Waterpolovrouwen vijfde op EK

De Nederlandse waterpolovrouwen hebben het EK, dat in Malaga werd gehouden, als vijfde afgesloten. Het team van bondscoach Robin van Galen was in de strijd om de vijfde plaats, die tegen Griekenland ging, het sterkste (11-10).

De Griekse ploeg ging halverwege de wedstrijd met 7-5 aan de leiding. Na het wisselen van helft toonde de Nederlandse formatie echter veerkracht en kwamen terug in de wedstrijd. Voor aanvang van de laatste periode was het 8-8, maar de formatie van Van Galen wist het beheerst af te maken.

Yasemin Smit, aanvoerder van de ploeg, was verantwoordelijk voor het winnende doelpunt van Nederland. Mieke Cabout maakte er vier doelpunten en was hiermee het meest trefzeker. Ook Iefke van Belkum (2), Daniëlle de Bruijn en Rianne Guichelaar wisten het doel te vinden. Smit scoorde eerder in de wedstrijd ook al twee keer en kwam daarmee op een totaal van drie.

De Nederlandse waterpolovrouwen richten het vizier vanaf nu op de Olympische Spelen, die over een maand in Peking van start gaan. Op 11 augustus opent Oranje het toernooi tegen Hongarije. Gedurende de groepsfase komen zij ook Australië en Griekenland nog tegen.