FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 22 juni 2006

Vader zwaan treurt om verlies dierbaren

Icoon BinnenlandsNadat een aantal jongens eerder een jong zwaantje hadden gedood in Tiel is het ook raak geweest in Nieuw-Amsterdam. Afgelopen weekeinde werden in het Dommelskanaal aldaar vier jonge zwaantjes gedood. De vader zwaan is als enige over nadat rondracende motorboten de jonge zwaantjes vermoordden.

De Dierenbescherming heeft zich ontfermd over de vader en moeder zwaan na een melding van dode zwanen in het Dommelskanaal. Helaas was de moeder, waarschijnlijk door het verlies van haar kroost, er zo slecht aan toe dat een dierenarts haar uit voorzorg heeft laten inslapen. Vader zwaan bleef stomverbaasd rondzwemmen en was vertwijfeld over wat er was gebeurd. Na een verslechtering van de toestand van de vaderzwaan heeft de Dierenbescherming hem opgehaald.

De zwaan krijgt bij de Dierenbescherming antibiotica en sondevoeding om er weer een beetje bovenop te komen. Of dat gaat lukken is nog niet zeker want het dier maakt het slecht. Martin Hof van de Dierenbescherming vertelt dat "zwanen hele sociale en gezinsgerichte dieren zijn. Je kunt ze wel bij soortgenoten zetten, maar dat vervangt hun gezin niet. Het leed wat dit dier is aangedaan zal hij zijn hele leven met zich meedragen, mits hij het overleeft", aldus Hof.

Martin Hof (Dierenbescherming) met de vaderzwaan
Martin Hof (Dierenbescherming) met de vaderzwaan


Met dank aan Haviksvrouwe voor de submit.

Ronaldo evenaart Gerd MŁller

Met zijn twee treffers tegen Japan (1-4) heeft Ronaldo het doelpuntenrecord van Gerd MŁller geŽvenaard.

Beide goalgetters staan nu op veertien doelpunten. MŁller verdeelde zijn productie over twee eindtoernooien, die van 1970 en 1974. Ronaldo is al bezig aan zijn vierde WK, maar kwam in 1994 niet van de reservebank af. Dinsdag kan Ronaldo alleen het record in handen krijgen wanneer hij het net vindt tegen Ghana.

De ‘eeuwige’ WK-topscorers:

#Speler:Land:Goals:WK's:
1.RonaldoBraziliŽ14’98 (4), '02 (8), '06 (2)
1.Gerd MŁllerDuitsland14’70 (10), '74 (4)
3.Just FontaineFrankrijk13’58 (13)
4.PelťBraziliŽ12’58 (6), '62 (1), '66 (1), '70 (4)
5.SŠndor KocsisHongarije11’54 (11)
5.JŁrgen KlinsmannDuitsland11’90 (3), '94 (5), '98 (3)
7.Gabriel BatistutaArgentiniŽ10’94 (4), '98 (5), '02 (1)
7.Teofilio CubillasPeru10’70 (5), '78 (5)
7.Grzegorz LatoPolen10’74 (7), '78 (2), '82 (1)
7.Gary LinekerEngeland10’86 (6), '90 (4)
7.Helmut RahnWest-Duitsland10’54 (4), '58 (6)


Ronaldo’s WK-treffers:
16 juni 1998 – BraziliŽ – Marokko 3-0 (1)
27 juni 1998 – BraziliŽ – Chili 4-1 (2)
7 juli 1998 – Nederland – BraziliŽ 1-1 NS 2-4 (1)
3 juni 2002 – BraziliŽ – Turkije 2-1 (1)
8 juni 2002 – BraziliŽ – China 4-0 (1)
13 juni 2002 – Costa Rica – BraziliŽ 2-5 (2)
17 juni 2002 – BraziliŽ – BelgiŽ 2-0 (1)
26 juni 2002 – BraziliŽ – Turkije 1-0 (1)
30 juni 2002 – BraziliŽ – Duitsland 2-0 (2)
22 juni 2006 – Japan – BraziliŽ 1-4 (2)

BraziliŽ wint simpel van Japan

BraziliŽ heeft op simpele wijze de derde groepswedstrijd tegen Japan gewonnen. Twee doelpunten van onder andere Ronaldo zorgde ervoor dat BraziliŽ met negen punten groepswinnaar is. Japan kan de koffers inpakken en is uitgeschakeld met ťťn verzameld puntje.

Japan begon aan de wedstrijd met de wetenschap dat kwalificatie voor de tweede ronde bijzonder lastig zou worden. BraziliŽ was al eerder zeker van de achtste finales. Voor het eerst stond het wonderkind Robinho in de basis aan Braziliaanse zijde. Ondanks veel kritiek liet Pareira Ronaldo in de basiself staan.

Het duel begon met BraziliŽ dat op zoek was naar een treffer. Keeper Kawaguchi bracht in de beginfase van de wedstrijd knap redding op schoten van onder andere Ronaldo. Japan kon in het eerste half uur geen vuist maken tegen de Braziliaanse verdediging, alhoewel gedurende de eerste helft er wel gaten in te bespeuren waren.

Verrassend genoeg opende Tamada toch voor Japan de score in de 34e minuut na twee knappe passes. Na de treffer werd de Braziliaanse druk weer opgevoerd. Op slag van rust wist Ronaldo gelijk te maken door middel van een simpele kopbal. Kawaguchi hield in de eerste helft Japan nog op de been, maar in het begin van de tweede helft liet hij toch een steekje los. Een afstandsschot van Juninho kon door hem niet gekeerd worden, waardoor BraziliŽ op voorsprong kwam.

Na de prima 3-1 van Gilberto, zakte de wedstijd wat in. BraziliŽ speelde gemakkelijk de bal rond en Ronaldo mocht nog zijn tweede treffer van de wedstrijd maken. Met dit doelpunt komt hij op gelijke hoogte met Gerd MŁller wat betreft het aantal doelpunten ooit op een WK gescoord. Naast het recordaantal van Ronaldo's veertien doelpunten, zet BraziliŽ ook zijn zegereeks gewonnen duels voort. De teller van dat record staat nu op tien.

Opstellingen:

Japan: Kawaguchi, Kaji, Tsuboi, Nakazawa, Alex, Ogasawara (56. Nakata), Nakamura, H.Nakata, Inamoto, Tamada, Maki (60. Takahara / 66. Oguro)

BraziliŽ: Dida (82. Ceni), Cicinho, Juan, Lķcio, Gilberto, KakŠ (71. Ze Roberto), Silva, Juninho, Ronaldinho (71. Ricardinho), Ronaldo, Robinho


Wedstrijdverloop:

Japan - BraziliŽ 1 - 4

34' Tamada 1-0
45+1' Ronaldo 1-1
53' Juninho 1-2
60' Gilberto 1-3
81' Ronaldo 1-4

40' Kaji (Jap)
44' Gilberto (Bra)

Arbiter: Poulat (FRA)

Toeschouwers: 65.000

AustraliŽ haalt de achtste finales

AustraliŽ is er in geslaagd om de achtste finale te halen. Het was niet allemaal even mooi wat de AustraliŽrs lieten zien, maar effectief was het zeker. Kortom: Guus Hiddink flikt het alweer.

De grootste verrassing vooraf aan Australische zijde was dat niet Mark Schwarzer maar Zeljko Kalac in het doel stond. Het eerste gevaar in de ontmoeting tussen KroatiŽ en AustraliŽ kwam van de Kroaten, Viduka probeerde de Kroaten af te stoppen maar kreeg een vrije trap tegen. Snra ging achter de bal staan en krulde hem erg mooi langs de muur en langs Kalac en na twee minuten stonden de Kroaten al voor.

