Topscheids blaast 2,6 promille

De meeste scheidsrechters kunnen een behoorlijk potje fluiten. De Wit Russische toparbiter Sergei Sjmolik zal alleen de komende tijd een toontje lager moeten blazen.

De FIFA-arbiter mocht na afloop van het duel tussen Vitebsk en Novopolzk in de hoogste afdeling van het Wit Russische voetbal even blazen op een pijpje van een alcoholtester. Bij Sjmolik, scheidsrechter van het jaar van 2005 in Wit-Rusland, werd een alcoholpromillage van 2,6 vastgesteld. Hij zal zich komende week moeten verantwoorden voor zijn staat van dronkenschap.

De scheidsrechter kon zijn dronken toestand aardig verborgen houden. Beide clubs hadden geen aanmerkingen op de scheidsrechter. Zijn fysieke toestand daar daarentegen ging met de minuut achteruit. De arbiter ging steeds moeilijker lopen en dit kwam naar eigen zeggen door rug klachten en was er verder niets aan de hand. Sjmolik kwam in de slotfase van de wedstrijd echter niet meer de middencirkel uit. Nadat hij zijn eindsignaal liet horen beging de Wit-Rus zijn grootste fout: hij weigerde zwierig het veld te verlaten. Deze fout leidde uiteindelijk tot een alcoholcontrole

Voor de mensen die het graag willen zien hebben we een filmpje.