield hem er niet van om tegen Murray vol voor de overwinning te gaan. In de derde set kwam Murray een break voor, maar de Zwitser brak meteen terug, waarna hij naar een 4-3 voorsprong doorstoomde. Door het missen van een smash leverde hij echter de service in om even later de partij aan de Brit te moeten laten.

"Het lijf protesteerde. Normaal is een best-of-three match een fluitje van een cent. Jammer dus dat ik het vandaag niet kon brengen," aldus de Zwitser die niet van opgeven wist. "Als ik eenmaal op de baan sta, geef ik nooit op. Ja, misschien als je me er een vol op het oog slaat."

In de halve finales neemt Murray het op tegen de Rus Nikolai Davydenko, die Juan Martin Del Potro de baas was. De andere halve finale gaat tussen de Fransman Gilles Simon en de Serviër Novak Djokovic

Capcom stelt Gouken aan ons voor in Street Fighter IV trailer

Het moge bekend zijn onder Street Fighter-fans dat Ryu en Ken samen onder de sensei Gouken hebben getraind. Tot nog toe verscheen Gouken alleen als ondersteunend personage in de games, maar in Street Fighter IV zul je het met en tegen hem op kunnen nemen in de arena. In onderstaande trailer kun je zien wat je kan verwachten van de oude baas.

Mocht je de trailer niet kunnen zien, dan kun je hier klikken. Als je de behoefte hebt om de trailer in HD-resolutie te bekijken, dan kun je hier klikken, dit is echter niet 1080p, als je die wilt zien heb je een beetje pech, want die is er niet.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.