Zaakwaarnemer bankzitter Emnes panikeert niet

Wouter Kursten (Magneet)
De droom van Marvin Emnes om in de Premier League te spelen kwam deze zomer uit. Middlesbrough betaalde liefst vier miljoen euro voor de 20-jarige, toen nog speler van Sparta Rotterdam. Ondanks slechts één optreden in de hoofdmacht heeft hij het nog naar z'n zin, aldus zijn zaakwaarnemer Edward Burleson.

Volgens Burleson is zowel Emnes als hijzelf tevreden met de situatie. "Het gaat hartstikke prima met Marvin", is Burleson positief. "Wij gaan niet na drie maanden in paniek raken. De trainer (Gareth Southgate red.) heeft bij de transfer gezegd dat hij de tijd krijgt om te wennen aan het nieuwe land en de competitie."

"Hij zei ook tegen Marvin dat hij niet voor niets vier miljoen euro uit had gegeven en hem ging gebruiken. Hij traint altijd mee en zit elke week bij de wedstrijdselectie. Je moet ook niet vergeten dat hij pas twintig is, hè", aldus zijn belangenbehartiger tegen Goal.com.

Burleson vervolgt: "Als Emnes een jaartje of 27 was geweest en hij was een gearriveerde speler had ik me misschien druk gemaakt. Maar daar is absoluut geen sprake van. Er zijn afspraken gemaakt en daar houdt de club zich aan."