FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 9 juli 2008

Gené onder indruk nieuwe A1GP-bolide

Ferrari-testrijder Marc Gené is onder de indruk van de nieuwe A1GP bolide. De Spanjaard testte vorige week in Spanje de auto die gebaseerd is op de Ferrari F1-auto uit 2004 en voorzien is van een V8 krachtbron die 600pk levert.

Gené: "Het is een interessante auto. Het was erg leuk om ermee te kunnen rijden. Het is zeker geen Formule 1-wagen, maar dat was ook niet de bedoeling. Ik denk dat deze wagen wel voor het nodige racespektakel zal zorgen."

Eerder werd de auto al getest door vaste testrijder Andrea Bertolini en Patrick Friesacher. De auto is een stuk sneller dan de huidige Lolo-Zytek en heeft tijdens de tests volgens algemeen directeur van de A1GP John Wickham al een halve seizoensafstand afgelegd.

"De auto heeft 3500 testkilometers gemaakt en lijkt betrouwbaar,” aldus een tevreden Wickham. We hebben de meeste tijd besteed aan de motor en de controlesystemen, maar er is ook gewerkt aan het chassis en de banden. Er hebben zich een aantal kleine problemen geopenbaard, maar dat is normaal. Het is niets wat we niet op kunnen lossen en we zijn tevreden hoe alles verloopt."

De auto zat verder worden getest op Jerez om daarna de testserie later deze maand in Frankrijk te vervolgen. De teams krijgen tijdens een test in augustus in Silverstone voor het eerst de beschikking over de nieuwe bolide. De eerste race van het nieuwe seizoen staat op 21 september op het programma en wordt verreden in Mugello.

Woningverkoop daalt fors

Makelaars van de makelaarsvereniging LMV hebben in juni van dit jaar fors minder woningen verkocht dan in dezelfde maand een jaar eerder. Er was sprake van een daling van 23,9 procent. Dat meldde de relatief kleine LMV, met 450 aangesloten kantoren, vandaag.

In mei was er ook al sprake van een flinke daling op maandbasis van ruim een vijfde. Hoewel de verkopen op maandbasis flink fluctueren, ziet de LMV een trend. "Het is duidelijk dat het aantal transacties afneemt. Ook de stijging van huizenprijzen zwakt af", zei directeur Ed van de Bijl.

Morgen publiceert de grote makelaarsvereniging NVM de huizenmarktcijfers.

Oudijzerboer brengt Jezus terug

De nonnen van het klooster aan de Carmelitessenweg in het Twentse Zenderen kunnen weer opgelucht ademhalen. Het zaterdag gejatte Jezusbeeld is terecht. Een goudeerlijke handelaar in lompen en metalen uit Almelo kwam deze gistermiddag terugbrengen.

De oudijzerhandelaar kreeg een anoniem telefoontje. De vrouw vertelde hem waar het beeld van lood en koper lag verstopt. Ze droeg hem wel op het beeld niet te verpatsen, maar deze aan de arme zusters terug te bezorgen.

De onbekende vrouw vertelde er bij dat het haar bloedeigen zoon was die Jezus had ontvreemd. Omdat de politie niet weet wie de vrouw was of diens zoon, zal de politie het onderzoek gewoon voortzetten.

Kelly is blij met grefo's

Kelly heeft weer van zich doen spreken. De knuffeltransseksueel was onlangs in Barneveld om er een clip op te nemen. De promotieclip, die Kelly samen met enkele travestieten opnam tegen 'de vertrutting van Nederland', viel niet in goede aarde in het zwaar gereformeerde dorp. De SGP had zelfs om opheldering gevraagd bij het college van Burgemeesters en Wethouders van de Gelderse gemeente.

Alle commotie heeft de ex-Big Brotherhuisbewoonster veel gratis publiciteit opgeleverd. Kelly is hier zo blij mee, dat zij vandaag spontaan terugging naar Barneveld. Dolenthousiast klopte ze aan bij SGP-gemeenteraadslid Schotanus, maar kreeg nul op het rekest. Omdat de heer Schotanus niet aanwezig was, kon hij Kelly's cadeau voor hem niet in ontvangst nemen. Maar of de SGP'er nu rouwig moet zijn om het mislopen van een waardebon voor honderd minuten webcamseks met Kelly...

 


Het bleef nog lang onrustig in Barneveld

Ajax wederom in de markt voor Aissati

Ismaďl Aissati lijkt in elk geval niet te vertrekken naar FC Utrecht. De Domstedelingen zien de jonge middenvelder van PSV graag komen, maar de jeugdinternational heeft zelf aangegeven geen trek te hebben in een avontuur bij de ploeg van trainer Willem van Hanegem.

Hij zou dat niveau te laag vinden, meldt Voetbal International. Ook FC Twente valt om die reden mogelijk af. Huub Stevens heeft de 19-jarige speler al laten weten dat hij zeker een kans gaat krijgen, maar een basisplaats kan ook de nieuwbakken oefenmeester Aissati niet garanderen.

De middenvelder stond in de winterstop in de belangstelling van Ajax en de Amsterdammers, die nog op zoek zijn naar een aanvallende middenvelder, lijken nu wederom in de markt te zijn voor Aissati.

De jongeling speelde tot dusverre 58 duels voor PSV, waarin hij vier keer wist te scoren.

Williams richt zich weer op huidige auto

Het Williams-team richtte zich al op het ontwikkelen van de bolide voor 2009, maar mede-eigenaar Patrick Head heeft aangegeven dat het team zich ook weer op de ontwikkeling van de huidige auto gaat richten. De huidige resultaten nopen het team er toe.

In een interview tegenover de BBC zei Head: "We hebben onze aandacht recentelijk verschoven naar de auto van 2009, maar we besloten dat de huidige auto toch wat meer ontwikkeld moet worden, want het moet beter gaan dan wat we nu laten zien. De race in Magny-Cours was behoorlijk slecht en in Canada en Monaco hadden we kansen om veel punten te scoren. Maar die Grands Prix behoorden niet tot Nico's beste races."

"Dat is natuurlijk niet ideaal, maar wat kan je er aan doen? Je moet het uitzoeken en dat gaan we dan ook doen. Na Montreal hebben we een zeer duidelijk gesprek gehad met Nico. Het was een rustig gesprek en er werden geen stemmen verheven, maar Nico behaalde niet de resultaten die hij had kunnen behalen en daar is hij zich bewust van."

Veel seks helpt slappe voorkomen

Goed nieuws voor opa. Hoe vaker een oude man namelijk de liefde bedrijft, des te meer kans heeft hij dat zijn jongeheer de tand des tijds doorstaat. Dit is gebleken uit een Finse studie, die in de editie van juli van American Journal of Medecine wordt geplaatst.

Het onderzoek heeft maar liefst vijf jaar in beslag genomen. Hiervoor werden 989 Finnen tussen de 55 en 75 jaar op de voet gevolgd. De studie heeft laten zien dat oudere mannen, die minder dan eens per week van bil gaan, twee keer zoveel kans hebben op het krijgen van erectieproblemen.

Het onderzoek heeft opmerkelijke resultaten opgeleverd. Zo krijgen maar liefst 79 op de duizend mensen hem moeilijk omhoog als zij minder dan een keer per week seks hebben. Dit aantal keldert tot 32 mannen als zij eenmaal per week de liefde bedrijven. Slechts 1,6 procent van de mannen heeft last van een weigerend lid als zij drie keer per week of vaker een nummertje maken.

De wetenschappers van het departement urologie van het universitair ziekenhuis van het Finse Tampere dachten tijdens het onderzoek niet alleen aan seks. Zij hielden namelijk ook rekening met andere oorzaken die kunnen leiden tot een slappe piemel. Zo hadden zij ook nog diabetes, verhoogde bloeddruk en depressie voor ogen.

Twee doden bij steekpartij in Brunssum

Twee nog onbekende personen zijn woensdagavond om het leven gekomen bij een steekpartij in het Limburgse Brunssum. Dat liet de politie weten.

De politie heeft inmiddels drie verdachten opgepakt. De steekpartij vond vlak na zeven uur woensdagavond plaats bij de Heugerstraat en de Prins Hendriklaan in Brunssum, schuin tegenover het politiebureau.

Ambulancepersoneel probeerde de slachtoffers nog te reanimeren, maar dat mocht niet baten. Over de toedracht en de identiteit van slachtoffers en verdachten is nog niets bekend. Volgens getuigen zou het motief in de relationele sfeer liggen, maar dat kan de politie niet bevestigen.

Geen straf voor dood na toedienen GHB

De rechtbank in Rotterdam heeft woensdag een man en een vrouw vrijgesproken in de zaak-Tim Benningshof. Het kan volgens de rechters niet worden bewezen dat de twee schuld hebben aan de dood van de 21-jarige Rotterdammer, na hem de vloeibare drug GHB te hebben toegediend.

De doodsoorzaak van de Rotterdammer kan niet meer worden achterhaald. Hij kwam in juni 2006 om, maar werd pas vijf maanden later gevonden. Hij lag begraven in een natuurgebied bij Brielle. De twee kregen wel straf voor het wegmaken van het lichaam van het slachtoffer. Ze hoeven niet meer in de cel, omdat ze die periode al in voorarrest hebben uitgezeten.

Asbestschandaal in de provincie Utrecht

De milieupolitie en de arbeidsinspectie in Utrecht hebben na vier maanden onderzoek naar illegale asbestsanering zes verdachten aangehouden. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Volgens de politie zijn er bij bouw-, sloop- en asbestsaneringswerkzaamheden aan een pand in de provincie Utrecht de regels overtreden. Hierdoor zouden asbestbesmettingen zijn ontstaan. De Arbeidsinspectie legde het werk aan het pand in 2007 tot drie keer toe stil. Twee keer werd dit gebod genegeerd. Hierdoor liep de gezondheid van de werknemers bij het pand ernstig gevaar.

De politie wil niet zeggen om welk pand in de provincie het gaat. Bij het asbestschandaal zijn vijftig partijen betrokken. Bouw-, sloop-, asbestinventarisatie- en asbestsaneringsbedrijven en laboratoria. Onder de aangehouden verdachten bevonden zich de directievoerder, de hoofdaannemer sloopwerken, de gecertificeerde asbestinventariseerder en de gecertificeerde asbestverwijderaar.

De politie en de Arbeidsinspectie hebben hun onderzoek afgerond en het dossier naar het Openbaar Ministerie (OM) gestuurd. Dat beslist binnenkort over verdere strafvervolging. Op dit moment zijn alle verdachten weer vrij.

Verplicht framenummer voor nieuwe fietsen

Over twee jaar moeten alle nieuwe fietsen voorzien zijn van een uniek framenummer. Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) en staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer) hebben dit woensdag in een brief aan de Tweede Kamer geschreven.

Verplichte framenummers zijn volgens de bewindsvrouwen hard nodig om fietsendiefstal tegen te gaan. Met een landelijke campagne, die in juni begon, wil de regering dat fietsendiefstal in de kiem wordt gesmoord.

Nu worden er jaarlijks ongeveer 700.000 fietsen gestolen, in 2010 moet dat aantal met 100.000 zijn afgenomen. Een framenummer vergemakkelijkt de identificatie van (gestolen) fietsen en leidt dus al vanaf de aankoop tot een betere beveiliging.

Acteur Carol van Herwijnen overleden

Acteur Carol van Herwijnen is maandag op 67-jarige leeftijd plotseling overleden. Dat heeft een woordvoerder van de familie woensdag meegedeeld.

Van Herwijnen werd bekend door een groot aantal films en toneel- en televisieprodukties. Hij won een Louis d'Or in 1988. Deze zomer was Van Herwijnen te zien in een toneelproductie op De Parade, Boullabaisse. Woendag verscheen in de Volkskrant nog een positive recensie van het toneelstuk en het spel van Van Herwijnen.

In 1965 deed de acteur eindexamen aan de Toneelschool in Amsterdam met onder anderen Jeroen Krabbé en Sjoukje Hooymaaijer. In 1966 won Van Herwijnen het I.C.C. Concours.

Decennia lang was de Amsterdammer vervolgens te zien op het toneel. Hij vertolkte onder meer stukken van Shakespeare, Brecht, Tsjechov en Sartre. Sinds 1968 was het gezicht van de in Laren geboren acteur ook regelmatig te zien op de televisie. Hij speelde in bekende series als: Kunt u Mij de Weg naar Hamelen vertellen, meneer?, Floris, Otje, Baantjer en Flikken Maastricht. Ook werkte Van Herwijnen mee aan films waarvan Still Smoking, een Engelse cultfilm, een van de bekendste was.

De acteur overleed maandag in zijn woning in Amsterdam.


Carol van Herwijnen (21 juni 1941 - 7 juli 2008)

Partij wapens in IJmuiden blijkt arsenaal

De partij wapens die de politie dinsdag in een woning aan de Orionweg in IJmuiden aantrof, blijkt een waar arsenaal. De politie maakte woensdag bekend dat het een grote partij zware wapens betreft.

De politie gaf woensdag een lijst vrij: handvuistvuurwapens en shotguns van de merken Browning en Colt, langeafstandswapens van het merk Heckler en Koch, AK-47's, Uzi's, tientallen granaten, waaronder Russische en Joegoslavische scherfhandgranaten, antitankgeweer- en brisantgeweergranaten. Verder vond de politie tientallen slagpijpen en boorpatronen en duizenden stuks munitie.

Om hoeveel wapens het in totaal gaat, wil de politie in verband met het onderzoek niet zeggen. Wat de bedoeling van het wapentuig was, weet de politie nog niet. Ook onderzoekt de politie nog wat de herkomst van de wapens is.

Het is vrijwel zeker dat het hier niet om terroristische activiteiten gaat. Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie en de Nationale Recherche hebben geen bemoeienis met de zaak. Dat zou wel het geval zijn als het om een terroristische dreiging ging.

De verdachte die dinsdagavond werd aangehouden na de ontdekking van de wapens in een woning aan de Orionweg, blijkt een 32-jarige vrouw uit die plaats te zijn. Ze was in de woning, toen de politie de wapens aantrof. Uit voorzorg werd de woning ernaast ontruimd. Na de ruiming van het wapentuig konden de bewoners hun huis weer in.

Dode na gasexplosie en brand in flat

Een 28-jarige man uit Roermond is woensdagmiddag overleden aan de verwondingen die hij 's ochtends had opgelopen bij een gasexplosie in zijn woning. Dat liet de politie weten.

De ontploffing vond rond half elf plaats in het appartement van het slachtoffer en werd gevolgd door een hevige uitslaande brand. De man werd door de explosie de woning op drie hoog uitgeblazen en kwam hard op straat terecht. Hij liep daarbij ernstige hoofd- en brandwonden op. Hij overleed later in het academisch ziekenhuis in Maastricht.

Bewoners en getuigen zijn opgevangen in het naastgelegen theaterhotel De Oranjerie. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld. De brandweer heeft alle twaalf appartementen ontruimd. Het gaat daarbij om 22 bewoners.

Behalve het zwaargewonde slachtoffer bleef iedereen ongedeerd. Als gevolg van de explosie raakten enkele wanden van het flatgebouw ontzet. De bewoners mogen voorlopig niet terug naar hun woningen, omdat de bouwconstructie van de flat uit de jaren '70 een klap heeft opgelopen. "Het is onverantwoord om mensen terug te laten keren", zei burgemeester Henk van Beers woensdag.

De bewoners mochten onder begeleiding van de brandweer woensdagmiddag nog wel spulletjes uit hun appartement halen. Zij zijn ondergebracht in het hotel van de Oranjerie. Een aannemer spijkert de flat dicht en zorgt voor bewaking.

Rechtszaak om Knut

Er komt een rechtszaak om Knut, de beroemdste ijsbeer van Duitsland. De dierentuin van Neumünster, waar Knuts vader Lars vandaan komt, wil een aandeel in de extra inkomsten van de dierentuin van Berlijn.

Dit heeft de directeur van dierentuin van Neumünster woensdag bekendgemaakt. De inmiddels anderhalf jaar oude Knut werd wereldberoemd, toen hij na zijn geboorte door zijn moeder werd verstoten en door een verzorger met de fles werd grootgebracht. Meer dan 3 miljoen mensen, onder wie veel kinderen, kwamen naar het donzige witte ijsbeertje kijken. De Berliner Zoo maakte vorig jaar bijna 7 miljoen euro winst.

Onderhandelingen tussen beide dierentuinen hebben niets opgeleverd. "Die krijgen een paar pinguïns van ons, en dan is de zaak afgedaan", aldus de directeur van de dierentuin van Berlijn.

Politie moonen duur geintje

Een 49-jarige man uit het Friese Heeg kon zich op elf mei niet inhouden toen hij de politie zag. Hij trok zijn broek van zijn kont opdat de Sneker agenten tegen zijn blote billen aanstaarden. Deze konden er echter niet om lachen. De agenten slingerden hem zonder pardon op de bon.