AustraliŽ was duidelijk aangeslagen na de goal, de Kroaten profiteerde er echter niet van. Viduka kreeg na goed spel van Sterjovski de bal in de zestien maar werd zo erg vastgehouden waardoor hij niet kon scoren, maar kreeg ook geen penalty en dat was zeer opmerkelijk. Viduka meldde zich even later weer in de buurt van de zestien maar ging op de bal staan waardoor het gevaar al snel uit de aanval was.

Het duel was erg rommelig in de eerste helft en dat resulteerde in weinig echte kansen voor ťťn van beide landen. AustraliŽ was wel het land dat het meest aanvallend speelde. In de dertigste minuut kreeg Kewell een bal zoals hij hem graag heeft maar Pletikosa kon de bal pakken. Het spelbeeld bleef ook na dat schot hetzelfde, namelijk AustraliŽ dat aanvalt en KroatiŽ dat het allemaal wel best vond.

Cahill wou op een voorzet van Emerton de bal binnenknikken maar werd door Tudor vastgehouden en kreeg een terechte strafschop, Tudor een gele kaart. Craig Moore mocht aanleggen vanaf elf meter en liet zien dat hij deze discipline prima beheerst: 1-1. Vlak na de gelijkmaker liet Kalac de AustraliŽrs schrikken door een corner los te laten maar er werd gefloten door Poll zodat het geen gevaar opleverde. Het duel hobbelde rustig richting de rust met kleine kansjes over en weer.

In de tweede helft werd door beide landen gestart met dezelfde elf als waarmee ze een uur eerder mee begonnen. Het beeld was hetzelfde met AustraliŽ dat aanviel en KroatiŽ dat het wel best vond. In de 56ste minuut ging Kalac opzichtig in de fout bij een schot van Nico Kovac die daardoor van makkelijke prooi voor de doelman tot doelpunt gepromoveerd werd. Na de 2-1 bleef AustraliŽ aandringen maar het leverde nog steeds weinig op. Kewell wou een een-twee aan met Viduka maar werd gestuit door Simunic, die hem een gele kaart opleverde. De vrije trap werd door Chipperfield in de muur geschoten.

Hiddink was de eerste die begon met wisselen. In de 62ste minuut bracht hij Aloisi voor Grella, Bresciano mocht in de 70ste minuut invallen voor Sterjovski. Kort na elkaar stond Kewell tweemaal vrij in de zestien. De eerste keer vuurde hij hard maar Pletikosa zat er goed bij, de tweedemaal kwam er niet meer dan een matige bal van zijn voet. Uit de ingooi die volgde kwam een koddig moment voort. De bal word ingeschoten, Pletikosa pakt hem en er duiken vele spelers heen om die bal erin te werken maar Pletikosa bleef de bal goed vasthouden op de doellijn. Polls arbritage begon discutabele vormen aan te nemen, toen bij een indraaiende vrije trap weer Tomas hands maakte. De Britse scheidsrechter weigerde te fluiten, maar kende een corner toe aan de AustraliŽrs.

Hiddink greep ook zijn laatste wisselmogelijkheid aan om aanvallende impulsen te brengen en bracht Kennedy voor Chipperfield. Het sorteerde effect, want drie minuten later schoot Harry Kewell van dichtbij de 2-2 tegen de touwen na een goede voorzet vanaf rechts. KroatiŽ begon na de 2-2 direct met aanvallen, omdat men zich toch realiseerde dat deze stand uitschakeling betekende.

In de 85ste minuut moest Simic met dubbel geel op zak het veld verlaten. Emerton maakte kort erna, al dan niet bewust, hands en kon met eveneens tweemaal geel Simic achterna in de kleedkamers. AustraliŽ bevond zich in de laaste fase van de wedstrijd volledig achterin om de gelijke stand vast te houden.

Uiteindelijk kende de wedstrijd een kolderiek einde. Simunic kreeg na een overtreding op Kennedy zijn tweede gele kaart, maar scheidsrechter Poll vergat hem de rode kaart te geven. Met een Kroaat 'teveel' in het veld, ging de wedstrijd naar zijn einde toe. Het spel van "The Socceroos" was in de laatste minuten niet mooi maar wel erg effectief.

Een ingooi die vlak voor de achterlijn plaatsvond werd via Viduka en Kennedy in de goal gewerkt maar Poll vond het wel welletjes en floot het doelpunt en ook de wedstrijd af. Op datzelfde moment realiseerde de Britse scheidsrechter dat hij een blunder had begaan. Simunic kreeg alsnog een gele kaart en daaropvolgend rood. Na het tumulteuze einde kan de balans opgemaakt worden: KroatiŽ is uitgeschakeld. Guus Hiddink treft met AustraliŽ de Italianen aan in de achtste finale.


Graham Poll geeft een derde (!) gele kaart aan Simunic

Opstellingen

KroatiŽ: Pletikosa, Simic, Simunic, Tomas (Klasnic/83), Snra, Tudor, Kranjcar (Leko/65), N. Kovac, Babic, Prso, Olic (Modric/74).

AustraliŽ: Kalac, Emerton, Neill, Moore, Chipperfield (Kennedy/75), Grella (Aloisi/62), Culina, Cahill , Viduka, Sterjovski (Bresciano/71), Kewell.

Wedstrijdverloop

KroatiŽ - AustraliŽ

2' Srna (Kro) 1-0
38' Moore (Aus) 1-1
56' Kovac (Kro) 2-1
79' Kewell (Aus) 2-2


Tudor (Kro)
Pletikosa (Kro)
Simic (Kro)
Simunic (Kro)
Emerton (Aus)
85' Simic (Kro)
87' Emerton (Aus)
94' Simunic (Kro)

Arbiter: Poll (Eng)

Toeschouwers: 52.000

WK 2006: Uitslagen Groep F

Icoon WK 2006AustraliŽ heeft zich ten koste van KroatiŽ geplaatst voor de laatste zestien van het WK Voetbal. Een 2-2 remise voltstond voor de equipe van Guus Hiddink. Het al gekwalificeerde BraziliŽ ontnam Japan haar laatste hoop: 4-1.

AustraliŽ en KroatiŽ vochten in een rechtstreeks duel om een ticket voor de achtste finales, al was Japan mathematisch ook nog in de race. De Aziaten troffen echter titelverdediger BraziliŽ. KroatiŽ beleefde een uitmuntende start tegen de Socceroos. Al na twee minuten benutte Darijo Srna op wonderschone wijze een vrije trap. AustraliŽ liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en domineerde in het eerste bedrijf. Nadat Mark Viduka een penalty was onthouden, legde arbiter Poll wel de bal op de stip na een handsbal van Stjepan Tomas. Craig Moore bleef rustig: 1-1.

Tien minuten na de hervatting verstoorde Niko Kovac namens KroatiŽ het evenwicht. De middenvelder waagde een ongevaarlijk afstandsschot, maar doelman Zeljko Kalac beging een van de grootste blunders uit zijn carriŤre. AustraliŽ gooide alles op de aanval en via Harry Kewell leverde dit offensief de 2-2 op. In de slotfase zagen Dario Simic en Brett Emerton nog de rode kaart. Poll stuurde ook Josip Simunic van het veld, maar verrassenderwijs pas na z'n derde (!) gele kaart. Doelpunten bleven in alle hectiek uit. Een uitgebreid verslag lees je op de WK-site van FOK!

In de andere wedstrijd won BraziliŽ met 4-1 van Japan, alweer de tiende achtereenvolgende WK-zege voor de SeleÁ„o. Keiji Tamada bracht de underdog verrassend op voorsprong, maar de onder vuur liggende Ronaldo scoorde bij het scheiden van de markt voor rust de gelijkmaker. Treffers van Juninho, Gilberto en nogmaals Ronaldo zorgden ervoor dat Japan afkoerste op de laatste plaats in de poule. Ook van Japan - BraziliŽ vind je een uitgebreid verslag op de WK-site van FOK!

