FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 10 juli 2008

Testdag Hockenheim 10-07-08

Felipe Massa heeft de snelste tijd neergezet tijdens de laatste testdag op Hockenheim. De Braziliaan bleef Jenson Button en Heikki Kovalainen voor. Alonso en Nakajima zorgden voor een rode vlag-situatie door stil te vallen. Ook Fisichella was er de oorzaak van dat de sessie werd stilgelegd: hij crashte in de Sachsenkurve.

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1F. Massa Ferrari 01:14.989 109
2J. Button Honda 01:15.081 121
3H. Kovalainen McLaren 01:15.289 123
4M. Webber Red Bull 01:15.378 118
5S. Vettel Scuderia Toro Rosso 01:15.556 106
6F. Alonso Renault 01:15.593 115
7K. Nakajima Williams 01:15.759 119
8R. Kubica BMW 01:15.869 107
9J. Trulli Toyota 01:16.065 129
10G. Fisichella Force India F1 01:16.113 74

FIFA 09 demo en 10 tegen 10 mode aangekondigd

Dat er op 11 september iets vreselijks gebeurde in de Verenigde Staten zit waarschijnlijk nog steeds vers in het geheugen. EA trekt zich hier echter niets van aan en heeft aangekondigd op deze datum de officiele demo van FIFA 09 online te zetten voor de PS3 en de 360. Wel werd erbij vermeld dat de release een week of twee opgeschoven zou kunnen worden. Wanneer de demo daadwerkelijk online staat laten wij het je natuurlijk direct weten.

EA Canada heeft vervolgens aangekondigd dat de langverwachte tien tegen tien online mode meegeleverd zal worden met FIFA 09. De eerste stap was uiteraard al gezet met de Be a Pro mode uit FIFA 08, waarin je vijf tegen vijf speelde, maar zal het nu met het nieuwste deel verdubbelen. In deze mode kiest iedereen een speler en zal de keeper altijd door de computer bestuurd worden.

Wat vinden jullie van dit initiatief? Heeft het toekomst of is het gevaar te groot dat je hiermee alleen maar F-jes voetbal krijgt waarbij tien man tegelijk achter de bal aanzitten en willen scoren?

Ajax uitshirt mogelijk uitgelekt

Pas op 25 juli zou het nieuwe uitshirt van Ajax onthuld worden, maar vandaag was het vanwege een fout al te zien op de website van Adidas. Het thuisshirt, met daarop de horizontale naam van nieuwe hoofdsponsor Aegon, werd al op 1 juli gepresenteerd.

Verschillende versies van het shirt deden de afgelopen weken al de ronde, maar deze versie, blauw met rode biezen en banen lijkt dan toch de officiële versie. De bewuste pagina op de website van Adidas was namelijk maar enkele uren te zien, daarna was deze plots verdwenen

Klik hier voor een screenshot van de pagina.

Recordjackpot valt in Den Haag

Iemand uit de regio Den Haag is sinds vanavond 25 miljoen euro rijker. De recordjackpot van de Staatsloterij zou vanavond gegarandeerd vallen. Dit resulteerde in meer dan 6,2 miljoen verkochte loten. De multimiljonair schafte lotnummer EC043312 aan. Het betreft een heel lot, waardoor de winnaar niks hoeft te verdelen.

De winnende persoon heeft een jaar de tijd zich te melden bij het hoofdkantoor van de Staatsloterij, daarna wordt het winnende lot ongeldig. Maar het is vrijwel zeker dat de winnaar komt opdagen, zegt een woordvoerder van de Staatsloterij: "Dit heeft zoveel publiciteit gehad dat ik me niet kan voorstellen dat je bent vergeten dat je een lot hebt." Toch komt het wel eens voor dat een winnaar niet komt opdagen. In 2003 was een lot goed voor vijf miljoen euro, de winnaar kwam echter nooit opdagen. Het geld belandde in de staatskas.



Dit waren helaas niet de winnende loten...

 

Punten ronde 9 - Budgetten goed

Zo, er zijn weer even wat peentjes gezweet maar als het allemaal goed is gegaan, kloppen nu ook de budgetten. En de wissels na maandagavond ca. 20:00 uur zijn teruggedraaid, omdat toen de budgetten ineens weer omhoog geschoten waren.

Gisteren was al het bericht met de puntenuitslag, en nu zijn ook de budgetten weer bijgesteld. Nogmaals, het kan zijn dat je minder budget over hebt dan eerst omdat er verrekeningen zijn met de wissels die je al had gedaan - en dus met wellicht een fout budget.

Er is nog wel een belangrijk gegeven waar je even rekening mee moet houden. De wissels na maandag 7 juli na ongeveer 20:00 uur zijn vervallen. Je zult dus even moeten nagaan of je je team nog een keer moet aanpassen. Onze excuses voor dit ongemak. Hopelijk zijn de problemen voor de FOK!sport F1-manager nu voorbij.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd even een e-mail sturen. Of je geeft even een bericht via de Feedback.


Let op! Je kunt je team nog aanpassen tot zaterdag 19 juli 0:01 uur.

Mourinho verhoogt bod op Lampard

Jose Mourinho is er alles aan gelegen om Frank Lampard naar Italië te halen. De nieuwbakken trainer van Inter heeft volgens The Daily Mail ruim dertien miljoen euro over voor de Engelse international.

De 30-jarige Lampard staat al geruime tijd in de belangstelling van Inter en staat zelf ook open voor een vertrek. Zijn club Chelsea weigerde eerder echter boden van ruim tien miljoen euro, maar Inter is er veel aan gelegen om Lampard toch deze zomer al naar Italië te halen.

In de Portugees Deco heeft Chelsea in elk geval al een vervanger voor Lampard binnen de gelederen.

Blind: "Luque weet dat we van hem af willen"

Ajax wil de aanvaller Albert Luque nog deze zomer van de hand doen. De speler zelf geeft echter aan niets te weten over een mogelijk vertrek.

"De club heeft niks van zich laten horen en er staan ook geen gesprekken gepland," vertelde Rafael Luque, vader en zaakwaarnemer, eerder in Sportweek. "Albert wil niet weg, hij wil zijn contract uitdienen en triomferen. Van een vertrek is absoluut geen sprake. Mijn zoon heeft het goed naar zijn zin in Amsterdam."

Danny Blind, technisch directeur van Ajax, is echter een heel andere mening toegedaan. "Ik heb Albert zelf verteld dat we niet met hem verder willen. Als ik de betrokkene heb ingelicht weet ik niet wie ik nog meer moet spreken."

Luque kwam vorige zomer over van Newcastle United, maar wist in Amsterdam geen vaste basisplaats af te dwingen.

Buijs in beeld bij Engelse en Duitse clubs

Feyenoorder Danny Buijs staat in de belangstelling van meerdere clubs uit de Bundesliga en de Engelse Championship. Dit vertelt zijn zaakwaarnemer Wessel Weezenberg vandaag.

"Echt concreet is er nog niets, maar dat kan op elk moment anders zijn," aldus Weezenberg. Welke clubs Buijs in het vizier hebben, kan zijn zaakwaarnemer niet zeggen. Buijs wordt al enige tijd gelinkt aan Borussia Mönchengladbach. "Maar hoe mensen daar bij komen weet ik niet," aldus Weezenberg. "Er hebben nooit gesprekken plaatsgevonden met Gladbach."

De 26-jarige verdediger/middenvelder kwam het afgelopen seizoen slechts tot dertien competitieduels en mag dan ook vertrekken bij Feyenoord. Buijs kwam eerder ook uit voor Excelsior en FC Groningen.

Weinig vorderingen bij transfer Arnautovic

Een transfer van Marko Arnautovic naar Feyenoord lijkt nog erg ver weg. Afgelopen weekend leek een overgang van de 19-jarige Oostenrijker er aan te komen, maar tot dusverre is er nog altijd niets definitief.

"En er zijn ook weinig vorderingen," aldus zaakwaarnemer Groener. Eerder gaf Robert Groener al wel aan dat Arnautovic zelf graag naar Rotterdam vertrekt. De Stadionclub zou zelfs een miljoenenbedrag overhebben voor de speler, die vorig seizoen indruk maakte bij de beloften van FC Twente. Hij werd topscorer van de beloftencompetitie met 21 treffers.

Desondanks is de belangstelling van Feyenoord opmerkelijk te noemen, daar de spits nog niet door wist te breken in het eerste elftal van de Tukkers. Donderdag gaf Groener aan dat er voorlopig ook nog geen akkoord in de lucht hangt. "Er is over en weer wel wat contact tussen beide clubs, maar er is nog niets helder."

Tussen neus en lippen door wist de belangenbehartiger ook te melden dat de blessure van Arnautovic, die hij vanochtend tijdens de training op zou hebben gelopen, zeker niet ernstig is. "Hij heeft er tegen mij niets over gezegd in elk geval."

Lurling is er bijna uit

NAC Breda-aanvaller Anthony Lurling zal een dezer dagen onthullen bij welke club hij het komende seizoen zal spelen. De Bosschenaar staat in de belangstelling van SC Heerenveen. Lurling gaf al eerder aan wel oren te heben naar een terugkeer bij de Friese club.

Tegen Omroep Brabant zei Lurling dat hij er bijna uit is. "Heerenveen heeft mij en NAC een aanbieding gedaan. Die heb ik in beraad. Ik heb ook een aanbieding van NAC, die ik eveneens in beraad heb. Woensdag of donderdag ga ik beslissen. Ik wil in alle rust een beslissing nemen en ik hoop dat ik de goede neem. Ik laat alle opties open."

Nog geen clubs voor Verhaegh

Paul Verhaegh wordt in het geruchtencircuit in verband gebracht met onder meer AZ en Feyenoord. Vitesse heeft echter bevestigd dat geen van de clubs zich officieel heeft gemeld in Arnhem. Ook zaakwaarnemer Karsten Aabrink is niet benaderd door een van beide clubs.

De 24-jarige rechtsback geldt al enkele seizoenen als een meer dan bruikbare kracht voor Vitesse en werd in de winterstop in verband gebracht met Ajax. De Amsterdammers zagen de geboren Kronenberger als versterking in het geval Bruno Silva niet zou komen. Verhaegh speelt nu echter nog altijd bij Vitesse waar hij zijn vierde seizoen lijkt in te gaan. Enkele maanden geleden al werd de verdediger in verband gebracht met AZ en ook bij Feyenoord wordt de voormalig speler van FC Den Bosch en AGOVV genoemd.

"Maar bij ons heeft geen enkele club zich gemeld," aldus Ester Bal, de woordvoerster van Vitesse. "Marc van Hintum heeft ook nog contact gehad met Karstrin Aabrink, maar ook daar heeft niemand zich gemeld."

Heerenveen jaagt op Noorse international

Tarik Elyounoussi staat wederom in de belangstelling van sc Heerenveen. De twintigjarige aanvaller van Fredrikstad wordt ook gevolgd door Le Mans, maar de Noorse club wil de aanvaller niet voor de geboden vier miljoen euro laten vertrekken naar Frankrijk.

Elyounoussi is de laatste twee seizoenen verkozen tot talent van het jaar in Noorwegen en wordt ook in verband gebracht met onder meer Tottenham Hotspur, West Ham United, Ajax en FC Groningen. De geboren Marokkaan wordt gezien als mogelijke opvolger van Miralem Sulejmani, die vorige week vertrok naar Ajax.

Michael Jackson aan rolstoel gekluisterd

Het gaat slechter en slechter met Michael Jackson. The King of Pop uit lang vervlogen tijden gaat nu zelfs in pyjama naar de speelgoedwinkel. In een rolstoel nota bene.

Michael Jackson gaat al enige jaren gebukt onder ernstige rugklachten. Omdat lopen Michael moeilijk afgaat, wordt hij in een rolstoel voortgeduwd door een werknemer van hem. Waarschijnlijk krijgt de arme artiest zelfs zijn kleren niet meer aan, en moet hij noodgedwongen in een pyjama door het leven.

Een ooggetuige vertelt wat hij aan den oge heeft ondervonden: "Er zijn constant geruchten dat Michael een grote comeback gaat maken, maar het is schokkend om te zien dat hij nog maar een schim is van de man die hij ooit was. Hij leek te zwak om uit zijn rolstoel te komen en zelf de straat over te steken. Hij bleef twee uur in de speelgoedwinkel en reed zichzelf in de rondte. De huid op zijn handen was aan het vervellen, net als bij een slang. En hij hield de gehele tijd zijn masker op. Niemand durfde naar hem toe te komen. Het was een triest gezicht."

 


Michael Jackson in betere tijden
Een foto van Michael Jackson in rolstoel is hier te zien

Lopes op huurbasis naar Volendam

Heerenveen verhuurt Cecilio Lopes voor één seizoen aan promovendus FC Volendam. De 29-jarige spits heeft in Friesland nog een contract tot medio 2010.

Vorig seizoen kampte de spits vooral met blessureleed waardoor hij ook niet in actie kwam voor Heerenveen. Lopes kwam eerder uit voor Excelsior, FC Dordrecht en Sparta. De aanvaller scoorde reeds 64 doelpunten in 167 duels in het betaalde voetbal.

HSV ontkent transfer Van der Vaart

Vandaag kwam Marca met het bericht dat Rafael van der Vaart op weg zou zijn naar Real Madrid. HSV ontkent deze mogelijke transfer echter ten stelligste. Tegenover Der Kicker laat de Noord-Duitse club weten dat er geen enkele sprake is van een mogelijk vertrek van Van der Vaart naar Spanje.

"Er heeft nog geen enkele club contact met ons opgenomen over Van der Vaart, elke keer is het weer 't zelfde, altijd weer die geruchten. Morgen is het weer Atletico en overmorgen weer Real," aldus algemeen directeur Dietmar Beiersdorf in Der Kicker. "Marca speculeert elke dag weer wat anders, als wij nog geen contact met Real Madrid hebben gehad kan er toch ook nog niks rond zijn? Hoe komen ze bij die onzin."

Van der Vaart staat nog tot medio 2010 onder contract bij HSV, maar kan medio 2009 voor een gereduceerde transfersom vertrekken. De 25-jarige international heeft van HSV de deadline gekregen dat hij tot een week voor de start van de competitie kan vertrekken en anders speelt hij ook het komende seizoen in Duitsland.

PSV aast op Ronaldo

De Italiaanse website Sportal meldt dat Ronaldo mogelijk in de belangstelling staat van PSV. De inmiddels 31-jarige aanvaller herstelt momenteel van een zware knieblessure en weet nog niet waar zijn toekomst ligt. Ronaldo speelde eerder tussen 1994 en 1996 in Eindhoven.

