HSV ontkent transfer Van der Vaart

Vandaag kwam Marca met het bericht dat Rafael van der Vaart op weg zou zijn naar Real Madrid. HSV ontkent deze mogelijke transfer echter ten stelligste. Tegenover Der Kicker laat de Noord-Duitse club weten dat er geen enkele sprake is van een mogelijk vertrek van Van der Vaart naar Spanje.

"Er heeft nog geen enkele club contact met ons opgenomen over Van der Vaart, elke keer is het weer 't zelfde, altijd weer die geruchten. Morgen is het weer Atletico en overmorgen weer Real," aldus algemeen directeur Dietmar Beiersdorf in Der Kicker. "Marca speculeert elke dag weer wat anders, als wij nog geen contact met Real Madrid hebben gehad kan er toch ook nog niks rond zijn? Hoe komen ze bij die onzin."

Van der Vaart staat nog tot medio 2010 onder contract bij HSV, maar kan medio 2009 voor een gereduceerde transfersom vertrekken. De 25-jarige international heeft van HSV de deadline gekregen dat hij tot een week voor de start van de competitie kan vertrekken en anders speelt hij ook het komende seizoen in Duitsland.