Gisteren moest de Fries voorkomen. De beste man kwam echter niet opdagen. De rechter legde hem bij verstek een boete van maar liefst 420 euro wegens het moonen van van agenten op. De bijna-Abraham had nog zeventig euro kunnen besparen, want met het betalen van 350 euro had hij de zaak kunnen schikken.

Gesink tweede in Oostenrijk

Robert Gesink is tweede geworden in de derde etappe van de Ronde van Oostenrijk. De zege ging in de bergetappe ging naar Ruslan Pidgornyy.

De etappe ging over vijf beklimmingen, waarvan de 2429 meter hoge Fuscher Törl op de Grossglocknerpas de zwaarste was. De groep met Gesink behield de voorsprong op de groep met favorieten, waaronder Paolo Bettini. Op de ontsnapping van Pidgornyy had niemand een antwoord, wel bleek Gesink beter te zijn dan de rest van zijn medevluchters.

Bogtstra nieuwe coach Verkerk

Tjerk Bogstra wordt vrijwel zeker de nieuwe coach van Martin Verkerk.

"Het is vrijwel rond. Tjerk zal mij niet fulltime begeleiden, maar gaat straks wel vaak met me mee. Hij is een goede coach én een goede vriend.," aldus Verkerk. Bogstra was in het verleden coach van Nederlandse Davis Cup team waar ook Verkerk deel van uit maakte.

Vandaag ging Verkerk bij het Challengertoernooi in Scheveningen al in de eerste ronde onderuit. Hij verloor van de Belg Christophe Rochus maar was desondanks tevreden. "Ik vind dat ik goed gespeeld heb. Alleen mijn service was slecht. Dat kostte mij de partij. Deze wedstrijd geeft mij de bevestiging dat ik straks weer een plaats in de top 100 kan bemachtigen. Ik ben op de goede weg. Vergeet niet dat ik pas sinds drie maanden weer toernooien speel. Fysiek ben ik in orde, nu komt het tennis".

Oostenrijkse roker steeds benauwder

Oostenrijk gaat een strenger rookbeleid voeren. Het parlement nam woensdag een wet aan die grotere cafés en restaurants verplicht aparte rookruimtes in te richten.

Eet - en drinkgelegenheden die niet groter zijn dan vijftig vierkante meter mogen zelf nog weten of ze rookvrij willen worden, maar bars en restaurants die groter zijn dan tachtig vierkante meter moeten afgesloten rookruimtes bouwen. In het geval van horeca-ondernemingen die tussen de vijftig en tachtig vierkante meter groot zijn wordt gekeken of een rookruimte haalbaar is. Zo niet, dan mogen de uitbaters zelf beslissen over het roken.

In de rookruimtes zijn stickers verplicht waarop staat dat roken gevaarlijk is.

Google maakt 3D-wereld

Google komt met een opvallende nieuwe applicatie, Google Lively. Het is een driedimensionale wereld die lijkt op Second Life. Met een avatar kun je rondlopen en chatten.

Tot nu toe waren zo goed als alle Google-applicaties praktische toepassingen zonder al te veel grafische poespas. Met Lively komt daar drastisch verandering in. Na het downloaden van de Lively-software voor Windows kun je met je Google-account inloggen op verschillende Lively 'kamers'. Die kamers kunnen eenvoudig op een website worden gezet, en dat is vooral ook waar Google met de software op mikt.

Dankzij de kamers kun je volgens de officiële Google-blog 'zijn wie je wilt op de sites die je bezoekt': je kunt net als in Second Life je eigen avatar (poppetje) helemaal aankleden en vormgeven zoals je dat wilt. "Het Lively-team wil mensen helpen een nieuwe dimensie van het web laten ervaren. We hopen dat je het product gebruikt om jezelf met en zonder woorden te uiten, en om dit te doen op plaatsen die je vaker bezoekt op internet."

Lively is weer een nieuw stuk software dat is gemaakt in de 20%-tijd van Google werknemers, de ene dag per week die ze mogen besteden aan eigen projecten. Toch lijkt Lively wel een toepassing die Google kan gaan omzetten in een winstmodel, bijvoorbeeld door adverteerders toe te staan 'posters' in de 'kamers' op te hangen.

Het is in Lively mogelijk om bijvoorbeeld YouTube filmpjes te tonen op virtuele TV's en foto's weer te geven in lijstjes aan de muur. Ook zijn er gadgets in de virtuele wereld te vinden die het ook doen op de PC thuis. Er zit nog wel een aantal bugs in de software en het laden duurt vrij lang. Het programma is dan ook nog in een testfase, via een speciale pagina kunnen gebruikers feedback geven.

Tweede testdag Hockenheim 09-07-2008

McLaren-coureur Lewis Hamilton was ook op de tweede testdag op Hockenheim de snelste man. De Brit was met 1:14.872 zestienden sneller dan gisteren. Tweede man van de dag werd Williams-rijder Nico Rosberg voor de Ferrari van Kimi Räikkönen.

Doordat het weer in Duitsland beter was dan gisteren, waren er verschillende coureurs die veel ronden reden. Nico Rosberg was met 117 ronden de productiefste coureur van de dag. 's Ochtends waren er nog wel enkele druppels, maar dat belette Hamilton niet van het testen van een nieuwe voorvleugel op zijn McLaren.

Bij zowel Red Bull als Toro Rosso kwamen vandaag twee coureurs in actie. 's Ochtends reed David Coulthard zijn Red Bull naar de vierde plaats, terwijl teamgenoot Mark Webber uiteindelijk niet verder zou komen dan plek tien. Voor Toro Rosso kwamen Sebastian Vettel en Sébastien Bourdais in actie. Deze laatste was de langzaamste coureur van de dag.

De testdag moest driemaal onderbroken worden voor stilgevallen auto's. In de ochtend kende de Force India van Adrian Sutil een probleem, terwijl in de middag Fernando Alonso en Rubens Barrichello stil kwamen te staan. Morgen wordt de test in Hockenheim afgesloten.

Pos. Rijder:Team:Tijd:Ronden:
1 L. Hamilton McLaren 1:14.872 101
2 N. Rosberg Williams 1:15.257 117
3 K. Räikkönen Ferrari 1:15.296 90
4 D. Coulthard Red Bull 1:15.767 42
5 A. Sutil Force India F1 1:15.945 97
6 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:15.955 62
7 T. Glock Toyota 1:15.995 114
8 F. Alonso Renault 1:16.141 106
9 R. Barrichello Honda 1:16.144 90
10 M. Webber Red Bull 1:16.217 70
11 N. Heidfeld BMW 1:16.235 115
12 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:16.550 36

Ellemieke Vermolen in verwachting

Slecht nieuws voor mannen die dachten nog een kansje te maken bij Ellemieke Vermolen. De blonde presentatrice is namelijk zwanger. Dit heeft zij zojuist bekendgemaakt in het tv-programma 'SBS Shownieuws', dat zij enige tijd heeft gepresenteerd met Viktor Brand.

De 31-jarige Vermolen, die tegenwoordig in het Belgische Knokke woont, is inmiddels al drie maanden zwanger. De geluksvogel die haar heeft mogen bezwangeren is haar verloofde Sergio Herman. De topkok van driesterrenrestaurant Oud Sluis en de mooie blondine zullen in september in het huwelijksbootje stappen op het eiland Ibiza.

 


FOK! wenst de fans veel sterkte...

[E3 2008] E3 met acht games van Square-Enix

Square-Enix is een van de developers die altijd een mooi lijstje geeft als het over de E3 gaat. Ook dit jaar zal Square-Enix goed aanwezig zijn op de jaarlijkse beurs. De volgende titels worden zullen aanwezig zijn en vier van de games zijn daadwerkelijk speelbaar voor het publiek. Opvallende afwezigen zijn Final Fantasy XIII en Kingdom Hearts. Ook opvallend is de aandacht die de Xbox 360 krijgt van SE. Tot slot zien we dat Chrono Trigger dan echt in actie gaat komen.

- The Last Remnant (PS3, Xbox 360)
- Chrono Trigger (NDS) speelbaar
- Dragon Quest: Chapters of the Chosen (NDS) speelbaar
- Final Fantasy IV (NDS) speelbaar
- Star Ocean: First Departure (PSP)
- Star Ocean: Second Evolution (PSP)
- Infinite Undiscovery (Xbox 360) speelbaar
- Star Ocean: The Last Hope (Xbox 360)

Hertog stopt met voetballen

Damiën Hertog stopt met voetballen. De 33-jarige middenvelder van Excelsior kampt al twee jaar met een chronische blessure aan de kuit en achillespees.

Hertog blesseerde zich in de voorbereiding op het seizoen 2006/07 zwaar. De Vlaardinger probeerde zich terug te knokken, maar had eind 2007 de hoop op een langere loopbaan in het profvoetbal al opgegeven. Hertog hoopte nog wel verder te kunnen in het amateurvoetbal, maar ziet daar nu ook van af: "Ik deed laatst mee aan een horeca-toernooitje en liep daarna vier dagen mank de trap op. Daar heb ik geen zin meer in."

Hertog werd nog wel gebeld door Excelsior Maassluis, Barendrecht, Deltasport, DOTO, Spijkenisse en HVO, maar liet deze clubs weten niet op het aanbod in te gaan. Komend seizoen zal hij de C1 van Excelsior Maassluis gaan trainen. In zijn profloopbaan speelde Hertog 309 competitiewedstrijden voor Excelsior, RBC Roosendaal en De Graafschap, waarin hij 52 treffers maakte.

Trezeguet bedankt voor Frankrijk

David Trezeguet zal niet langer zijn land vertegenwoordigen in de nationale ploeg. De aanvaller van Juventus mocht van bondscoach Domenech al niet mee naar het EK in Zwitserland en Oostenrijk. Nu de Franse bondscoach aanblijft heeft Trezeguet bedankt voor Les Bleus.

Trezeguet rekende erop dat Domenech vanwege de slechte resultaten op het EK ontslagen zou worden, maar niets bleek minder waar. Het Franse team behaalde in een poule met Nederland, Italië en Roemenië slechts één punt door tegen laatstgenoemde gelijk te spelen. Domenech kreeg echter de steun van achttien van de negentien bestuursleden van de FFF, en moet zich nu zien te kwalificeren voor het WK in 2010.

"Het verschrikkelijke EK en de beslissing om de trainer niet te ontslaan, hebben tot deze definitieve beslissing geleid," aldus Trezeguet, die in zeventig interlands 34 keer wist te scoren.

Nu ook voetenmysterie in Zweden

Het voetenmysterie heeft zich verplaatst naar Zweden. Daar is gisteren namelijk in de buurt van Halmstad een aangespoelde voet gevonden. Net zoals de voeten die in Canada gevonden werden, zat ook deze in een schoen. Strandwachters zagen de schoen drijven en ontdekten later dat er een voet in zat.

Momenteel wordt er onderzocht of het DNA overeenkomt met het DNA in de Canadese voeten. “We denken niet meteen aan een misdrijf", zei een woordvoerder van de Zweedse politie.

Het voetenmysterie houdt Canada al een flinke tijd in zijn greep. Daar zijn de voorbije maanden al vijf mensenvoeten in sportschoenen aangespoeld. In juni werd ook nog een zesde voet gevonden, maar deze bleek van een dier afkomstig te zijn. De onderzoekers vinden het echter nog te vroeg om verbanden te leggen tussen de Zweedse voet en de voeten in Canada.

Top of Flop User's Choice: Bert Kaempfert

We krijgen regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom doen we op woensdagavond: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

Bij de vorige Top of Flop waren jullie unaniem: Team Gina - Rock the Like was een flop,  dus. Biefstuk verwoordde jullie mening nog als beste: "Zo slecht "

De tip van vanavond is van luciferhout:

Sidekick 538 vreet 12.000 kilocalorieën weg

Co-host Jelte van der Goot van Radio 538-dj Lindo Duvall werkt vandaag in totaal 12.000 kilocalorieën naar binnen. Dat doet hij nadat hij enige tijd terug beweerde dat zo'n aantal calorieën er makkelijk ingaan.

Van der Goot zei dat in verband met het bericht van twee maanden terug over de Duitser Heinz Asthoff. Die heeft altijd honger en eet zo’n 12.000 kcal per dag, waar een normaal persoon er gemiddeld 2000 naar binnen werkt. De 538-side-kick beweerde toen dat ook te kunnen, waardoor een weddenschap ontstond. Maar omdat de vriendin van Van der Goot wilde dat de weddenschap werd opgeschoven tot na de bruiloft, schrokt hij vandaag pas de 12.000 kilocalorieën naar binnen.

Veelvraat Asthoff weegt overigens 'maar' 100 kilo bij een lengte van 1.83 meter.

De Radio 538 website meldt dat het onderstaande om 17.00 uur reeds door Van der Goot was verorberd:

7.00 - 9.00
Omelet met kaas en 2 broodjes 710 kcal
20 walnoten 940 kcal
2 flesjes energy drink 400 kcal

9.00 -11.00
4 saucijzenbroodjes 1000 kcal
2 energydrinks 400 kcal
10 walnoten 480 kcal

Onderweg in de trein:
Bakje nootjes 1200 kcal
Energy drink 200 kcal

12.00 -14.00
Appelflap 400 kcal
Energy drink 200 kcal
2 cheeseburgers 600 kcal
1 Medium Friet 380 kcal
6 nuggets 280 kcal
Grote Energy drink 335 kcal
2 pepermuntjes 40 kcal

15.00-16.00
20 Walnoten 940 kcal
1 flesje energy 200 kcal

16.00 - 17.00
Pizza (met extra kaas) 1300 kcal

Tussenstand om 17.00 uur: 10.005 kcal

In de loop van de avond wordt dit nog gegeten:
5 bolletjes roomijs 500 kcal
10 walnoten 470 kcal
1 saucijzenbroodje 250 kcal
3 Energy drinks 600 kcal

Totaal: 12.015 kcal

Met dank aan naomivlinder voor de submit.

DVD - Bloedbroeders

Van de Puttense en Baarnse moordzaak zijn we dankzij onze nationale speurneus Peter R. de Vries inmiddels verdacht goed op de hoogte. In het begin van de jaren '60 werd Baarn al eerder opgeschrikt door een koelbloedige moord. In plaats van een eindeloze reeks reconstructies op SBS6, voorzien van de smeuďge stem van Arend Langenberg, gebruikt de Vlaamse regisseur Arno Dierickx de Baarnse moordzaak als uitgangspunt voor zijn filmdebuut: Bloedbroeders.Pieters naar PSV

PSV en FC Utrecht hebben overeenstemming bereikt over de overgang van Erik Pieters naar de Eindhovense club. Met de overgang is naar verluidt zo'n 2,5 tot drie miljoen euro gemoeid. Pieters zal vrijdag worden gepresenteerd.

"Dit is de best denkbare stap die ik me kan bedenken", vertelt Pieters aan VI.nl. "Met alle respect voor FC Utrecht, maar als je ziet wat PSV de afgelopen jaren allemaal heeft bereikt, dan wil iedereen zo'n transfer." Ondanks belangstelling van buitenlandse clubs leek het Pieters beter eerst in Nederland te blijven: "Uiteindelijk droom ik wel van het buitenland, maar eerst moet ik het maar eens laten zien bij PSV."

Slager verkrachtte stiefdochter 248 maal

Een 40-jarige inwoner van het Duitse Aalen mag negen jaar en acht maanden in de cel zijn zonden overdenken. Andreas S. werd door een rechtbank in de  deelstaat Baden-Württemberg vandaag schuldig bevonden aan de 248-voudige verkrachting van zijn stiefdochter.

De man, slager van beroep, begon zijn perversiteiten in 2003 toen het meisje 11 jaar oud was. Hij dreigde haar te vermoorden als ze iets zou vertellen. De vrouw van de man was op de hoogte van de situatie, maar scheet peulen en durfde niets te doen. Ook hield zij uit angst haar mond over de stelselmatige verkrachting van haar dochtertje.

De openbare aanklager, die elf jaar had geëist, beet de verdachte toe dat hij de kindertijd van het meisje had ''gestolen''.

Hleb naar Barcelona

Barcelona heeft een akkoord bereikt met Alexander Hleb. De Wit-Rus komt over van Arsenal en zal binnen twee dagen officieel worden gepresenteerd door de Catalanen. De clubs moeten nog wel tot een akkoord zien te komen.

Hleb is nu onderweg naar Barcelona, waar hij een medische keuring zal ondergaan. Arsenal heeft al eerder aangegeven niet moeilijk te doen over een vertrek van de 27-jarige middenvelder, die zelf ook aangaf graag te willen vertrekken. Hoeveel geld er met de transfer gemoeid is, is nog niet bekend.