BraziliŽ speelt dinsdag om een plaats bij de laatste acht tegen Ghana, de nummer twee van poule F. AustraliŽ treedt een dag eerder in het strijdperk tegen ItaliŽ. In 2002 slaagde Guus Hiddink met Zuid-Korea erin de Squadra Azzurri uit te schakelen in de achtste finales.


Eindstand groep F:
1.BraziliŽ* 3-9 (7-1)
2.AustraliŽ* 3-4 (5-5)
3.KroatiŽ 3-2 (2-3)
4.Japan 3-1 (2-7)

* = door naar achtste finales.

Programma morgen
16.00 uur, groep H, Saoedi-ArabiŽ - Spanje
16.00 uur, groep H, OekraÔne - TunesiŽ
21.00 uur, groep G, Togo - Frankrijk
21.00 uur, groep G, Zwitserland - Zuid-Korea

Uitzendtijden GP Canada

De negende race van de Formule 1 komt er al weer aan. Naast de voorbeschouwing op de komende race willen we je ook graag de uitzendtijden geven, zodat je niets van het spektakel hoeft te missen. Hieronder vind je alle uitzendingen op SBS6 (Nederland), Canvas (BelgiŽ) en RTL (Duitsland).

Vrijdag 23 juni:
Geen uitzendingen op tv.

Zaterdag 24 juni:

ZenderUitzendtijdProgramma
RTL15.45 - 17.15Derde vrije training
RTL18.55 - 20.15Kwalificatie
SBS618.55 - 20.15Kwalificatie

Zondag 25 juni:

ZenderUitzendtijdProgramma
SBS609.35 - 10.55Kwalificatie (hh)
SBS618.00 - 21.05Voorbeschouwing, race en nabeschouwing
RTL19.00 - 20.30Race
Canvas23.45 - 01.45Race (niet live)

Alle uitzendtijden zijn onder voorbehoud.

iPod

iPods dienen tegenwoordig niet alleen voor muziek, je kan er op gamen, films bekijken, radio luisteren ťn uitzenden, en je kunt er de tijd mee opnemen.. maar wat dacht je van DomiPod Day 2006? Bekijk hier een reclame met een waarde van $60.000 aan iPods!

En we blijven nog even bij de iPod, Buro Renkema, heeft weer een nieuw filmpje, namelijk wat komt er uit de oordopjes van onze voetballers?

En ben de iPods zat, stap dan in dit muzikaal kostuum.

Met dank aan Jor, captain.lefteye en Dannytjeuh voor de submit

Gasverbruik flink gedaald

Icoon BinnenlandsDe afgelopen tien jaar is het verbruik van gas met maar liefst 22 procent gedaald. Dat blijkt uit cijfers van EnergieNed. De daling is het gevolg van de toename van het aantal hoogrendementsketels en van betere isolatie van woningen. Tegenwoordig heeft bijna drie vijfde van de huizen een hr-ketel. Ook is inmiddels negentig procent voorzien van dubbel glas, onder meer als gevolg van nieuwe regelgeving die dit in veel gevallen verplicht stelt of aanmoedigt.

Het elektriciteitsverbruik is overigens wel gestegen. Vorig jaar was het 4,4 procent hoger dan in 1996, met nu gemiddeld 3400 kilowattuur per huishouden. Deze stijging is voornamelijk te wijten aan luxe huishoudelijke apparatuur, zoals vaatwassers en wasdrogers.

Vijf jaar cel voor geld overmaken

Icoon MisdaadIn Amerika is ophef ontstaan doordat vier Amerikaanse Koerden vijf jaar cel boven het hoofd hangt vanwege het overmaken van geld naar hun familie in Irak. De nieuwe Patriot Act verbiedt het namelijk om geld over te maken naar het buitenland buiten het normale bankverkeer om. De bedoeling hiervan is om te voorkomen dat Amerikanen financiŽle steun kunnen geven aan terroristische organisaties. Het probleem is alleen dat er geen regulier bankverkeer mogelijk is naar Irak. De vier Koerden hadden daarom gebruik gemaakt van het zogenaamde hawala-systeem, dat via persoonlijke of zakelijke netwerken werkt.

Helemaal niemand denkt dat de Koerden iets met terrorisme te maken hebben. Zelfs het Amerikaanse OM is ervan overtuigd dat ze vredelievende bedoelingen hadden. De eerste van hen, Rashid Kambari, maakte vooral geld over aan hulpprojecten. Hij verklaarde onschuldig te zijn. "De aanklacht klopt niet met de misdaad. In mijn hart is er helemaal geen misdaad," hield hij de rechter voor. Toch werd hij binnen een uur door de jury schuldig bevonden. Twee andere mannen hebben toen maar besloten om 'schuldig' te pleiten, in de hoop daardoor strafvermindering te krijgen. De vierde weet nog niet wat hij gaat zeggen. De vier kunnen ieder maximaal vijf jaar cel krijgen.

Het zure is dat ze nu vrezen dat hun aanvraag voor de Amerikaanse nationaliteit zal worden afgewezen, als gevolg van hun veroordeling. Ze moeten dan terug. In 1996 waren ze echter juist, samen met 6500 andere Koerden, door de Amerikanen uit Irak gehaald, omdat Saddam ze wilde vervolgen vanwege hun banden met Amerikaanse en Britse hulporganisaties.

Inmiddels zijn er protesten op gang gekomen. Ook volgende week zal er weer gedemonstreerd worden. Volgens het comitť 'Solidair met onze buren' heeft de Patriot Act het maatschappelijke klimaat zo verhard, dat onschuldige migranten veroordeeld worden voor heel normale zaken.

Links

MoHaa vond de volgende filmpjes de moeite waard om te submitten:

Deze illusionist gaat onder het mes, en wat ziet het er echt uit!

Deze man had geen uitnodiging, daarom kwam hij ff langs crashen.

Groepsfoto, say "bloeeeem"

En Dannytjeuhzou je even contact op willen nemen met weblog@fok.nl? stuurde ons deze:

Zwembroek -check-
Hoge duikplank -check-
Windrichting -check-
Een coole duiksprong -check-

Ow wacht eens even..... waar diende die tuinslang ook alweer voor ?
Juist .... zwembadje vullen... nou..dat doe ik wel als ik terug kom.....uit het ziekenhuis

Teleurstelling BrŁckner valt mee

Bondscoach Karel BrŁckner van TsjechiŽ was niet eens zo ontgoocheld na de uitschakeling op het WK.

TsjechiŽ verloor met 0-2 van ItaliŽ en eindigde als derde in poule E. ”We wisten voor aanvang van het toernooi al dat we in een van de sterkste groepen waren ingedeeld en dat overleven niet gemakkelijk zou zijn”, aldus BrŁckner. ”Na de rode kaart voor Jan Polak hadden we weinig meer in te brengen. De nederlaag was terecht. Al met al zijn we op dit WK tegen te veel pech aangelopen. Niet alleen raakten alle voorhoedespelers geblesseerd, we kregen ook te maken met een paar schorsingen.”

BrŁckner vond het te prematuur te praten over zijn toekomst: ”Voorlopig plan ik nog niets. Daarvoor is het te vroeg.” Marcello Lippi, de Italiaanse keuzeheer, loofde de mentaliteit van zijn team: ”Ik heb volgens mij nog nooit een elftal getraind dat zo'n fantastische instelling heeft als deze groep. De kwalificatie voor de volgende ronde is meer dan verdiend. Zowel tegen Ghana als TsjechiŽ hebben we erg goed gespeeld.”

