[WTCC] Coronel crasht zwaar in Macau

Tom Coronel heeft tijdens de vrije trainingen in Macau zijn SEAT afgeschreven door in de Mandarin-bocht de vangrail in te gaan. Hiermee vernielde hij de complete linkerkant van zijn auto en zag hierdoor de kwalificatie mislukken.

"Ik ben er goed ziek van. Dit doet pijn", zei Coronel. "Ik durf niet te zeggen waardoor dat kwam. De ronde ervoor was ik de Mandarin-bocht nog vol gas doorgegaan. Ik heb van toeschouwers gehoord die het zagen gebeuren dat het leek of er iets afbrak of dat ik een lekke band had. Ik weet het nog steeds niet. Maar ik schoof zo’n 500 meter door. De schade was enorm. Maar mijn team heeft een wereldjob gedaan. In drie uur tijd hebben ze een volledig nieuwe auto gebouwd. Je kon het zo gek niet bedenken wat er moest worden vervangen. Van stuurstangen, ophangingen tot de zijpanelen, want de hele linkerkant lag er af."

"Maar zoveel vertrouwen ik had in de eerste vrije training, zo weinig had ik dat nu. Niet dat ik bang in de auto was, maar je moet toch wennen aan de wagen waaraan alles werd verbouwd. Voor de jongens van mijn team heb ik een tijd neergezet, maar echt gepusht heb ik niet. Het vertrouwen in de auto was er nog niet", aldus de Nederlander.

"Of ik nu als zeventiende start of een paar plaatsen naar voren. Het maakt niet zoveel uit. Ik moet zorgen dat ik een goede start maak. Hopelijk is er wat ellende op de baan. Daar moet ik dan zelf wel vandaan blijven. Pas dan kan ik wat plekken opschuiven. Ach, op Macau gebeuren altijd de raarste en meest onverwachte dingen. Dit was voor mij dan zo’n Macau-dagje."

De Zwitser Alain Menu mag van poleposition verstrekken. Hij bleef in zijn Chevrolet de BMW van Andy Priaulx en de SEAT van kampioenskandidaat Yvan Muller voor. Tom Coronel start van plaats zeventien, terwijl de andere Nederlander, Jaap van Lagen, als 21e mag vertrekken.