Jongen verminkt door henna

Wat een mooie, tijdelijke versiering had moeten zijn, heeft de 10-jarige Charlie Wallace uit het Britse Essex voor het leven getekend. Op vakantie kreeg de jongen een hennatatoeage van zijn ouders, maar in plaats van na korte tijd te verdwijnen, heeft deze Charlie voor het leven verminkt.

Afgelopen vakantie ging Charlie met zijn ouders Pauline en Steve naar het Turkse Marmaris. Daar zag Charlie de stoere hennaversiering. Pauline had haar twijfels bij de versiering die haar zoontje wilde, maar uiteindelijke kreeg Charlie toch zijn zin. "Ik had navraag gedaan bij anderen en iedereen zei dat het geen probleem was. Dus hij mocht er eentje." Toen de tatoeage vervaagd was op de laatste vakantiedag vroeg Charlie of hij een nieuwe mocht, zodat hij thuis kon pronken bij zijn vriendjes.

Nadat Charlie zijn ouders voor de tweede keer overgehaald had, gingen ze opnieuw naar de winkel, waar deze keer een andere vrouw zat. Enkele uren nadat de tatoeage gezet was begon de arm van Charlie op te zwellen. Toen ze terug in Essex waren had Charlie inmiddels veel pijn aan zijn arm, waardoor hij nu, een maand later, nog niet naar school kan. De huid, korst en de littekens doen nog steeds veel pijn. Ook mag Charlie de komende twee jaar niet met zijn arm in de zon. De littekens die Charlie aan zijn 'tijdelijke' versiering over heeft gehouden zullen volgens doktoren waarschijnlijk nooit meer weg gaan.

Een afbeelding van de arm van Charlie is hier te vinden.

Met dank aan Oniksya voor de submit.