Fransman leefde 35 jaar opgesloten bij moeder

Redactie

Een 50-jarige man uit het Zuid-Franse Menton heeft vermoedelijk 35 jaar lang opgesloten in het huis van zijn moeder geleefd. De buurt had de politie gealarmeerd toen de 76-jarige vrouw al een tijd lang niet meer was gesignaleerd. Agenten vonden bij het huis een enorme berg afval. De stank rond het huis was ondraaglijk.

In de woonkamer troffen de agenten de vrouw, zittend in een stoel. Ze was al geruime tijd dood, haar lichaam verkeerde in staat van ontbinding. Terwijl de agenten bezig waren het lichaam te bergen, kwam er tot hun grote verbazing een kleine bleke man te voorschijn. Het bleek volgens de krant Nice Matin te gaan om de zoon van de vrouw, Michel Pagès. Pagès zei sinds zijn vijftiende niet meer naar buiten te zijn geweest. Hij had drie meter lang haar dat hij al die tijd niet had willen afknippen.

Pagès zei tegen de agenten dat zijn moeder helemaal niet dood was en dat hij nog regelmatig met haar sprak. Hij is in een staat van totale ontreddering in een ziekenhuis opgenomen, meldde de Nice Matin. Onderzoek heeft uitgewezen dat het bestaan van Michel Pagès bij geen enkele gemeentelijke instantie bekend was. Een nicht van zijn moeder heeft laten weten dat ze wel wist dat haar nicht een zoon had, maar dat ze hem nog nooit gezien had.