Hleb is al de vijfde versterking van de Blaugranas nadat eerder al Seydou Keita, Gerard Piqué, Daniel Alves en José Martin Cáceres werden aangetrokken

De voormalig speler van VfB Stuttgart maakt naar verwachting op 24 juli zijn debuut in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Hibernian.

Boffin en Carrizo vertrekken bij PSV

PSV laat doelman Ruud Boffin en middenvelder Juan Carlos Carrizo vertrekken bij de club. De 20-jarige Boffin gaat spelen voor MVV.

Het afgelopen seizoen speelde Boffin voor stadgenoot FC Eindhoven. Bij MVV moet de jonge Belg de strijd aangaan met Atam Koroglu voor een plaats onder de lat.

Het contract van Carrizo is door de Einhovenaren ontbonden. Sinds zijn komst in 2005 speelde de 21-jarige Argentijn geen enkele wedstrijd in de hoofdmacht van PSV. Carrizo werd de afgelopen seizoenen verhuurd aan het Spaanse Elche en Olimpo in zijn geboorteland Argentinië.

Bakens naar Volendam

Verdediger Tim Bakens maakt de overstap van RKC Waalwijk naar FC Volendam. De 25-jarige Bakens heeft voor één seizoen getekend bij de promovendus.

Bij RKC, waar hij de afgelopen drie seizoenen onder contract stond, kwam hij niet meer in aanmerking voor een nieuwe verbintenis. Begin van dit jaar was er daarentegen nog wel sprake van contractverlenging

Spits Jack Tuyp heeft daarnaast zijn contract bij Volendam met drie seizoenen verlengd. Tuyp was het afgelopen seizoen met 26 treffers topscorer van de Jupiler League.

FC Groningen trekt Granqvist aan

FC Groningen heeft de Zweed Andreas Granqvist aangetrokken. Met de komst van de 23-jarige Zweeds international hebben de Groningers een vervanger gevonden voor Arnold Kruiswijk, die naar het Belgische Anderlecht is vertrokken.

Granqvist is vanmiddag gepresenteerd. De Zweed heeft de medische keuring al doorstaan. "Ik beschouw FC Groningen als een club waar ik me verder kan ontwikkelen. Ik heb bij Wigan Athletic niet veel gespeeld en voor mij was het nu belangrijk een club te kiezen die ook qua voetbal bij me past. Ik ben nog jong en wil me graag verbeteren. Ik zie in Groningen de club die me deze mogelijkheid biedt," aldus Granqvist tijdens zijn presentatie.

Granqvist stond sinds vorig jaar zomer onder contract bij het Engelse Wigan Athletic. In Engeland speelde de verdediger echter nauwelijks. Sinds maart van dit jaar speelde Granqvist op huurbasis voor Helsingborgs IF.

Tour: Cavendish wint langste etappe

De vijfde etappe in de Tour de France is gewonnen door Mark Cavendish. De renner van Columbia won de massasprint. Het geel blijft in handen van Schumacher. Soler moest afstappen, hij ondervond teveel hinder van de blessure die hij opliep bij een valpartij in de eerste etappe.

De etappe van vandaag was de langste van deze Tour. De rit ging van Cholet naar Châteauroux over 232 kilometer. Al vroeg op de dag sprongen drie Fransen weg. Nationaal kampioen Nicolas Vogondy (AG2R), Lilian Jégou (Française des Jeux) en Florent Brard (Cofidis) bouwden hun voorsprong uit tot ongeveer zevenenhalve minuut.

Het peloton begon hierna in te lopen, maar het duurde tot de laatste kilometers voor de drie Fransen in beeld kwamen. Iets meer dan een kilometer voor de streep sprong Vogondy weg van zijn twee medevluchters. Net voor de streep werd ook hij ingelopen door het peloton, en de langste etappe draaide uit op een massaspring. Hierin was Mark Cavendish de snelste, gevolgd door Freire, Zabel en Hushovd.

Voor meer tournieuws kijk je op de FOK!sport Tour de France-site!

 

Vast voedsel voor baby's bepleit

Baby's moeten enkele maanden na hun geboorte naast borstvoeding ook koemelk en vast voedsel krijgen. Dan zijn ze in hun eerste twee levensjaren beter bestand tegen voedselallergieën en eczeem. Dat stellen onderzoekers van de Universiteit Maastricht deze maand in een artikel in het wetenschappelijk tijdschrift Pediatrics.


Juist de combinatie van moedermelk en koemelk maakt de zuigelingen weerbaar tegen allergieën, concluderen de onderzoekers. "Moeders moeten wat ons betreft gewoon zo lang mogelijk doorgaan met borstvoeding", licht onderzoeker Carel Thijs woensdag toe. "Juist omdat die melk een beschermende werking heeft, kunnen de baby's weerstand opbouwen tegen gewone melk en vast voedsel."

De onderzoekers hielden het eetpatroon van bijna drieduizend zuigelingen in de gaten en controleerden hen op huidallergie en eczeem. Thijs benadrukt dat een uitgebreid babydieet van koemelk en vast voedsel prima kan worden gecombineerd met borstvoeding. "Als bijvoeding zou koemelk en vast voedsel na enkele maanden heel goed kunnen. Het risico op allergieën en eczeem zonder deze bijvoeding neemt na zes maanden toe."

Rajkovic naar FC Twente

FC Twente heeft verdediger Slobodan Rajkovic voor één seizoen gehuurd. De 19-jarige Serviër is eigendom van het Engelse Chelsea. Rajkovic, die vorig seizoen dertien wedstrijden voor PSV speelde, wordt woensdag medisch gekeurd bij de Tukkers.

Twente-trainer Steve McClaren is erg blij met de komst van de jonge Serviër. "Ik ben verheugd dat we een jonge speler met zijn kwaliteiten aan de selectie hebben kunnen toevoegen," zegt de Engelsman op de website van FC Twente. "Toen de mogelijkheid zich aandiende dat we hem aan de selectie konden toevoegen, hebben we meteen toegeslagen. Ik wil een zo sterk mogelijke selectie met een competitie voor elke positie. Hij kan verdedigend op verschillende posities uit de voeten."

Cavendish wint vijfde etappe

De vijfde etappe in de Tour de France is gewonnen door Mark Cavendish. De renner van Columbia won de massasprint. Het geel blijft in handen van Schumacher. Soler moest afstappen, hij ondervond teveel hinder van de blessure die hij opliep bij een valpartij in de eerste etappe.

De etappe van vandaag was de langste van deze Tour. De rit ging van Cholet naar Châteauroux over 232 kilometer. Al vroeg op de dag sprongen drie Fransen weg. Nationaal kampioen Nicolas Vogondy (AG2R), Lilian Jégou (Française des Jeux) en Florent Brard (Cofidis) bouwden hun voorsprong uit tot ongeveer zevenenhalve minuut.

Het peloton begon hierna in te lopen, maar het duurde tot de laatste kilometers voor de drie Fransen in beeld kwamen. Iets meer dan een kilometer voor de streep sprong Vogondy weg van zijn twee medevluchters. Net voor de streep werd ook hij ingelopen door het peloton, en de langste etappe draaide uit op een massaspring. Hierin was Mark Cavendish de snelste, gevolgd door Freire, Zabel en Hushovd.

Uitslag vijfde etappe

#NaamPloegTijd
1Mark CavendishTeam Columbia5:27.52
2Oscar FreireRabobankz.t.
3Erik ZabelTeam Milramz.t.
4Thor HushovdCrédit Agricolez.t.
5Baden CookeBarloworldz.t.
6Robert HunterBarloworldz.t.
7Leonardo DuqueCofidisz.t.
8Robbie McEwenSilence - Lottoz.t.
9Francesco ChicchiLiquigasz.t.
10Julien DeanGarmin Chipotlez.t.

Stand algemeen klassement

#NaamPloegTijd
1Stefan SchumacherGerolsteiner19:32.33
2Kim KirchenTeam Columbia+ 0.12
3David MillarGarmin Chipotlez.t.
4Cadel EvansSilence - Lotto+ 0.21
5Fabian CancellaraCSC+ 0.33
6Christian VandeveldeGarmin Chipotle+ 0.37
7George HincapieColumbia+ 0.41
8Thomas LövkvistColumbia+ 0.47
9Vincenzo NibaliLiquigas+ 0.58
10José Ivan GutiérrezCaisse d'Epargne+ 1.01

Schadevergoeding voor afgebroken hak

De Britse Sophie King heeft recht op een schadevergoeding van omgerekend ruim negenduizend euro van de schoenwinkelketen Dolcis. Dit heeft een rechtbank in Manchester bepaald. King brak drie jaar geleden haar enkel doordat de hak van een van haar bij Dolcis gekochte hooggehakte schoenen plotseling afbrak.


King had de schoenen die dag voor het eerst aan. Zij was met vriendinnen een avondje uit. De hak begaf het plotseling, waardoor zij ten val kwam, haar enkel brak en uiiteindelijk voor een operatieve ingreep in het ziekenhuis belandde. Bij zware lichamelijke inspanning wordt de enkel nog altijd dik en pijnlijk.

Kings advocaat was tevreden over de uitspraak. Hij gaf andere vrouwen het advies om vooral hun aankoopbonnen te bewaren en ook voor schadevergoeding naar de rechter te stappen als de hakken van hun stiletto's het zomaar opeens begeven.

DNA-spoor leidt naar verdachte liquidatie Imaç

Een 37-jarige Amsterdammer wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Nedim Imaç, de oud-voorzitter van de Amsterdamse voetbalclub Türkiyemspor. Zijn DNA-materiaal is aangetroffen in de vluchtauto die bij de moord is gebruikt is, laat het Openbaar Ministerie woensdag weten.


De nieuwe verdachte is niet aangehouden omdat hij vanwege een andere strafzaak al vastzit, maar de Nationale Recherche heeft hem dinsdag op de hoogte gesteld van de verdenking.
In maart werd een eveneens 37-jarige man aangehouden. Hij werd vrijgelaten, omdat er niet genoeg bewijsmateriaal was om hem langer vast te houden. De man is donderdag echter opnieuw aangehouden, omdat er volgens het OM 'feiten en omstandigheden zijn die de twee verdachten aan elkaar verbinden'. Justitie wil dit niet verder verhelderen.

Imaç werd op 17 februari vorig jaar neergeschoten voor een restaurant aan de Jan Rebelstraat in Amsterdam-Osdorp, vanuit een gestolen Mercedes Vito. Hij zou daar de verjaardag van zijn zoon vieren. Na de liquidatie werd de Mercedesbus door twee mannen achtergelaten in het stadsdeel. Zij probeerden de bus in brand te steken, maar de politie bluste de brand, waardoor DNA-materiaal kon worden veiliggesteld.

Post-id 60.000.000 op het forum

Zojuist is op het FOK!forum de post geplaatst met post-id #60.000.000 in het topic over het record. De post is geplaatst door de user DJKoster, helaas was de post zelf niet veel bijzonders, het bestond alleen uit het woord blaayt. De vorige mijlpaal, de post met post-id #59.000.000, is eind mei behaald door borisz in een soortgelijk topic.

Gefeliciteerd allen met het record.

Sprinkhanenplaag onderweg naar OS

In het noorden van China heerst een sprinkhanenplaag, die in augustus Peking -en daarmee de Olympische Spelen- kan bereiken. De Chinese autoriteiten hebben de handen vol aan het bestrijden van de beestjes; er zijn 30.000 man ingezet.

De sprinkhanen bevinden zich momenteel in Chinees Mongolië en zijn al over 1,3 miljoen hectare land verspreid. Bestrijders tellen soms meer dan zeventig sprinkhanen per vierkante meter. De wind staat momenteel ongustig en blaast de beesten richting Peking. Het zijn er zoveel omdat de lente bijzonder zacht was dit jaar.

Door geldgebrek hebben de lokale autoriteiten problemen met het verspreiden van pesticiden. Er is drie miljoen euro nodig om brandstof voor de landbouwvoertuigen te kopen, maar er is slechts 100.000 euro beschikbaar.

Elders in het land, in de havenstad Quigdao, wordt ook hard gewerkt om de omstandigheden optimaal te krijgen voor de Olympische Spelen. De zee is daar namelijk bedekt met een dikke laag algen. Aangezien volgende maand de olympische zeilwedstrijden daar plaatsvinden, moet de zee schoon zijn.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!Sport

Star Wars: Battlefront 3 onderweg?

Fans van Star Wars: Battlefront, een Battlefield-achtige game, wachten al een geruime tijd op de aankondiging van een derde deel. Afgelopen nacht konden de fans hun geluk dan ook niet op.

Afgelopen nacht had Amazon de game namelijk ineens op haar website staan. De game zou volgens Amazon maart 2009 uitkomen voor de Wii, Xbox 360, PlayStation 3, DS, PSP en PlayStation 2. De game stond nog maar net op de site, of hij was alweer verdwenen van Amazon. Komt de game uit of was het gewoon een heel selectieve fout? Wellicht komen we volgende week op de E3 meer te weten.Star Wars: Battlefront II

'Thaise wilde P.J. Rens vermoorden'

Zo heb je tien jaar lang geen Peter Jan Rens nieuws en zo twee keer op een dag. Berichtten we vanochtend nog dat exfreefighter Ron Smoorenburg Peter Jan Rens gaat aanklagen wegens oplichting, nu blijkt dat het leven van Mijnheer Kaktus aan een zijden draadje heeft gehangen. De thaise vrouw waar hij al jaren mee samenwoont wilde de vrolijke televisiester laten vermoorden.

Dat beweren Smoorenburg en Lex de Groot, die zakenpartners van Rens waren. Rens had tegen hen gezegd dat hij vele programma's maakte voor de Oosterse tv-markt, maar die zeepbel hebben ze inmiddels doorgeprikt. Volgens beide heren was Rens meer bezig met zijn seksverslaving. Hiervoor ging hij zelfs samenwonen met een 32-jarige masseuse genaamd Wan en haar puberdochter, al zegt Rens dat het puur platonisch is en ze zijn vrouw is voor haar status en zijn gemak. In Nederland heeft Rens al bijna dertig jaar een relatie met Joke. Onzin zegt De Groot: "Hij was smoorverliefd op Wan. Wat hij echter niet wist is dat ze hem gewoon geld afhandig wilde maken en hem desnoods van kant maken."

Peter Jan Rens spreekt dit tegen: "Wan is een vrouw die voor een aantal kinderen zorgt en al acht jaar bij mij woont. Joke woont bij me in Nederland. Velen kwamen spontaan van heinde en verre om te klikken dat ik een vrouw heb in Azië. Maar mijn Joke was het eerst op de hoogte en weet hoe het zit." Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Programma gemist?

Geen nood, er zijn natuurlijk uitzendinggemist.nl, sbsgemist.nl en rtlgemist.nl. Maar die programma's staan op drie verschillende sites, en dat kan best irritant zijn als je willekeurig een programma wilt zoeken. Daarom is de site programmagemist.nl opgezet, hierop wordt gelinkt naar de verschillende programma's van SBS, RTL en de Publieke Omroep en hoef je niet meer op alle drie de sites te zoeken naar een leuk programma.

Iranisering van de samenleving

Gelukkig worden Iraanse studenten geweerd van bepaalde technische studies in ons land. De maatregel kwam net op tijd, want anders hadden honderden Iraniërs zich kennis eigen gemaakt die hen in staat zouden stellen een atoombom te maken. Het schijnt dat special forces van het leger enkele postduiven hebben neergehaald die gevaarlijke informatie naar Teheran moesten overbrengen. Gelukkig heeft onze minister van Buitenlandse Zaken, Maxime Verhagen, adequaat gereageerd op de ´iranisering van de technische universiteiten´. De Iraanse studenten die noodgedwongen hun studie moeten staken of niet worden toegelaten, wordt aangeraden de koksopleiding te gaan volgen. Een enkeling heeft te kennen gegeven een opleiding tot piloot te willen volgen, maar Hirsch Ballin is al bezig met wetgeving om ´iranisering van de luchtvaart´ te voorkomen. Dit uiteraard om toestanden zoals die van de elfde september 2001 in New York te voorkomen.

Acties truckers van de baan

Het doembeeld van actievoerende truckers die het wegverkeer in Nederland tot stilstand brengen, wordt geen realiteit. Het kabinet en de transportsector hebben vandaag na maandenlang ruzie en actiedreiging een akkoord gesloten.

Een pakket maatregelen moet de pijn van de hoge brandstofprijzen verzachten. Staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën en de belangrijkste belangenorganisaties in de transportsector traden vandaag tijdens een gezamenlijke persconferentie in Den Haag naar buiten met hun afspraken.

Voorzitter Alexander Sakkers van Transport en Logistiek Nederland TLN herhaalde nog eens dat de sector ''zeer teleurgesteld'' is over het feit dat de op 1 juli doorgevoerde accijnsverhoging op diesel met 3 cent gehandhaafd blijft. De transportbranche baalt er ook van dat ze er niet in is geslaagd de jaarlijkse indexatie van de dieselprijzen van tafel te krijgen.