De spits brak bij PSV door in Europa en scoorde maar liefst 42 keer in 47 duels. Ronaldo kwam daarna uit voor Barcelona, Inter, Real Madrid en AC Milan. De aanvaller heeft nu geen nieuw contract gekregen bij Milan en staat nog enige tijd aan de kant met een zware knieblessure.

Volgens Sportal heeft PSV echter al voorzichtig gepolst of Ronaldo terug zou willen keren naar Eindhoven. De spits zou hebben aangegeven eerst af te willen wachten hoe goed hij herstelt.


Ronaldo in zijn tijd bij PSV - Foto: Goal.com

Waterpolovrouwen vijfde op EK

De Nederlandse waterpolovrouwen hebben het EK, dat in Malaga werd gehouden, als vijfde afgesloten. Het team van bondscoach Robin van Galen was in de strijd om de vijfde plaats, die tegen Griekenland ging, het sterkste (11-10).

De Griekse ploeg ging halverwege de wedstrijd met 7-5 aan de leiding. Na het wisselen van helft toonde de Nederlandse formatie echter veerkracht en kwamen terug in de wedstrijd. Voor aanvang van de laatste periode was het 8-8, maar de formatie van Van Galen wist het beheerst af te maken.

Yasemin Smit, aanvoerder van de ploeg, was verantwoordelijk voor het winnende doelpunt van Nederland. Mieke Cabout maakte er vier doelpunten en was hiermee het meest trefzeker. Ook Iefke van Belkum (2), Daniëlle de Bruijn en Rianne Guichelaar wisten het doel te vinden. Smit scoorde eerder in de wedstrijd ook al twee keer en kwam daarmee op een totaal van drie.

De Nederlandse waterpolovrouwen richten het vizier vanaf nu op de Olympische Spelen, die over een maand in Peking van start gaan. Op 11 augustus opent Oranje het toernooi tegen Hongarije. Gedurende de groepsfase komen zij ook Australië en Griekenland nog tegen.

S. Schumacher: "Droom spat uiteen"

Lange tijd leek het er op dat Stefan Schumacher na afloop van de zesde etappe in de Tour de France zijn gele trui kon behouden. Vlak voor de streep ging het echter mis. De renner kwam namelijk ten val en kon zijn aspiraties in de koelkast zetten.

"Onrechtvaardig om het tricot op zo'n manier te moeten afstaan. Zo hard gewerkt de hele dag en dan zo'n incident in het zicht van de finish. Ongelooflijk hard. Toen ik bij de bus kwam zeiden ze nog dat ik naar het podium moest. Ik dacht dus dat ik de trui toch had behouden. Maar daar stuurden ze me weg en spatte mijn droom uiteen," liet Schumacher na afloop van de rit weten.

Chavanel morgen in bolletjestrui

Sylvain Chavanel werd toch beloond voor zijn lange vlucht tijdens de zesde etappe van de Tour de France. De renner van Cofidis kreeg namelijk de bolletjestrui omgehangen en loste hiermee Thomas Voeckler af.

Chavanel nam al na zes kilometer de benen en kreeg twee landgenoten met zich mee. Aan het einde van de etappe werd hij door het peloton ingelopen, maar had inmiddels voldoende punten verzameld om de bolletjestrui te mogen dragen.

Kim Kirchen, die morgen in de gele trui start, kreeg ook de groene trui omgehangen. Hiermee loste de Luxemburger Thor Hushovd af.

Topscheids blaast 2,6 promille

De meeste scheidsrechters kunnen een behoorlijk potje fluiten. De Wit Russische toparbiter Sergei Sjmolik zal alleen de komende tijd een toontje lager moeten blazen.

De FIFA-arbiter mocht na afloop van het duel tussen Vitebsk en Novopolzk in de hoogste afdeling van het Wit Russische voetbal even blazen op een pijpje van een alcoholtester. Bij Sjmolik, scheidsrechter van het jaar van 2005 in Wit-Rusland, werd een alcoholpromillage van 2,6 vastgesteld. Hij zal zich komende week moeten verantwoorden voor zijn staat van dronkenschap.

De scheidsrechter kon zijn dronken toestand aardig verborgen houden. Beide clubs hadden geen aanmerkingen op de scheidsrechter. Zijn fysieke toestand daar daarentegen ging met de minuut achteruit. De arbiter ging steeds moeilijker lopen en dit kwam naar eigen zeggen door rug klachten en was er verder niets aan de hand. Sjmolik kwam in de slotfase van de wedstrijd echter niet meer de middencirkel uit. Nadat hij zijn eindsignaal liet horen beging de Wit-Rus zijn grootste fout: hij weigerde zwierig het veld te verlaten. Deze fout leidde uiteindelijk tot een alcoholcontrole

Voor de mensen die het graag willen zien hebben we een filmpje.

Arshavin terug in selectie Zenit St. Petersburg

Andrei Arshavin maakt weer deel uit van de selectie van Zenit St. Petersburg. Dick Advocaat nam de aanvaller namelijk weer op in de spelersgroep. De afgelopen weken waren voor de 27-jarige Rus erg turbulent. De oorzaak hiervan was zijn uitstekend verlopen EK voetbal.

Door zijn optredens in Oostenrijk en Zwitserland trok hij de aandacht van FC Barcelona, Chelsea en Arsenal. Advocaat gaf zijn belangrijkste speler daarom tijdelijk vrij om zo snel mogelijk duidelijkheid over de toekomst van zijn speler te krijgen.

FC Barcelona legde een bod van 15 miljoen euro bij Zenit St. Petersburg neer. De Russische ploeg wees het bod echter af. Arshavin reageerde hierop met het verzoek of hij weer bij de selectie mocht terugkeren.

'VVV en Excelsior starten met thuiswedstrijd'

VVV-Venlo en Excelsior, de twee ploegen die afgelopen seizoen uit de Eredivisie degradeerden, beginnen het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd. De ploeg uit Limburg speelt in eigen huis tegen Go Ahead Eagles en de Rotterdammers nemen het op tegen Stormvogels/Telstar.

Dit is te lezen in het voorlopige competitieprogramam, dat de KNVB eerder deze week naar alle deelnemende ploegen uit de Eerste Divisie stuurde. Deze competitie gaat op 8 augustus al van start. De Eredivisie begint drie weken later pas.

Opvallend is het duel tussen twee potentiële titelkandidaten, namelijk de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en FC Den Bosch. Twee ploegen, die als outsider voor promotie worden gezien, zullen in de eerste speelronde ook tegen elkaar uitkomen. Het betreft hier de confrontatie tussen FC Zwolle en MVV.

Mochten de ploegen geen protest aantekenen, dan zal het programma één dezer dagen officieel naar buiten worden gebracht. Tot slot is er in de Jupiler League één opvallende wijziging. Aan het einde van het seizoen zal de ploeg op de laatste plaats namelijk degraderen.


Voorlopige programma eerste speelronde:

DatumThuisUit
08/08Helmond SportAGOVV Apeldoorn
08/08FC Den BoschRKC Waalwijk
08/08BV VeendamCambuur Leeuwarden
08/08Fortuna SittardFC Emmen
08/08FC DordrechtFC Eindhoven
08/08FC ZwolleMVV
08/08VVV-VenloGo Ahead Eagles
08/08FC OmniworldRBC Roosendaal
08/08HFC HaarlemTOP Oss
09/08ExcelsiorStormvogels/Telstar

Yao Yie definitief niet naar OS

Yao Yie gaat definitief niet naar de Olympische Spelen. De beroepscommissie van NOCNSF heeft het verzoek van de badmintonbond (NBB) vandaag afgewezen.

Yie voldeed door een slepende knieblessure niet aan de nationale eisen voor plaatsing voor de Spelen. Aan de internationale eisen voldeed ze wel. De badmintonbond (NBB) wilde een uitzondering voor Yie. Ze was voor haar blessure de nummer vier van de wereld. Ook heeft Yie onder meer de nummer één van de wereld en de Olympische kampioene geklopt, maar deed dat na 1 mei, de datum waarop kwalificatieperiode afliep.

Bondscoach Martijn van Dooremalen: "Als je vlak voor de Spelen weet te winnen van de wereld- en olympisch kampioene, dan voelt elk weldenkend mens op zijn klompen aan dat deze beslissing niet deugt. Het is te triest voor woorden dat dit in sportland Nederland anno 2008 mogelijk is."

Mechaphilia

Het is wel eens vaker op de weblog voorbij gekomen: mannen die sex met hun auto hebben. Eigenlijk heb ik er verder nooit echt over nagedacht. Totdat ik dit artikel tegen kwam.... Opeens had deze liefhebberij een naam: mechaphilia. Uiteraard is Google dan erg gewillig en er zijn blijkbaar heel wat mensen met deze hobby. Het liefhebben van mechanische dingen en die auto is daarbinnen erg populair.

Er een speciaal forum voor deze mensen is, blijkt dat er documentaires hier over gemaakt te zijn, er iemand is die zegt dat hij sex gehad heeft met meer dan 1000 auto's, er complete beschrijvingen bestaan hoe jij je auto het beste lief kan hebben, er iemand is die er een mooi liefdesverhaal overgeschreven heeft...

Je gaat toch anders naar je auto kijken....

Huta Galung naar 3e ronde Siemens Open

Jesse Huta Galung heeft de derde ronde bereikt van het Challenger toernooi in Scheveningen. Hij klopte verrassend de als tweede geplaatste Portugees Federico Gil.

Huta Galung won in twee sets: 7-6(5) en 6-0. Gil staat 102e op de wereldranglijst, de Nederlander staat 69 plaatsen lager. Matwé Middelkoop overleefde de tweede ronde niet. Hij ging onderuit tegen de Argentijn Diego Hartfield. Het werd 7-6 en 6-1. Thiemo de Bakker neemt het in de tweede ronde op tegen de als derde geplaatste Belg Christophe Rochus.

Woods wordt eerste sportmiljardair

Tiger Woods ligt op koers om de eerste sporter ooit te worden die zich miljardair mag noemen dankzij zijn sportprestaties. Het Amerikaanse zakenblad Forbes voorspeld dat de golfer in 2011 een miljard dollar zal hebben verdiend.

in 2007 verdiende Woods aan startgelden, prijzengeld en sponsordeals in totaal 115 miljoen dollar. David Beckham was de op een-na-bestbetaalde sporter, met ongeveer 50 miljoen dollar. Ondanks dat Woods al een groot gedeelte van dit jaar geblesseerd is, staat de teller voor 2008 inmiddels op 80 miljoen.

Woods kan niet niet de eerste sporter worden die zich miljardair mag noemen, dat is de Zwitserse zeiler Ernesto Bertarelli. Die verdiende zijn vermogen echter vooral dankzij zakelijke investeringen. Woods daarentegen heeft zijn vermogen volledig heeft verdient met zijn sport.

Gratis benzine voor hoerenlopers

Het zou voor Amerikanen nu wel eens heel aantrekkelijk kunnen zijn een bezoekje te brengen aan een bordeel. Aangezien de meeste brave huisvaders nu op vakantie zijn, heeft een bordeel uit de Amerikaanse staat Nevada maar weinig klandizie. Om toch nog wat klanten te trekken, geven ze nu gratis benzine weg aan hun klanten.

Als een klant minimaal 300 dollar besteedt bij de hoertjes, krijgt hij een tegoedbon van vijftig dollar. "Het loopt best goed", vindt de opperpimp van het bordeel in de plaats Beatty. Dit plaatsje ligt op zo'n tweehonderd kilometer van Las Vegas.

Over klandizie heeft de man nu zeker niet te klagen. In een week tijd zijn er namelijk al minstens twintig waardebonnen verzilverd. De waardecheque is kostendekkend voor een ritje op en neer naar het bordeel.

Tour: Riccò wint, geel naar Kirchen

Ricardo Riccò heeft de zesde etappe van de Tour de France gewonnen. Kim Kirchen veroverde de gele leiderstrui.

De etappe ging onder meer over twee cols van de tweede categorie, waarvan op de laatste bergop de finish lag. De vlucht van de dag kwam op naam van Vaugrenard, Bichot en Sylvain Chavanel, die een maximale voorsprong van vijf minuten kregen. Vaugrenard moest op de eerste zware col, de Croix-Monard, zijn medevluchters laten gaan. Chavanel hield het 20 km langer vol en Bichot werd bijgehaald op 11 km van de meet, net voor de slotklim. Chavanel is wel de nieuwe drager van de bolletjestrui.

Op de slotklim, de Super-Besse, waren er verschillende aanvallen, maar niemand slaagde erin te ontsnappen. De groep met favorieten reed daardoor gezamelijk naar de streep. Op een kilometer van de finish ging geletruidrager Stefan Schumacher onderuit, hij verloor 32 seconden en de gele trui. Op 100 meter van de aankomst plaatste Riccò zijn versnelling, Valverde en Evans hadden hier geen antwoord op waardoor de zege naar de Italiaan ging.

Kim Kirchen werd vijfde en is door het tijdsverlies van Schumacher de nieuwe leider in het klassement.

Voor de volledige uitslag kijk je op de FOK!sport Tour de France-site!

 

Duo vindt schone, rokerige kroeg uit

Met het ingaan van het rookverbod in de horeca, is het ook gedaan met de ouderwetse, rokerige kroeg. Doodzonde, vinden twee Groningse uitvinders. Het duo heeft daarom een speciale, schone rookmachine ontwikkeld.

Raymond Bolt en Erik van den Bergh brengen een soort ventilator op de markt die geurige lucht verspreidt. De machine kan men vullen met een geur naar keuze, waaronder ook een sigaretten- en sigarenrookgeur. Hiermee hopen zij de oude tijden van een gezellige rokerige kroeg te doen herleven.

In tegenstelling tot echte tabaksrook, is deze geur absoluut niet schadelijk. Horecabazen hebben dan ook al enthousiast gereageerd op de uitvinding.

 


Ook Vader Abraham baalt van een rookvrije kroeg

Riccò wint etappe, geel Kirchen

Ricardo Riccò heeft de zesde etappe van de Tour de France gewonnen. Kim Kirchen veroverde de gele leiderstrui.

De etappe ging onder meer over twee cols van de tweede categorie, waarvan op de laatste bergop de finish lag. De vlucht van de dag kwam op naam van Vaugrenard, Bichot en Sylvain Chavanel, die een maximale voorsprong van vijf minuten kregen. Vaugrenard op de eerste zware col, de Croix-Monard, zijn medevluchters laten gaan. Chavanel hield het 20 km langer vol en Bichot werd bijgehaald op 11 km van de meet, net voor de slotklim. Chavanel is wel de nieuwe drager van de bolletjestrui.

