Vooruitblik Eredivisie Speelronde 11

Komend weekend wordt in de Eredivisie de wedstrijd tussen Ajax en PSV afgewerkt. Daarnaast zijn er ook nog acht andere wedstrijden, die de komende dagen worden gespeeld. Hieronder volgt een vooruitblik op speelronde elf van de Eredivisie.

Op vrijdagavond trappen NAC Breda en Heracles Almelo af voor een nieuw voetbalweekend. De Bredanaars doen het vooralsnog goed in de nationale competitie en bezetten de derde plaats. De Brabanders hebben evenveel punten als AZ en Ajax, maar hebben een minder goed doelsaldo. Heracles Almelo begon de nieuwe competitie goed, maar door een aantal verloren punten, is de ploeg inmiddels naar plaats elf afgezakt. Zij zullen er dan ook alles aan doen om het duel van vrijdag te winnen.

Een dag later wordt er een wedstrijd uit de kelder van de Eredivisie gespeeld. Sparta Rotterdam neemt het dan op tegen FC Volendam. De club uit het Palingdorp leunt nog altijd op de winst op Ajax, die men in eigen huis in het kader van de KNVB beker wist te boeken. Daarnaast treden ook Roda JC en NEC tegen elkaar aan. De Nijmeegse formatie won vorig weekend van Ajax en zal er alles aan willen doen om deze goede lijn door te trekken. Ook sc Heerenveen en FC Utrecht kruisen zaterdag de degens. Vorig seizoen verloren de Friezen van de formatie uit de Domstad. Michael Bradley en Miralem Sulejmani scoorden destijds voor de thuisploeg. Robin Nelisse (2x) en Giuseppe Rossini bezorgden hun club uiteindelijk de punten.

Op de laatste dag van het weekend speelt Feyenoord de lastige uitwedstrijd tegen FC Twente. De Rotterdammers lijken weer op het goede spoor te zitten, maar in de ploeg uit Enschede hebben zij een serieuze tegenstander. Verder wordt in het Gelredome het duel tussen Vitesse en AZ gespeeld. De Alkmaarse formatie kende aan het begin van dit seizoen een valse start, maar de schade is inmiddels ruimschoots goedgemaakt. De club van trainer Louis van Gaal gaat aan de leiding in de competitie en verloor de laatste acht wedstrijden bijna geen punten meer.

Hebben we na dit weekend nog altijd drie koplopers in de Eredivisie? En wie gaat het duel in de kelder van de nationale competitie winnen? Op zondagavond kunnen al deze vragen beantwoord worden, aangezien de elfde speelronde van de Eredivisie dan achter de rug is.


Programma speelronde 11:

DatumThuisUit
14/11NAC BredaHeracles Almelo
15/11ADO Den HaagWillem II
15/11SpartaFC Volendam
15/11SC HeerenveenFC Utrecht
15/11Roda JCNEC
16/11AjaxPSV
16/11FC TwenteFeyenoord
16/11VitesseAZ
16/11FC GroningenDe Graafschap
Submitter:  Bron: FOK!sport