Aragones geeft volledige basiselftal rust

Maar liefst elf reservespelers zullen vrijdag op het veld staan in het duel tegen Saudi-ArabiŽ. Bondscoach Luis Aragones gunt zijn A-elftal rust en wil zo de teamgeest versterken.

Spanje is al geplaatst voor de achtste finales. Alleen groepswinst staat nog op het spel in de laatste voorrondewedstrijd. Een gelijkspel is voldoende om groepswinnaar te worden. Plaatsing voor de achtste finales is voor Saudi-ArabiŽ alleen nog theoretisch mogelijk. Yaser Al-Kahtani en Omar Al-Ghamdi zijn beiden geblesseerd en kunnen derhalve niet in actie komen tegen Spanje.

Arena hekelt beslissing Merk

Bruce Arena, de bondscoach van de Verenigde Staten, is op zijn zachtst gezegd niet blij met het optreden van scheidsrechter Markus Merk tijdens de wedstrijd tegen Ghana (1-2).

Ghana en Team USA leken met een remise te gaan rusten, maar dat was buiten Markus Merk gerekend. De arbiter zag in een duw van Oguchi Onyewu op Razak Pimpong een penalty. Stephen Appiah zette deze buitenkans koelbloedig om. ”We werkten keihard om weer terug te komen in de wedstrijd. Ik ben zeer teleurgesteld in deze cruciale beslissing van de scheidsrechter”, verklaarde Arena. ”Ik was graag de tweede helft met een gelijke stand begonnen.”

Ook aanvaller Brian McBride baalde: ”Ik heb nauwelijks zoiets gezien. Het was een vreemd duel. Ik voelde dat we voor lange tijd controleerden. Zij kregen weinig kansen, maar waren erg effectief. Als wij de 2-2 zouden scoren, had alles nog gekund.”

Kiefer niet op Wimbledon

Nicolas Kiefer heeft zich afgemeld voor het toernooi van Wimbledon, dat volgende week van start gaat. De Duitser, die als achttiende was geplaatst, heeft geen reden opgegeven voor zijn afmelding. Waarschijnlijk heeft hij nog te veel last van de polsblessure die hij opliep tijdens Roland Garros.

Eerder kreeg de organisatie van het Grand Slam-toernooi ook al afzeggingen van Taylor Dent, Carlos Moya, Igor Andreev en Guillermo Coria.

Nuyens verhuist naar Cofidis

Nick Nuyens koerst de komende twee seizoenen in het shirt van Cofidis. De 26-jarige Belg, specialist in het Vlaamse werk, komt over van Quick-Step.

Nuyens wilde bij Quick-Step niet langer de tweede viool spelen en in ‘zijn’ klassiekers als kopman fungeren. ”Het was een moeilijke beslissing om een groep vrienden te verlaten, maar soms moet je in het leven moeilijke beslissingen nemen”, aldus de Belg. Nuyens, bijgenaamd de Bom van Bevel, was dit seizoen de beste in Kuurne-Brussel-Kuurne en de derde etappe in de Ronde van Zwitserland. Verder heeft hij onder andere Parijs-Brussel en de Omloop het Volk op zijn palmares staan.

Wat is Dit: Opgave 33 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je Ä 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave:

Succes!

Dujkovic: "Historische prestatie"

Bondscoach Ratomir Dujkovic van Ghana betitelde de kwalificatie voor de achtste finales als een unieke prestatie. Ghana stelde het ticket veilig dankzij een overwinning op de Verenigde Staten (2-1).

”Dit is een historische gebeurtenis, we zijn erg blij”, zei Dujkovic. ”Het is een nieuw beginpunt voor alle Ghanezen, deze spelersgroep en mezelf.” De ServiŽr is van mening dat Ghana beter kan dan het vanmiddag liet zien: ”We haalden niet ons gebruikelijke niveau, maar de VS zijn een goed, hardwerkend team.”

Dujkovic baalt dat MickaŽl Essien een schorsing opliep: ”We zullen hem missen, maar beschikken over capabele vervangers.” Naar alle waarschijnlijkheid treft Ghana in de achtste finales vijfvoudig wereldkampioen BraziliŽ. Stephen Appiah verheugt zich op het affiche: ”Wij vertegenwoordigen het hele continent Afrika en dat is fantastisch. We zijn voor niemand bang. Wij zijn het BraziliŽ van Afrika.”

Rosmalen: Krajicek wel, Schultz niet door

MichaŽlla Krajicek heeft zich weten te plaatsen voor de halve finales bij het Ordina Open in Rosmalen.

De 17-jarige Krajicek haalde de laatste vier nadat haar tegenstandster Jelena Jankovic in de tie-break van de eerste set uitgleed en hierbij een blessure aan het bovenbeen opliep.

Krajicek, die vorig jaar zelf in de kwartfinale geblesseerd moest opgeven, speelt in de halve eindstrijd tegen Jelena Dementieva. De andere halve finale gaat tussen Eleni Daniilidou en Dinara Safina. Safina, als tweede geplaatst, was in haar kwartfinale met 3-6 en 4-6 te sterk voor Brenda Schultz-McCarthy.

"Ruud van Nistelrooy moet meer brengen"

De kans is aanwezig dat niet Ruud van Nistelrooy, maar Dirk Kuijt tegen Portugal in de punt van de aanval start bij Oranje.

Op een persconferentie liet bondscoach Marco van Basten donderdag doorschemeren dat hij niet tevreden is over de spits van Manchester United. "Hij moet veel meer brengen. Ik vind het niet raar dat we dat we Van Nistelrooy drie keer hebben gewisseld. Iemand die goed speelt, haal je minder snel naar de kant. Ik vind het ook niet onredelijk dat we iets meer van hem verlangen," aldus Van Basten.

De mindere vorm van Van Nistelrooy zou de weg voor Kuijt kunnen vrijmaken. "Ik ga nu niet op de zaken vooruit lopen, maar het zou best wel eens kunnen dat Dirk Kuijt tegen Portugal begint." Kuijt stond tegen ArgentiniŽ samen met Van Nistelrooy in de basis, als vervanger van Arjen Robben, die vanwege een gele kaart aan de kant werd gehouden.

Situatie Groep F

Net als in groep E is in groep F nog alles open. Elk land kan zich nog plaatsen voor de achtste finales.

BraziliŽ heeft zich sowieso na de 2-0 zege op AustraliŽ geplaatst. Het is echter nog niet honderd procent zeker of zij groepswinnaar zullen worden, maar de kans daarop is zeer groot. Alleen wanneer BraziliŽ verliest tegen Japan en AustraliŽ wint kunnen ze tweede worden. Hierbij moet ook nog rekening gehouden worden met de verschillende doelsaldi.

Voor AustraliŽ is de taak om te winnen van de Kroaten. Hiermee staan ze op zes punten en zijn ze onbereikbaar voor Japan. Een gelijkspel zal normaalgesproken ook voldoende zijn voor plaatsing. Japan mag dan wel niet met meer dan 2-0 winnen van BraziliŽ.

KroatiŽ heeft een eenvoudige taak: winnen van de AustraliŽrs. Hiermee komen ze op vier punten en zetten ze AustraliŽ van de tweede plaats weg. Maar ook hier geldt dat Japan niet mag winnen van BraziliŽ met 'grote' cijfers. Al met al hebben de AustraliŽrs wel de grootste kans om achter BraziliŽ tweede te worden in deze groep.

Een 1-0 zege van KroatiŽ en een 2-0 zege van Japan zou bijvoorbeeld er voor zorgen dat Japan op basis van het aantal gescoorde doelpunten Japan tweede wordt. Desondanks heeft Japan de slechtste papieren. Een 1-0 zege van de Japanners op de Brazilianen bijvoorbeeld zal nooit voldoende zijn om de tweede plaats te pakken.