Op de slotklim, de Super-Besse, waren er verschillende aanvallen, maar niemand slaagde erin te ontsnappen. De groep met favorieten reed daardoor gezamelijk naar de streep. Op een kilometer van de finish ging geletruidrager Stefan Schumacher onderuit, hij verloor 32 seconden en de gele trui. Op 100 meter van de aankomst plaatste Riccò zijn versnelling, Valverde en Evans hadden hier geen antwoord op waardoor de zege naar de Italiaan ging.

Kim Kirchen werd vijfde en mag is door het tijdsverlies van Schumacher de nieuwe leider in het klassement.

Uitslag zesde etappe:

PlaatsNaamPloegTijd
1Riccardo RiccòSaunier Duval4:57.52
2Alejandro ValverdeCaisse d'Epargne+0.01
3 Cadel EvansSilence-Lottoz.t
4Frank SchleckCSC0.04
5Kim KirchenColumbiaz.t
6Roman KreuzigerLiquigas+0.07
7Moisés DueñasBarloworldz.t
8Carlos SastreCSCz.t
9Denis MentsjovRabobankz.t
10Leonardo PiepoliSaunier Duvalz.t

Algemeen klassement na zesde etappe:

PlaatsNaamPloegTijd
1Kim KirchenColumbia24:30.41
2 Cadel EvansSilence-Lotto+0.06
3Stefan SchumacherGerolsteiner+0.16
4Christian VandeveldeGarmin+0.44
5David MillarGarmin+0.47
6Thomas LovkvistColumbia+0.54
7Denis MentsjovRabobank+1.03
8Alejandro ValverdeCaisse d'Epargne+1.12
9Stijn DevolderQuick-Step+1.21
10Óscar Perreiro SioCaisse d'Epargnez.t

Baby achtergelaten in auto

In Ossendrecht heeft de politie vanochtend een baby van acht maanden oud uit een geparkeerde auto gered. Volgens een woordvoerster lag het kind zeker enkele uren, maar mogelijk nog langer in de auto.

Een inwoonster van Ossendrecht deed rond half acht vanochtend melding van het achtergelaten kind. Nadat de politie het kind heeft bevrijd zijn zij op zoek gegaan naar de ouders. De moeder (27) verklaarde dat het kind om zes uur door haar in de auto was gelegd, zodat de vader (32) van het kind deze mee naar zijn werk kon nemen.

De woordvoerster van de politie meldt dat het kind niets mankeert en nog vrolijk lacht. De politie vermoedt dat de ouders van het kind te veel alcohol gebruiken. Om deze reden, en vanwege de situatie in de woning, is er ook een kind van anderhalf jaar uit de woning gehaald. Bureau Jeugdzorg heeft beide kinderen in een pleeggezin geplaatst.

Jongen verminkt door henna

Wat een mooie, tijdelijke versiering had moeten zijn, heeft de 10-jarige Charlie Wallace uit het Britse Essex voor het leven getekend. Op vakantie kreeg de jongen een hennatatoeage van zijn ouders, maar in plaats van na korte tijd te verdwijnen, heeft deze Charlie voor het leven verminkt.

Afgelopen vakantie ging Charlie met zijn ouders Pauline en Steve naar het Turkse Marmaris. Daar zag Charlie de stoere hennaversiering. Pauline had haar twijfels bij de versiering die haar zoontje wilde, maar uiteindelijke kreeg Charlie toch zijn zin. "Ik had navraag gedaan bij anderen en iedereen zei dat het geen probleem was. Dus hij mocht er eentje." Toen de tatoeage vervaagd was op de laatste vakantiedag vroeg Charlie of hij een nieuwe mocht, zodat hij thuis kon pronken bij zijn vriendjes.

Nadat Charlie zijn ouders voor de tweede keer overgehaald had, gingen ze opnieuw naar de winkel, waar deze keer een andere vrouw zat. Enkele uren nadat de tatoeage gezet was begon de arm van Charlie op te zwellen. Toen ze terug in Essex waren had Charlie inmiddels veel pijn aan zijn arm, waardoor hij nu, een maand later, nog niet naar school kan. De huid, korst en de littekens doen nog steeds veel pijn. Ook mag Charlie de komende twee jaar niet met zijn arm in de zon. De littekens die Charlie aan zijn 'tijdelijke' versiering over heeft gehouden zullen volgens doktoren waarschijnlijk nooit meer weg gaan.

Een afbeelding van de arm van Charlie is hier te vinden.

Met dank aan Oniksya voor de submit.

RTL-coryfeeën bij nieuwe voetbalkanaal Eredivisie Live

Voor het nieuwe voetbalkanaal Eredivisie Live dat 29 augustus van start gaat, hebben de eredivisieclubs en Endemol een flink aantal coryfeeën uit de RTL-stal aan zich weten te binden.

Ook zal de Britse oud-voetballer Gary Lineker zijn medewerking verlenen, maakten de initiatiefnemers vanmiddag bekend. Jan Joost van Gangelen presenteert de vrijdaguitzending vanaf half acht 's avonds vanuit de studio, met analisten Jan van Halst of Mario Been. Zij krijgen de beschikking over 3D-computeranimaties. De wedstrijden op zaterdag worden afwisselend gepresenteerd door Van Gangelen en Humberto Tan. Op zondag is Tan de vaste gastheer. Barbara Barend doet verslag vanaf de velden.

Wilfred Genee en Johan Derksen nemen het praatprogramma Doordekken op de late avonden voor hun rekening. Theo Reitsma is een van de commentatoren tijdens de wedstrijden naast Ron de Rijk, Leo Driessen, Michiel Teeling en Mark van Rijswijk.

De Britse oud-voetballer Gary Lineker, presentator van het BBC-programma Match of the day, zal op maandagavond de Nederlandse wedstrijden en de prestaties van spelers in de eredivisie beoordelen. Jan Joost van Gangelen presenteert dit programma onder de naam Sport aan Tafel.

Zes dagen per week zal om zes uur 's avonds het programma Club TV te zien zijn, een programma van een uur met uitsluitend nieuws over PSV, Ajax en Feyenoord. Op dinsdag, woensdag en donderdag wordt om tien uur 's avonds een soortgelijk journaal uitgezonden onder de naam Eredivisie Magazine met nieuws over de overige clubs. Verder worden de doordeweekse avonden vooral gevuld met samenvattingen van het weekeinde.
Meer voetbalnieuws vind je op de FOK! Voetbalmanager!

EP: Afnemen vingerafdrukken Roma discriminerend

Het Europees Parlement roept Italië op te stoppen met het plan om vingerafdrukken te nemen van Roma-zigeuners. In een resolutie stellen de Europarlementariërs dat het gelijk staat aan discriminatie.

De resolutie werd vanmiddag in Straatsburg aangenomen met 336 stemmen voor en 220 tegen. De Italianen willen ook vingerafdrukken nemen van kinderen, onder meer om kinderhandel, bedelen en schoolverzuim tegen te gaan.

De Italiaanse regering reageerde boos op de resolutie van het Parlement en wees de ''beschuldiging van racisme'' van de hand. EU-commissaris Jacques Barrot (Justitie) eiste eerder al een verklaring van Italië. Italië telt zeker 160.000 Roma en Sinti van wie de helft Italiaans staatsburger is.

PKK zet Duitsland met gijzelaars onder druk

De PKK laat drie Duitse bergbeklimmers pas vrij als Berlijn zijn verbod op de Koerdische afscheidingsbeweging opheft.

Een PKK-woordvoerder zei donderdag dat de Duitse regering haar beleid tegenover de PKK moet wijzigen. De Duitse regering moet de PKK niet langer behandelen als een vijand, zei hij. De PKK is verboden in Duitsland en veronderstelde PKK-leden zijn er gearresteerd en berecht.

De Duitse minister van buitenlandse zaken, Frank-Walter Steinmeier, zei dat Duitsland zich niet laat afpersen. Hij riep op tot de onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating van de gijzelaars, die volgens de PKK in goede gezondheid zijn. De gijzelaars maakten deel uit van een groep van dertien Duitse klimmers. Ze werden dinsdagavond ontvoerd op de berg Ararat in het oosten van Turkije, dicht bij de grens met Armenië en Iran. Volgens de bijbel landde de ark van Noach op de Ararat toen het water van de zondvloed zakte.

De PKK liet in een verklaring aan het persbureau Firat weten geen vijandigheid te voelen jegens het Duitse volk. Ook werd in de verklaring geëist dat het Turkse leger zijn operaties tegen de PKK staakt.

De PKK strijdt al sinds 1984 voor autonomie in de Koerdische regio van Turkije. Sinds begin jaren negentig hebben de rebellen verscheidene buitenlandse toeristen en klimmers ontvoerd en weer vrijgelaten.

Job Cohen mogelijk eerder weg als burgemeester

Job Cohen houdt er rekening mee dat hij zijn tweede ambtstermijn als burgemeester van Amsterdam niet volbrengt. Dat zegt hij in een interview met het blad Hollands Diep. "Ik kan mij voorstellen dat het volmaken van een tweede termijn wel heel erg lang is." Cohen werd vorig jaar voor een tweede termijn van zes jaar benoemd.

De 60-jarige Cohen zegt tegenover Paul Witteman niet uit te sluiten dat hij ooit nog lijsttrekker wordt van zijn partij, de PvdA. Als het huidige kabinet niet valt, worden eind 2010 verkiezingen uitgeschreven. "Ik ben er niet mee bezig, maar ik heb inmiddels wel geleerd dat je nooit nooit moet zeggen." Voor een leider is het volgens hem steeds noodzakelijker dat je beleid goed kunt presenteren. "Dat kan ik, geloof ik, wel ja."

De burgervader van de hoofdstad maakt zich in toenemende mate zorgen over het gebrek aan aantrekkingskracht van links. "De rechterkant is enorm in de aanval. Ook in intellectueel opzicht. Je moet het links kwalijk nemen dat ze dat laten gebeuren." Bij de PvdA kan volgens Cohen nog wel het een en ander verbeteren. "Een duidelijk agenda opstellen en daar consequent aan vasthouden. In twee woorden gezegd: binden en verheffen. Zorgen dat er geen tweedeling komt maar één samenleving."

Zo moeten jongeren uit achterstandswijken kansen worden geboden via goed onderwijs. "Daar gaat nog steeds veel mis, ondanks dat miljard extra. Wegblijven van conservatief nationalisme. Daarin een ander profiel tonen dan Marijnissen. Laat zien welke mogelijkheden de globalisering biedt."

Mogelijk 2000 pinpassen gekopieerd door bende

Ongeveer tweeduizend mensen die vorige maand hebben gepind bij een tuincentrum in Heerenveen zijn mogelijk slachtoffer geworden van skimmers. De pinpasfraudeurs bouwden ongezien een betaalautomaat in de Friese vestiging van Bos Tuin en Dier om, waardoor pinpassen konden worden gekopieerd. Ongeveer tien mensen hebben tot nu toe aangifte gedaan, maar de politie houdt er volgens een woordvoerder rekening mee dat dit aantal nog verder oploopt.

Volgens bedrijfsleider René Grobben zijn bij ongeveer tweehonderd mensen bedragen tot vijftienhonderd euro afgeschreven vanuit Frankrijk en Roemenië. De gedupeerden krijgen het geld vergoed van hun bank. De verschillende banken hebben preventief een groot aantal bankpassen geblokkeerd. Grobben schat op basis van gegevens over het betalingsverkeer in de winkel dat dat er zo'n tweeduizend zijn.

Volgens de politie maakte de winkel gebruik van verouderde pinapparatuur. Het type pinautomaat moest uiterlijk voor juli vervangen zijn, maar de beheerder van het pinverkeer in Nederland, Currence, heeft in overleg met banken en op verzoek van ondernemers een maand extra tijd gegeven. Winkeliers werd verzocht de apparaten dagelijks te controleren op aanpassingen door skimmers.

Grobben erkent dat de winkel oude apparaten in huis had. Het tuincentrum had al nieuwe apparaten besteld, maar die waren nog niet geleverd. De oude apparaten zijn inmiddels allemaal met spoed vervangen. Volgens Grobben werden de pinapparaten, ook de bewuste aangepaste pinmachine, dagelijks gecontroleerd tijdens het opstarten van de kassa. "Er was simpelweg niets aan te zien", zegt hij. "Maar je gaat je naderhand natuurlijk wel afvragen of je het wel goed hebt gedaan."

De geblokkeerde pinpassen worden volgens Grobben snel vervangen door de banken. "Dat weten we omdat ook een aantal collega's is gedupeerd. Daarnaast kregen ze hun geld snel teruggestort."

Currence laat weten dat er nog een kleine tienduizend exemplaren van het oude pinapparaat in gebruik zijn. Per 1 augustus worden de niet vervangen apparaten afgesloten van het systeem.

Toeriste besmet met dodelijk Marburg-virus

Een Nederlandse toerist is tijdens een vakantie in Uganda met het ernstige en zeldzame marburgvirus besmet geraakt. Hoogstwaarschijnlijk heeft ze het opgelopen via een vleermuis. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vanmiddag bekendgemaakt.

De 40-jarige vrouw bracht in Uganda een bezoek aan de Python Cave in het Maramagambo Forest. De grot staat bekend om haar grote vleermuispopulatie. Tijdens het bezoek werd de vrouw aangevlogen door een van de dieren.

Volgens Roel Coutinho van het RIVM werd twintig jaar geleden op soortgelijke wijze een Deense jongen in Kenia besmet met het marburgvirus.

De vrouw bezocht de grot met een reisgezelschap. De anderen hebben geen klachten volgens het RIVM. ''Eigenlijk heeft deze vrouw verschrikkelijke pech gehad'', aldus Coutinho.

Honderd mensen worden medisch in de gaten gehouden om een uitbreiding van het Marburgvirus uit te sluiten. De patiënt werd in eerste instantie opgenomen in de Elkerliek Kliniek in Helmond, maar is inmiddels overgebracht naar het Leids Universiteit Medisch Centrum (LUMC). Ze ligt op de intensive care. ''De vrouw is ernstig ziek, maar haar toestand is wel stabiel'', aldus Jaap van Dissel van het LUMC

Dodelijk
Het marburgvirus is een zeldzame, maar zeer besmettelijke ziekteverwekker en komt voor in het midden en oosten van Afrika. Het virus dankt zijn naam aan de Duitse stad Marburg, waar het in 1967 werd opgespoord.

Dat gebeurde nadat laboratoriummedewerkers ziek waren geworden na contact met besmette apen die uit Uganda waren ingevoerd. De symptomen zijn hoge koorts, hevig braken en bloed in de ontlasting.

