172 kleinkinderen eerste keer samen bij begrafenis oma

De 172 kleinkinderen van oma Maggie Ward zijn voor de eerste keer in hun leven allemaal samengekomen. De reden was iets minder vrolijk: oma Maggie werd begraven. De Iers katholieke Maggie en haar man Charles hadden samen vijftien kinderen en vormden zo één van de grootste gezinnen van Groot-Brittannië. Oma werd 87 jaar.

Van de vijftien kinderen zijn er nog twaalf in leven. Joan, Patrick, Martin, Margaret, Mary, Catherine, Charlie, Bernard, Bridget, Helen, Anne en Lawrence kwamen allemaal naar de begrafenis. Charlie, Marty en Pat zijn helaas al eerder overleden. Deze vijftien kinderen waren goed voor 172 kleinkinderen. Naast de grote groep kleinkinderen had oma Maggie 36 achterkleinkinderen en 18 achterachterkleinkinderen.

Oma Maggie kwam zelf ook uit een familie van elf kinderen en opa Charles had dertien broers en zussen. Het hebben van een groot gezin is dus blijkbaar een familietrekje. Veel van de kinderen van Maggie hebben zelf ook meer dan tien kinderen. De kleinkinderen van oma verschillen veel in leeftijd: de oudste, Margaret, is 51 jaar oud en de jongste is Laura van 11. Alle kleinkinderen lieten op de begrafenis in Salford een ballon op ter herinnering aan hun oma.

Met dank aan hartje69 voor de submit.