Stand groep E:

#WPVT
1.BraziliŽ2630
2.AustraliŽ2333
3.KroatiŽ2101
4.Japan2113


Meisje (13) bekent neersteken bejaarde vrouw

Icoon PolitieEen 13-jarig meisje is afgelopen woensdag aangehouden in verband met de roof van een tasje bij een 76-jarige Bredase. Het meisje heeft die daad bekend, maar bekende nu ook dat ze eind mei een 71-jarige vrouw in haar woonplaats heeft neergestoken met een mes. De politie neemt de zaak hoog op.

Nadat de 71-jarige vrouw in Breda op klaarlichte dag met een mes in haar rug werd gestoken, begon de politie een groot onderzoek. De bejaarde vrouw raakte ernstig gewond door de messteek. Wat het motief van het meisje was om de overvallen te plegen is nog niet duidelijk. De jongedame wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris

Met dank aan Haviksvrouwe en BeejEm voor de submit.

Davitamon Lotto ook klaar voor de Tour

Davitamon Lotto zal met vijf Belgen en twee AustraliŽrs in de Tour koersen. De kopmannen, die voor succes moeten zorgen, zijn de AustraliŽrs Cadel Evans en Robbie McEwen.

Robbie McEwen moet voor de sprintzeges zorgen, Cadel Evans voor een goede plek in het algemeen klassement. De vijf Belgen zullen vooral een dienende rol moeten gaan vervullen. Leon van Bon is de opvallendste naam, die niet aanwezig is in de selectie.

De selectie:
Mario Aerts, Christophe Brandt, Christopher Horner, Fred Rodriguez, Gert Steegmans, Wim Vansevenant, Johan Vansummeren, Cadel Evans en Robbie McEwen

[upd] Leblanc wacht af met WŁrth

Over amper negen dagen start de 93e Tour de France en nog altijd bestaat er onduidelijkheid over het aantal startende ploegen. Tourbaas Jean-Marie Leblanc wacht namelijk af met het beslissen over de deelname van het (Astana-) WŁrth team.

Leblanc kan pas na een oordeel van de UCI-licentiecommissie zijn definitieve deelnemersveld vaststellen. ”Ik moet de reglementen van de ProTour respecteren”, aldus de Tourbaas. De UCI bekijkt of het WŁrth team haar licentie mag behouden na vermeende betrokkenheid in het dopingschandaal rond dokter Fuentes. Afgelopen week trok de ASO, de organisatie van de Tour, de wildcard van Comunidad-Valenciana om deze reden in.

Leblanc ziet 1 juli, de dag waarop de Ronde van Frankrijk van start gaat, niet als deadline voor het al dan niet weren van WŁrth. ”Als WŁrth geen licentie zou krijgen, kunnen we de ploeg nog altijd naar huis sturen. Datzelfde geldt ook voor renners van andere ploegen van wie de namen in het onderzoek kunnen opduiken. Ik reken op de fairplay van de ploegleiders om renners die in het onderzoek betrokken zijn thuis te laten. Ik hoop ook dat de Spaanse justitie snel met de ware toedracht in de affaire Fuentes naar buiten komt.”

Update:
Inmiddels is bekend dat Astana-WŁrth aan de Tour de France mag deelnemen. Het UCI besliste vandaag dat de ploeg zijn ProTour-licentie mag behouden.

Man (56) bekent misbruik 26 jongens

Icoon PolitieDe 56-jarige Querido D. heeft vandaag in de rechtbank bekend dat hij 26 minderjarige jongens misbruikt heeft. D. had een pleziervaartuig om zijn slachtoffers in te palmen. Het is hem zelfs gelukt om in een aantal gevallen het vertrouwen van de ouders van de kinderen voor zich te winnen.

De kinderen kwamen volgens de ouders bij D. om op zijn bootje te 'logeren'. De man begon tijdens de zitting een aantal keer te huilen. Het Pieter Baancentrum meldt dat de pedofiel lijdt aan ernstige persoonlijkheidsstoornissen. Op 6 juli volgt de strafeis die wordt geformuleerd door aanklaagster Van Roessel. De advocaat van D., Rutger Lonterman, zal dan ook zijn pleidooi houden.

Met dank aan static voor de submit.

WK 2006: Uitslagen Groep E

Icoon WK 2006ItaliŽ en Ghana hebben zich geplaatst voor de achtste finales op het WK Voetbal in Duitsland. ItaliŽ deed dit middels een 2-0 zege op TsjechiŽ, Ghana versloeg de Verenigde Staten met 2-1. De eerste grote verrassing van dit WK, de uitschakeling van TsjechiŽ, is hiermee een feit.

ItaliŽ kwam in de wedstrijd in Hamburg in de 26e minuut op voorsprong via een kopbal van Materazzi, die de eerder in de wedstrijd geblesseerd geraakte Nesta had vervangen. TsjechiŽ kreeg in het verloop van de wedstrijd enkele kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Toen PolŠk vlak voor rust twee keer geel en dus rood kreeg, werd het een zeer zware klus voor de Tsjechen. Enkele minuten voor tijd schoot de eveneens ingevallen Inzaghi alle Tsjechische dromen aan diggelen: 2-0. Een uitgebreid verslag van de wedstrijd lees je op de WK-site van FOK!.

Deze uitslag betekende dat Ghana en de Verenigde Staten, die op hetzelfde moment aan hun treffen begonnen waren, streden om de tweede plaats. Ghana had hiervoor aan een gelijkspel voldoende, de VS moesten absoluut winnen. Ghana kwam in de 22e minuut op voorsprong via Dramani, maar zag de VS vlak voor rust terugkomen door een goal van Dempsey. Scheidsrechter Merk blunderde nog vlakker voor rust echter opzichtig en gaf Ghana een onverdiende penalty. Appiah liet dit buitenkansje vervolgens niet liggen en schoot onberispelijk binnen: 2-1. Ook van van Ghana - Verenigde Staten vind je een uitgebreid verslag op de WK-site van FOK!.

Deze uitslagen betekenen dat ItaliŽ groepswinnaar is geworden in groep E. Ghana, dat debuteert op het WK, eindigde als tweede en treft de winnaar van groep F, hoogstwaarschijnlijk BraziliŽ. Italie zal het in de achtste finales moeten opnemen tegen de nummer twee van groep F.

Eindstand groep E:
1.ItaliŽ * 3-7 (5-1)
2.Ghana * 3-6 (4-3)
3.TsjechiŽ 3-3 (3-4)
4.Verenigde Staten 3-1 (2-6)

* = door naar achtste finales.

Programma vanavond, groep F:
21.00 uur: KroatiŽ - AustraliŽ
21.00 uur: Japan - BraziliŽ

FC Twente huurt Bakkal van PSV

Ottman Bakkal speelt het komende seizoen op huurbasis voor FC Twente. De 21-jarige aanvaller is eigendom van PSV.

Bakkal werd de voorbije jaargang uitgeleend aan Eindhoven en daarvoor aan FC Den Bosch. Voor PSV speelde de aanvaller slechts twee competitieduels, in het seizoen 2003/2004. ”Bij PSV zou ik weinig speeltijd krijgen en daarom is dit een ideale club voor mij”, zei Bakkal. ”Voor mij is dit een stap hogerop. Het laatste jaar heb ik bij Eindhoven gespeeld en nu wil ik laten zien dat ik ook in de Eredivisie van waarde kan zijn.”

Eindstand Groep E

De wedstrijden in Groep E zijn allen gespeeld en de landen die zich gekwalificeerd hebben zijn bekend.

Grootste verrassing is natuurlijk de uitschakeling van de Tsjechen, die met 2-0 onderuit gingen tegen Italie, dat samen met Ghana wel doorgaat. De tegenstanders van die twee landen komen uit Groep F, de poule die vanavond de laatste groepswedstrijden afwerkt.

