Sparta bindt talenten Strootman en Falkenburg

Sparta Rotterdam denkt nadrukkelijk aan de toekomst. Vandaag werden drie talenten langer aan de club gebonden. Kevin Strootman verlengde zijn contract, terwijl de opties in de verbintenissen van Erik Falkenburg en Nick Viergever werden gelicht.

De 18-jarige Strootman is dit seizoen uitgegroeid tot basisspeler. De linkermiddenvelder, die ook uitkomt in diverse vertegenwoordigende elftallen van Oranje, mocht een verbeterd en verlengd contract tekenen, dat hem tot medio 2012 aan Sparta bindt. De Ridderkerker scoorde woensdag in de beker zijn eerstre treffer in het betaald voetbal. Zijn rake vrije trap betekende de 1-0 tegen SC Cambuur-Leeuwarden.

De optie in het contract van de 20-jarige Falkenburg werd gelicht. Hiermee is de Leidenaar automatisch tot de zomer van 2010 aan Sparta verbonden. De middenvelder kreeg dit seizoen al de nodige speeltijd in het eerste elftal en heeft inmiddels acht eredivisieduels achter zijn naam staan.

De 19-jarige verdediger Viergever blijft eveneens tot medio 2010 in Rotterdam, nadat de club de optie in zijn aflopende contract lichtte. Viergever komt dit seizoen uit voor Jong Sparta en maakt daarin een goede indruk als centrale verdediger en linksback.