Desondanks spraken de brancheorganisaties TLN, EVO, KNV en VERN (eigen rijders) hun waardering uit voor de inspanningen van het kabinet om uit de impasse te komen. Sakkers en zijn collega's van de andere belangenclubs zijn blij dat er in tegenstelling tot het buitenland geen blokkadeacties zijn geweest.

''Er zijn geen wilde taferelen geweest, en daar prijs ik de sector voor'', aldus Sakkers. VERN-voorzitter Klaas de Waardt gaf aan dat eerder opgeschorte acties nu definitief van de baan zijn.

Het kabinet is daar vanzelfsprekend content mee. Het heeft beloofd dat er gedurende de lopende regeringsperiode geen verdere verhogingen meer komen van de dieselaccijnzen. Het kabinet ziet verder af van de geplande verhoging van de motorrijtuigenbelasting voor vracht- en bestelauto's. Voor de periode van 2009 tot 2011 zou dat de sector 114 miljoen euro schelen aan directe belasting.

De overheid trekt daarnaast 62 miljoen euro uit voor zogenoemde 'vergroeningsmaatregelen'. De subsidies uit deze pot maken het voor de sector aantrekkelijker om energiezuinige en milieuvriendelijke vrachtwagens aan te schaffen. De sector en het kabinet gaan voorts een campagne opzetten om het imago van de branche te verbeteren.

Duitse klimmers ontvoerd in bergen Oost-Turkije

Drie Duitse bergbeklimmers zijn door Koerdisch-Turkse strijders in het uiterste oosten van Turkije ontvoerd. Gouverneur Mehmet Cetin van de provincie Agri, waar dertien Duitsers op expeditie waren op de berg Ararat (5137 meter), heeft dit vanmiddag meegedeeld.

Hij zei dat de groep drie dagen geleden een kamp had opgezet op 3200 meter hoogte. Dat is overvallen door guerrillastrijders, die de drie Duitsers meenamen. Cetin meent dat de overvallers lid zijn van de separatistische terreurbeweging PKK en de ontvoering hebben gepleegd omdat de Duitse regering onlangs maatregelen heeft genomen tegen sympathisanten en organisaties van de PKK.

HRW: Iran moet ophangen kinderen stoppen

Iran moet onmiddellijk stoppen met het ophangen van minderjarigen en die praktijk, zoals beloofd, ook verbieden. Dit heeft de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) gezegd.

In totaal hebben 24 mensenrechtenorganisaties de noodklok geluid, omdat Iran ondanks eerdere toezeggingen doorgaat met het executeren van kinderen. Voor deze zomer staan nog vier ophangingen gepland van kinderen. Het gaat in alle vier gevallen om tieners die zijn veroordeeld wegens moord. Volgens HRW zitten er in Iran in totaal zo'n honderdveertig minderjarigen te wachten op voltrekking van hun doodvonnis. Het echte aantal zou wel eens veel hoger kunnen liggen. Volledige cijfers zijn niet beschikbaar.

Vorige maand nog werd een 16-jarige jongen opgehangen. Het misdrijf waarvoor hij werd gestraft, pleegde hij toen hij 14 jaar was.

Volgens een woordvoerder van de Iraanse justitie komen de executies 'bijna niet meer voor'. Bovendien zou de Iraanse regering werken aan wetgeving die de doodstraf voor minderjarigen moet afschaffen. Er ligt inderdaad een wetsvoorstel bij het Iraanse parlement, maar dat moet nog worden aangenomen.

Volgens de nu geldende wet is het aan de familie van het slachtoffer om te bepalen of een ter dood veroordeelde wordt opgehangen of dat er in plaats daarvan een schadevergoeding wordt geëist.

In Iran kunnen jongens vanaf 15 jaar de doodstraf krijgen. Meisjes kunnen worden opgehangen vanaf hun 9e.

Fritzl krijgt maximaal 10 jaar

Het Oostenrijkse Openbaar Ministerie heeft bekend gemaakt dat Josef Fritzl maximaal voor tien jaar achter de tralies gaat. Omdat volgens de Oostenrijkse wet straffen niet gestapeld kunnen worden, zal hij alleen worden vervolgd voor het misdrijf waar de zwaarste straf op staat.

Eind april kwam het nieuws naar buiten dat de 73-jarige Fritzl zijn dochter Elisabeth, bij wie hij zeven kinderen verwekte, 24 jaar lang vasthield in zijn kelder. Justitie heeft hem verkrachting, ontvoering, incest en doodslag ten laste gelegd. Het laatste feit omdat een van zijn kinderen kort na de geboorte overleed en hij het lijk verbrandde in een oven.

Fritzl heeft alle ten laste gelegde feiten inmiddels bekend. 

Darter Fordham heeft levertransplantatie nodig

Andy Fordham heeft dringend een nieuwe lever nodig. De darter lijdt aan een dodelijke leverziekte.

De ziekte komt niet als een verrassing. Fordham, die het afgelopen jaar bijna 60 kilo afviel, stond in het verleden bekend als iemand die veel alcohol dronk. "Het meeste dat ik ooit dronk was 60 flesjes op een dag, dat was tijdens de viering van mijn trouwdag in 2003," aldus Fordham.

Op het Lakeside kampioenschap van 2007 ging het uiteindelijk mis. Hij werd op de dag van zijn eerste ronde partij onwel en moest per ambulance worden afgevoerd. Fordham speelt inmiddels weer voorzichtig darts op kleinere toernooien. Hij hoopt na een geslaagde transplantatie zijn rentree op topniveau te kunnen maken.

Andy Fordham
Andy Fordham, voor zijn afvalrace 

 

Meer sportnieuws vind je natuurlijk op FOK!sport!

Aandeelhouders Activision akkoord met fusie met Vivendi

In december werd al een van de grootste fusies in de gamesindustrie ooit aangekondigd, toen Activision en Vivendi meldden dat ze van plan waren samen verder te gaan. Natuurlijk worden dit soort zaken niet alleen door de besturen van bedrijven besloten, ook de aandeelhouders en de Europese Commissie moesten nog akkoord gaan. Nu gaf laatstgenoemde in april al groen licht voor de fusie, maar de aandeelhouders van Activision lieten nog even op zich wachten.

Gisteren was het dan eindelijk zo ver, tijdens een speciale aandeelhoudersvergadering werd er gestemd over het voorstel tot fusie met de gamesdivisie van Vivendi. Met 92% was een ruime meerderheid voor samenwerking, wat betekent dat beide bedrijven vandaag de fusie konden gaan afronden. Zoals al eerder bekend werd gemaakt zal het nieuwe bedrijf Activision Blizzard gaan heten en zal Vivendi een meerderheidsaandeel hebben van 52%. Samen zijn beide uitgevers goed voor een jaaromzet van $3,8 miljard, waarmee de nieuwe uitgever een geduchte concurrent is voor Electronic Arts."Man. United wil Huntelaar niet"

Klaas-Jan Huntelaar vertrekt zeker niet naar Manchester United. Zaakwaarnemer Arnold Oosterveer zou onlangs hebben verklaard dat United de spits van Ajax volgt.

Deze uitspraken van Oosterveer worden door de zaakwaarnemer zelf nu echter tegengesproken op de website van Manchester United. "United heeft geen interesse in Huntelaar uitgesproken," aldus de korte en duidelijke verklaring van Oosterveer.

Huntelaar zelf zei eerder nog dat United hem wel wilde hebben. Tussen hem en Ajax lijkt echter ook nog geen overeenstemming. Ook Arsenal zou eerder interesse hebben gehad, maar dat lijkt ook afgeketst.

Juventus biedt Poulsen contract aan

Volgens La Gazzetta dello Sport heeft Juventus middenvelder Christian Poulsen een contract aangeboden. De Deen is momenteel eigendom van het Spaanse Sevilla.


Christian Poulsen - Foto: Goal.com

Poulsen wordt al een tijdje in verband gebracht met de Oude Dame. Volgens Juve-president Giovanni Cobolli Gigli is de Deen de strijder op het middenveld die de club zoekt.

Het zou gaan om een vierjarig contract met een jaarsalaris van 2,5 miljoen euro. Poulsen houdt voorlopig de boot af door te zeggen dat hij gelukkig is bij Sevilla.

Poulsen heeft een clausule in zijn contract bij de Spaanse club, waardoor hij voor tien miljoen euro zou kunnen vertrekken.

Lampard woedend op Scolari

De nieuwe Chelsea-manager Luiz Felipe Scolari verklaarde bij zijn presentatie dat middenvelder Frank Lampard bij de Londense club zal blijven. De woorden van de Braziliaan zijn echter niet in goede aarde gevallen bij Lampard, die wordt begeerd door het Italiaanse Inter.

Enkele uren na de persconferentie van Scolari bracht Lampards zaakwaarnemer Steve Kutner een statement naar buiten, waarin staat dat de toekomst van de middenvelder nog volledig onzeker is.

Bovendien zou er wel degelijk een bod zijn gedaan door Inter op Lampard, iets wat dinsdag op de website van Chelsea werd ontkend. The Mirror meldt in dit kader dat de international van Engeland erg ongelukkig was met de uitspraak van Scolari en dat hij zich gelijk tot directeur Peter Kenyon heeft gewend.

Lampard heeft een contract tot medio 2009 bij Chelsea en is het met The Blues nog steeds niet eens over een nieuwe verbintenis.

Darryl Roberts naar Turkije

Spits Darryl Roberts verlaat Nederland om in Turkije te gaan spelen. De aanvaller van Sparta zal een tweejarig contract tekenen bij Denizlispor.

De 24-jarige spits uit Trinidad & Tobago speelde sinds januari 2007 voor Sparta Rotterdam. Half april kreeg hij te horen dat zijn contract op het Kasteel niet verlengd zou worden. Dit was een teleurstelling voor Roberts, die vervolgens op zoek ging naar een club in Nederland of België. Omdat concrete interesse uitbleef, koos de spits nu voor het Turkse Denizlispor. Roberts kwam in anderhalf seizoen eredivisie tot 34 optredens en negen treffers.

Fordham heeft levertransplantatie nodig

Andy Fordham heeft dringend een nieuwe lever nodig. De darter lijdt aan een dodelijke leverziekte.

De ziekte komt niet als een verrassing. Fordham, die het afgelopen jaar bijna 60 kilo afviel, stond in het verleden bekend als iemand die veel alcohol dronk. "Het meeste dat ik ooit dronk was 60 flesjes op een dag, dat was tijdens de viering van mijn trouwdag in 2003," aldus Fordham.

Op het Lakeside kampioenschap van 2007 ging het uiteindelijk mis. Hij werd op de dag van zijn eerste ronde partij onwel en moest per ambulance worden afgevoerd. Fordham speelt inmiddels weer voorzichtig darts op kleinere toernooien. Hij hoopt na een geslaagde transplantatie zijn rentree op topniveau te kunnen maken.

Soler stapt af

Juan Mauricio Soler is in de vijfde etappe van Cholet naar Châteauroux afgestapt. De Colombiaan van Barloworld kwam in de eerste etappe hard ten val en liep daarbij een blessure aan zijn linkerpols op.

Vandaag startte Soler gewoon maar hij kwam opnieuw ten val. Hoewel hij nog verder probeerde te fietsen moest hij even later de strijd alsnog staken. Vorig jaar wist hij nog verrassend het bergklassement te winnen. Door zijn val had Soler al veel achterstand opgelopen. Na de tijdrit van gisteren stond hij 176e op ruim 17 minuten van geletruidrager Schumacher.

Hi society paintings

Nee geen schilderijen van mensen die pre-paid bellen via KPN. Terry Rodgers maakt eerder schilderijen van extravagante feestjes zoals in de film Breakfast at Tiffany's .

Alleen zijn de feestjes nu in kleur en hebben een nog grotere seksuele sfeer. De drank vloeit rijkelijk en de kleding is duur en schaars. Ze geven een utopisch beeld weer van jonge rijken die geen grenzen kennen in hun doen en laten.

Maar er zijn ook doeken die de andere kant van het verhaal weergeven. Zoals het effect op kinderen. Of de spanningen die heersen binnen relaties.

Sutil snel op eerste testdag

De eerste testdag op de Hockenheimring is voor Adrian Sutil vooral snel verlopen. De Duitser wist tot de vierde plek te komen ook al was hij niet echt tevreden met hoe de wagen zich in de middag gedroeg.

"Het was een redelijk goede dag en we wisten veel probleemloze rondjes te rijden", aldus een redelijk optimistische Sutil. "We hadden wel wat last van de regen, maar gelukkig wisten we ook nog veel op een droge baan te rijden. 's Ochtends waren we bezig met het testen van de afstelling, en daarbij voelde de auto wel goed aan. 's Middags ging het wat moeilijker, aangezien de regen en wind wat heviger werden. Hierdoor was de balans niet helemaal in orde, maar in het algemeen ben ik wel blij met de auto."

Sutil zal ook op de tweede dag voor Force India in actie komen.

Piquet jr. wel tevreden bij test

Op de eerste testdag op Hockenheim heeft hij maar liefst 111 ronden afgelegd, in totaal dus 508 kilometer. Ondanks dat de regen de test af en toe onderbrak, is Nelsinho Piquet wel tevreden met de hoeveelheid werk die hij heeft verzet.

De Braziliaan vertelde: "Vanwege de regen konden we niet het aantal geplande ronden rijden, maar afgezien daarvan was het een positieve dag en was het leuk om hier te rijden in de week voor de Grand Prix. Dit is een circuit waar je veel voldoening uit het rijden haalt, ook met de wisselende weersomstandigheden. Ik heb veel kunnen doen ter voorbereiding op de race van volgende week."

"Vettel mijn ideale opvolger"

Een paar dagen nadat hij aankondigde te stoppen met racen, liet David Coulthard weten dat hij Sebastian Vettel ziet als zijn ideale opvolger. Al sinds zijn debuut in de Formule 1 wordt de 21-jarige Duitser getipt als de opvolger van de Schot.

Coulthard liet op de officiële Formula 1-website weten: "Ik denk dat Sebastian alle kwaliteiten heeft om in de toekomst races te winnen in de Formule 1. Zijn volwassenheid en inzet tonen aan dat hij de beste kandidaat is. Ik heb er het volste vertrouwen in dat hij het uitstekend zal doen."

Vettel is een grote favoriet voor het lege stoeltje bij Red Bull Racing, hoewel ook Fernando Alonso genoemd wordt. Als de Spanjaard onverwachts beschikbaar komt, zal hij mogelijk voor de Oostenrijkse renstal gaan rijden.

Ron Boszhard wil óók in Les Mis

Carlo Boszhard, bekend van Pauze TV, Telekids en Irene Moors, speelt momenteel herbergier in musical Les Miserables (Les Mis). Behalve op zondag, want dan doet hij het huisvrouwenprogramma Life & Cooking op RTL4. Daarom zijn de producenten op zoek gegaan naar een vaste vervanger voor deze dag.

En die is ook bijna gevonden. Afgelopen week heeft niemand minder dan Ron Boszhard auditie gedaan voor de rol van Thénardier, de gemene herbergier uit Les Mis. Carlo's miskende broer speelde overigens al in musicals vóór Carlo een rol kreeg als kandelaar in Belle & het Beest, alleen weet niemand dat. Als Ron de rol krijgt is dat ook ideaal voor de producent, die nu alleen een voornaam in het programmaboekje hoeft aan te passen. Deze week wordt de knoop doorgehakt en hoort Ron of hij zijn broer mag vervangen.  Overigens speelde Paul de Leeuw in de jaren negentig de rol van de herbergier.Carlo als vieze herbergier.

Infinity Ward komt met "unieke nieuw" IP

Ontwikkelaar Infinity Ward is recent eens om te tafel gaan zitten met Activision. Na enig overleg over het contract dat Infinity Ward aan Activision bindt, besloot het bedrijf te blijven onder wat nieuwe voorwaarden. Als gevolg van dit nieuwe contract kon Infinity Ward aan de slag met wat toekomstige projecten en, wellicht nog belangrijker, een unieke nieuwe Intellectual Property (IP). Over dit nieuwe project krijgt de ontwikkelaar dan volledige controle. Wat de nieuwe game gaat worden kon community manager Robert Bowling op dit moment niet zeggen en waarschijnlijk gaat het nog wel even duren voor we horen waar daadwerkelijk aan gewerkt wordt.Räikkönen: "Niet te veel punten verloren"

Kimi Räikkönen heeft de afgelopen vijf races slechts negentien punten behaald, waarvan vijf bij de Grand Prix van Groot-Britannië. Er had meer in gezeten wanneer hij bij zijn pitstop de juiste banden gekregen had. Een race vol problemen dus voor de Fin.

