'VVV en Excelsior starten met thuiswedstrijd'

Sjors (Sj0rSz)
VVV-Venlo en Excelsior, de twee ploegen die afgelopen seizoen uit de Eredivisie degradeerden, beginnen het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd. De ploeg uit Limburg speelt in eigen huis tegen Go Ahead Eagles en de Rotterdammers nemen het op tegen Stormvogels/Telstar.

Dit is te lezen in het voorlopige competitieprogramam, dat de KNVB eerder deze week naar alle deelnemende ploegen uit de Eerste Divisie stuurde. Deze competitie gaat op 8 augustus al van start. De Eredivisie begint drie weken later pas.

Opvallend is het duel tussen twee potentiële titelkandidaten, namelijk de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en FC Den Bosch. Twee ploegen, die als outsider voor promotie worden gezien, zullen in de eerste speelronde ook tegen elkaar uitkomen. Het betreft hier de confrontatie tussen FC Zwolle en MVV.

Mochten de ploegen geen protest aantekenen, dan zal het programma één dezer dagen officieel naar buiten worden gebracht. Tot slot is er in de Jupiler League één opvallende wijziging. Aan het einde van het seizoen zal de ploeg op de laatste plaats namelijk degraderen.


Voorlopige programma eerste speelronde:

DatumThuisUit
08/08Helmond SportAGOVV Apeldoorn
08/08FC Den BoschRKC Waalwijk
08/08BV VeendamCambuur Leeuwarden
08/08Fortuna SittardFC Emmen
08/08FC DordrechtFC Eindhoven
08/08FC ZwolleMVV
08/08VVV-VenloGo Ahead Eagles
08/08FC OmniworldRBC Roosendaal
08/08HFC HaarlemTOP Oss
09/08ExcelsiorStormvogels/Telstar