Stand groep E:

#AP+-
1.ItaliŽ3751
2.Ghana3643
3. TsjechiŽ3334
4.Verenigde Staten3126

Ghana verslaat VS dankzij Merk

Ghana heeft zich dankzij de 2-1 overwinning op de Verenigde Staten weten te plaatsen voor de achtste finales.

Ghana wist, bij de start van de wedstrijd, dat ze moesten winnen om zeker te zijn van de volgende ronde. Bij een gelijkspel was men afhankelijk van het resultaat van de andere wedstrijd. De Verenigde Staten hadden maar ťťn doel: winnen en het liefst met een zo groot mogelijk verschil.

Beide ploegen begonnen rustig aan de wedstrijd, maar echte kansen waren er in de eerste twintig minuten niet. In de 22e minuut werd de wedstrijd opengebroken, toen Ghana op een 1-0 voorsprong kwam. Reyna liet de bal zonder slag en stoot van zich afpakken door Dramani, die laatste kon vervolgens op weg naar het doel en met een mooi schot liet hij doelman Keller kansloos. Reyna verzwikte tijdens de actie zijn enkel en moest geblesseerd van het veld worden gedragen. Ondanks dat hij nog zichtbaar pijn had, probeerde hij het een aantal minuten later weer.

In de 28e minuut was Pimpong dicht bij de 2-0 na een goede pass van Essien maar het schot ging net naast. In de 39e minuut had Amerika een goede kans op de gelijkmaker maar een voorzet van Lewis voor het doel van Kingston kon niet worden afgemaakt. een minuut later werd Reyna alsnog gewisseld, de pijn wa ste hevig om door te spelen.

In de 43e minuut kwamen de Verenigde Staten op 1-1. PSV-er Beasley vond de ruimte, wist Dempsey te bereiken, die vervolgens doelman Kingston verschalkte. Het leek erop dat 1-1 de ruststand zou gaan worden, maar op slag op rust kreeg Ghana nog een penalty. Een zwak fluitende Merk vond de duw van Onyewu in het strafschopgebied van Amerika een strafschop waard. Appya wist de penalty hard in te schieten waardoor de Afrikanen met een 2-1 voorsprong gingen rusten.

In de 54e minuut was er voor Amerika een kans op de gelijkmaker, maar McBride kon net niet bij de bal. In de rebound was er een kans voor voormalig Vitesse-speler Amoah, maar het schot was te makkelijk voor de Amerikaanse doelman Keller.

De gehele tweede helft waren de Amerikanen op zoek naar de gelijkmaker, terwijl Ghana enkel verdedigde. Er waren onder meer kansen voor McBride en Donovan, maar doelman Kingston hield stand. De beste kans op de elijkmaker was in de 66e minuut maar McBride kopt,op aangeven van Lewis, op de paal.

Opstelling

Ghana Kingston, Illiasu, Mohamed, Mensah, Pantsil, Appiah, Boateng (O. Addo/46), Essien, Draman (Tachi-Mensah/80), Pimpong, Amoah (E. Addo/59).

Verenigde Staten: Keller, Cherundolo (Johnsson/61), Onyewu, Bocanegra, Lewis (Convey/74), Dempsey, Donovan, Reyna (Olsen/40), Conrad, Beasley, McBride.

Wedstrijdverloop:

Ghana – Verenigde Staten 2-1

22’ Dramani (GHA) 1-0
43’ Dempsey (USA) 1-1
45’+2 Appya (GHA) 2-1 penalty


5’ Essien (GHA)
7’ Lewis (USA)
32’ Shilla (GHA)
81' Mensah (GHA)
91' Appiah (GHA)

Arbiter: Merk (Dui)

Toeschouwers:
41.000

ItaliŽ door na winst op TsjechiŽ

ItaliŽ heeft als groepswinnaar de tweede ronde bereikt. TsjechiŽ was het slachtoffer in de laatste groepswedstrijd, de eindstand was 2-0 in het voordeel van de Italianen.

TsjechiŽ, met Milan Baros weer terug van een blessure, opende sterk, met diverse kansen. Na een kwartier spelen had TsjechiŽ al via Baros en Nedved twee kansen gehad, ItaliŽ wachtte op de countermogelijkheid. Even later raakte Alessandro Nesta geblesseerd, en moest al na 17 minuten het veld ruimen voor Marco Materazzi.

Na een klein halfuur kreeg ItaliŽ een hoekschop, die prompt werd binnengekopt door de invaller Materazzi. Francesco Totti bracht de bal in de zestien, en de verdediger van Internazionale sprong hoger dan iedereen om vervolgens Petr Cech kansloos te laten. Gattuso en Polak pakten slechts minuten later de eerste gele kaarten van de wedstrijd. Nog voor rust wist de Tsjech zijn tweede gele kaart van de wedstrijd te pakken door Totti van achteren te torpederen.

Met een man minder en met Ghana op voorsprong in NŁrnberg begonnen de Tsjechen aan de tweede helft. Ook mocht Karel Poborskż in de kleedkamer blijven, Jiri Stajner kwam erin als extra aanvaller. ItaliŽ was echter het land dat direct druk zette op TsjechiŽ. Via Perrotta en Totti moest Cech veelvuldig zijn handschoenen in stelling brengen. In een snelle counter wist Nedved bijna aan de andere kant de gelijkmaker te scoren, maar ook Buffon keepte sterk.

Verdedigend stond ItaliŽ briljant opgesteld, waardoor er voor de mannen van Karel BrŁckner niets anders opzat dan zoeken naar een gaatje. Spits Alberto Gilardino werd na een uur afgelost door Filippo Inzaghi. Ook Milan Baros mocht zijn debuut op het WK niet met een goed resultaat afsluiten, hij werd gewisseld voor David Jarolim.

Na iets meer dan een uur bracht een misverstand in de Tsjechische verdediging een kans voor invaller Inzaghi. De Italiaan miste echte de opgelegde kans op de 2-0: voorlangs. Intussen kwam de witte formatie wel dichter bij het doel van Buffon. Nedved schoot maar net over op aangeven van Stajner. Een kwartier voor tijd mocht Simone Barone nog invallen voor de moegestreden Camoranesi. Marek Heinz viel tien minuten voor tijd in voor KovŠc, in de hoop nog de winst te pakken.

Pippo Inzaghi wist in de slotminuten nog een kans voor open doel te missen. Andrea Pirlo zette Inzaghi vrij na een mooie individuele actie, maar de kopbal van de spits van AC Milan miste accuratie. Toch kon Inzaghi even later alsnog feestvieren. Na een goede solo vanaf eigen helft kon de Italiaan Petr Cech omspelen en binnenschieten. Toch kwam er nog een zwart randje aan de overwinning van ItaliŽ. Invaller Materazzi, maker van de 1-0, werd afgevoerd op een brancard in de laatste minuut.

ItaliŽ wint van TsjechiŽ en ontmoet in de achtste finale de nummer twee van Poule F, die vanavond bekend wordt. TsjechiŽ is jammerlijk uitgeschakeld, na een goede performance tegen de VS en twee tegenvallende wedstrijden tegen Ghana en ItaliŽ.

