Nieuw wereldrecord dominosteentjes

Het nieuwe wereldrecord vallende dominosteentjes is vanavond gevestigd. In het WTC Expo in Leeuwarden vielen in totaal 4.345.027 steentjes om. Hiermee is het record het 2006 verbroken. Er bleven wel wat steentjes staan, maar het aantal gevallen steentjes was ruim voldoende voor een nieuw wereldrecord. De Finse Salima kreeg de eer om de eerste steen om te stoten.

Builders Challenges

Ook deze keer waren er weer zogenaamde Builder Challenges, vier in totaal. Hiervan mislukte er één. Bij de eerste Builders Challenge moesten twee bouwers dominostenen neerzetten op een slinger die steeds een stukje omhoog ging. Deze Challenge lukte nog nét en een veld van 100.000 dominostenen viel om.

Bij de tweede Challenge was het de bedoeling om dominostenen op een groot cocktailglas neer te zetten. Helaas ging er iets fout bij deze Challenge waardoor een ander veld van 100.000 stenen niet omviel.

De derde Builders Challenge was een vreemde eend in de bijt. Eén bouwer werd aan een tuig gehangen en een andere bouwer moest hem besturen. De bouwer aan het tuig moest op diverse plekken boven een veld stenen pakken en met die stenen een ontbrekend stukje lijn opvullen. Deze Challenge lukte en er viel wederom een veld van 100.000 stenen om

Bij de laatste en tevens belangrijkste Challenge moesten twee bouwers dienbladen met dominostenen op de juiste plek zetten. Deze Challenge lukte waardoor een veld van 400.000 stenen omviel. Een nieuw wereldrecord kon niet meer ontglippen. 

Records  

Behalve de meeste omgevallen dominostenen zijn er vanavond maar liefst negen andere records verbroken. Deze records variëren van de grootste dominowand tot de grootste domino-klim en van de kleinste stenen tot de grootste stenen. Ook werden records verbroken voor de sterkste dominosteen en de grootste domino-spiraal.

Ook werd er een ander record verbroken, maar dan door SBS-sterren. Zij moesten namelijk voordat de echte recordpoging begon de hoogste dominotoren bouwen. SBS-sterren zoals Piet Paulusma, Rob Verlinden en Alberto Stegeman waagden een poging. Uiteindelijk won Evelien de Bruijn. Zij zal worden opgenomen in het Guiness Book of Records.