Ambtenaar Winterswijk verduistert miljoenen

Michel (OA)

Een ambtenaar van de gemeente Winterswijk heeft zijn werkgever de afgelopen vier jaar 2,7 miljoen euro afhandig gemaakt. Het geld werd doorgesluisd naar enkele van zijn eigen bedrijven. De gemeente liet KPMG een onderzoek uitvoeren naar de frauduleuze handelingen van ambtenaar Jack G.. Het blijkt dat er 38 transacties hebben plaatsgevonden die onvoldoende zijn gecontroleerd.

De gemeente, die alle verantwoordelijkheid op zich neemt, heeft door de rechter civiel beslag laten leggen op de bezittingen van de 38-jarige ambtenaar. Wethouder Uffink laat weten: "Het bestuur heeft altijd zorgvuldig gehandeld en we vinden dat we een competente organisatie hebben.Volgens KPMG kent elk financieel systeem nu eenmaal zijn zwakke plekken." KPMG voegt er aan toe dat het de verkeerde man op de verkeerde plaats was, die misbruik heeft gemaakt van de zwakke plekken.

G. werd op 2 september al aangehouden onder verdenking van verduistering van 150.000 euro. Naar nu blijkt was dit dus maar het topje van de ijsberg. G. is eigenaar van diverse lingeriezaken, een muziekcentrum en een aantal bakkerijen. Het achterovergedrukte geld gebruikte hij om auto's, huizen en luxe spullen te kopen.