Opstellingen:

TsjechiŽ: Cech; Grygera, KovŠc (Heinz/78), Rozehnal, Jankulovski; Poborskż (Stajner/46), Nedved, PolŠk, Rosickż, PlasŪl; Baros (Jarolim/64).
Bondscoach: Karel BrŁckner

ItaliŽ: Buffon; Zambrotta, Nesta (Materazzi/17), Cannavaro, Grosso; Camoranesi (Barone/74), Gattuso, Pirlo, Perrotta, Totti; Gilardino (Inzaghi/60).
Bondscoach: Marcello Lippi

Wedstrijdverloop:

TsjechiŽ - ItaliŽ 0-2

26' Materazzi 0-1
87' Inzaghi 0-2

31' Gattuso (ITA)
35' Polak (CZE)

45+2' Polak (CZE, 2x geel)

Arbiter: Benito Archundia (MEX)

Stadion/Toeschouwers: AOL Arena, Hamburg, 50.000

Kamer toch tegen proef legale wietteelt

PolitiekEen meerderheid van de Tweede kamer voelt op dit moment niets voor een proef met legale wietteelt. Eerder leek er wel een ruime meerderheid voor te zijn omdat PvdA en de regeringspartijen VVD en D66 zich sinds vorig jaar inzetten voor een experiment met gereguleerde wietteelt.

Minister Piet Hein Donner van Justitie liet deze week echter weten dat zo'n proef er onder hem absoluut niet zou komen. Het zou in strijd zijn met de Europese regelgeving en andere internationale afspraken; bovendien voelde hij niets voor het plan. Dat bestond eruit dat de minister met een motie zou worden verzocht het Openbaar Ministerie (OM) op te dragen, gedurende de proef af te zien van opsporing en vervolging van vooraf geselecteerde telers en handelaren.

Volgens Donner gaat echter hij en niet de Kamer over het vervolgingsbeleid van het OM: ''Je huurt een minister van Justitie niet in om de wet te overtreden.'' Donner kondigde wel aan dat het OM nog harder gaat optreden tegen illegale wietplantages.

De VVD trok vandaag haar steun aan het plan in, al blijft de partij wel voorstander van een proef. VVD-Kamerlid Frans Weekers zei dat er op den duur zeker een experiment met gedoogde teelt moet komen. Hij wil echter meer tijd uittrekken om geleidelijk te komen tot een stappenplan, waarin de proef wel een plaats heeft.

Update: Het bericht is op ťťn punt iets aangepast. In eerste instantie werd vermeld dat ook D66 haar steun had ingetrokken. Dat blijkt niet te kloppen. D66 steunt wel de motie die de proef met legale teelt moet regelen.Donner, eerder dit jaar bij een wietinval

WK beleving...

Hoe beleef jij het WK? Wil je graag alleen kijken, of kijk je het liefst met zo veel mogelijk mensen/vrienden/ kennissen? De leukste voetbalfeestjes vier je uiteraard met zín allen.

Deze prachtige 360o Panorama fotoís laten zien dat een feestje ergens op een plein erg leuk kan zijn. Hou je trouwens niet van voetbal op de site staan nog veel panorama fotoís.

Kijk je voetbal liever alleen, dan moet dit je wel bekend voorkomenÖ Met welk drankje in de hand kijk jij naar het WK?

"Ronaldo is niet te zwaar"

In de discussie rond het gewicht van Ronaldo mengt nu ook de conditietrainer van BraziliŽ zich. Hij is van mening dat Ronaldo helemaal niet te dik is.

Volgens hem weegt de Braziliaanse spits 90,5 kilo en dat is met zijn lengte van 1,83 m hooguit een pondje te veel. "Ronaldo heeft tussen de aankomst in Duitsland en de eerste wedstrijd tegen AustraliŽ 3,2 kilo verloren en daarna nog een beetje. Eigenlijk zit hij nu dus zo'n beetje op zijn ideale gewicht." Al eerder vond Jairzinho, die als topscorer BraziliŽ wereldkampioen maakte in 1970, dat Ronaldo op dit moment te dik is.

Drie steden over voor OS 2014

Nog drie kandidaatsteden zijn over om de Olympische Winterspelen van 2014 te organiseren. Het IOC maakte bekend dat het om het Russische Sotsji, het Oostenrijkse Salzburg en het Zuid-Koreaanse Pyeongchang.

Tot de afvallers behoorden de Bulgaarse hoofdstad Sofia, het Spaanse Jaca, het Georgische Borjomi en Alma-Ata uit Kazachstan. De steden worden beoordeeld op criteria als publieke opinie, infrastructuur, sportfaciliteiten, milieu, accommodatiemogelijkheden, veiligheid en ervaring met het organiseren van grote sportevenementen. De drie overgebleven kandidaatsteden hebben nu tot 10 januari 2007 de tijd om hun kandidatuur verder uit te werken, waarna het IOC ze opnieuw evalueert. In juli 2007 zal op een IOC-congres de stad gekozen worden, die de Winterspelen van 2014 mag organiseren.

Top 10 beste NES games gekozen

Veel gamers hebben hun eerste stappen in spelletjesland gezet met het Nintendo Entertainment System (NES). Nog altijd denken met vredige gevoelens terug aan de games die op dit systeem verschenen. Enkele dagen geleden verscheen er al een bericht met de vijf moeilijkste NES games. Gamespot heeft aan haar lezers gevraagd wat zij de beste NES games vonden. Er kwamen maar liefst 12.000 stemmen binnen, waaruit de volgende top 10 is geformuleerd:

10. Ninja Gaiden
9. Duck Hunt
8. Metroid
7. Mega Man 2
6. Mike Tyson's Punch-Out!!
5. Contra
4. Final Fantasy
3. Super Mario Bros.
2. The Legend of Zelda
1. Super Mario Bros. 3

Owen voelt zich schuldig over blessure

In het WK-duel tegen Zweden afgelopen dinsdag moest Michael Owen het veld verlaten nadat hij een blessure opliep. Op de scans, die woensdag gemaakt zijn in Keulen, blijkt de Engelsman een zware knieblessure te hebben. De spits zegt zich schuldig te voelen tegenover zijn club Newcastle United waar de spits nog maar elf wedstrijden aan spelen toe kwam.

Uit de scans van woensdag is gebleken dat Owen tot begin volgend jaar uit de roulatie zal zijn. Het gerucht gaat dat de Engelse spits het hele seizoen 2006/2007 op de bank zal uitzitten. Newcastle United is niet blij met de huidige situatie. In augustus vorig jaar kocht de Engelse club voor 17 miljoen pond de Engelse spits van Real Madrid, maar in die periode heeft Owen maar elf keer kunnen uitkomen voor de club. In december van het vorig jaar moest Newcastle United het tweede deel van de competitie ook al stellen zonder de spits nadat hij last kreeg van een voetblessure.

"Ik voel me schuldig als ik denk aan de mensen van Newcastle United en aan alle fans die mij hebben zien spelen tijdens deze elf wedstrijden", aldus Owen. Ondanks zijn blessure hoopt hij wel op 9 juli aanwezig te zijn in Duitsland wanneer volgens hem Engeland de wereldbeker in ontvangst zal nemen.

Deodorant Beckham tast mogelijk sperma aan

Icoon OpmerkelijkDe deodorantlijn van de Engelse voetbalaanvoerder David Beckham heeft in Zweden nogal tot wat commotie geleid. Zweedse supporters kunnen er wel om lachen dat de Zweedse Inspectiedienst voor ChemicaliŽn waarschuwt voor Beckhams deodorant. De deodorant 'Instinct' zou hormoonverstorend zijn en het sperma kunnen aantasten.

Er werden twaalf deodorants, parfums en crŤmes van beroemdheden uitvoerig getest door de Scandinavische afdeling van Greenpeace. De deodorantlijn van Beckham kreeg het stempel 'gevaarlijk' mee vanwege de aanwezigheid van de stof DEHP. Deze stof wordt gebruikt om plastics als pvc elastisch te maken.

Beckhams okselverfrisser wordt aangeprezen als een 'mannelijk, sensueel en sexy luchtje'. De Deense bioloog Henrik Pedersen van Greenpeace zegt echter dat het "alles behalve sexy is om een parfum te gebruiken dat je sperma aantast."