De ziekte is in de meeste gevallen dodelijk. Een vaccin bestaat er niet. Het belangrijkst is om de patiënten zo snel mogelijk te isoleren en alle mensen op te sporen met wie ze contact hebben gehad om verdere verspreiding tegen te gaan. Het marburgvirus kan een gezond persoon binnen een week doden.

De laatste grote uitbraak van het virus was in 2005 in het noorden van Angola. Toen bezweken ruim driehonderd mensen aan de ziekte. Het marburgvirus is verwant aan het meer bekende ebolavirus. Beide behoren tot de familie van filovirussen.

Burnout Paradise-update Cagney beschikbaar

Criterion heeft vandaag de Cagney-update op de PSN-servers gezet. Deze update laat spelers hun eigen muziek spelen tijdens het spelen en biedt een aantal extra multiplayer-mogelijkheden. De volledige changelist zie je hieronder:

3 New Freeburn Game Modes:

• Road Rage
Up to 8-player team event. One team must race through a series of Paradise City checkpoints. The other team must stop them.
Cue incredible chases and battling through the city, tons of voice communication as players co-ordinate their efforts.

• Stunt Run (vs)

Pull stunts to score points - hit barriers, billboards and ramps; ace barrel rolls, flat spins and massive airtime to score big. Everybody competes to simultaneously reach the biggest total. Hit your rivals to kill their scores and gain multipliers.

• Marked Man

A player is selected at random and everyone gangs up to take them down. The Marked Man scores for reaching the end point intact and taking anyone down along the way.

70 New Freeburn Challenges
• 70 new timed multi-part Freeburn Challenges
• Leaderboards for these challenges that log your best time (as well as those people who did it with you)

Vehicles
• Hunter Olympus
• A secret Criterion Car!

New liveries
• Rossolini Tempesta Dream
• Two fan-created liveries – the Oval Steel Racer and Inferno Hippie Van
• Two secret Criterion liveries!

Ranked Race Changes
• Too much to report in this blog entry but click here for the full breakdown!

Custom Soundtracks
• Custom Soundtrack support on PS3

Other high-priority fixes and updates
• If you're in a 3 or more player challenge and a player drops out, the remaining players can still complete it (subject to it being a challenge that can handle this!)
• "Previously" section on the search games list now displays Challenges, Today's Best and Freeburn game modes, making it loads easier to decide which game you want to join
• You can now view Leaderboards and Options in an online game
• You can now mute other online players in the show players screen
• You can now mute yourself if you have a PS3 Eye/Eye toy
• We've increased time-out for online races, and if all players complete the races within the timer, then you go straight to results
• The Airfield has been changed to help with the drivability of the area and make it a little easier to complete the hoop challenges
• Online cars now show damage - roll up to the start in a half-destroyed Hunter Cavalry and everyone else will see it!
• Added a stronger display message if you rule all of Todays Best
• The Easy Drive menu & Challenges page now loops from top to bottom
• Fixed the navigation system so that it takes into account the next check point in a race
• Fixed traffic not reappearing in Freeburn after a no-traffic race
• Fixed online races using Lawrence Road - it's been reporting finish distances with a little inaccuracy
• Revised 30+ car resets following crashes
• All new sound effects added for Easy Drive
• Driving backwards in Road Rage now ends the event as it does in Marked Man
• Option to invert camera axis for the look around camera on right stick
• Online player information made accurate on the instance a player goes through a checkpoint in races
• If you set VOIP mix to zero it is now saved correctly
• 1080i support for "almost HD" sets - PS3 only
• Improved the Standard Definition rendering on PS3
• New highlight to show the player in Today's Best
• Easy Drive fades out if it's unused for 20 seconds
• Boost chaining no longer possible by drifting in open areas

De update voor de 360-versie van Burnout Paradise had nog een aantal bugs, waardoor deze later zal verschijnen.

Explosiegevaar in Killzone 2-screens

"Nederland is een wereldmacht, Spyker en DAF zijn topwagens, het Nederlandse elftal wordt wereldkampioen en Guerilla is een topdeveloper!", aldus een Nederlandse chauvinist. Al heeft hij over dat laatste natuurlijk wel gelijk, want Guerilla is stiekem natuurlijk wel Nederlands trots geworden op gamedevelopment-gebied. Want Killzone was een hele degelijke game en de verwachtingen van deeltje twee zijn dan ook erg groot. Oordeel zelf of Guerilla deze verwachtingen waar gaat maken aan de hand van deze zeven screens:





Het tweede deel uit de Killzone(FPS)-serie, waarin je ditmaal wraak neemt op de laffe aanval van de Helghast in deel 1. Je maakt deel uit van de invasie die de planeet Helghan moet verschonen van de Helghast.

Hristov gaat het in Azerbaidzjan proberen

Gorgi Hristov gaat het avontuur aan. De 32-jarige aanvaller heeft een contract getekend bij FC Baku uit Azerbeidzjan.

Bij FC Baku komt de Macedoniër enkele landgenoten tegen. Gjoko Hadzievski, voormalig bondscoach van Macedonië, is trainer van de topclub, terwijl zijn assistenten Borce Hristov en Muarem Zekir ook Macedoniërs zijn.

Bovendien treft Hristov in Dragan Nacevski een landgenoot in de aanval. Bij FC Den Bosch kreeg Hristov (ex-NEC en FC Zwolle) geen nieuw contract aangeboden.

'Adebayor naar Milan, Gourcuff naar Arsenal'

De soap rondom Emmanuel Adebayor blijft vooralsnog voortduren. De Togolees staat al geruime tijd in de belangstelling van Milan, maar Arsenal zou niet mee willen werken aan een transfer.

Adebayor zelf gaf eerder aan graag naar Milan te vertrekken, maar heeft eerder deze maand ook al gezegd te willen blijven bij Arsenal.

Volgens de geruchten in Italië zit er nu dan toch schot in de zaak. Milan zou 30 miljoen euro willen betalen voor de spits, die het afgelopen seizoen definitief doorbrak bij The Gunners.

Naast de 30 miljoen euro trekt in dat geval ook Yoann Gourcuff naar Londen. De 22-jarige middenvelder heeft geen potten kunnen breken in Italië en is op dit moment verhuurd aan Bordeaux. Bij de Franse club blijft hij tot medio 2009.

Arsenal-manager Arsène Wenger is een groot bewonderaar van Gourcuff, die eerder ook in beeld was bij Ajax.

Aldith Hunkar weg bij de NOS

Aldith Hunkar komt niet meer terug als presentatrice van het NOS Journaal. Ze was al een tijdje van de buis af, naar eigen zeggen omdat ze overspannen is geweest omdat haar zus ziek was geworden. Een maand geleden zei ze nog dat ze terug wilde op de televisie, maar de NOS zag daar niks in. Wat er precies is voorgevallen is overigens niet bekend.

Vandaag zouden Hunkar (45) en de NOS tegenover elkaar staan in een kort geding. Maar dat is niet door gegaan. Beide partijen bereikten een overeenkomst. Inmiddels heeft Aldith een eigen bedrijf dat reizen naar Jamaica organiseert. Zelf geeft ze rondleidingen op het eiland en daar gaat ze zich nu vol op storten.

Anderhalf jaar geleden gaf Hunkar nog een interview in FOK!radio. Daarin reageerde ze op kritiek die ze kreeg op het FOK!forum. "Ik werd getipt dat ik gebashed werd op FOK! over mijn shirtje dat ik aan had. Iemand vond mijn truitje blijkbaar niet leuk, nou ja, smaken verschillen. Maar de fabrikant belde me later of ze me niet mochten sponsoren, maar daar heb ik nee op moeten zeggen aangezien ik bij de NOS werk. Maar wat ik wel vind bij kritiek: je moet wel mans genoeg zijn om je eigen naam eronder te zetten. Dan weet ik met wie ik van doen heb."

En voor wie wil weten hoe Aldith heet op FOK: presentatrice.

Feyenoord kan Ben Haim vergeten

Feyenoord hoeft geen hoop meer te hebben dat het de Israeliër Tal Ben Haim naar Rotterdam kan halen. De verdediger van Chelsea zet zijn loopbaan zeer waarschijnlijk voort in Engeland. Manchester City is de belangrijkste gegadigde voor de ex-speler van Bolton Wanderers.

Naast Manchester City zijn volgens The Daily Mail ook Portsmouth en Tottenham Hotspur in de markt voor de verdediger. De 26-jarige Ben Haim kwam het afgelopen seizoen amper in actie bij Chelsea en een vertrek ligt dan ook voor de hand.

Vorige maand werd de international ook in verband gebracht met Feyenoord, maar de Stadionclub kan de komst van de verdediger vergeten.Manchester City heeft zo'n zeven miljoen euro over voor Ben Haim.

Inter en Roma akkoord over Mancini

De Braziliaan Mancini speelt komend seizoen voor de Italiaanse kampioen Inter. De vleugelspeler komt over van AS Roma, dat dertien miljoen euro ontvangt van de Nerazzurri.

Voor de bijna 28-jarige Mancini ligt er in Milaan een vierjarig contract klaar met een netto jaarsalaris van 3,5 miljoen euro. Er zijn geen Inter-spelers in de deal betrokken.

"Beide partijen zijn tevreden," zei Inter-directeur voetbalzaken Gabriele Oriali in een reactie tegenover La Gazzetta dello Sport. "Laten we hopen dat Mancini hetzelfde weet te bereiken hier als Chivu en dat hij een belangrijke speler voor ons wordt."

Mancini speelde sinds 2003 voor AS Roma. In 154 competitiewedstrijden trof hij 40 keer doel namens de Giallorossi.

Roda JC huurt 'kleine' Hleb

Vyacheslav Hleb speelt het komende seizoen op huurbasis voor Roda JC. De broer van Arsenal-middenvelder Alexandr Hleb komt over van het Wit-Russische FC MTZ-RIPO Minsk.

Roda JC heeft tevens een optie tot koop bedongen op de 25-jarige aanvaller. De club uit Kerkrade kan deze optie aan het einde van dit seizoen lichten.

De 'kleine' Hleb was de afgelopen weken op proef in Zuid-Limburg. De Wit-Rus maakte toen een goede indruk op de technische staf van Roda JC. Onlangs scoorde Hleb vier keer in een oefenwedstrijd.

Machinist overlijdt na breken kraan

Een kraanmachinist is vanmiddag overleden op een bouwplaats in Rotterdam nadat zijn kraan was afgebroken. Volgens een woordvoerder van de politie overleed de man nadat hij uit de cabine op het dak van een flat in aanbouw sprong.

Het ongeval vond plaats aan de Prinsenlaan in de Rotterdamse deelgemeente Prins Alexander. Het deel van de kraan dat is afgebroken, stortte vanaf de zeventiende verdieping naar beneden en kwam in een sloot terecht. Wat de oorzaak van de breuk is, is nog niet bekend. Er zijn op de grond geen gewonden gevallen.

Jim Carrey imiteert

Ik ben een enorme fan van Jim Carrey en ik kan me niet voorstellen dat ik de enige ben. Z'n gekke bekken in bijvoorbeeld Liar Liar of Ace Ventura zijn hilarisch. Jim is niet alleen goed in gekke bekken trekken, maar ook in imiteren, in de volgende twee filmpjes imiteert hij Vanilla Ice (van Ice Ice Baby) en het programma CSI. Ok, de filmpjes zijn oud, maar geef toe dat je hierbij minstens 1x moest lachen.

Bijlmoordenaar krijgt 15 jaar met tbs

De 42-jarige Amerikaan Carlos H. heeft vandaag vijftien jaar celstraf en tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen. Hij werd schuldig bevonden aan de moord op de 22-jarige Thijs Geers. De straf valt hoger uit dan de twaalf jaar plus tbs en dwangverpleging die was geëist.

Op 8 september vorig jaar vermoordde Carlos H. Thijs Geers met een bijl op het station van Roosendaal. De uit de Amerikaanse staat Michigan afkomstige H. reisde speciaal naar de Brabantse stad om een commando te vermoorden uit onvrede met de bezetting van Cubaans grondgebied door de Navo. Als H. geen geschikte commando weet te vinden, vermoordt hij Geers door hem een aantal maal met een bijl op het hoofd te slaan.

Neocube

Ben jij net als ik een ontiegelijke zenuwlijer, die geen minuut rustig op z´n gat kan zitten, die geen pen op kan pakken zonder er allerlei irritante dingen mee te gaan doen. Dan moeten vooral niet samen in een ruimte terecht komen, tenzij we allebei een Neocube hebben, lijkt me geweldig speelgoed, of moet ik zeggen friemelgoed...

Met dank aan Danny voor de submit

Kraanwagen ramt drie viaducten

Vanochtend heeft een kraanwagen drie viaducten in de Utrechtse plaats Hooglanderveen geramd, omdat de chauffeur vergeten was de kraan weer omlaag te brengen. Door de aanrijding raakten de viaducten beschadigd, waarvan een direct gerepareerd moest worden.

Nadat de chauffeur vanochtend goederen had geladen in de Amersfoortse wijk Vathorst, reed hij weg terwijl de kraan nog vijf tot zes meter de lucht instak. De eerste twee viaducten die hij tegenkwam werden alleen geraakt, onder de derde kwam hij vast te zitten. De chauffeur kon zijn weg weer vervolgen, nadat hulpdiensten zijn beschadigde kraan hadden losgemaakt. Ondanks nekklachten hoefde de man van een ambulancemedewerker niet naar het ziekenhuis.

'Beweringen over filmpiraterij onwaar'

Uit onderzoek van de Amerikaanse Piratenpartij blijkt dat de bewering van de MPAA dat bioscopen zwaar te lijden hebben onder filmpiraterij onwaar is. Volgens de MPAA (Motion Picture Association of America) leidt het opnemen van films met camcorders in bioscopen en het verspreiden van kopieën via internet tot een sterke daling van het bioscoopbezoek. De MPAA gebruikt deze bewering om de politiek er toe aan te zetten hard op te treden tegen piraterij.

Echter blijkt uit onderzoek dat de bioscoopopbrengsten vanaf 1996 tot 2007 in kaart bracht, er geen verband was tussen het steeds groeiende gebruik van filesharingprogramma's en de bioscoopopbrengsten. Inkomsten uit bioscoopkaartjes laten een licht stijgende lijn zien en stonden eind 2007 zelfs op het hoogste punt ooit.

piraterij

Met dank aan Pberends voor het zelf geschreven en gesubmitte bericht.

PvdA'er hekelt pro-Israëlische houding Verhagen

Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) staat een oplossing in de weg in het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Dat zegt PvdA-Kamerlid Martijn van Dam donderdag in een interview met de website nu.nl. "De kritiekloze houding ten opzichte van Israël ondermijnt de effectiviteit van zijn ministerschap, omdat die instelling uitstraalt op de rest van het beleid", legt Van Dam uit.