Zijn team had niet voorzien dat het opnieuw zou gaan regenen, waardoor de Ferrari-rijder in grote problemen kwam. Zo verloor hij zo'n acht tot negen seconden per ronde in vergelijking met Lewis Hamilton. Maar de Fin wist te toch nog als vierde te eindigen. "We hebben niet gewonnen in Silverstone, maar tenminste, wat mij betreft, ook weer niet te veel punten verloren", zo schreef Räikkönen op zijn website in een column. "We verkeerden negen seconden lang in de slechtst denkbare situatie en dat negen ronden lang."

De Ferrari-coureur kon nog zo langzaam rijden, maar zijn wagen had veel last van aquaplaning. "Ik kon alleen maar hopen dat ik niet tegen iemand zou aanrijden. Zoals bekend geven wij echter nooit op. Dat hebben we nu ook niet gedaan. Zodra de situatie onder controle was, konden we terugvechten. Dat leverde de vierde plek op." Op die manier viel de schade toch nog mee voor de regerend wereldkampioen.

Teamgenootje Felipe Massa haalde helemaal geen punten doordat hij maar liefst vijf keer zijn auto in de rondte liet gaan. Räikkönen wist wel waaraan het lag: "We hadden de snelheid om te winnen. Er bestaat geen twijfel over: we hebben een verkeerde beslissing genomen. Omdat we dachten dat het maar een paar minuten zou gaan regenen."

Hij vervolgde: "Ik heb toch nog vijf punten gescoord en het feit dat ik samen met Felipe en Lewis het WK leid, stemt me toch tevreden. Als ik na vier slechte races alsnog de titelstrijd leid, dan sterkt dat mijn zelfvertrouwen." De Fin hoopt toch weer eens een probleemloos raceweekend te hebben, bij voorkeur over twee weken in Duitsland.

"We weten dat we een auto hebben waarmee we races kunnen winnen, maar er gebeurt telkens iets waardoor dat mislukt. Op Hockenheim zullen we competitief zijn, denk ik. De F2008 heeft op vergelijkbare circuits bewezen goed te presteren. Hopelijk kunnen we terugslaan!"

Bos slecht voor het milieu

Kilometerheffing. De maatschappij wil dat er voor het milieu gezorgd wordt, de overheid levert!

In Den Haag zijn ze diep aan het nadenken hoe de heffing uit te voeren. Niet alleen het aantal gereden kilometers moet belast worden, ook het soort auto waarmee gereden wordt. En natuurlijk ook de plek waar gereden wordt, om de uitstoot van de geurende brandstofmelange zoveel mogelijk te spreiden, dat heet dan 'congestieheffing'. Tegelijkertijd kunnen dan de files aangepakt worden, als je om 8 uur op je werk moet zijn en dat wordt onbetaalbaar, dan betaal je gewoon meer om gezeur met de baas te voorkomen. Helder.

EA werkt mee aan onderzoek FTC naar overname Take Two

Maanden geleden begon het overnamefeest tussen Electronic Arts en Take Two toen eerstgenoemde een bod deed van $2 miljard, een bod dat door het bestuur werd afgewezen als onvoldoende. Vervolgens besloot EA om het bod van $26 per aandeel direct naar de aandeelhouders te brengen, waarmee de overname vijandig werd. Inmiddels zijn we vier maanden verder en nog steeds is de overname niet rond. Momenteel is de Federal Trade Commission druk bezig met een onderzoek naar de overname op basis van de antitrustwetgeving.

Vorige maand ging Electronic Arts al akkoord om niet de overname af te ronden, voor het onderzoek door de FTC was afgerond of voor er 45 dagen verstreken waren. Deze deadline verliep eerder dan die van de FTC. EA heeft nu gezegd niet verder te gaan met de overname voor de FTC akkoord is. Deze geeft uiterlijk 21 augustus uitsluitsel.

Deze deadline is ver na de afloop van het bod van Electronic Arts aan de aandeelhouders. Het huidige bod van $25,74 per aandeel loopt af op 18 juli. Nog steeds weigert het bestuur van de uitgever mee te werken aan de overname, het bod is in hun ogen te laag en ze zijn druk bezig met zoeken naar alternatieven. De aandelen van het bedrijf zijn momenteel voor ongeveer 70% in handen van handelaren die aandelen kopen en verkopen in tijden van overname, om zo op kleine fluctuaties winst te kunnen maken. De aandelen van Take Two zijn de afgelopen tijd licht gezakt onder het bod van EA tot $24,45.

Haase uitgeschakeld op Siemens Open

De als eerste geplaatste Robin Haase is uitgeschakeld in de eerste ronde van de challenger van Scheveningen. De nummer 62 van de wereld verloor in drie sets van landgenoot Matwé Middelkoop: 6-4 3-6 6-3.

Gisteren werd de partij afgebroken op een 6-3 3-6 4-1 stand in het voordeel van de nummer 210 van de wereld wegens hevige regenval. Haase liet zich gisteren ook nog behandelen wegens knieklachten.

Middelkoop is de tweede Nederlander die doorgaat in heren enkelspel. Eerder won Jesse Huta Galung al van de Mexicaanse qualifier Bruno Rodriguez met 6-2 3-6 6-4. Melle van Gemerden en Peter Wessels kregen dat niet voor elkaar. Waar Van Gemerden nog wel een set uit het vuur kon slepen tegen Miguel Lopez Jaen (4-6 7-6(5) 3-6), had Wessels geen kans tegen de als vierde geplaatste Thierry Ascione: 5-7 3-6.

Vandaag komen nog Martin Verkerk en Thiemo de Bakker uit in het enkelspel. Verkerk moet het tegen de als derde geplaatste Christophe Rochus opnemen en De Bakker zal tegen de qualifier Javier Genaro-Martinez spelen.

Moto Racer komt naar de Nintendo DS

Na jaren van afwezigheid komt de Moto Racer-serie terug. Het nieuwste deel in de serie wordt door Artefacts Studio exclusief voor de Nintendo DS ontwikkeld. Met vier modes is er voor ieder wat wils, van scheuren op circuits tot crossen door de bagger.

Moto Racer DS staat gepland voor het vierde kwartaal van dit jaar.


Moto Racer DS blijft trouw aan het origineel gameconcept en zal de eerste multi-discipline motogame zijn voor de Nintendo DS™. Moto Racer DS bevat 4 verschillende disciplines: “Moto GP”, “Traffic”, “Freestyle”, en “Supercross”. De spannende arcade gameplay maakt nu gebruik van de stylus, en dankzij de multi-player mode kunnen tot 6 spelers het tegen mekaar opnemen via WiFi!

Prijzen plastic speelgoed fors omhoog

Consumenten gaan fors meer betalen voor speelgoed van plastic. Hoge olieprijzen en stijgende lonen in China zijn daar de oorzaak van. Dat zegt een woordvoerder van de Organisatie van Nederlandse Speelgoedleveranciers woensdag. De inkoopprijzen stijgen vanaf 1 januari met tientallen procenten.

De Chinese overheid heeft besloten dat naar aanleiding van de Olympische Spelen de lonen met 25 procent stijgen. In combinatie met de gestegen olieprijzen zorgt dit er volgens de woordvoerder voor dat de inkoopprijzen sterk omhoog gaan. Ook de prijs van andere producten gemaakt van plastic stijgt.

Zo'n tachtig procent van het speelgoed in Nederlandse winkels wordt gefabriceerd in China.

Schietpartij bij consulaat VS in Turkije

Vier gewapende mannen hebben vandaag in de Turkse stad Istanbul het Amerikaanse consulaat aangevallen. Ze schoten op de politiepost bij de ingang. Zeker twee agenten en drie aanvallers zijn omgekomen en enkele anderen raakten gewond, meldde de Arabische nieuwszender al-Jazeera.

De nieuwszender toonde beelden van enkele lichamen die voor het consulaat liggen. Ambulancemedewerkers waren toegesneld en probeerden een van de gewonden te reanimeren. De aanslag is niet opgeëist. Een politieke analist zei geen idee te hebben wie achter de aanslag zou kunnen zitten.

De Amerikaanse ambassade in Ankara liet weten op de hoogte te zijn van het voorval, maar kon geen aanvullende informatie verstrekken.

Vuur en magie in Castlevania Judgement screenshots

Na jaren van platformactie vond Konami het tijd om met Castlevania wat meer de richting van actie te kiezen. Het gevolg is de fightinggame Castlevania Judgement, een beat 'm up met een hoop magie en wapens die rechtstreeks uit de serie komen.

De game is exclusief voor de Wii en komt in het begin van 2009 op de markt.Castlevania Judgement, ontwikkeld door de bedenker van de serie Koji ‘IGA’ Igarashi, is een zinderend vechtspel waarin de helden en schurken uit het Castlevania universum terugkomen. De game is speciaal ontwikkeld voor de Wii en maakt gebruik van de Wii Remote en Nunchuk controller, waarmee je verbazingwekkend veel controle over de helden kunt uitoefenen. De controllers worden gebruikt om de verschillende handlangers van Dracula te steken, slaan en aan te vallen in een serie 3D locaties die geďnspireerd zijn op de vorige Castlevania games.

Chelsea: "Lampard niet te koop"

Chelsea heeft op de eigen website bekend gemaakt dat Inter geen bod heeft gedaan op middenvelder Frank Lampard. De Italianen hebben zich wel bij 'The Blues' gemeld voor Lampard, maar de Londense club is niet bereid de middenvelder te verkopen.

Onlangs zei de nieuwe Inter-trainer José Mourinho dat Lampard waarschijnlijk pas in 2009 naar de Nerazzurri komt. Inter heeft dus achter de schermen toch geprobeerd om de Engelsman eerder te halen.

Chelsea wenst echter niet te praten over een transfer. "Internazionale heeft ons officieel benaderd, maar Chelsea heeft te kennen gegeven dat er over een transfer niet te praten valt," aldus de lezing van de club op de eigen website.

Ubbergen op proef bij ADO

Rodney Ubbergen traint momenteel mee bij ADO Den Haag. De 22-jarige doelman zal de komende dagen proberen om een contract af te dwingen bij de promovendus.

Ubbergen heeft nog een eenjarig contract bij RBC Roosendaal, maar mag bij die club per direct en transfervrij vertrekken. In Roosendaal zou men problemen hebben met het gedrag van Ubbergen. Bovendien heeft men in de persoon van Arjan Christianen al een nieuwe goalie vastgelegd.

Ubbergen speelde van 2006 tot 2008 acht competitieduels voor RBC. ADO Den Haag is al een tijdje op zoek naar een nieuwe keeper.

Wasberen verwoesten Ardennen

De oprukkende wasberen, die in Noord-Nederland veel eieren van weidevogels oppeuzelen, trekken ook een verwoestend spoor door de Belgische Ardennen.

''Het wordt erger en erger, want er komen er steeds meer bij'', zegt bioloog Frederik Thoelen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek vandaag in de Vlaamse krant De Morgen. ''In de Ardennen zitten er al zeker honderden tot zelfs duizenden.''

De wasberen richten veel schade aan in de natuur. Ze eten vogeleieren op de grond en in bomen, maar ook eekhoorns en vogels. De van oorsprong Amerikaanse dieren kunnen spoelwormen dragen, die hersenschade kunnen veroorzaken bij kinderen.

Het overgrote deel van de wasberen in Nederland en België stamt af van populaties uit Duitsland. Daar zijn de van oorsprong uit Noord-Amerika afkomstige pelsdieren vlak voor de Tweede Wereldoorlog uitgezet in opdracht van nazi-kopstuk Rudolf Hess. Hij vond het wel interessant om op de beesten te jagen. 

Inmiddels leven er meer dan een miljoen in Duitsland. Veel van die dieren trekken de laatste paar jaar westwaarts. Niet alleen in België duiken ze op, maar ook in Nederland, Luxemburg en Oost-Frankrijk.

Andere wasberen belanden in de natuur omdat particulieren die de beestjes zat zijn, ze daar dumpen.

Veelvraat

Benfica wil Saviola

Volgens AS heeft het Portugese Benfica spits Javier Saviola op het oog. De 26-jarige Argentijn staat nog onder contract bij Real Madrid, maar mag 'de Koninklijke' verlaten.

Saviola verruilde een jaar geleden FC Barcelona voor Real Madrid, maar kwam het afgelopen seizoen nauwelijks aan de bak in de Spaanse hoofdstad. Real Madrid is bereid Saviola voor zes miljoen euro van de hand te doen. Echter, het vette jaarsalaris van de Argentijn zou wel eens een probleem kunnen gaan opleveren voor Benfica.

Naast de Portugese club wordt Saviola gevolgd door VfL Wolfsburg, Panathinaikos en de Italiaanse clubs Juventus, Fiorentina en Napoli.

Geen contact Huntelaar met Arsenal

Volgens The Sun heeft Arsenal nog geen contact gehad met Ajax over een transfer van Klaas-Jan Huntelaar. Arsenaltrainer Arsčne Wenger zou in Huntelaar een vervanger zien voor Emmanuel Adebayor. De Togolese spits staat in de belangstelling van een aantal Europese topclubs.

"Er is nog geen contact geweest tussen Ajax en Arsenal. We willen Klaas-Jan niet kwijt en doen er alles aan om hem hier te houden," aldus interim-algemeen directeur Henri van der Aat in de Engelse krant.

Huntelaar scoorde afgelopen seizoen 33 doelpunten en kwam op het EK in actie tegen Roemenië. De dertienvoudig international kwam eerder met zijn club niet tot overeenstemming over een nieuw contract. Zijn huidige contract loopt nog tot 2010.

Boateng bijna rond met Hull City

George Boateng speelt volgend seizoen waarschijnlijk bij Hull City. Volgens de BBC is het alleen nog wachten op de handtekening van de oud-Feyenoorder.

"Het is een kwestie van de ruwe kantjes wegwerken tussen George en ons, maar dat heeft nog wat tijd nodig," vertelt Hull City-trainer Phil Brown tegenover de BBC. Volgens Boatengs zaakwaarnemer, Barry Silkman, is de 32-jarige middenvelder toe aan een nieuwe uitdaging. "Hij speelt nu al zes jaar bij Middlesbrough en heeft zich altijd uitstekend ingezet voor de club. Middlesbrough zal dan ook niet de hoofdprijs voor hem vragen."

Boateng voetbalt al ruim tien jaar in Engeland. Voordat hij bij Middlesbrough terechtkwam, speelde hij voor Aston Villa en Coventry City.

Sulejmani officieel Ajacied

Miralem Sulejmani heeft woensdagochtend zijn vijfjarige verbintenis bij Ajax ondertekend. Vrijdag bereikten de Amsterdammers al een akkoord met SC Heerenveen over de transfer van de 19-jarige Serviër. Ajax betaalt ruim zestien miljoen euro voor Sulejmani.

De transfer van Sulejmani van Heerenveen naar Ajax is de duurste binnenlandse transfer ooit. Desondanks zegt de jonge aanvaller geen last te hebben van extra druk hierdoor. "Ik houd me daar niet mee bezig. Ik weet niet eens het exacte bedrag van de transfer. Ik ben een voetballer en ik wil ook alleen maar denken aan voetballen," aldus Sulejmani bij zijn presentatie.

De nieuwe Ajax-trainer Marco van Basten heeft Sulejmani meteen het rugnummer tien gegeven. "Dat voelt heel erg goed," aldus de jonge aanvaller.

CD: Simple Minds - 25CD BOX: Themes Vol.1 - Vol. 5

De fans van de Simple Minds krijgen het goed eind dit jaar. Maar liefst veertien keer komen ze in de buurt optreden: acht maal in het Sportpaleis in Antwerpen, één keer in het Gelredome en vijf maal in Ahoy. Ze grijpen hun 30-jarig bestaan aan om voor de derde maal terug te keren in het grootse 'Night Of The Proms'-spektakel. In 1997 en 2002 waren zij al dé grote naam van de avond (in Antwerpen 2002 verkocht NOTP zelfs 24 keer volledig uit door toedoen van de Simple Minds) en ook nu zullen ze als 'headliner' fungeren.

CD: Simple Minds - 25CD BOX: Themes Vol.1 - Vol. 5

De fans van de Simple Minds krijgen het goed eind dit jaar. Maar liefst veertien keer komen ze in de buurt optreden: acht maal in het Sportpaleis in Antwerpen, één keer in het Gelredome en vijf maal in Ahoy. Ze grijpen hun 30-jarig bestaan aan om voor de derde maal terug te keren in het grootse 'Night Of The Proms'-spektakel. In 1997 en 2002 waren zij al dé grote naam van de avond (in Antwerpen 2002 verkocht NOTP zelfs 24 keer volledig uit door toedoen van de Simple Minds) en ook nu zullen ze als 'headliner' fungeren.

Gasexplosie in flat Roermond

In Roermond is iemand zwaargewond geraakt bij een gasexplosie in een flat aan het Kloosterwandplein. Mogelijk zijn er nog meer slachtoffers, maar dat is nog niet duidelijk. Het is ook niet bekend hoeveel mensen er nog in het gebouw zijn.

