Grand Prix van China in problemen

De Grote Prijs van China zou wel eens van de kalender kunnen verdwijnen. Dat zou dan na 2010 zijn, omdat de race te veel geld kost. De organisatie gaat zich beraden nu de lokale overheden de balans opmaken.

De vijf edities die tot nu toe zijn geweest in Shanghai leverden te weinig op. Qiu Weichang, vertegenwoordiger van Shanghai, zei dat er nog bekeken wordt of het contract verlengd gaat worden. "We zijn bezig met een kostenonderzoek, volgend jaar weten we meer. Maar het is onze bedoeling dat niet alleen Bernie (Ecclestone, red.), maar ook wijzelf er beter van worden. Als we dat kunnen bereiken dan overwegen we verder te gaan. We willen in elk geval geen verlies meer maken."

Ecclestone had al eerder gezegd dat hij meer nachtraces wilde zien in de Formule 1, om het Europese publiek tegemoet te komen zodat zij niet in de vroege morgen al voor de televisie hoeven te zitten. Toen is de race in China niet specifiek naar voren gekomen, echter dat is volgens Qiu geen optie in zijn land. "Wat ze in Singapore gedaan hebben is een prima manier om toeristen naar een klein land te lokken. Het heeft ons uiteraard wel aan het denken gezet, maar wij zitten in een andere situatie. We hebben zelf ook ideeën over hoe we meer bezoekers moeten trekken, maar dat doen we dan wel op onze eigen manier."