Clubs machteloos bij Oranje B

Olga (Nuongirl)
De clubs in het betaald voetbal die het nut niet inzien van Nederland B, dienen zich er wel aan te conformeren. Dit zei de perschef van de KNVB, Kees Jansma vrijdag in Zeist. Vooral Feyenoord sprak zich fel uit tegen Nederland B, vanwege de overbelasting van zijn spelers.

"Het gaat in feite maar om drie wedstrijden", aldus de bondscoach van het 'grote' Oranje, Bert van Marwijk. "En we laten de clubs in juni met rust." Ook zei Van Marwijk dat het B-elftal geen afdankertje is, maar een serieuze uitdaging voor spelers. "We proberen zo goed mogelijke tegenstanders te krijgen. Het moet een uitdaging zijn om in te spelen."

De selectie van Nederland B

Doel: Piet Velthuizen (Vitesse), Kenneth Vermeer (Ajax)

Verdediging: Edson Braafheid (FC Twente), Wout Brama (FC Twente), Ryan Donk (West Bromwich Albion), Kevin Hofland (Feyenoord), Gianni Zuiverloon (West Bromwich Albion), Paul Verhaegh (Vitesse), Robbie Wielaert (FC Twente), Gregory van der Wiel (Ajax)

Middenveld: Royston Drenthe (Real Madrid), Leroy Fer (Feyenoord), Siem de Jong (Ajax), Marcel Meeuwis (Roda JC), David Mendes da Silva (AZ), Stijn Schaars (AZ), Georgino Wijnaldum (Feyenoord)

Aanval: Roy Beerens (sc Heerenveen), Eljero Elia (FC Twente), Danny Koevermans (PSV), Ricky van Wolfswinkel (Vitesse)