Door de explosie woedt er sinds 10.30 uur brand in het flatgebouw. Het gebouw ligt achter theaterhotel de Oranjerie.

Uit de hele regio zijn brandweerkorpsen opgeroepen om te helpen met blussen. Ook de traumahelikopter is ter plaatse. Bewoners van de flat worden opgevangen in de Oranjerie.

Klasnic verruilt Bremen voor Nantes

Ivan Klasnic speelt komend seizoen bij FC Nantes. De Kroatische international tekent een vierjarig contract bij de club die onlangs promoveerde naar de hoogste Franse divisie.

Klasnic speelde deze zomer met zijn land op het EK in Zwitserland en Oostenrijk. De 28-jarige aanvaller maakte twee goals, waarvan één in de verloren kwartfinale tegen Turkije. Bij Werder Bremen kwam de Kroaat het afgelopen seizen weinig aan spelen toe. Vorig jaar onderging hij een niertransplantatie, zijn vader was de donor.

Klasnic heeft de medische staf van Werder aangeklaagd, omdat clubartsen vijf jaar lang verkeerde diagnoses stelden naar aanleiding van zijn slechte fysieke gesteldheid.

Verkrachter 'geplukt' na winst loterij

Een Britse serieverkrachter won in 2004 de loterij, terwijl hij een levenslange gevangenisstraf uitzat. Na zestien jaar gevangenschap kon de verkrachter na zijn vrijlating in 2005 de 7 miljoen pond (bijna 8,8 miljoen euro) toch nog innen.

Een nu 78-jarig slachtoffer heeft destijds geen schadevergoeding geëist, omdat de man blut was. Nadat bekend werd dat haar kwelgeest in één klap rijk geworden was, heeft zij alsnog een zaak aangespannen.

De wettelijke termijn waarbinnen schadevergoedingen moeten worden geëist is zes jaar. Vijf maanden geleden bepaalden de Law Lords (de hoogste rechterlijke instantie in het Verenigd Koninkrijk) dat rechters bij ernstige mishandeling die termijn kunnen verlengen. Het hooggerechtshof heeft daar nu gebruik van gemaakt, zodat de vrouw haar eis kan doorzetten.

Gameplay Tom Clancy's H.A.W.X. uitgelegd in video

De mogelijke concurrent van de Ace Combat serie, Tom Clancy's H.A.W.X., is momenteel nog in een nevel gehuld als het om de gameplay gaat. Dat het een combat flight-sim is moge duidelijk zijn, maar UbiSoft claimt dat het spel meer te bieden heeft dan een doorsnee game in zijn genre. De lead designer van H.A.W.X. legt in onderstaande video het een en ander uit omtrent de gameplay.H.A.W.X. is een combat flight-sim in het welbekende Tom Clancy universum, waar technologie een steeds grotere rol gaat spelen in het oorlogvoeren. Ergens in september kunnen we H.A.W.X. verwachten voor de PC, Wii, PS3 en de 360.

Ook Liverpool wil Villa

Liverpool-manager Rafael Benitez heeft toegegeven dat zijn club Valencia-spits David Villa intensief volgt. De aanvaller van de club uit de sinaasappelstad werd het afgelopen EK topscorer van het toernooi.

"We hebben Torres, Voronin, Kuyt, Babel en Gerrard die allemaal als tweede aanvaller kunnen spelen, maar we zullen ook proberen om nog een andere optie aan te trekken," zei Benitez hierover in de Engelse media. "We weten alles van Villa, hij staat daarom ook op onze lijst, maar wellicht wordt het te moeilijk om hem te halen," voegde de Spaanse manager hieraan toe.

Pardo keert terug naar vaderland

Sebastián Pardo speelt het komende seizoen voor Universidad de Chile, zo meldt Feyenoord op de eigen website. De Chileen heeft een contract voor één seizoen getekend bij de club die hij in 2002 verliet.

In dat jaar belandde Pardo bij Feyenoord. De middenvelder kon in vijf seizoenen echter geen vaste waarde worden bij de Stadionclub. Het afgelopen seizoen speelde Pardo op huurbasis voor Excelsior. De Chileen was eerder dichtbij een transfer naar het Portugese Nacional, maar deze overgang ging op het laatste moment niet door.

Elm zo goed als zeker naar Heerenveen

SC Heerenveen wordt de nieuwe werkgever van Viktor Elm. Althans, dat meldt de Friese club op de eigen website.

"Het is zo goed als zeker dat de Zweed Victor Elm het pompeblędenshirt zal gaan dragen." Wanneer de middenvelder zal worden gepresenteerd, is niet bekend. "Hetgeen te maken heeft met de (competitie)verplichtingen jegens zijn huidige club Kalmar FF, dat hem daar graag aan wil houden."

Volgens eigen berichten kunnen er nog wel eens veranderingen plaats gaan vinden. "Het lijdt geen twijfel dat de selectie, met name ook om het vertrek van Sulejmani en Zuiverloon op te vangen, binnenkort nog zal worden uitgebreid. In het 'circuit' zijn de speculaties daaromtrent niet van de lucht. Zo lang er geen spijkers met koppen zijn geslagen, doet de club echter geen enkele mededeling," besluit de club.

Heerenveen aast op Emmen-speler Dost

Bas Dost staat in de belangstelling van SC Heerenveen. Dit maakte het Dagblad van het Noorden woensdag bekend.

Ook Heracles Almelo hengelt naar de diensten van Dost. De club bracht al verschillende keren een bod uit op de speler. Afgelopen weekend zijn Heracles en FC Emmen weer met elkaar om de tafel gegaan. Echter, van een akkoord is tot op heden geen sprake.

SC Heerenveen heeft ook een bod uitgebracht op de in Coevoerden geboren Dost. Dit bod evenaart echter bij lange na niet het bod van Heracles.

Gisteren speelde Emmen haar tweede wedstrijd van de voorbereiding. Tegen een regioteam 2008 wist Emmen in Odoorn met 11-0 te winnen. Aanvaller Morten Friis was met drie doelpunten topscorer van de avond.

Ubisoft koopt Hybride Technologies

Ubisoft heeft deze week Hybride Technologies opgekocht. Kenners op filmgebied zullen Hybride Technologies misschien wel kennen. De studio is gespecialiseerd in visuele effecten en heeft meegewerkt aan de films Sin City en 300. Ubisoft vindt dat de studio meer in petto heeft dan enkel films en wil deze filmische ervaringen in een game stoppen: "offer gamers visual experiences that rival those of the cinema."

Hybride Technologies blijft echter meewerken aan films en deelt haar manier van doen met Ubisoft. Ubisoft zelf geeft aan dat dit in hun strategie past zodat men naast games ook andere producten kunnen gaan ontwikkelen:

"The acquisition of Hybride falls directly into the strategy that has already led us to open a digital creation studio in Montreal and to acquire the Tom Clancy brand for video games and ancillary products."

Wat Ubisoft dan precies van plan is, is niet duidelijk. Of Ubisoft het heeft over de Prince of Persia film die volgend jaar moet verschijnen weten we niet. Het is namelijk nog onbekend of deze studio hier ook aan gaat meewerken.Rookverbod blijft van kracht in kleine horeca

De voorzieningenrechter in Den Haag heeft vanochtend bepaald dat kleine café's zich net als andere horecagelegenheden gewoon moeten houden aan het rookverbod, dat sinds 1 juli van kracht is.

Stichting Red de kleine horecaondernemer had de procedure aangespannen omdat ze vinden dat CDA-minister Ab Klink van Volksgezondheid een afweging heeft gemaakt met het oog op belangen van de horeca in het algemeen, zonder rekening te houden met de specifieke belangen van kleine zaken.

De 'kleine horeca' zegt vaak niet genoeg geld of ruimte te hebben voor het creëren van een aparte rookruimte. Ze wilden een uitzonderingspositie.  De rechter ging daar niet in mee. Hij vindt dat het belang voor de volksgezondheid groter is dan de belangen van de ondernemers.

Stadion Zuid-Korea vernoemd naar Hiddink

In zijn bijzijn is vandaag in Zuid-Korea het tweede stadion geopend dat is vernoemd naar Guus Hiddink. De trainer verwierf in 2002 grote faam in het land door zijn succes met het Zuid-Koreaanse elftal bij het wereldkampioenschap voetbal.

Het nieuwe complex is gebouwd in Pohang, ongeveer 400 kilometer van Seoul, en kwam tot stand met de steun van de Hiddink Foundation. In juli 2007 werd het eerste stadion geopend in Chungjoo.

Het complex in Pohang heeft als bijnaam 'veld van dromen' gekregen. In het stadion zijn mogelijkheden voor blinden gecreërd om een wedstrijd bij te wonen. ''Hopelijk helpt dit stadion alle gehandicapten om via het voetbal hoop en moed te krijgen'', aldus Hiddink.

Hiddink deelde bij de opening sportschoenen uit en deed mee in een oefenpartijtje.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK! Voetbalmanager!

'Arsenal wil praten over Adebayor'

Arsenal is bereid met het Italiaanse AC Milan te praten over een mogelijke transfer van spits Emmanuel Adebayor naar de rossoneri. Dat heeft Adriano Galliani, bestuurslid bij de Italiaanse club, bevestigd voor de Italiaanse televisie.

Milan wil dolgraag een spits aantrekken voor komend seizoen en wil in dat kader een grote naam vastleggen om de eigen supporters tevreden te stellen. Bovendien is Alberto Gilardino vertrokken naar Fiorentina en is Ronaldo nog altijd geblesseerd.

Samen met Ronaldinho (FC Barcelona) is Adebayor de belangrijkste kandidaat om de nieuwe spits van Milan te worden. Echter, ook Barcelona wil de Togolees aantrekken. Eerder nam Milan al middenvelder Mathieu Flamini over van Arsenal.

Pranjic en Bradley azen op transfer

SC Heerenveen dreigt na Miralem Sulejmani en Gianni Zuiverloon nog eens twee belangrijke spelers kwijt te raken. Middenvelder Michael Bradley heeft al langere tijd zijn zinnen gezet op een transfer, maar nu wil ook de Kroatische linkspoot Danijel Pranjic hogerop.

Pranjic was op het EK basisspeler bij Kroatië, dat tot de kwartfinale reikte. Het Italiaanse Juventus zou geďnteresseerd zijn in de linkermiddenvelder.

"Ik ben klaar voor een volgende stap," zegt Pranjic tegenover het AD. "Vorig jaar heb ik mijn verbintenis verlengd tot de zomer van 2012, maar ik wil hogerop. Als de club mij verkoopt, hoef ik geen aandeel van de afkoopsom te hebben, dat heb ik zo laten vastleggen."

Dat Bradley vertrekt uit Friesland, mag geen verrassing meer worden genoemd."Ik wil naar een grote competitie, omdat ik voel dat ik er klaar voor ben. Bovendien loopt volgend jaar mijn contract af, dan vangt de club niets voor me," aldus de Amerikaan.

De transfermiljoenen lijken dus binnen te gaan stromen in Friesland, maar volgens directeur Yme Kuiper is het vertrek van beide middenvelders helemaal nog niet zeker.

"Concreet is er nog niets," reageert Kuiper in het AD. "Er wordt zo links en rechts naar onze spelers geďnformeerd, maar ik acht de kans aanwezig dat Bradley en ook Pranjic gewoon bij ons blijven."

"Financieel gezien zou het slim zijn om vooral Bradley te verkopen, maar we moeten bij Heerenveen ook zeker de sportieve balans bewaken."

Legen - wait for it - dary trailer vol monsters

Legendary vertelt het verhaal van een dief, Deckard, die de doos van Pandora opent. Zoals iedereen na vele slechte Hollywood-films wel weet, is dat over het algemeen een slecht idee en voor de Deckard het weet wordt de wereld overlopen door monsters als weerwolven en griffioenen. Aan hem de taak om de gemene diertjes terug te stoppen in de doos, want alleen hij die de doos opent kan hem weer sluiten. Gelukkig is hij niet alleen, want een duister paramilitair gezelschap zal hem wel even helpen...

Een filmpje van de game waarin de gameplay goed te zien is kun je hieronder bekijken. Vreemd genoeg lijkt het alsof er vooral op mensen en niet op monsters geschoten wordt.

Weer mishandeling tiener in Efteling

Opnieuw zijn enkele tieners opgepakt voor het mishandelen van een leeftijdsgenootje in de Efteling in Kaatsheuvel. Drie meisjes van 15 en 16 jaar uit Rotterdam zouden dinsdag bij een van de attracties een 14-jarig meisje 'flink' hebben geslagen en getrapt. Het trio is opgepakt, meldt de politie in Noord-Brabant.

Vorige week werden acht scholieren van een school uit Culemborg opgepakt. Vijf meiden kregen het aan de stok met een 13-jarig meisje toen ze voordrongen bij de Bobsleebaan. De meisjes van 13 tot 15 jaar stompten het slachtoffer in haar buik, trokken aan haar broek en staken een lollystokje in haar haar. Later op de dag kregen drie jongens bij de Python ruzie met een groep tieners uit Vught. Daarbij werd onder meer een kopstoot uitgedeeld.

Vorige maand werd in de Efteling een 14-jarig meisje uit Barendrecht aangerand door drie jongens van 13 uit Vlaardingen.

Iran test langeafstandsraketten

Iran heeft negen lange- en middellange afstandsraketten getest, waaronder een raket die militaire bases van Israël en de Verenigde Staten kan bereiken. Dat hebben Iraanse staatsmedia vandaag bericht. Het zogeheten type Shahab-3 kan doelen op 2000 kilometer afstand halen.

Een hoge Iraanse functionaris sprak gisteren nog dreigende taal tegen Israël en de Verenigde Staten. Als Amerika Iran aanvalt vanwege zijn nucleaire programma, zal Iran de Amerikaanse marine in de Perzische Golf en de Israëlische stad Tel Aviv als eerste ''verbranden'', aldus de bewindsman.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice ondertekende gisteren een verdrag met Tsjechië dat een omstreden raketschild mogelijk moet maken. De VS gaan op Tsjechische bodem een radarstation bouwen om eventuele raketten van 'schurkenstaten' als Iran te kunnen onderscheppen.

AZ sterk in oefenduel

AZ is goed begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In de eerste oefenduel werden er liefst tien goals gescoord.

De amateurs van Fortuna Wormerveer werden met 10-0 verslagen. Moussa Dembélé, Graziano Pellč, Nick van der Velden en Mounir El Hamdaoui scoorden ieder twee keer. Maarten Martens en Ari maakten één doelpunt.

FC Twente oefende in Duitsland tegen Farul Constanta uit Roemenië. Er werd met 3-2 gewonnen van de Roemenen door doelpunten van Gerritsen, Arnautovic en Huysegems.

NAC nam het op tegen de amateurs van TSC Oosterhout en won met 0-4 door twee doelpunten van Kolkka en Zwaanswijk.

Animal Crossing komt naar de E3

Op de E3 van volgende week zal Animal Crossing voor de Wii getoond gaan worden, zo valt te lezen in de huidige editie van het Official Nintendo Magazine. De Noorweegse tak van Nintendo heeft zelfs al een periode aangegeven waarin de game zal gaan verschijnen, dit zal in de laatste maanden van dit jaar zijn.

Animal Crossing is een game die draait om het verzamelen. Je woont in een klein dorpje met een heel aantal dieren met elk hun eigen karakter. Door onder meer vruchten te plukken, schelpen te verzamelen, opdrachten te doen voor dorpsbewoners is het de bedoeling dat je leuke meubeltjes verzamelt voor in je eigen huis. Opvallend aan het spel is dat het real time is. Als het nu woensdag 9 juli 10.30 uur is, dan is het in het spel ook woensdag 9 juli 10.30 uur. Meer informatie over de Wii-versie zal volgende week dus bekend gemaakt worden.De GameCube-versie van Animal Crossing

Ronaldinho niet naar OS

Ronaldinho zal niet naar de olympische spelen gaan. FC Barcelona weigert de sterspeler af te staan. Bondscoach Dunga van Brazilië wil graag de 28-jarige middenvelder meenemen als dispensatiespeler maar Ronaldinho wordt maandag gewoon op de eerste training van Barcelona verwacht.

De Catalaanse club plaatse gisteren een duidelijke verklaring op de clubsite. “De Olympische Spelen komen niet voor op de kalender van de FIFA en er bestaan geen speciale regels voor dit vraagstuk, dus de club is niet verplicht spelers af te staan.

Barcelona wil met het maximaal aantal spelers beginnen met de voorbereiding op de voorronde van de Champions League. Ondanks het feit dat de nieuwe trainer Pep Guardiola heeft gezegd dat de diensten van Ronaldinho niet meer nodig zijn, behoort hij ook tot de selectie en zal mee moeten doen met deze voorbereiding.