De buitenlandwoordvoerder van de PvdA in de Tweede Kamer verwijt de christelijke bewindsman dat hij niet bereid is de Palestijnse beweging Hamas bij de vredesbesprekingen te betrekken. "Hij is door zijn overtuiging zo zeer pro-Israël dat hij daarmee het dichterbij brengen van een oplossing voor het conflict in de weg staat", aldus Van Dam. Volgens het Kamerlid gaat Verhagen van al zijn Europese collega's 'het meest op de rem staan als het om het vredesproces gaat'. De sociaaldemocraat vindt dat Nederland juist een aanjager moet zijn.

Verhagen moet volgens Van Dam Israël aanspreken op de schendingen van de mensenrechten van Palestijnen. Het valt volgens hem niet uit te leggen dat dat niet gebeurt door een minister die juist van mensenrechten een van de speerpunten van zijn beleid heeft gemaakt. "Stel dat ik leider was van een land met een bedenkelijk mensenrechtenimago. Wat zou ik me dan aantrekken van een minister die in het Midden-Oosten zo overduidelijk met twee maten meet?"

Trailer Mirror's Edge laat het verhaal zien

We weten nog niet heel veel over Mirror's Edge. We weten dat het door Dice ontwikkeld wordt, en in een trailer voor de game hebben we gezien hoe de gameplay in zijn werk zal gaan.

Mirror's Edge draait voornamelijk om het bekende Parkour. Bij deze in Frankrijk uitgevonden sport is het de bedoeling dat je van punt A naar B gaat, en dit in een zo recht mogelijke lijn doet. Alle obstakels die je tegen komt moet je dus proberen te overwinnen door er over heen of onder door te klimmen. Dit zal een grote rol spelen in Mirror's Edge. Waar we minder vanaf weten is het verhaal van de game. Gelukkig is er nu een trailer verschenen die daar meer over vertelt.

Ook is er een interview verschenen waarin de gameplay-beelden nog eens terugkomen, en waarin we nog meer informatie krijgen over de game.

Egypte boos over Iraanse film

Egypte is boos over een Iraanse filmproductie waarin de voormalige Egyptische president Anwar al-Sadat (1918-1981) wordt afgeschilderd als een verrader.

De Egyptische minister van Buitenlandse Zaken Ahmed Abul Gheit zei vandaag dat ''het betreurenswaardig is dat een islamitische samenleving een grote leider aanvalt die een mijlpaal belichaamde in de geschiedenis van Egypte''.

De bewindsman noemde de Iraanse documentaire film onverantwoordelijk. Hij heet 'De executie van de farao' en gaat over de moord op Sadat in 1981. Die werd gepleegd door een lid van de extremistische Gamaat al-Jihad al-Islami. De moord wordt in de film omschreven als ''een revolutionaire executie van een verrader door de martelaar luitenant Khalid al-Islambuli'' (1958-1982).

'Helft jongeren tongzoent op 13e'

De helft van de jongeren begint op 13-jarige leeftijd met tongzoenen. Dat concludeert de Rutgers Nisso Groep in een onderzoek dat vandaag is gepresenteerd.

De helft van de jongeren heeft op 17-jarige leeftijd voor het eerst geslachtsgemeenschap. Bijna driekwart van alle jongeren gebruikt de eerste keer een condoom. Twee derde van de meisjes geeft aan de eerste keer (ook) de pil te hebben gebruikt.

Eén op de tien jongens en 7 procent van de meisjes zegt de eerste keer geen voorbehoedsmiddelen te hebben gebruikt. Als jongeren onder de 13 jaar seks hebben, gebruiken ze minder anticonceptie.

[Upd] Boateng naar Hull City

George Boateng lijkt op weg naar Hull City. De promovendus heeft een akkoord bereikt met Middlesbrough, de huidige werkgever van de middenvelder, over een transfer van Boateng.

Hull City betaalt 3,7 miljoen euro voor de 32-jarige middenvelder. Boateng moet zelf nog wel tot overeenstemming komen met de club.

Coach Phil Brown is optimistisch. "De deal tussen ons en Middlesbrough is rond. Het is nu nog een kwestie van finetuning met George," zei Brown tegenover BBC Radio. Boateng, viervoudig international, kon bij Boro niet meer rekenen op een basisplaats. Gisteren werd al bekend dat hij waarschijnlijk naar Hull zou gaan.

Update 12:49
George Boateng speelt volgend seizoen voor Hull City. De 32-jarige middenvelder heeft een persoonlijk akkoord bereikt met de promovendus.

Fransman leefde 35 jaar opgesloten bij moeder

Een 50-jarige man uit het Zuid-Franse Menton heeft vermoedelijk 35 jaar lang opgesloten in het huis van zijn moeder geleefd. De buurt had de politie gealarmeerd toen de 76-jarige vrouw al een tijd lang niet meer was gesignaleerd. Agenten vonden bij het huis een enorme berg afval. De stank rond het huis was ondraaglijk.

In de woonkamer troffen de agenten de vrouw, zittend in een stoel. Ze was al geruime tijd dood, haar lichaam verkeerde in staat van ontbinding. Terwijl de agenten bezig waren het lichaam te bergen, kwam er tot hun grote verbazing een kleine bleke man te voorschijn. Het bleek volgens de krant Nice Matin te gaan om de zoon van de vrouw, Michel Pagès. Pagès zei sinds zijn vijftiende niet meer naar buiten te zijn geweest. Hij had drie meter lang haar dat hij al die tijd niet had willen afknippen.

Pagès zei tegen de agenten dat zijn moeder helemaal niet dood was en dat hij nog regelmatig met haar sprak. Hij is in een staat van totale ontreddering in een ziekenhuis opgenomen, meldde de Nice Matin. Onderzoek heeft uitgewezen dat het bestaan van Michel Pagès bij geen enkele gemeentelijke instantie bekend was. Een nicht van zijn moeder heeft laten weten dat ze wel wist dat haar nicht een zoon had, maar dat ze hem nog nooit gezien had.

VN niet te vervolgen voor genocide Srebrenica

De Verenigde Naties zijn niet te vervolgen voor de genocide onder inwoners van de Bosnische moslim-enclave Srebrenica in 1995. De volkenrechtelijke organisatie beroept zich terecht op haar immuniteit in deze kwestie.

Dat heeft de rechtbank in Den Haag vanochtend bepaald in het proces dat enkele duizenden nabestaanden hebben aangespannen tegen de Nederlandse Staat en de VN. Om die reden acht de rechtbank zich niet bevoegd om de VN in het proces te betrekken. De eisers verwijten hen nalatigheid bij de val van de enclave en de massamoord die daarop volgde.

In het VN-handvest is de onmogelijkheid tot vervolging juist opgenomen om te voorkomen dat rechters in afzonderlijke landen zich in de taken van de VN mengen. Als dat wel zou kunnen, doorkruist dat een effectief optreden van de VN om bijvoorbeeld schending van de mensenrechten tegen te gaan, zo redeneert de VN.

 

CD: Coldplay - Viva La Vida or Death And All His Friends

Het succes van Coldplay zal niemand ontgaan zijn de afgelopen jaren, van Kink FM tot Sky Radio werden hun tracks vele malen door de ether geslingerd. Op zich al een prestatie om zulke diverse radiostations van hetzelfde materiaal te voorzien. Het universeel aansprekende geluid van Coldplay zal door zijn gereguleerde bombast, falset uithalen van Chris Martin en vaak ietwat zoete bijsmaak lang niet bij iedereen in de smaak vallen, maar met dit geluid heeft de band inmiddels miljoenen huiskamers weten te bereiken. Sinds kort ligt hun nieuwe kindje in de winkel, Viva La Vida Or Death And All His Friends. Twee jaar na de release van X&Y komt de Engelse groep met een album waarop verandering hoog in het vaandel leek te staan.

Elf jaar cel voor moord ongeboren baby

Een 34-jarige Rotterdammer is donderdag veroordeeld tot elf jaar cel voor het doodsteken van zijn ongeboren kind in de buik van zijn vrouw. De vrouw was toen 37 weken zwanger. Justitie wilde Volkan T. voor veertien jaar achter de tralies. De uitspraak pakte lager uit dan de eis, omdat het hof in Den Haag niet bewezen achtte dat hij ook zijn zus zou hebben neergestoken.

De rechters lieten meewegen dat de Rotterdammer berouw toonde over zijn daden, waardoor de straf uiteindelijk gelijk is aan de straf die hem eerder werd opgelegd. Toen was achttien jaar tegen hem geëist.

De steekpartij vond plaats in 2005. Volgens het hof was die het gevolg van hoogopgelopen spanningen in de privésituatie van de verdachte. Het ongeboren kind moest na de steekpartij met een keizersnede worden gehaald en overleed een dag later. De vrouw overleefde de vijftien keer dat de man op haar instak.

Eerbetoon aan Bart de Graaff in de bioscoop

Een documentaire over het turbulente leven van tv-presentator en BNN-oprichter Bart de Graaff draait vanaf 4 september in de bioscoop. Bikkel heet de film, die ter ere van het 10-jarig bestaan van BNN is geregisseerd door Leo de Boer en geproduceerd door Pieter van Huystee Film.

Dat lieten jongerenzender BNN en de filmmakers vandaag weten. Bart de Graaff overleed op 25 mei 2002 op 35-jarige leeftijd. Wat in 1996 als een grap begon in het Veronica-programma Bart's News Network, bleek al snel keiharde realiteit: De Graaff begon zijn eigen omroep BNN.

In Bikkel richt De Graaff zich rechtstreeks tot de kijker. Hij vertelt over zijn leven via een speciale audiotrack die is samengesteld uit alle interviews die hij ooit gaf. Aan bod komen onder meer zijn chronische nierziekte, zijn carrière en hoe hij tegenslagen wist te overwinnen met zijn humor. Ook komen zijn moeder Marjan, zus Mirjam en grote liefde Valerie Zwikker aan het woord.

De film gaat 1 september in Tuschinski in Amsterdam in première.

Potvis 'aangespoeld' in Scheveningen

Vanmorgen vroeg is er een potvis ‘aangespoeld’ op het strand van Scheveningen (foto). Het is echter geen echte potvis, maar een kunstwerk gemaakt van hout, aluminium en polyester. Het beeld is 18 meter lang en twee ton zwaar en vannacht neergelegd door een groep kunstenaars. Het object is tot zaterdag te bewonderen.

Gemeente Den Haag en Muzee Scheveningen hebben in samenwerking met Belgisch kunstenaarscollectief de magie van de potvisstranding gereconstrueerd. Beeldhouwer Zephyr (pseudoniem van Dirk Claessen) heeft de potvis nagemaakt voor de ‘Potvis Zomertoer 2008’

In Scheveningen spoelde in 1995 voor het laatst drie potvissen aan. In 2004 spoelden er nog twee potvissen aan in Noordwijk en Vlieland.

Met dank aan DJMO voor herschrijven en de submit.

Niet willen aannemen allochtonen is discriminatie

In 2005 berichtte FOK! over het Belgische garagedeurenbedrijf Feryn dat geen Marokkanen wilde aannemen, omdat klanten geen Marokkaanse monteurs zouden wensen. Het Europees Hof voor Justitie heeft nu naar aanleiding van deze zaak gezegd dat werkgevers die geen allochtonen willen aannemen, zich schuldig maken aan discriminatie.

Drie jaar geleden zei directeur Pascal Feryn het volgende over zijn aannamebeleid: ''Marokkanen zoeken we niet. Onze klanten willen dat niet. Ze moeten in privé-woningen, vaak villa's, garagedeuren plaatsen, en die klanten willen hen niet over de vloer zien komen. Ik vind dat persoonlijk zeer erg, maar kan er niets aan doen. In mijn onderneming zijn wel Marokkaanse werknemers, maar zij werken in de binnendienst. Het zijn goede mannen.'' In de politiek nam het Vlaams Belang het op voor het bedrijf, daar waar de politieke partij SP.A het sterk veroordeelde.

Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding klaagde het bedrijf daarop aan bij het Arbeidshof van Brussel. Dat besloot eerst een prejudiciële vraag aan het Europees Hof van Justitie te stellen. Het Europees Hof oordeelt nu dat ''publieke verklaringen waarmee een werkgever te kennen geeft dat hij geen werknemers van een bepaalde etnische afstamming aanwerft, directe discriminatie vormen''.

Het Arbeidshof zal zich nu uitspreken over de zaak Feryn. Want het Europees Hof is namelijk niet bevoegd om te oordelen over een concreet geval, maar alleen over algemene bepalingen.

Indertijd vond na de ontstane commotie overigens een gesprek plaats tussen het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding en Feryn. Het bedrijf besloot toen toch allochtonen te gaan werven. Want het bleek namelijk dat er in de binnendienst bij Feryn helemaal geen Marokkanen werkten. Ook daar werden allochtonen geweigerd.

Vogelaar: sores probleemwijk verplaatsen zich niet

Wijken die grenzen aan de veertig probleemwijken zijn niet de achterstandsbuurten van de toekomst. De investering in de probleemwijken heeft niet tot gevolg dat de problemen zich enkel verplaatsen. Dat schrijft minister voor Wonen, Wijken en Integratie Ella Vogelaar (PvdA) donderdag in de Volkskrant in reactie op het deze week verschenen rapport 'Na de sloop', dat werd geschreven in opdracht van het Nicis Institute voor de studie van stedelijke problematiek.

De bewindsvrouw wijst erop dat in de Voorjaarsnota zestig miljoen euro is vrijgemaakt voor andere wijken dan de veertig Vogelaarwijken. Dat budget is bedoeld voor projecten waarmee kan worden voorkomen dat die andere wijken zich ontwikkelen tot nieuwe probleemwijk, schrijft Vogelaar op de opiniepagina van de krant. "Natuurlijk moeten we oog hebben voor waterbedeffecten en dat hebben we ook, maar dit moet niet leiden tot 'kramp' en versimpelde conclusies."

Onderzoekers van de Universiteit Utrecht spreken in het rapport over dat waterbedeffect. Door in een geselecteerde wijk goedkope huurwoningen te slopen, kan de bevolkingssamenstelling van de buurt veranderen. Maar het gevolg is slechts dat de verdreven bewoners zich in een andere buurt vestigen, waarmee de problemen zich verplaatsen. Zo'n buurt wordt daarom ontvangstwijk genoemd. Het Nicis Institute ziet liever veertig steden dan veertig wijken waarin het kabinet investeert.

