Thompson kijkt aan tegen levenslange schorsing en boete

We hebben er vele jaren op moeten wachten, maar in Florida is dan eindelijk een rechter opgestaan die denkt dat Thompson de mond gesnoerd moet worden. In een uitgebreid document gaf rechter Dava Tunis het advies om John Bruce Thompson voor de rest van zijn leven te schorsen uit de advocatuur, daarnaast zou hij een boete moeten krijgen van $43.675.

Eerder kreeg Thompson al een schorsing van 10 jaar, maar volgens Tunis is dit te kort. Hij baseert zijn advies op een precedent uit 1996 waarin staat dat een uitspraak eerlijk moet zijn tegenover de gemeenschap, zowel in het beschermen van de gemeenschap tegen onethisch gedrag, als mede het niet onthouden van een gekwalificeerd advocaat. Ten tweede moet de straf voldoende zijn om de schending van ethiek te straffen, waarbij ruimte wordt gelaten voor rehabilitatie. Ten derde moet de straf zwaar genoeg zijn om te zorgen dat anderen niet ook in de fout gaan.

Respondent [Thompson] was found guilty of three violations of rule 4-8.4(c) for engaging in conduct involving dishonesty, fraud, deceit, or misrepresentation. Respondent was also found guilty of making false statements (two violations of 4-3.3(a)(1) and two violations of 4-8.2(a)). Further, he has repeatedly indicated, verbally and in writing, that his conduct is justified to promote and champion his personally engendered moral values and causes.

The Bar has clearly shown the Respondent's continuing pattern of misconduct as alleged in the Bar's complaint. He has indicated his intent to continue to engage in the misconduct and his conduct before this Court during the almost 18 months of litigation, has clearly corroborated that as fact.

In een persstatement heeft Thompson aangekondigd dat Tunis geen jurisdictie heeft, omdat haar eed nep zou zijn. Hij deed deze beschuldiging al eerder vorige maand, voordat hij boos de rechtszaal verliet.