Verdachte schoot direct op agente

De verdachte van de schietpartij in Amstelveen waarbij afgelopen nacht een agente om het leven kwam, is een 49-jarige man van Arubaanse komaf en een bekende van de politie. Hij  is na de schietpartij aangehouden in de woning van zijn ex-vriendin. De hoofdagente, de 28-jarige Gabrielle Cervat,  is in haar bovenlichaam door kogels getroffen. Daarvoor had ze de man aangesproken op zijn rijgedrag.

De man heeft direct geschoten en haar aan haar lot overgelaten. Hij was gisteravond betrokken bij een ander geweldsdelict in Amstelveen.  Dat zei vanmorgen Leen Schaap, districtschef van de politie Amsterdam-Amsteland.

De agente was nog niet in dienst toen het incident gebeurde. Ze was op weg naar het politiebureau in Amstelveen-Noord om daar haar nachtdienst te doen. Ze heeft vermoedelijk gezien dat de bestuurder van een BMW uitzonderlijk rijgedrag vertoonde en meldde dat aan de meldkamer van de politie.

Hoofdagente Cervat overleed in een ziekenhuis aan haar verwondingen. Het incident gebeurde aan de Piet de Winterlaan, dit is een straat in een rustige, wat afgelegen woonwijk in Amstelveen.

Het politiekorps is diep geschokt door het overlijden van de hoofdagente. Dat zei hoofdcommisaris Bernard Welten van politie Amsterdam-Amstelland, die ook aanwezig was op de persconferentie. Hij sprak zijn medeleven uit met haar familie en in het bijzonder met haar partner, die ook bij de politie werkt.

Gabrielle Cervat