Kas van Iersel wint kort geding van RTL

De voorzieningenrechter in Amsterdam heeft gisteren bepaald dat Kas van Iersel onterecht op staande voet is ontslagen bij RTL Boulevard. RTL Nederland moet Van Iersel nu binnen zeven dagen weer in dienst nemen, zo besloot de rechter.

Van Iersel, die sinds 2001 de voice-over insprak voor de filmpjes van RTL Boulevard, spande een kort geding aan tegen zijn werkgever, omdat hij eind augustus op straat werd gezet nadat hij niet op kwam dagen op de eerste draaidag van het nieuwe seizoen. De presentator weigerde aan het werk te gaan tot zijn contract vernieuwd was.

De rechter heeft bepaald dat Van Iersel niet zomaar op straat gezet kon worden door RTL, omdat hij een contract voor onbepaalde tijd heeft. Daarnaast was het volgens de rechter geen dringende reden om het contract te ontbinden. Indien RTL de presentator niet binnen zeven dagen zijn werkzaamheden laat hervatten, zullen zij een dwangsom van 2500 euro per dag moeten betalen. Ook moet het salaris van de presentator vanaf 25 augustus met terugwerkende kracht uitbetaald worden.

RTL heeft laten weten het niet eens te zijn met de uitspraak van de rechter. "Van Iersel heeft ons welbewust laten zitten bij een live-uitzending", aldus een woordvoerder. "Hij heeft met halve waarheden een verkeerd beeld van de werkelijkheid geschetst." RTL is nu aan het overwegen in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. "We hebben nog zeven dagen om de verschillende mogelijkheden op een rijtje te zetten."

Met dank aan rbman voor de submit.