Radioactieve stof Franse rivier in gelekt

In Frankrijk is gisteren radioactieve vloeistof een rivier in gelekt. Dat gebeurde in de Zuid-Franse stad Avignon. Volgens de Franse autoriteiten viel de vrijgekomen hoeveelheid straling ''mee''. Een speciale commissie stelde vanochtend echter vast dat het gaat om 100 keer de toegestane hoeveelheid in één jaar.

Het ongeluk vond plaats bij een centrale waar kernafval verwerkt wordt. Uit een opslagtank stroomde 30.000 liter van een niet nader genoemde vloeistof met uraniumdeeltjes de naastgelegen rivier de Gaffière in.

Voorlopig is er een visverbod ingesteld en waterleidingbedrijven mogen tijdelijk geen water innemen.

Werkstraf voor bedreiging met kloofbijl

Een 53-jarige Strijenaar is gisteren in een rechtbank in Dordrecht veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur. Hij werd veroordeeld, omdat hij zijn buurman op 2 mei van dit jaar had bedreigd met een kloofbijl. Direct na de uitspraak gaf de man aan in hoger beroep te gaan, omdat hij de werkstraf van 80 uur te zwaar vond. De officier van justitie had een werkstraf van 100 uur geëist.

Alhoewel de verdachte tegenover de rechter heeft toegegeven dat hij met de bijl op de kruiwagen en bestelbus van de buurman heeft geslagen, heeft hij naar eigen zeggen zijn buurman niet bedreigd. De buurman had echter verklaard zich wel degelijk ernstig bedreigd te hebben gevoeld. "Dat lijkt me ook logisch. Je loopt met een kruiwagen en dan zie je iemand aankomen die een bijl omhoog houdt," sprak de rechter.

De Strijenaar heeft verklaard dat zijn buurman de bestelbus zo had geparkeerd dat hij niet meer op zijn eigen erf kon parkeren. "Ik was in die tijd ook wel behoorlijk gestrest. Ik heb enkele malen gevraagd de auto weg te halen. Toen dat niet gebeurde, heb ik de bijl gepakt, maar niet met de bedoeling iemand te bedreigen," zei de man. De ruzie met zijn buurman is inmiddels uitgepraat en zo is hij ook de schade van 1500 euro aan de bestelbus aan het terugbetalen.

Rabo-medewerker jat 6 ton van klanten

Een ex-medewerker van de Rabobank heeft twee klanten van de bank ruim 600.000 euro afhandig gemaakt door allerlei papieren te vervalsen. Pas na vijf jaar werd de fraude ontdekt, waarna de man direct is ontslagen. Het geld is inmiddels verdwenen, maar de bank stelt haar klanten schadeloos.

De 58-jarige Johannes K. kon jarenlang zijn gang gaan doordat hij diverse formulieren vervalste, tot aan de afschriften toe. Zo had hij rekeningen bij de Postbank geopend op naam van zijn cliënten, waar hij door middel van valse overschrijvingsformulieren geld naartoe overmaakte. Vervolgens kon hij zelf over het geld beschikken. K. schonk een deel van het geld aan zijn stiefzoon, maar het grootste deel ging op aan speculeren op de beurs.

Komend najaar zal K. zich voor de rechter moeten verantwoorden.

'Vogelaar verplaatst problemen met wijkenaanpak'

Het plan waarmee minister voor Wonen, Wijken en Integratie Ella Vogelaar (PvdA) de probleemwijken wil aanpakken, heeft te weinig oog voor wijken buiten de veertig geselecteerde wijken. Als maar een klein aantal probleemwijken aandacht krijgt, worden de problemen enkel verplaatst. Dat stellen onderzoekers in het rapport 'Na de sloop' van de Universiteit Utrecht, dat werd geschreven in opdracht van het Nicis Institute voor de studie van stedelijke problematiek.

De onderzoekers spreken van een waterbedeffect. Door in een geselecteerde wijk goedkope huurwoningen te slopen, kan de bevolkingssamenstelling van de buurt veranderen, wat ook vaak het doel van het slopen is. Het gevolg is dat de verdreven bewoners zich in een andere buurt vestigen en de problemen zich verplaatsen.

Volgens wetenschappelijk directeur van het Nicis Institute Wim Hafkamp is de kans op dergelijke waterbedeffecten levensgroot als slechts een relatief klein aantal van veertig wijken aandacht krijgt. "Er is reden tot zorg. We moeten van veertig wijken naar veertig steden."

De onderzoekers keken naar waterbedeffecten in Den Haag, Utrecht en Leiden in de periode 2005 tot dit jaar. Vooral laagopgeleiden kwamen bij verhuizing na de sloop van hun huurwoningen in arme wijken terecht, staat in het rapport. Verder verhuisden allochtonen vaker dan autochtonen naar wijken met een hoger percentage allochtonen.

Nederland telt volgens Hafkamp bijna tweehonderd wijken die nodig op de schop moeten. Het nieuwe stedenbeleid zou naar zijn mening moeten bestaan uit een wijkenfonds met daarin voldoende middelen om al die wijken aan te pakken. Niet alleen het rijk moet volgens hem investeren, maar ook de steden zelf, evenals maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven.

SCP: heropvoedingskampen werken averechts

Kampen die jongeren via discipline en groepsdruk moeten heropvoeden, vergroten de kans dat jongeren opnieuw de fout ingaan bij terugkeer in de samenleving. Programma's waarbij het gezin, de school en de straat worden betrokken, zijn het meest effectief. Dat stelt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) woensdag in het rapport 'Sociale veiligheid ontsleuteld. Veronderstelde en werkelijke effecten van veiligheidsbeleid'.

Een voorbeeld van een dergelijk heropvoedingskamp is Glen Mills, dat al vaker kritiek kreeg. Onlangs nog concludeerde de Inspectie jeugdzorg dat het kamp de wet overtreedt door agressieve jongeren vast te houden. Minister voor Jeugd en Gezin André Rouvoet (ChristenUnie) besloot na het onderzoek de school in Wezep te benoemen als een gesloten jeugdinrichting. Die mogen dit zogenoemde holding wel toepassen. Rouvoet wil overigens wel dat Glenn Mills deze methode aanpast.

Het SCP keek naar het Veiligheidsprogramma 'Naar een veiliger samenleving' van het kabinet in de periode van 2002 tot 2006. De onderzoekers stellen dat de maatregelen om criminaliteit, overlast en onveiligheidsbeleving terug te dringen maar beperkt zijn onderbouwd. In het programma lag de nadruk op de strafrechtelijke aanpak, terwijl aandacht voor preventie volgens het SCP een 'veel minder belangrijke rol' speelt.

De onderzoekers concluderen verder dat politiesurveillance op bekende onveilige plekken en tijdstippen ervoor zorgt dat de criminaliteit daalt. Mensen voelen zich overigens niet veiliger door cameratoezicht. Horecapersoneel en tramconducteurs die de boel in de gaten houden zouden criminaliteit en onveiligheidsgevoelens wel doen afnemen.

Bij lichte overtredingen kan het soms beter zijn om mensen niet strafrechtelijk te vervolgen, stelt het SCP. Vooral bij minderjarigen zou zo'n afhandeling averechts kunnen uitpakken, doordat een strafblad zou stigmatiseren en de drempel om opnieuw delicten te plegen zou verlagen. Door gevangenisstraffen gaan mensen volgens het SCP niet minder vaak opnieuw in de fout. Een verblijf in de cel zou wel zinvol kunnen zijn, 'maar uitsluitend als de beschikbare tijd gebruikt wordt voor effectieve resocialisatieprogramma's'.

De effecten van maatregelen om criminaliteit en onveiligheidsgevoelens aan te pakken moeten meer worden onderzocht, concludeert het SCP. Daarnaast zouden de huidige studies selectief zijn, omdat cameratoezicht en gevangenisstraffen relatief vaak zijn geëvalueerd en diefstalbeveiliging of buurtpreventieprojecten niet of nauwelijks. Beleidsmakers hebben volgens het SCP soms 'geen andere keus' dan het inzetten van maatregelen waarvan de effectiviteit nog niet is bewezen.

De onderzoekers hebben voor de studie de beleidsnota's van het kabinet vergeleken met Nederlandse effectevaluaties van de afgelopen decennia, aangevuld met onderzoek uit andere landen. Het rapport is opgesteld in opdracht van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie.

'Weekendje weg' veelplegers Amersfoort blijft

Geweldplegers in Amersfoort kunnen blijven rekenen op een verzorgd 'weekendje weg' als ze tijdens het uitgaan gewelddadig zijn. Dat heeft de gemeente Amersfoort vandaag bekendgemaakt.

Het zogenoemde weekendarrangement is volgens politie, justitie en gemeente in alle opzichten succesvol en wordt daarom onverminderd voortgezet. Wie in het weekend in Amersfoort gewelddadig is, kan sinds juli vorig jaar rekenen op een stevige aanpak.

Geweldplegers worden opgepakt en blijven tot en met maandag in de politiecel. Maandag gaan ze de deur uit, direct voorzien van een boete, vooruitzicht op een taakstraf of met een dagvaarding om voor de rechter te verschijnen. De aanpak geldt vooral voor 18-plussers en begint op vrijdagavond.

Het weekendarrangement maakt maximaal gebruik van mogelijkheden voor inverzekeringstelling van verdachten. De periode waarin de verdachte in de cel zit, wordt gebruikt om een goed beeld te krijgen van het geweldsincident. In veel gevallen kan de verdachte de cel daarom verlaten met duidelijkheid over de vervolgstappen.

Sinds de invoering van het weekendarrangement hebben 38 verdachten van geweld gebruik gemaakt van het verzorgde 'weekendje weg'. Van de 38 verdachten zijn er 23 voor de rechter geweest en veroordeeld tot gevangenisstraf, een taakstraf of een geldboete.

Viva Piñata 2 met multiplayer

Viva Pińata was toch wel een succes van Rare te noemen. In de game kon men een tuin maken en zo Pińata's een woonplek geven. Na het succes kan een tweede deel natuurlijk niet uitblijven, en na wat spin offs komt nu dan ook Viva Pińata: Trouble in Paradise. Nu met multiplayer.

Justin Crook, Lead Designer van het spel, laat in een interview iets meer los over de game. Ten eerste zal het mogelijk zijn in co-op een tuin te delen en deze vervolgens samen te bewerken. Zit je alleen op de bank en wil je toch met iemand anders lekker tuinieren, dan kun je ook via Xbox Live een tuin met iemand delen. Verdere details over de multiplayer zijn er nog niet. Het gehele interview met Justin Crook kan hier worden nagelezen.

Geen harde afspraken over uitstoot broeikasgassen

De leiders van de acht belangrijkste industrielanden ter wereld (G8) hebben tijdens hun overleg in Japan geen concrete afspraken gemaakt over de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.

Wel schreven de leiders vandaag in een verklaring ''constructief samen te gaan werken'' om halvering van CO2-uitstoot in 2050 tot stand te brengen.

De leiders van de G8 hoopten dat ook opkomende economieën zich wilden binden aan de plannen de uitstoot met 50 procent terug te brengen. China en India lieten echter weten zich niet vast te willen leggen aan een vermindering. De twee landen, samen verantwoordelijk voor een kwart van de wereldwijde uitstoot van CO2, zeiden misschien later actie te willen ondernemen.

Gisteren stelden de G8-leiders ''een visie'' te delen dat de emissie van broeikasgassen in 2050 moet zijn gehalveerd. Tijdens de driedaagse conferentie lukte het de deelnemende landen niet vast te leggen hoe dat doel bereikt moet worden. De uitvoering is dan ook onderwerp van gesprek op de volgende bijeenkomst van de G8.

Improvisatie in Mercenaries 2 trailer

In 2005 kwam uit de studio's van Pandemic de vrije actiegame Mercenaries voor de PlayStation 2 en de Xbox. Deze game bleek een succes, want wat is er immers niet leuk aan het slopen van een compleet land, en er werd dan ook al snel besloten om te werken aan een vervolg voor de next-gen consoles. In dit vervolg kun je als huurling wraak nemen op een Venezolaanse terrorist die niet alleen de macht overneemt in het land maar die ook nog eens het lef had om een kogel in jouw kont te schieten. Meer van de destructieve krachten in Mercenaries 2 kun je hieronder bekijken in de nieuwe trailer.

Freefighter klaagt Peter Jan Rens aan

Peter Jan Rens, de drukke tv-presentator die ons in de jaren negentig programma's bracht als 'Geef Nooit Op', 'De Grote Meneer Kaktus Show' en 'Doet-ie t of doet'-ie 't niet?' zit alweer een tijdje in Thailand onbekend te zijn. Maar daar gaat verandering in komen, want Rens wordt aangeklaagd door twee voormalige zakenpartners.

Inzet van het geschil is de claim van Rens dat hij altijd talloze televisieprogramma's zou maken voor de Thaise en Chinese televisie. Zakenpartner en freefighter Ron Smoorenburg heeft echter onderzoek gedaan en er blijkt niks van waar te zijn en voelt zich opgelicht. Volgens roddelnicht Evert Santegoeds is het enige waarmee Rens zich in Thailand bezighoudt het bevredigen van zijn seksverslaving. Overigens woont Rens al een paar jaar in Thailand waar hij samenwoont met een Thaise vrouw en haar kinderen.

Ook heeft Rens al bijna dertig jaar lang een levenspartner in Amsterdam, genaamd Joke. In een eerder interview zei hij dat de Thaise relatie seksloos is. Waarna hij er deze breinbreker aan toevoegde:"Er is een wijze les die ik van mijn moeder leerde. Die les zegt dat eerlijkheid soms zoveel pijn doet dat het niet eerlijk is om altijd de waarheid te vertellen.”  Triviaal weetje: Rens heeft ook nog een dochter, calltv-presentatrice Lutein van Kranen.

Kesler: "Gelredome van Borsato niet van Vitesse"

Aan het eind van deze week hoopt de Nederlands voetbalbond KNVB een nieuw competitieschema te presenteren. Direct daarna zal er een overleg plaatsvinden tussen het bestuur van de KNVB en tussen de gemeentes en voetbalclubs.

"Zodra dit achter de rug is gaan we met alle partijen om de tafel. Er moet een maximaal aantal knelpunten per club en stad worden afgesproken" aldus Kesler. "Iedere burgemeester zegt blij te zijn met betaald voetbal in zijn gemeente, maar daar merken we in bepaalde gevallen weinig van". Kesler doelt hiermee vooral op de gemeente Edam-Volendam. FC Volendam en de gemeente gaven maar liefst 54 knelpunten door aan de KNVB. De lokale autoriteiten blokkeerden bijvoorbeeld vrijdagen en alle zaterdagen als speeldag, omdat de stad op die dagen al te maken heeft met veel toeristen.

"Wij hebben een uitstekende relatie met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, maar we vinden wel dat zij in overleg met de clubs moeten instemmen met een maximaal aantal knelpunten. Er komen bij ons nu al opmerkingen binnen van gemeenten die in de problemen komen door het groot aantal knelpunten van andere gemeenten." Als de KNVB slaagt in het plan om het aantal knelpunten aan banden te leggen dan zal Arnhem en het Gelredome de meeste problemen krijgen.

Vitesse en het Gelredome gaven aan dat op 45 van de 95 beschikbare plaatsen er niet gevoetbald kan worden in het stadion. De gemeente Arnhem voegde daar nog eens zeventien knelpunten aan toe. "En dan durft meneer Van Amstel, directeur van het Gelredome, nog te zeggen dat ze met ons meedenken", aldus een boze Henk Kesler.

"Ze zijn daar volledig de weg kwijt. Gelredome is door Karel Aalbers ooit bedacht als voetbalstadion, maar dat kun je het met de beste wil van de wereld niet meer noemen. Als je een dermate hoog aantal knelpunten aangeeft ben je niet meer constructief bezig. Gelredome is de thuishaven van Marco Borsato en andere artiesten, niet van Vitesse. Gelredome heeft alle recht om het te doen zoals ze het nu doen, maar op deze manier lijkt het mij verstandiger dat Vitesse elders gaat voetballen."

De directie van de KNVB is bang dat de problemen rond het vaststellen van een competitieprogramma nadelig kan zijn voor de kandidatuur van de organisatie van het WK voetbal van 2018. "Ten tijde van de politiestakingen vorig seizoen werd ik gebeld door mijn collega van de Duitse bond. Hij vroeg me of ik in 2018 het WK zonder politie wilde organiseren. Ik kan me voorstellen dat dit gedoe wederom tot vervelende vragen gaat leiden en dat is nog terecht ook."

Hans Kraaij jr tekent levenslang bij SBS

Waar vele RTL-sterren geen nieuw contract hebben gekregen hoeft de blonde presentator Hans Kraaij junior zich geen zorgen te maken over zijn oude dag. Hij heeft namelijk een contract voor onbepaalde tijd bij SBS6 getekend.

