RTL-coryfeeën bij nieuwe voetbalkanaal Eredivisie Live

Voor het nieuwe voetbalkanaal Eredivisie Live dat 29 augustus van start gaat, hebben de eredivisieclubs en Endemol een flink aantal coryfeeën uit de RTL-stal aan zich weten te binden.

Ook zal de Britse oud-voetballer Gary Lineker zijn medewerking verlenen, maakten de initiatiefnemers vanmiddag bekend. Jan Joost van Gangelen presenteert de vrijdaguitzending vanaf half acht 's avonds vanuit de studio, met analisten Jan van Halst of Mario Been. Zij krijgen de beschikking over 3D-computeranimaties. De wedstrijden op zaterdag worden afwisselend gepresenteerd door Van Gangelen en Humberto Tan. Op zondag is Tan de vaste gastheer. Barbara Barend doet verslag vanaf de velden.

Wilfred Genee en Johan Derksen nemen het praatprogramma Doordekken op de late avonden voor hun rekening. Theo Reitsma is een van de commentatoren tijdens de wedstrijden naast Ron de Rijk, Leo Driessen, Michiel Teeling en Mark van Rijswijk.

De Britse oud-voetballer Gary Lineker, presentator van het BBC-programma Match of the day, zal op maandagavond de Nederlandse wedstrijden en de prestaties van spelers in de eredivisie beoordelen. Jan Joost van Gangelen presenteert dit programma onder de naam Sport aan Tafel.

Zes dagen per week zal om zes uur 's avonds het programma Club TV te zien zijn, een programma van een uur met uitsluitend nieuws over PSV, Ajax en Feyenoord. Op dinsdag, woensdag en donderdag wordt om tien uur 's avonds een soortgelijk journaal uitgezonden onder de naam Eredivisie Magazine met nieuws over de overige clubs. Verder worden de doordeweekse avonden vooral gevuld met samenvattingen van het weekeinde.
Meer voetbalnieuws vind je op de FOK! Voetbalmanager!