Vogelaar omarmt de conclusie van de onderzoekers dat het verstandig is om ontwikkelingen in ontvangstwijken te monitoren en goed in de gaten te houden welke kant deze wijken zich op bewegen. "Dat is precies wat ik doe", schrijft de PvdA-minister, die donderdag in Den Haag de laatste van de actieplannen voor de veertig probleemwijken ondertekent. Via een zogenoemde leefbaarheidmonitor houdt het kabinet bij hoe de probleemwijken en de wijken waar mensen naartoe verhuizen ervoor staan. "Zo zien we of de leefbaarheid vooruitgaat en of problemen zich naar andere wijken verplaatsen."

'Ooijer ook gepolst door PSV'

Huub Stevens is in zijn zoektocht naar een ervaren verdediger uitgekomen bij een oude bekende.

De oefenmeester hoopt dat André Ooijer bereid is terug te keren bij PSV. Dat meldt De Telegraaf vanochtend.

De 42-voudig international werd eerder al door Feyenoord gepolst en volgens het dagblad is ook AZ geïnteresseerd in de diensten van de verdediger van Blackburn Rovers. Ooijer werd door Ajax opgeleid, maar speelde nooit een wedstrijd voor het eerste elftal. Van 1997 tot 2007 stond hij onder contract bij PSV, waar hij vijf keer kampioen van Nederland werd.

PSV: Geen bod van Ajax op Aissati

PSV heeft geen bod van Ajax op Ismail Aissati binnen gekregen. Dat zegt technisch manager Adrie van Kraaij van PSV vandaag in De Telegraaf.

Sinds de afwijzing van Aissati aan Utrecht zong de Amsterdamse interesse rond in Eindhoven. Een bod is er niet gedaan.

"Wij hebben ook begrepen dat hij niet meer naar Utrecht wil en nemen dat voor kennisgeving aan. Iedereen heeft recht op zijn eigen mening,” aldus Adrie van Kraaij.

Of Aissati nu komend seizoen ook daadwerkelijk voor PSV zal uitkomen blijft onzeker. "Ismail is welkom, maar wij weten niet wat hij precies van plan is. Ik ken de geluiden over hernieuwde interesse van Ajax ook, maar een bod hebben we nog niet ontvangen,” aldus Van Kraaij.

Opklapbed wordt man fataal

Een Russische man uit Sint Petersburg heeft een avondje doorzakken met de dood moeten bekopen. Hij is niet overleden aan een te grote hoeveelheid alcohol, maar wel doordat hij geplet werd door zijn opklapbed, doen toedoen van zijn vrouw.

De man wilde de volgende ochtend niet opstaan en dat zinde zijn vrouw niet, waarop zij een trap tegen het bed gaf en de kamer uitliep. Door de trap activeerde zij het machanisme dat het bed automatisch opklapt. Het slachtoffer is daarbij tussen het matras en de achterkant van het bed terechtgekomen.

Pas na een aantal uur ging de vrouw bij haar man kijken, omdat hij wel erg stil was. Reddingswerkers moesten de man vervolgens uit het bed zagen om hem te kunnen 'bevrijden'. Volgens hen was de man op slag dood. Of de vrouw wordt vervolgd is niet bekend, de politie weigerde commentaar te geven.

'Betis en Leverkusen willen Henrique ook huren'

Ajax krijgt in de strijd om Barcelona-verdediger Henrique concurrentie van Real Betis en Bayer Leverkusen, meldt de Catalaanse krant Sport vandaag.

De Amsterdammers zijn al sinds het einde van de competitie op zoek naar een vervanger voor John Heitinga.

In de ArenA zijn ze het er over eens dat de huur van Henrique een goede optie is. Gezien het samenwerkingsverband dat Ajax en Barcelona hebben, lijkt de ploeg van Marco van Basten niet kansloos is die missie.

Bayer Leverkusen en Real Betis zijn echter ook geïnteresseerd in de diensten van de Braziliaan. Henrique meldt zich maandag in Barcelona en dan wordt bekeken of hij überhaupt meegaat op trainingskamp.

Aurélio definitief naar Real Betis

Mehmet Aurélio speelt vanaf volgend seizoen bij Real Betis. De 30-jarige tot Turk genaturaliseerde Braziliaan komt over van Fenerbahçe.

Aurélio speelde een uitstekend Europees kampioenschap, hetgeen leidde tot veel interesse. Wat Betis aan Fener betaalt is niet bekendgemaakt. In vijf seizoenen speelde Aurélio 157 competitiewedstrijden voor Fenerbahçe. Drie keer werd de middenvelder kampioen van Turkije.

Trezeguet wil bij Juve blijven

David Trezeguet is gevleid door de interesse van Barcelona, maar de Fransman wil bij Juventus blijven.

"Ze hebben hier altijd vertrouwen in me gehad." Josep Guardiola zou in Trezeguet de ideale aanvalspartner van Lionel Messi zien.

"Het is duidelijk dat het voor elke speler leuk is als Barcelona geinteresseerd is, met spelers als Messi en Puyol," vertelt Trezeguet. "Ik ben echter blij bij Juventus en er is dan ook geen reden tot zorgen voor de club. Ze hebben altijd vertrouwen in me gehad."

Trezeguet zette deze week een punt achter zijn interlandloopbaan. Op Euro 2008 was hij al niet meer actief omdat bondscoach Domenech hem buiten de selectie liet.

Guïza: "Roberto Carlos heeft me overgehaald"

David Guïza is gepresenteerd bij Fenerbahçe. De Spaanse aanvaller zei overgehaald te zijn door Roberto Carlos.

De topscorer van de Spaanse competitie volgt bij Fener de Spaanse bondscoach Luis Aragonés, die na de EK-winst afzwaaide bij de bond.

Zijn keuze voor de Turkse topclub was een opmerkelijke. Guïza licht toe: "Ik heb met Roberto Carlos gesproken en hij heeft me enthousiast gemaakt voor de club. Hij zei dat ik snel opgenomen zou worden en dat de club geweldig is."

Dat Guïza voor een Turkse en niet voor een Spaanse topclub koos wekte veel verbazing. "Het leven is nou eenmaal niet te plannen. Ik hoor volgend seizoen de 'tune' van de Champions League, dat gebeurt je niet elke dag."

Verdachte schoot direct op agente

De verdachte van de schietpartij in Amstelveen waarbij afgelopen nacht een agente om het leven kwam, is een 49-jarige man van Arubaanse komaf en een bekende van de politie. Hij  is na de schietpartij aangehouden in de woning van zijn ex-vriendin. De hoofdagente, de 28-jarige Gabrielle Cervat,  is in haar bovenlichaam door kogels getroffen. Daarvoor had ze de man aangesproken op zijn rijgedrag.

De man heeft direct geschoten en haar aan haar lot overgelaten. Hij was gisteravond betrokken bij een ander geweldsdelict in Amstelveen.  Dat zei vanmorgen Leen Schaap, districtschef van de politie Amsterdam-Amsteland.

De agente was nog niet in dienst toen het incident gebeurde. Ze was op weg naar het politiebureau in Amstelveen-Noord om daar haar nachtdienst te doen. Ze heeft vermoedelijk gezien dat de bestuurder van een BMW uitzonderlijk rijgedrag vertoonde en meldde dat aan de meldkamer van de politie.

Hoofdagente Cervat overleed in een ziekenhuis aan haar verwondingen. Het incident gebeurde aan de Piet de Winterlaan, dit is een straat in een rustige, wat afgelegen woonwijk in Amstelveen.

Het politiekorps is diep geschokt door het overlijden van de hoofdagente. Dat zei hoofdcommisaris Bernard Welten van politie Amsterdam-Amstelland, die ook aanwezig was op de persconferentie. Hij sprak zijn medeleven uit met haar familie en in het bijzonder met haar partner, die ook bij de politie werkt.

Gabrielle Cervat

Blatter tegen United: "Laat Ronaldo vertrekken"

Fifa-president Sepp Blatter is van mening dat Manchester United Cristiano Ronaldo moet laten gaan. Dat zegt de bondsvoorzitter tegen het Engelse Sky Sports.

Real Madrid wil Cristiano Ronaldo voor een recordbedrag overnemen van Manchester United, maar de Engelsen weigeren mee te werken aan een transfer van hun sterspeler.

Blatter vond het tijd om er wat over te zeggen. "Als de speler ergens anders wil spelen, moet er een oplossing komen. Want een ontevreden selectielid is voor speler én club niet goed," vertelt Blatter.

"Ik vind dat spelers moeten worden beschermd. Als hij wil vertrekken, laat hem dan vertrekken. De reactie op het Bosman-arrest is dat clubs lange contracten afsluiten met spelers. Als ze dan willen vertrekken is er slechts één optie: het contract zelf afkopen."

'Real verlegt interesse naar Van der Vaart'

Real Madrid lijkt haar geduld te verliezen in de soap rond Cristiano Ronaldo en verlegt de interesse naar andere spelers.

Volgens Marca wil Bernd Schuster Rafael van der Vaart nu snel aantrekken. Volgens de krant zou Raffie zelfs al akkoord zijn met de Madrilenen.

Begin deze week liet de middenvelder van Hamburger SV weten alléén te vertrekken als zich een absolute topclub zou melden bij de Duitsers.

Van der Vaart staat sinds het seizoen 2005/2006 onder contract in Hamburg waarin hij 74 competitiewedstrijden speelde. De linksbenige middenvelder scoorde daarin 29 doelpunten.

Duke Nukem 3D binnenkort met co-op op Xbox Live?

Al maanden geleden werd voor het eerst aangekondigd dat Duke Nukem 3D op Xbox Live zou gaan verschijnen. Wanneer was toen nog een raadsel. Nu zijn er twee screenshots gelekt, waarin we zien dat de achievements voor de game al bedacht zijn en dat er een co-op in zal zitten.

Of dit daadwerkelijke beelden zijn is natuurlijk te betwijfelen, met een dosis photoshopwerk kan dit ook gemaakt worden. Voorlopig moeten we dit dan ook afdoen als gerucht, maar hopen kan natuurlijk altijd.



Europarlement weert kleinere fracties

Het Europees Parlement heeft gisteren de minimumnorm voor fractievorming verhoogd. De kleine fracties stemden uiteraard tegen, maar de grote fracties, die het parlement domineren, stemden voor.

Nu zijn er 20 parlementariërs nodig uit 5 landen om een fractie te kunnen vormen. Met ingang van de verkiezingen voor het Europees Parlement in juni 2009, moeten dat er minstens 25 zijn uit 7 landen.

Fractievorming in het EP is nodig om meer spreektijd, subsidie en kantoren te krijgen. Europarlementsleden zonder fractie krijgen die faciliteiten nauwelijks.  Het Europarlement, dat bestaat uit 785 parlementariërs, wordt gedomineerd door de christendemocratisch-conservatieve fractie (288 leden). Een andere grote fractie is die van de Partij van de Europese Sociaaldemocraten (218 leden).

Van de nieuwe regeling kunnen kleine eurosceptische fracties als UEN en met name IND de dupe worden. Ook de vorming van een extreemrechtse fractie rond Vlaams Belang en Front National wordt lastiger.

Thompson kijkt aan tegen levenslange schorsing en boete

We hebben er vele jaren op moeten wachten, maar in Florida is dan eindelijk een rechter opgestaan die denkt dat Thompson de mond gesnoerd moet worden. In een uitgebreid document gaf rechter Dava Tunis het advies om John Bruce Thompson voor de rest van zijn leven te schorsen uit de advocatuur, daarnaast zou hij een boete moeten krijgen van $43.675.

Eerder kreeg Thompson al een schorsing van 10 jaar, maar volgens Tunis is dit te kort. Hij baseert zijn advies op een precedent uit 1996 waarin staat dat een uitspraak eerlijk moet zijn tegenover de gemeenschap, zowel in het beschermen van de gemeenschap tegen onethisch gedrag, als mede het niet onthouden van een gekwalificeerd advocaat. Ten tweede moet de straf voldoende zijn om de schending van ethiek te straffen, waarbij ruimte wordt gelaten voor rehabilitatie. Ten derde moet de straf zwaar genoeg zijn om te zorgen dat anderen niet ook in de fout gaan.

Respondent [Thompson] was found guilty of three violations of rule 4-8.4(c) for engaging in conduct involving dishonesty, fraud, deceit, or misrepresentation. Respondent was also found guilty of making false statements (two violations of 4-3.3(a)(1) and two violations of 4-8.2(a)). Further, he has repeatedly indicated, verbally and in writing, that his conduct is justified to promote and champion his personally engendered moral values and causes.

The Bar has clearly shown the Respondent's continuing pattern of misconduct as alleged in the Bar's complaint. He has indicated his intent to continue to engage in the misconduct and his conduct before this Court during the almost 18 months of litigation, has clearly corroborated that as fact.

In een persstatement heeft Thompson aangekondigd dat Tunis geen jurisdictie heeft, omdat haar eed nep zou zijn. Hij deed deze beschuldiging al eerder vorige maand, voordat hij boos de rechtszaal verliet.



Salmonella-uitbraak VS breidt zich uit

Niet alleen tomaten maar ook verse pepers en verse koriander zijn waarschijnlijk verantwoordelijk voor de salmonella-uitbraak in de Verenigde Staten. Dat heeft de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit FDA gisteren bekendgemaakt.

Sinds april zijn al meer dan duizend mensen in 41 staten en in Canada besmet met de vrij zeldzame salmonellabacterie Saintpaul. Een man is overleden. Wie de bacterie binnenkrijgt, kampt met zware buikpijn en diarree. De bacterie gaat dood als voedsel verhit wordt.

Tomaten uit 43 van de 50 Amerikaanse staten zijn inmiddels veilig verklaard. Florida mag echter nog geen tomaten leveren. De staat levert meer dan 90 procent van de totale hoeveelheid Amerikaanse tomaten. Restaurants en winkels in de Verenigde Staten hebben de tomaat volledig in de ban gedaan om misverstanden te voorkomen.

Fire Emblem maakt zijn entree op de DS

Fans hebben er lang op gewacht, maar hij komt er nu toch eindelijk aan: Fire Emblem voor de DS. Na twee goede delen op de GBA, een goed deel op de Gamecube en een tegenvallend deel op de Wii komt Fire Emblem nu dus ook naar Nintendo's handheld. Na Advance Wars: Dark Conflict is ontwikkelaar Intelligent Systems begonnen met Fire Emblem: New Shadow Dragons and the Blade of Light, een hele mond vol. De game is een remake van de originele Fire Emblem op de NES en gaat waarschijnlijk dit jaar nog verschijnen voor de DS. Vandaag is de eerste teaser verschenen.