Dat Kraaij een levenslange verbindtenis is aangegaan bij SBS6 betekent dat de presentator in de toekomst in allerlei programma's zal opduiken. Te denken valt opdrachten als verslaggever bij sportwedstrijden of special reporter bij Domino Day. Kraaij jr. werkt als sinds 1997 voor SBS. Daarvoor was hij profvoetballer, onder meer voor AZ'67, HFC Haarlem en FC Den Bosch.Hans interviewt Gullit.

Vitesse en Heerenveen akkoord over Tarvajärvi

Vitesse en SC Heerenveen hebben een akkoord bereikt over de overgang van Niklas Tarvajärvi naar de Arnhemse club, aldus het Algemeen Dagblad. De bonkige spits zal het komende seizoen worden gehuurd door Vitesse, dat tevens een optie tot koop heeft op de Fin.

Tarvajärvi moet nog wel de medische keuring zien door te komen. Deze medische keuring zal voorlopig nog niet plaatsvinden, daar de spits momenteel herstellende is van een zware schouderblessure. Hij speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor De Graafschap.

Pieters rekent op transfer naar PSV

Erik Pieters (FC Utrecht) gaat er vanuit dat hij komend seizoen het shirt van PSV zal dragen. Zelfs als de ruildeal met Ismaďl Aissati zou afketsen, verwacht de 19-jarige Pieters dat hij de komende voetbaljaargang voor de regerend landskampioen zal uitkomen.

"Formeel is er nog geen akkoord tussen beide clubs, maar alle signalen wijzen er op dat het nog slechts een kwestie van tijd is," zei Pieters dinsdag op het KNVB Sportcentrum in Zeist tegenover het AD. De linksback was daar om de loting voor het bekertoernooi te verrichtten.

"Zelfs als het uiteindelijk niet tot een ruil met Aissati komt, reken ik er op dat ik straks bij PSV voetbal. Ook als die overeenkomst met gesloten beurzen niet doorgaat, wil PSV me hebben. Ik heb zelfweliswaar nog geen gesprek in Eindhoven gehad, maar volgens mijn zaakwaarnemer komen we er wel uit."

FC Utrecht is ondertussen al druk op zoek naar een vervanger voor Pieters en houdt dus rekening met een spoedig vertrek van de jongeling.

Chef-scout Edwin de Kruyff verblijft momenteel in Scandinavië, waar hij een linksback heeft bekeken. Als zijn bevindingen positief zijn, zal ook technisch directeur Piet Buter de betreffende speler eind deze week nog een keer bekijken.

"Als club anticiperen we op het komende vertrek van Pieters," aldus Buter. "Wél met de kanttekening dat we er met PSV nog niet uit zijn."

Microsoft komt met "fantastische" onthullingen op E3

David Gosen, marketing manager bij Microsoft, heeft gehint dat op de E3 die deze maand in Los Angeles gehouden wordt "fantastic surprises" worden onthuld. Microsoft heeft dus nog een aantal grote onthullingen te doen. Misschien toch de aankondigng van de Wiimote voor de 360? Gosen houdt zijn mond dicht over de inhoud van de onthullingen.

"It would be churlish of me to ruin the fantastic surprises awaiting everybody at E3," aldus Gosen. "Clearly we'll use that to make a number of announcements.

"We place a huge amount of importance on R&D and innovation. We're always working on new things. And you'll continue to hear lots of things from us that we believe to be game-changing. But you'll just have to wait for those to be officially announced by us."

Microsofts aankomende persconferentie schijnt al deels uitgelekt te zijn, zo is de kans erg groot dat we de aankondigingen van Forza 3 en Lips zullen krijgen, en natuurlijk de Xbox Mii's.

De aankondiging van een Wiimote voor de 360 lijkt onwaarschijnlijk. Gosen reageert op die geruchten door aan te geven dat de huidige controller nog gewoon voldoet: "We know it is all about simplicity in the mass market. We can do that without a controller - we can do that with today's controller. [..] For me, casual gaming is really a mindset rather than a genre. It's got to be easy to play a difficult to master. Games studios can design games that are appealing to everyone without getting to the lowest common denominator."

De E3 gaat op 14 juli officieel van start, en zal tot en met 17 juli gaan duren.

Amsterdam lanceert site met gezochte overvallers

De Amsterdamse politie heeft een website gelanceerd waarop videobeelden en foto's staan van overvallers. Het korps hoopt dat de daders die op overvallersgezocht.nl staan worden herkend en er tips binnen komen. De site is deze week de lucht ingegaan. De beelden zijn gemaakt door bewakingscamera's.

Het publiceren van foto's van beruchte overvallers gebeurde incidenteel al. De website kan worden gezien als een non-stop geactualiseerde versie van de bekende opsporingsprogramma's die meestal maar een keer per week worden uitgezonden, stelt de politie. De hoop is dat ondernemers en burgers meer betrokken raken bij de aanpak van overvallen.

Eerder dit jaar zette de politie al extra middelen in om verdachten van overvallen aan te houden. Zo werden bewakingscamera's in supermarktketen Dirk van den Broek rechtstreeks aangesloten op de politiemeldkamer en worden geldzakken steeds vaker voorzien van een traceerbaar zendertje.

Vorig jaar was sprake van een volgens korpschef Bernard Welten schokkende stijging van het aantal overvallen op winkels in Amsterdam. Die was reden voor het nieuwe pakket maatregelen.

'Luchtkwaliteit Peking nog onvoldoende'

De luchtkwaliteit in Peking is nog onvoldoende. Dat concludeert de BBC na de luchtvervuiling in de Chinese hoofdstad onderzocht te hebben. De Britse zender heeft op zeven dagen de hoeveelheid fijnstof in Peking gemeten. Op slechts één dag voldeed de luchtkwaliteit aan de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het maximale gehalte dat de WHO-richtlijn voorschrijft werd op een enkele dag zelfs zeven keer overschreden.

China beloofde in 2001 dat de luchtkwaliteit voor de Olympische Spelen in orde zou zijn. Over een maand beginnen in Peking de Olympische Spelen en tot nog toe lijkt er weinig van die belofte terecht te komen. De autoriteiten menen desondanks dat het allemaal op tijd voor elkaar komt. Er zijn al enkele acties ondernomen, zoals bouwplaatsen tijdelijk stilleggen. Ook het verkeer zal later deze maand deels worden stilgelegd.

Tuincentrum in fout met doodziek konijn

In het Vlaardingse tuincentrum Staelduinse Bosch is een klacht binnen gekomen over de verwaarlozing van een konijntje. De winkel heeft inmiddels een proces-verbaal gekregen van de inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID). Justitie beslist of er tot vervolging van het tuincentrum wordt overgegaan.

Nel Staalman, klant van het tuincentrum, trof op de dierenafdeling een ziek konijntje aan. Het beestje was doodziek en smerig van de diarree. Toen zij een verkoopster wees op het zieke konijntje meldde deze dat dit bekend was en dat het die ochtend al zo was. Het konijntje woog nog maar 400 gram. Toen de Vlaardingse het beestje kocht om het thuis liefdevol te verzorgen, kwam het de dag daarna te overlijden.

Het tuincentrum heeft al maatregelen genomen tegen de medewerkster die het zieke beestje verkocht. Zij is op staande voet ontslagen. Op de aankoopbon had zij geschreven dat het konijn ziek was en dat de klant een nieuw konijn uit mocht kiezen als het beestje dood zou gaan. De LID meldt dat het tuincentrum het konijntje niet de zorg heeft gegeven die nodig was. Het konijntje dat Staalman kocht was zwaar verwaarloosd, uitgedroogd en sterk vermagerd.

"Ik kwam naar het tuincentrum voor wat planten en ging met een ziek konijntje naar huis. Ik heb het kleine hummeltje maar gekocht om haar in elk geval in een liefdevollere omgeving te laten sterven, maar toch ook met een beetje hoop het in leven te kunnen houden. Ik heb haar daarom Hope genoemd", vertelt Staalman. Bedrijfsleider John Achterberg van het tuincentrum is met stomheid geslagen. "Als een beestje ziek is mag het absoluut niet verkocht worden. We hebben in ons tuincentrum een quarantaineafdeling waar ze in zo'n geval geplaatst kunnen worden." De wijze waarop de verkoopster heeft gehandeld is volgens hem dan ook een uitzondering op de regel.

Film: Kung Fu Panda

De films van DreamWorks zijn een groot succes. De avonturen van Shrek, Shark Tale, Bee Movie: iedereen kent wel één van deze films of heeft er in ieder geval van gehoord. DreamWorks is dan ook zeker geen onbekende in de wereld van de animatiefilm. Maar met de concurrentie van onder andere Pixar moet alles natuurlijk nóg mooier en nóg indrukwekkender. De nieuwste DreamWorks-film, Kung Fu Panda, gaat aardig de goede kant op.

China houdt zich niet aan Olympische mediaregels

De vereniging van buitenlandse journalisten in China heeft de Chinese overheid vandaag opgeroepen media vrij hun werk te laten doen. Sinds de verruimde 'Olympische' mediaregels begin vorig jaar van kracht werden, heeft de organisatie 259 schendingen van deze code gedocumenteerd.

Het ging daarbij onder meer om geweld tegen buitenlandse correspondenten, vernieling van materiaal, intimidatie door de politie en belemmering in de uitoefening van het werk.

Vorige week onderbraken Chinese veiligheidsbeambten een live-uitzending van de Duitse televisiezender ZDF vanaf de Chinese Muur, omdat de geïnterviewde Amerikaanse Chinakenner te kritisch zou zijn. Volgens een journalist van de zender was deze opvallende ingreep "slechts het topje van de ijsberg van wat we meemaakten tijdens een week opnames vanuit China."

De afgelopen twee maanden zijn zeker zestien buitenlandse journalisten tijdelijk vastgehouden op het politiebureau omdat ze reportages maakten over woedende ouders van kinderen die omkwamen tijdens de aardbeving in Sichuan. Een journaliste van persbureau AP kreeg te horen dat ze "over dit soort zaken" niet mocht berichten.

Ook verschillende Nederlandse journalisten kregen te maken met de Chinese autoriteiten. Zo werd de China-correspondent van de Volkskrant begin juni in zijn hotelkamer in Gansu bezocht door de veiligheidsdiensten die hem dringend verzochten het gebied waar veel Tibetanen wonen te verlaten.

Politie verlost vrouw van kletskous

'De politie is je beste vriend'. In ieder geval wel van een vrouw in de Duitse stad Speyer. Ten einde raad belde zij de politie, omdat er een vriendin op visite was die maar liefst dertig uur achter bleef kletsen en zeuren.

De 48-jarige vrouw, bij wie de kletskous op visite was, had al meerdere pogingen gewaagd om de gast naar huis te sturen, maar het was tevergeefs. De vriendin bleef maar doorgaan over de persoonlijke problemen van de gastvrouw.

Eerst belde de vrouw het alarmnummer, waarop zij te horen kreeg dat de ambulancemedewerkers niets voor haar konden betekenen. Vervolgens belde ze de politie om van haar visite af te komen en de dienders lieten de rust weerkeren. Zij kwamen het bezoek zowaar ophalen en brachten de vrouw naar huis.

Discussie: De Wii: Meest verkocht, minst gebruikt?Toen de Wii vier jaar geleden werd aangekondigd door Nintendo ging er een vlaag van vernieuwing door de game-industrie. Toch waren er ook genoeg critici die het apparaat een hype vonden die wel snel over zou waaien. De console van Nintendo is nu ongeveer twee jaar op de markt en is verreweg de meest verkochte console van deze generatie. Maar wordt er eigenlijk wel gegamed op het apparaat? Of wordt hij nu eigenlijk niet meer gebruikt? Twee jaar na de release is het een mooi moment om te kijken: Is de Wii nu eigenlijk een Hype of niet?

Wat heb jij grote ... oren!

De schepper, of dat nou God, Allah of Moeder Natuur is, heeft hier toch iets heel mafs gekleid. Toen hij of zij bezig was met zijn diertjes te fabriceren, zou dit wel eens één van de mislukte tussencreaties zijn op weg van de muis naar het konijn. Er is een vergissinkje gemaakt in de hoeveelheid poot- en oorpoeder ten opzichte van de hoeveelheid restvanhetlichaampoeder. Misschien was het etiket wel onduidelijk. Of, misschien was het wel zo’n DeAgustini bouwpakket.

Nieuwe Tales game naar de Wii

Kon je gisteren nog de nieuwe trailer van Tales of Vesperia bekijken, vandaag is er alweer Tales-nieuws. Op een persconferentie die maandag in Tokyo gehouden werd, onthulde de manager van de Tales-serie dat het bedrijf werkt aan een nieuwe Tales-game voor de Nintendo Wii. De game zal één van de grote titels zijn die Namco in het fiscale jaar 2009 uit zal brengen.

De nieuwe Tales-game zal vergelijkbaar zijn met Tales of Destiny of Tales of Fantasia, en zal minder weghebben van Tales of Symphonia Dawn of the New World, welke recent voor de Wii is verschenen in Japan. Om Yoshizumi te quoten, de game wordt een "mothership" in de serie.

Gerucht: in november 60gb hdd starterkit te koop

De Xbox 360 blijft het onderwerp van vele geruchten. Deze keer gaan de geruchten over een 60gb harde schijf, die de 20gb variant zal gaan vervangen. De onderstaande e-mail schijnt verstuurd te zijn naar de inkopers van GameStop en Blockbuster.
quote
With the introduction of the 60GB Pro console in July, we have research that suggests it is very important to have a 60GB stand alone Hard Drive to go along with it to allow the consumer a full range of choices and values. In late October/early November (exact date TBD but most likely last week in October or 1st week in November), we will ship the Xbox 360 60GB Hard Drive, tentatively called the “Xbox 360 60GB LIVE Starter Pack”. This will be an excellent value price at and ERP of $99.99 with an 18% retail margin that contains:
ˇ 60GB Hard Drive
ˇ 3 Months of Xbox Live
ˇ Xbox 360 Wired Headset
ˇ Xbox 360 Ethernet Cable (same one that is included with Pro and Elite)

Positioning: For Xbox 360 Arcade and Core console owners, the Xbox 360 60GB Live Starter Pack offers all of the components to get onto Xbox LIVE and jump in to on line multiplayer gaming and Marketplace content downloads at an incredible value.

With the end of life of the 20GB Hard Drive and the price drop of the 120GB Hard Drive to $149.99 in September, this new 60GB hard drive will fit very well into our “Choice and Value” pillar and will fit nicely into our accessory line up. Exact SKU/UPC/Set up info will come soon and once we nail down the exact MSD, I will let you all know immediately.


Kort samengevat komt het erop neer dat uit een onderzoek is gebleken dat klanten graag een 60gb harde schijf willen kopen voor hun 360. Om mensen deze kans te geven zal er een 60gb starterskit op de markt komen bestaande uit een 60gb schijf, een headset, een ethernetkabel en drie maanden Xbox Live. Dit pakket zal over de toonbank gaan voor nog net geen honderd dollar en biedt nieuwe en bestaande gamers een goede start voor online gamen.

De 60gb harde schijf zal de 20gb schijf gaan vervangen, welke aan het eind van zijn levensduur is gekomen. De 120gb zal eind september in prijs zakken naar $149,99. Het 60gb starterpakket zal eind oktober/ begin november in de winkels moeten liggen, als het gerucht waar is tenminste.

Releaselijstje week 28

Release lijstje
Week 28
10 juli - 16 juli

Het is een trieste week. Er komen bijna geen games uit deze week en er zijn ook bijna geen grote releases. De DS krijgt zijn eigen versie van Civilization Revolution, de PC krijgt eindelijk Devil May Cry 4 en de Wii zijn eigen versie van Guitar Hero Aerosmith. Naruto, de ninja in een oranje trainingspak, verschijnt deze week op de PSP met Naruto: Ultimate Ninja Heroes 2 - The Phantom Fortress. De Playstation 3 krijgt de racer Fatal Inertia EX . Xbox 360 gebruikers zullen zich deze week moeten vervelen, want daar komt helemaal niets op uit.

Onderstaand lijstje is onderhevig aan veranderingen en onjuistheden kunnen voorkomen.


Nintendo DS
Civilization Revolution
Doodle Hex

Nintendo Wii
Guitar Hero: Aerosmith review Xbox 360 versie
Summer Athletics

PC
FlatOut: Ultimate Carnage
Devil May Cry 4 review Playstation 3 versie
WWII Battle Tanks: T-34 vs Tiger

Playstation 2
Summer Athletics

Playstation 3
Fatal Inertia EX

Playstation Portable
Naruto: Ultimate Ninja Heroes 2 - The Phantom Fortress


Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
review
Blu-ray: Spider-Man: Far From Home
review
The Irishman
review
Een avond lang kippenvel bij The World of Hans Zimmer in de Ziggo Dome
©FOK.nl e.a.