Filmflits - week 46

Het is weer tijd voor de wekelijkse Filmflits, want het is weer weekend en tijd om lekker op de bank te hangen met een DVDtje erbij.

Met deze week een trailer van een remake uit 1951 en de release van één van de leukste animatiefilms.

Filmheadlines van Week 46

Nieuwe Harry Potter trailer vrijgegeven
Zojuist is er een nieuwe trailer vrijgegeven door Warner Bros voor de zesde film van Harry Potter. In de trailer zien we onder andere Perkamentus, professor Slakhoorn en natuurlijk Harry zelf. De film staat, na een uitstel, gepland op 17 juli 2009. De trailer is hieronder te bekijken.

Monopoly-film bevestigd
Vorig jaar kwamen er al geruchten naar boven dat Ridley Scott, bekend van oa. Gladiator, het spel Monopoly zou verfilmen. Maar nu zijn deze geruchten bevestigd door spelletjesgigant Hasbro en Universal Pictures. Scott gaat de film gaan regisseren en produceren. Over het plot is nog niets bekend, maar in de geruchten van vorig jaar werd er gesproken van een humoristische familiefilm.
 

Film die vorige week in première ging

 Brace yourselves, America.

How to Lose Friends & Alienate People (met Kirsten Dunst)
Komedie                                      110 minuten
Sidney Young is een gedesillusioneerde intellectueel die werkt bij een klein tijdschrift. Young heeft een hekel aan alle glitter en glamour van Hollywood. Zijn stukjes in het tijdschrift vallen op door een groot publiek. Als snel krijgt Young een baan bij een groter tijdschrijft, maar of hij zich daar zo geliefd maakt is nog maar de vraag.

Trailer van de Week

The Day The Earth Stood Still (met Keanu Reeves)
Drama / Science-Fiction                  Vanaf 11 december in de bioscoop
Samen met zijn onvernietigende robot Gort bezoekt buitenaards wezen Klaatu de aarde. Klaatu heeft een belangrijke waarschuwing: als de mensheid niet stopt met hun oorlogen dan zullen buitenaardse vredestichters wraak nemen en de aarde vernietigen. Regeringsleiders vanuit alle hoeken van de aarde en vooraanstaande wetenschappers verdringen zich vervolgens om het raadsel achter het bezoek van Klaatu te ontwarren.

Binnenkort op DVD
18 november

Wall-E (met de stemmen van Fred Willard en Jef Garlin)
Animatie / Science-Fiction        103 minuten
Wat als men de aarde zou moeten verlaten en iemand zou vergeten de laatste robot uit te zetten? Dat overkomt WALL-E, hij kreeg als taak om de aarde schoon te maken. 700 eenzame jaren later krijgt WALL-E een nieuw doel in zijn leven wanneer hij zoekrobot EVE ontmoet. Samen reizen ze door het heelal en beginnen aan een fantasierijkavontuur. (Extra tip: Pixar Short: Presto)

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (met Jet Li)
Actie / Avontuur                              114 minuten
Vader en zoon O'Conell vinden ergens in het verre Oosten het mausoleum van keizer Han. Het mausoleum bevat het gemummificeerde lichaam van de keizer. Maar het graf blijkt verschillende geheimen te hebben, als onderzoekers concluderen dat Han was vervloekt.

En verder:
- Superhero Movie (Komedie)
- The Darjeeling Limited (Komedie / Roadmovie)
- Nim's Island (Avontuur / Familie)
En meer.

Binnenkort in de bioscoop
19 november

Madagascar: Escape 2 Africa (met de stem van Ben Stiller)
Animatie / Avontuur                   89 minuten
Alex de leeuw, Marty de zebra, Melman de giraffe, Gloria het nijlpaard en natuurlijk de pinguins verlaten het eiland Madagascar en komen terecht in Afrika. Alex vindt hier zijn familie, maar al gauw blijkt dat hij het communiceren verleerd is in de dierentuin van New York.

20 november


 

Body of Lies (met Leonardo diCaprio)
Thriller / Drama                       128 minuten
Een journalist, genaamd Roger Ferris, die tijdens de oorlog in Irak gewond is geraakt, wordt door de CIA ingehuurd om op zoek te gaan naar een terroristenleider in Jordanië. De CIA vermoedt dat deze leider nieuwe aanslagen aan het voorbereiden is. Voor hij kan infiltreren, moet hij twee personen vertrouwen: Ed Hoffman, een CIA-veteraan en iemand van de Jordaanse inlichtingendienst. Hij begint zich al snel af te vragen of deze mensen wel echt te vertrouwen zijn en of zijn leven in gevaar is.

En verder:
- Blindness (Drama / Thriller)
- Der Baader Meinhof Komplex (Drama / Misdaad)
- The Ottoman Republic (Komedie)

TV-tip voor Week 47

The Green Mile (met Tom Hanks)    
Fantasy / Drama                  Zaterdag om 22:10 op Veronica
Paul Edgecomb is een gevangenisbewaarder op de beruchte 'death row' van de Cold Mountain-gevangenis. Hij bewaakt daar vier ter dood veroordelen. John Coffey, één van de veroordeelden, wacht de elektrische stoel, omdat hij twee meisjes zou hebben vermoord. Coffey is een grote vent, reuzesterk, maar tegelijkertijd ook bang in het donker. Hij blijkt te bezitten over bovennatuurlijke krachten.

Webtip van de Week

The Ruins (met Jena Malone en Joe Anderson)
Horror / Thriller                                 91 minuten
Amy en Stacy, twee vriendinnen met hun zeer verschillende vriendjes, de serieuze student medicijnen Jeff en de feestende vrijbuiter Eric trekken aan het eind van hun vakantie de Mexicaanse jungle in om de ruïnes te bekijken van de Maya's. Juist op dat moment gebeurt er iets waardoor ze doodsangsten uitstaan op de top van die ruïnes. Er zijn levensbedreigende krachten aanwezig, die hun dwingen om te vechten voor hun leven.

Bioscoop Top 3 in Nederland

1. Quantum of Solace (met Daniel Craig)
2. Bruidsvlucht (met Waldemar Torenstra)
3. Burn After Reading (met Brad Pitt)

= Aanrader

Vergeet vooral niet torrents en binsearch te checken met genoemde titels...