McCarthy: "EA Sports moet zijn casual kant laten zien"

Met elk jaar probeert EA Sports zijn line-up beter en realistischer te maken. De besturing van elke nieuwe FIFA is verfijnder, de taktieken in elke Madden zijn net weer een stapje beter, de scrums in elke Rugby net een stapje intensiever. Dit is hartstikke leuk voor de wat meer serieuze PS3- en Xbox 360-gamers, maar wat van de mensen met een Wii. De diepgang van deze games zou de grote groep casual gamers met deze console wel eens kunnen afschrikken. Tijd voor EA Sports voor een nieuwe strategie. Volgens David McCarthy, executive producer bij het bedrijf, moeten ze dan ook laten zien dat EA Sports een lichtere kant heeft.

We do have to market it differently, I think the key thing for us is first and foremost we need to come across as less intimidating.

EA Sports has built up a reputation over the years as, you know, if it's in the game 'It's in the game', or 'I'm better than you and I can prove it' - those are not necessarily things that resonate with people who are spending their hard-earned money on Wii games.

For us the key is to show almost a lighter side, take ourselves a little less seriously, show that we're all-inclusive. Because the things are in the product there, but if you don't communicate it through the right channels then nobody gets it.

McCarthy legt uit dat uit ervaring met de Wii en zijn gebruikers bleek dat EA Sports opnieuw moest kijken hoe ze haar producten in de markt ging zetten. Werd het probleem met de moeilijkheidsgraad wel op de juiste manier aangepakt? Vorig jaar heeft het bedrijf geëxperimenteerd met twee manieren van besturen; een met een volledige Wii-ervaring met Wiimote en Nunchuk en een waarbij je alleen de Wiimote gebruikt, waarbij de computer al het werk verder doet. Dit bleek niet de juiste oplossing, makkelijker is niet per se beter voor deze doelgroep.

I think we made the incorrect assumption that dumb-down and you'll get the consumer. And that's not correct - what you need to do is welcome them into the experience and them ramp them up, and we hadn't done an effective job at that.

So what would happen is that you'd come in on the Family Play scheme, you'd be able to do a move or two, have instant success - but then there was a 20-foot wall to get to the next slot.

Volgens McCarthy hebben ze dit jaar een stuk beter werk afgeleverd als het aankomt op de oplopende moeilijkheidsgraad. Niet alleen op het gebied van besturing, maar ook op het gebied van ondersteuning door de AI. Terwijl de speler beter wordt zullen de zijwieltjes langzaam weggehaald worden, waardoor de speler zelfstandig zal spelen en een volle ervaring zal krijgen.



Huisartsenposten hebben last van 'wissewasjes'

Patiënten gaan te vaak buiten kantooruren met medische wissewasjes naar de huisartsenpost. De Vereniging Huisartsenposten Nederland heeft dat vandaag gezegd.

Volgens een woordvoerster zijn de huisartsenposten bedoeld voor medische zorg in urgente gevallen tijdens de avonduren, nacht en in het weekeinde. Toch komen volgens haar vaak mensen met klachten die ook de volgende dag door de reguliere huisarts zouden kunnen worden behandeld.

De vereniging wil een publiekscampagne houden waarbij wordt uitgelegd voor welke zorg de huisartsenpost is bedoeld.

Blote billen in de kerkbank

De christelijke naturistensite Gan Eden en naturistenpark Flevo-Natuur in Zeewolde houden op zondag 28 september een blote kerkdienst. Door het grote succes van de eerste editie eind juni, hebben zij besloten er een vervolg aan te geven.

De geestelijke die de dienst leidt, is gekleed. De kerkgangers nemen wel allemaal naakt plaats in het gebedshuis. Het idee kwam van Ilse Visser van Flevo-Natuur. Die organiseerde het Christen Naturisten Weekend voor Gan Eden in juni op het park en vond de kerkdienst wel een gepaste afsluiter.

Daar kwamen zo'n tachtig naturisten op af. "Het was een niet al te zware dienst, maar met veel muziek en zang", vertelt Visser. De pastor die de dienst leidde kwam van het Bisdom Utrecht. Visser: "Zij zei gelijk ja, had er helemaal geen moeite mee."

Het was de eerste keer dat er een naakte kerkdienst werd gehouden in Nederland. Voor de tweede editie wordt nog gezocht naar een geestelijke. "Ik weet namelijk niet of de pastor van de vorige keer nu weer kan. Maar dat komt wel goed, ik verwacht geen problemen met het vinden van iemand."

Maleisië wil verkrachters castreren

Klare taal vanuit Maleisië bereikt ons vandaag via de internationale media. De minister van Vrouwenzaken, Gezin en Gemeenschap wil dat bij verkrachters de ballen worden verwijderd. Niets een tweede kans of therapie, maar gewoon wegsnijden die hap.

Minister Ng Yen Yen, die zelf arts is, zegt wat sommige FOK!kers al vaak in reacties onder verkrachtingszaken submitten:  ''Als je zeker weet dat de verkrachting zich gaat herhalen, ben ik voor castratie''.

Het aantal aangiftes van verkrachting in Maleisië  is in twee jaar tijd bijna verdubbeld. In 75% van de gevallen is de dader overigens een bekende van het slachtoffer. Yen Yen wil een einde maken aan de stijging van het aantal verkrachtingen. ''Ik denk dat er drastische maatregelen nodig zijn tegen zo'n afschuwelijk misdrijf'', aldus de minister.

Eurlings wil dodental in het verkeer drukken

Het aantal verkeersdoden moet verder omlaag met een harde aanpak van automobilisten die de regels stelselmatig overtreden. Verkeersminister Camiel Eurlings mikt op maximaal 500 doden in 2020, bevestigde zijn woordvoerders vandaag.

Het tot nu toe gehanteerde streefaantal was 580 verkeersdoden. Nederland is al een van de 'verkeersveiligste' landen ter wereld; in 2007 zakte het aantal dodelijke slachtoffers opnieuw, tot 791. Volgens de CDA-bewindsman kan er nog een tandje bij door asociaal weggedrag af te straffen. Ervaren automobilisten die drie keer worden betrapt op te hard rijden, 'snijden' of bumperkleven, raken hun rijbewijs automatisch kwijt.

Nu worden beginnende bestuurders al zo bij de les gehouden. "Mensen moeten weten: dit pikken we niet. We halen ze uit het verkeer. Als het niet goedschiks kan, dan kwaadschiks", stelt Eurlings in het AD van donderdag.

Het onderzoeksinstituut SWOV is ambitieuzer. Voorstellen voor een nachtelijk rijverbod voor jongeren of meer rotondes om het aantal doden te drukken tot onder de 500, wijst Eurlings echter af.

Dode en zwaargewonde in bestelbusje in Rotterdam

Bij een tankstation in Rotterdam zijn donderdagochtend een dode en een zwaargewonde man aangetroffen in een bestelbusje. De politie tast in het duister over de achtergrond van de zaak. Ook de identiteit van de slachtoffers is nog onbekend.

Even voor 06.30 uur stopte een busje met zeven personen bij het benzinestation aan de Vondelingenweg. Nadat zij een kopje koffie hadden gedronken en weg wilden rijden, kwam een zwaargewonde man uit een geparkeerd bestelbusje strompelen. Hij riep om hulp. Een van de personen trok daarop de achterdeur van het busje open en ontdekte daar de dode man.

De man die om hulp riep is zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam. De politie gaat ervan uit dat de slachtoffers ergens anders dan bij het benzinestation gewond zijn geraakt. Het bestelbusje had Franse kentekenplaten, maar over de identiteit van de slachtoffers is nog niets bekend.

Actie, romantiek en verraad in Force Unleashed trailer

Deze zomer gaat de nieuwste Star Wars-film in première, deze vertelt het verhaal tussen episodes II en III, maar voor gamers is september een veel intererssantere maand. Dan lanceert Activision The Force Unleashed, de game die het verhaal vertelt tussen episodes III en IV. In deze trailer zien we Darth Vaders geheime apprentice, waarbij hij niet alleen alles vernietigt, maar ook stukjes van zijn geschiedenis al verteld worden. Het lijkt er op dat er meer is dan alleen een Dark Side.

The Force Unleashed neemt je mee naar de tijd tussen Episode III en IV, tijdens de groei van het Empire. Darth Vader neemt in het geheim een apprentice aan, met wie hij uiteindelijk Darth Sidious, de Emperor, wil verslaan. Als speler kruip je in de rol van de apprentice en leer je om te gaan met de Force. Dit alles tot in het meest extreme zoals het neerhalen van een Star Destroyer

Seks bij bejaarden populair

Onderzoek aan de Universiteit van Gothenburg, Zweden, wijst uit dat de huidige generatie oudjes er wel pap van lust. Vergeleken met vorige generaties stoeien bijna twee keer zoveel gepensioneerden er lustig op los, vooral de vrouwen in de betreffende leeftijdsgroep blijken zeer voldaan nu ze vaker van een orgasme genieten.

Uit onderzoek onder 1500 Zweedse 70-jarigen bleek het percentage getrouwde mannen, dat zegt nog steeds seks te hebben, in 30 jaar tijd te zijn toegenomen van 52% tot maar liefst 98%. Onder getrouwde vrouwen steeg dit percentage van 38% naar 56%, onder ongetrouwde mannen van 30% naar 54% en onder ongetrouwde vrouwen van 0,8% naar 12%.

Er waren meer vrouwen die aangaven een hoge seksuele bevrediging te ondervinden, meer vrouwen die zeiden orgasmes te hebben tijdens de seks, en minder die rapporteerden nog nooit een orgasme te hebben gehad. Een minpunt was de toename van het aantal mannen dat in mindere mate van de seks genoot, volgens de onderzoekers een gevolg van de acceptatie van seksueel falen. Verder bleek dat bij mannen erectiestoornissen nu minder vaak een probleem vormen, maar dat ejaculatieproblemen meer voorkomen.

Onderzoeksleider Nils Beckman concludeerde uit het onderzoek dat de meeste ouderen seksuele activiteit en gerelateerde gevoelens als een natuurlijk onderdeel van het latere leven beschouwen. Volgens professor Peggy Kleinplatz, seksexpert aan de Universiteit van Ottawa in Canada, benadrukken de onderzoeksbevindingen de belangrijke rol van seks in de levens van 70-jarigen. Ze beschouwt de resultaten als een welkome aanvulling op de beperkte literatuur over seks bij ouderen, en hoopt dat deze zullen bijdragen aan de noodzaak om artsen te trainen in het praten met patiënten over hun seksuele zorgen.

De universiteit van Gothenburg onderzocht de seksuele gewoontes op latere leeftijd onder vier representatieve 70-jarige bevolkingsgroepen in Zweden, in de periodes 1971-1972, 1976-1977, 1992-1993 en 2000-2001. De resultaten werden gepubliceerd in de British Medical Journal, een week na de publicatie dat het aantal seksueel overdraagbare aandoeningen onder 45-plussers in minder dan 10 jaar tijd meer dan verdubbeld was. Dat onderzoek, online gepubliceerd op Sexually Transmitted Infections Online, zou wijzen op risicovol seksueel gedrag onder ouderen.

Met dank aan ysduiker voor het vertalen en de submit.

Tiger Woods wordt eerste sportmiljardair

De Amerikaanse golfer Tiger Woods is hard op weg de eerste miljardair te worden die zijn vermogen heeft opgebouwd met het beoefenen van sport. Dat meldt het toonaangevende Amrikaanse tijdschrift Forbes. "Het is een unieke gebeurtenis."

De 32-jarige Woods verdiende alleen al in 2007 115 miljoen dollar (73 miljoen euro). De 14-voudig winnaar van een Major komt in 2008 uit op 80 miljoen dollar (51 miljoen euro). Bijzonder is volgens Forbes dat Woods zijn geld niet met bedrijfs- en aandelenwinst heeft vergaard, zoals de meeste miljardairs, maar louter en alleen met start- en prijzengeld en sponsorcontracten.

[upd] Agente doodgeschoten in Amstelveen

In Amstelveen is een politieagent doodgeschoten. De 28-jarige vrouw was een verdachte van een eerder geweldsincident op het spoor. Ze was tegen middernacht op weg naar het bureau voor haar nachtdienst, toen ze een BMW zag die opviel door zijn rijgedrag. Ze belde met de meldkamer, die haar vertelde dat de bestuurder was weggereden na een eerder geweldsincident in Amstelveen.

Wat er daarna precies gebeurde, is niet duidelijk. Maar even later werd de politie gebeld over een schietpartij in een woonwijk. Collega's troffen de agente zwaargewond aan in de Piet de Winterlaan. Ze overleed later in het ziekenhuis.

De schutter heeft zijn auto achtergelaten en is op de vlucht geslagen.

Update: 8.48 uur
De politie heeft inmiddels een verdachte aangehouden. Het gaat om een man. Verdere gegevens ontbreken nog. 

De politie geeft in de loop van de ochtend een persconferentie over de gebeurtenis.

Met dank aan bennootje voor de submit.

TV: Eén vandaag: pepperspray en 25 miljoen

Is pepperspray een ‘veilig’ wapen? Onlangs is een psychotische man overleden na een behandeling met pepperspray. De 31-jarige Nikkie zaliger -volgens zijn vriendin een lieve jongen, maar wel met een ‘verleden’- heeft angstaanvallen en wordt door de politie gekalmeerd met het bijtende spul. Volgens getuigen is er extreem geweld toegepast. De vriendin laat het appartement van Nikkie zien. Talloze injectiespuiten, latex handschoenen, een ingetrapte deur en glasscherven getuigen van het drama dat zich afspeelde. De kans om 25 miljoen te winnen is kleiner dan dat je getroffen wordt door de bliksem, desondanks laten velen zich verleiden tot een gokje. Minister Gerda Verburg gaat op zomerstage, een dagje in de speeltuin die Eén vandaag heet.

Subheader
zeker is dat deze diender je de volgende 15 minuten geen bekeuring aannaait

Proef met opwekken elektriciteit uit zee

Nog dit jaar start bij Borsele een proef met getijdenenergie. In de Westerschelde wordt een turbine gebouwd die energie opwekt uit de stroming van zeewater. Dat zegt minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven (CDA) donderdag in Spits. Met de proef kunnen maximaal honderd huishoudens van stroom worden voorzien.

Van der Hoeven heeft 280 duizend euro uitgetrokken om het experiment met een zogeheten 'wave rotor' mogelijk te maken. Bij succes ziet de bewindsvrouw op meer plekken langs de Nederlandse kust onderwaterturbines verrijzen.

Bij getijdenenergie wordt energie gewonnen door gebruik te maken van het verschil in waterhoogte tussen eb en vloed. De proef moet onder meer leren of de opstelling bestand is tegen zout water en extreme weersomstandigheden.

Joden boos over inburgeringstest

Het nieuwe Duitse inburgeringsexamen is bij de Centrale Raad van de Joden niet in de smaak gevallen. In de 310 vragen, die ook over de Duitse geschiedenis gaan, is niet één keer het woord 'Holocaust' opgenomen.

Volgens Stephen Kramer, secretaris-generaal van de Centrale Raad van de Joden gaat het om een "merkwaardige opvatting van de geschiedenis". Door het "weglaten van feiten" vreest de secretaris-generaal voor een vertekend beeld van de Duitse geschiedenis.

Niet alleen de Joden zijn ontevreden over de inburgeringstest. De Centrale Raad voor Moslims is ook niet tevreden over de test. Volgens de secretaris-generaal, Aiman Mazyek, wordt een bepaald gedrag toegedicht aan de ondervraagden, waarna volgens hem geprobeerd wordt dit gedrag te corrigeren. Als voorbeeld noemt hij een vraag over het Duitse kiessysteem. Er zijn bij deze vraag vier antwoordmogelijkheden, waaronder het antwoord dat een man voor zijn vrouw stemt.

De test is ontwikkeld door de Humboldt-universiteit in Berlijn. Wie de test gaan maken krijgt 33 van de 310 vragen voorgelegd en minstens zeventien vragen moeten juist beantwoord worden om te slagen. Deelnemers kunnen de test, die een onbeperkt aantal keer gemaakt mag worden, voor 25 euro per keer maken.

VS maken clusterbommen vanaf 2018 veiliger

De Verenigde Staten gaan zorgen dat clusterbommen vanaf 2018 altijd ontploffen als ze de grond raken. Het land zal de wapens niet volledig uitbannen. Dat liet het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, vandaag weten. De VS zijn een van de grootste producenten van clustermunitie.

Clusterbommen worden afgevuurd door vliegtuigen of door kanonnen vanaf de grond. Een bom bevat veel kleinere bommetjes, die exploderen zodra zij de grond raken. Maar niet allemaal: vaak blijven ze liggen zonder te exploderen en ook jaren na een conflict kunnen ze nog slachtoffers maken.

In 2018 moet meer dan 99 procent van de clusterbommen van het Amerikaanse leger vlak voor of tijdens de inslag exploderen. Volgens mensenrechtenorganisaties is het schandalig dat de VS meer dan tien jaar nodig hebben om de maatregelen in te voeren.

In mei spraken ruim honderd landen af geen clustermunitie meer te zullen gebruiken. De VS nam niet aan dit akkoord deel. Ook andere producenten zoals China, Rusland, Israël, India en Pakistan tekenden de overeenkomst niet.

Unilever maakt in Israël excuses voor topless dj

Unilever heeft zich de woede van de ultra-orthodoxe joodse gemeenschap in Israël op de hals gehaald. Het Nederlandse bedrijf organiseerde een feest ter promotie van Axe-deodorant waarbij een topless Hongaarse discjockey de aandacht trok. Dat meldde de Israëlische krant Haaretz gisteren.

Inmiddels heeft Unilever zijn excuses per brief aangeboden. Maar daar wordt geen genoegen mee genomen. "De belediging was niet alleen tegen ons gericht, maar ook tegen het seculiere deel van de bevolking", aldus rabbijn Gabriel Papenheim.

In de marketingcampagne voor het Axe-feest figureerde dj Niki Belucci topless op aanplakbiljetten. Ze prijkte op de posters met ontbloot bovenlijf, handen op haar schouders waardoor haar borsten deels bedekt zijn met haar armen. Tijdens haar dj-sessie hield Niki haar tepels overigens wel bedekt.

In Israël behaalt Unilever zijn omzet voor een groot gedeelte uit de verkoop van producten aan de joods-orthodoxe gemeenschap. Daartoe past het bedrijf zijn reclamecampagnes aan om niet te provoceren. Zo werd in een Dove-reclame een vrouw in T-shirt verwijderd omdat dit de joods-orthodoxe gemeenschap tegen de haren in kon strijken.

Axe staat bekend om zijn provocerende reclames. Unilever liet weten dat "dit in de internationale strategie voor Axe past. We sponsorden slechts een privé-feest". Het bedrijf zegt in de toekomst voorzichtiger te werk te zullen gaan.

Man vervolgd voor moord op Franse studenten

Een 33-jarige man die is gearresteerd in verband met de brute moord op twee Franse studenten in Londen, is gisteren in staat van beschuldiging gesteld. Dat heeft de politie in de Britse hoofdstad laten weten.

De twee 23-jarige biochemiestudenten werden anderhalve week geleden gevonden in een uitgebrande flat in Londen. De dader stak zowel voor als na hun overlijden vele tientallen keren in op de studenten, die hij had vastgebonden en gekneveld. Een lijkschouwer telde 243 steekwonden. Na de steekpartij zette de dader de flat in brand om sporen uit te wissen.

De politie verspreidde een digitale tekening van de dader. Ze liet zondag een eerdere verdachte gaan. De 33-jarige man die is aangeklaagd, gaf zichzelf maandag aan op een politiebureau in het zuiden van Londen.

Dode man gevonden bij A12 in Utrecht

Voorbijgangers hebben gisteren bij de Mauritiuslaan in Utrecht een dode man gevonden. De vindplaats van het lichaam ligt bij de A12 in de buurt van een hotel. De politie gaat vooralsnog uit van een misdrijf. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De twee mannen die bij de politie melding maakten van het lijk, zijn door de politie aangehouden en meegenomen voor verhoor. Later op de dag zijn zij weer vrijgelaten, nadat bleek dat zij niets met de zaak van doen hadden.

De omgeving van de vindplaats van het lichaam is onderzocht door een forensisch team. Een woordvoerder van de politie kan nog niets zeggen over de identiteit van het slachtoffer. "Wel staat vast dat het lichaam er al een aantal dagen lag", aldus de zegsman.

Dikke mannen produceren minder zaad

Zwaarlijvige mannen hebben afwijkend sperma en produceren minder zaad. Dat blijkt uit een studie van de Schotse Universiteit van Aberdeen die vandaag gepubliceerd is.

Volgens de onderzoekers, die meer dan tweeduizend mannen volgden, moeten stellen die problemen hebben met zwanger raken dan ook eerst op dieet. "Mannen met een normaal gewicht hebben meer en normaler zaad dan te zware of te lichte mannen", aldus een van de onderzoekers.

Hoe dat precies komt wordt nader onderzocht. Een van de oorzaken zou kunnen zijn dat het vet de ballen van de man warm houdt, waardoor het sperma oververhit raakt. Maar ook de hormoonspiegel en het dieet kunnen van invloed zijn op de kwaliteit van het zaad.

Eerder was al duidelijk dat vrouwen met overgewicht vaker kampen met problemen bij het zwanger raken dan vrouwen met een gemiddeld gewicht.

Meer dan 14.000 Amerikanen vluchten voor branden

Meer dan 14.000 mensen hebben hun huizen in het noorden van de Amerikaanse staat Californië gisteren moeten verlaten. Honderden bosbranden bedreigen de woningen in de stad Paradise nabij Sacramento, waar tot nu toe al veertig huizen door het vuur zijn verslonden.

Nabij de stad staat bijna 20.000 hectare bos in brand. Meer dan 10.000 mensen zijn nog in de stad, zij moeten mogelijk later hun huizen verlaten.

Californië kampt sinds 20 juni met bosbranden. De brandweer heeft meer dan 1400 branden geblust, maar een groot aantal branden is nog niet onder de knie. In totaal bevechten 18.900 brandweermannen en -vrouwen de vuurzee. Een gebied ter grootte van de provincie Noord-Holland is inmiddels verteerd door de vlammen.

Vorig jaar oktober eisten bosbranden in Californië zeven levens. Ongeveer 2000 huizen werden toen verwoest. Honderdduizenden mensen zochten uit voorzorg elders een veilig heenkomen.

Senaat VS stemt in met wet over afluisteren

De Amerikaanse Senaat heeft donderdag een wetsvoorstel goedgekeurd waardoor zonder bevel van de rechter verdachten afgeluisterd kunnen worden. Door de wet kunnen telecombedrijven die voor de regering afluisteren, niet vervolgd worden. Dat meldde nieuwszender CNN.

In Amerika werd al langere tijd zonder toestemming van de rechter afgeluisterd, maar nu de Senaat het wetsontwerp heeft goedgekeurd zijn die praktijken legaal. De regering gebruikt het middel in de strijd tegen het terrorisme, vooral tegen verdachten uit eigen land.

President George Bush gaf na de aanslagen in New York en Washington op 11 september 2001 toestemming voor het afluisterprogramma. Hij toonde zich dan ook verheugd met de instemming van de Senaat en zei snel zijn krabbel onder de wet te zullen zetten.

Wellicht einde energielabel huizen in zicht

Het energielabel voor huizen dat sinds 1 januari verplicht is bij de verkoop van een huis ouder dan tien jaar, verdwijnt mogelijk weer. Een meerderheid van de Tweede Kamerfracties van CDA, VVD, SP en GroenLinks heeft minister Vogelaar gevraagd voorlopig te stoppen met het toekennen van labels, totdat de berekenmethode helemaal juist is.

Twee maanden geleden werd al duidelijk dat het label niet aansloeg, terwijl het wel verplicht is. Volgens de vereniging Eigen Huis (VEH) zit er een fout in het systeem dat bepaalt in welke categorie een huis valt. Zo zouden hoekappartementen vaak een betere beoordeling krijgen dan huizen in het midden van een flat, terwijl hoekwoningen juist minder energiezuinig zijn. Deze fout zou ook bij rijtjeshuizen worden gemaakt.

Boek: Thomas Kanger - Grensgebied

Bij de woorden Zweden en thrillers denk je vooral aan Henning Mankell. Toch is hij zeker niet de enige goede thrillerauteur uit het Scandinavische land, zo ontdekte we bij FOK! onlangs. Thomas Kanger mag zeker in één adem met Mankell genoemd worden. Onlangs verscheen er van hem weer een nieuwe thriller: Grensgebied. Het gaat hier om een verhaal met als hoofdpersoon Eline Wiik, een inspecteur bij de Zweedse politie. Kanger voerde deze persoon in al zijn eerdere boeken al aan en geheel terecht. Eline Wiik is precies het soort inspecteur dat zich leent voor een thriller met een sympathieke twist. Het vrouwelijke aspect voegt net dat beetje extra toe waardoor het verhaal meerdere kanten krijgt. Een prettige sfeer om je in te verliezen. En dat je je in het verhaal zult verliezen, is een garantie. Een page-turner in de dop.

Greenwald: Wel motion controller voor 360 op E3

Volgens Signal Hill analist Todd Greenwald zal Microsoft, ondanks ontkenningen van marketing manager David Gosen, op de E3 wel een nieuwe motion sensitive controller presenteren. Hij verwacht dit op basis van de achterstand die Microsoft in zijn ogen heeft opgelopen op Sony en Nintendo op het gebied van vernieuwing. Naast de nieuwe controller verwacht Greenwald dat Microsoft de prijs van de Xbox 360 dit weekend met 50 dollar zal laten zakken. Hiermee zou het bedrijf terrein moeten terugpakken op zijn concurrentie.

The Xbox 360 price cut has essentially been confirmed by leaks from retailers at this point. We expect a USD 50 price cut on the Xbox 360 this weekend (from USD 349 to USD 299), prior to Microsoft's keynote on Monday morning.

We think the 360 has lost significant momentum to both the Wii and PS3, especially in Europe, and is in need of both a price cut and new features to bring in mainstream gamers beyond the Halo, Call of Duty, GTA crowd.

Of Greenwald gelijk krijgt zullen we in de komende week merken als de E3 van start gaat.

Quick-time, cover en CQC in Quantum of Solace gameplay

Met de nieuwe Bond film Quantum of Solace zal er ook een nieuwe James Bond game verschijnen. Deze zal niet alleen de laatste film bevatten, maar ook de vorige film genaamd Casino Royale. De game wordt ontwikkeld door Infinity Ward met de Call of Duty 4 engine, dus de verwachtingen zijn hoog.

In onderstaand interview leren we niet alleen meer over het verhaal, maar zien we ook veel gameplay. Zo zien we hoe we als bond kunnen sluipen, schieten, klimmen, slaan, schoppen en nog veel meer. Dit alles gebeurt in first person met een third person cover-systeem en door middel van quick-time events.

Konami komt naar Leipzig om te dansen en te voetballen

Eind augustus vind de jaarlijkse Games Convention plaats in Leipzig, een van de grootste gamesbeurzen ter wereld. Konami zal deze gelegenheid aangrijpen om een aantal van hun nieuwste games te demonstreren aan pers en publiek. Zo zullen Pro Evolution Soccer 2009 en Silent Hill Homecoming voor het eerst speelbaar zijn, ook zal DancingStage zijn opwachting maken. Naast deze bekende titels zal Konami ook een aantal nieuwe titels onthullen. Martin Schneider, Directeur Sales en Marketing Duitsland van Konami Digital Entertainment GmbH, geeft uitleg:

Konami verschijnt dit jaar op de Games Convention met een zeer, zeer sterke line-up die bekende spellen en spannende nieuwe concepten samenbrengt. Dit jaar plukken we de vruchten van onze uitstekende R&D inspanningen in Europa, aangevuld met spectaculaire games uit Japan. Daarom denken we dat Konami een van de meest gevarieerde en tot de verbeelding sprekende line-ups van het evenement heeft. We kijken er naar uit om onze nieuwe games in Leipzig te onthullen.

De Games Convention is van 20 t/m 24 augustus in Leipzig, Duitsland.



Fallout 3 verboden in Australië

Het is best moeilijk om iets te verbieden. Er moet meestal eerst worden aangetoond dat hetgeen schadelijk is voor de samenleving voordat het echt verboden kan worden. Er zijn natuurlijk ook manieren om het voor een product erg moeilijk te maken om er zo voor te zorgen dat niemand het product kan krijgen. Helaas gebeurt dit nog regelmatig met games in landen als Engeland, Duitsland, De VS en Australië.

Dit laatste land heeft het nu erg moeilijk gemaakt voor Fallout 3. De OFLC, de Australische organisatie die ervoor moet zorgen dat games een leeftijdsaanduiding krijgen, heeft er voor gekozen om Fallout 3 geen rating te geven. Dit zal betekenen dat de game niet verkocht mag gaan worden in Australië. De ratings in Australië gaan maar tot een rating van 15+ en helaas vindt de bond dat deze rating te laag is voor Fallout 3. De reden? Fallout 3 zal slavenarbeid, verslaving en drugs bevatten.

Fallout 3 zal in ons land nog wel dit jaar verschijnen op de Playstation 3, PC en Xbox 360.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.