Met dank aan macromarkt.nl voor de submit.

Belgische spoorwegen staken tijdens Werchter

Icoon BuitenlandsHet Belgische rockfestival Rock Werchter zal de eerste dag dat het plaatsvindt, 29 juni, getroffen worden door een staking van de Belgische spoorwegen (NMBS). Die dag zullen normaal gesproken veel festivalgangers met de trein richting het festival afreizen. Het kaartje van het festival geeft recht op een gratis treinreis naar Leuven.

Het tijdstip van de staking is voor veel festivalgangers onhandig gekozen. Een aantal mensen hebben uit onvrede met de staking op internet een petitie gestart. De petitie hoopt de NMBS te bewegen om op een andere dag te gaan staken. De petitie is hier te tekenen.

Met dank aan Deniece voor de submit.

Balkenende klaagt over zeurende oppositie

Minister-president Jan Peter Balkenende vindt dat er in de Tweede Kamer een hoop zeurkousen rondlopen. Volgens hem loopt de Nederlandse economie voorop in Europa, maar krijgt hij daarvoor van de oppositie in de Tweede Kamer geen waardering. ''Collega's in Europa vragen me: 'wat is er aan de hand in Nederland, jullie lopen weer voorop'. Van Europese collega's krijg ik waardering, hier in het parlement is alleen maar gezeur.''

De premier deed zijn opmerkingen vandaag tijdens het zogenaamde 'verantwoordingsdebat' in de Tweede Kamer. Daarin legt het kabinet verantwoording af over de prestaties van het afgelopen jaar. Volgens de premier waren de hervormingen in de zorg en sociale zekerheid noodzakelijk en werpen ze inmiddels hun vruchten af: ''We staan er beter voor. Ik ben trots op wat is bereikt.''

Tijdens het debat zeiden de linkse oppositiepartijen PvdA, SP en GroenLinks dat bijvoorbeeld bij de jeugdwerkloosheid de situatie is verslechterd. De SP hield Balkenende zelfs voor dat het economische dal waarin Nederland enkele jaren verkeerde, dieper was door het kabinetsbeleid.

Volgens Balkenende was het afgelopen jaar ''lastig'', maar staan we er op terreinen als de arbeidsmarkt, werkgelegenheid, economische groei, overheidsfinanciŽn, koopkracht en onderwijs nu veel beter voor.

Met dank aan Boesh voor de submit.

Situatie Groep E

De situatie in poule E ligt nog helemaal open na de duels TsjechiŽ – Ghana (0-2) en ItaliŽ – Verenigde Staten (1-1).

Poule E leek net als de groepen A en C al na twee speelronden in de beslissende plooi te kunnen worden gelegd. De resultaten van vanavond maken de situatie echter gecompliceerd. In ieder geval mag elk land nog hoop koesteren op een plaats bij de laatste zestien.

ItaliŽ staat er het beste voor en met een remise tegen de Tsjechen is de Squadra bij elk scenario door. Zelfs een nederlaag hoeft de equipe van Marcello Lippi niet te deren, indien Ghana niet wint van de Verenigde Staten. Dan moet er worden gekeken naar de doelsaldi. ItaliŽ staat er momenteel redelijk op met plus twee.

TsjechiŽ en Ghana můeten winnen om alles in eigen hand te houden. Wanneer beide ploegen gelijkspelen geeft het doelsaldo de doorslag. Momenteel kunnen de Tsjechen buigen op een iets beter doelgemiddelde. Bij een nederlaag weten TsjechiŽ en Ghana in ieder geval dat ze gezien zijn.

De VS hebben de simpelste opdracht: winnen. Het liefst met zoveel mogelijk treffers verschil, al lijkt het doelsaldo voor hen geen rol meer te spelen, na de 0-3 tegen TsjechiŽ. Wanneer Arena’s mannen Ghana verslaan, passeren ze zeker Ghana. Vervolgens moet de ploeg hopen op een zege van ItaliŽ tegen TsjechiŽ.


Stand groep E:

#AP+-
1.ItaliŽ2431
2.TsjechiŽ2332
3.Ghana2322
4.Verenigde Staten2114

Voorbeschouwing Dag 14

Bij de afgelopen twee dagen was het vrijwel zeker, wie zich zou kwalificeren voor de volgende ronde. Vandaag ligt het anders in groep E en F: het kan alle kanten op gaan met diverse scenario's.

Om vier uur zullen de wedstrijden TsjechiŽ - ItaliŽ en Ghana - Verenigde Staten plaatsvinden. Alle vier de landen zijn nog niet zeker van de achtste finales, uitgeschakeld zijn de vier landen ook echter niet. De kraker van groep E is het duel TsjechiŽ - ItaliŽ. De Tsjechen liet zich verrassen door Ghana, terwijl ze in de wedstrijd tegen de Verenigde Staten zeer goed voetbal lieten zien. Ujfalusi (schorsing) en Koller (blesssure) zijn niet beschikbaar, maar Milan Baros zou mogelijk wel inzetbaar zijn. Bij ItaliŽ is uiteraard De Rossi niet beschikbaar. Hij ontving een dieprode kaart tijdens de confrontatie tegen de Verenigde Staten, die in een teleurstellende 1-1 eindigde.

Ghana bleek de Afrikaanse verrassing van het toernooi te zijn. Een prachtige wedstrijd tegen TsjechiŽ sloten zij met een 2-0 overwinning af. Bij winst op de Verenigde Staten zou Ghana het eerste (en waarschijnlijk ook enige) Afrikaanse land zijn dat de laatste zestien bereikt. De Verenigde Staten moeten ook sowieso winnen om kans te maken. De 1-1 tegen ItaliŽ zal hen moed geven, maar vandaag zullen ze het wel moeten doen zonder Mastroeni en Pope. De twee spelers zijn geschorst, vanwege een rode kaart in de vorige wedstrijd tegen de Italianen.

In Groep F zullen vele ogen gericht zijn op KroatiŽ - AustraliŽ. Guus Hiddink sprak van tevoren over een beladen wedstrijd. Zeven spelers, onder wie Viduka en Culina, hebben Kroatische roots, terwijl andersom bij drie Kroaten gedeeltelijk Australisch bloed vloeit. KroatiŽ staat tot nu toe op een teleurstellend verzameld puntje. Niets anders dan winst is nodig om kans te maken voor de achtste finales. Guus Hiddink heeft opnieuw een land zonder voetbaltraditie compleet voetbalgek gemaakt. Met AustraliŽ is normaalgesproken een gelijkspel voldoende om het land nog meer voetbalgek te maken.

BraziliŽ moet het vandaag opnemen tegen Japan. Het sambavoetbal is nog ver te zoeken bij de regerend wereldkampioen. De zeges tegen KroatiŽ en AustraliŽ kwamen namelijk nauwelijks met sprankelend voetbal tot stand. Een heikel punt blijft het opstellen van Ronaldo, die voor het team eerder een verzwakking in plaats van een versterking betekent. Japan is in deze groep simpelweg tekort gekomen. Toch hoopt de Braziliaanse coach van Japan Zico op een klein wonder.

En wat denkt de FOK!-sportcrew?
ItaliŽ en TsjechiŽ leggen een mooie voetbalpot op de mat. De Tsjechen winnen in de slotminuten met 2-1 van de Italianen.

Ghana en de Verenigde Staten is beduidend van een minder niveau. De 1-0 zege van de Verenigde Staten zorgt ervoor dat zowel Ghana, maar ook de Verenigde Staten niet bij de laatste zestien zitten.

Zoals verwacht maken KroatiŽ en AustraliŽ er een bikkelharde wedstrijd van. AustraliŽ zal matchwinner zijn met 3-2.

BraziliŽ boekt een reguliere 2-0 overwinning op Japan in een weinig verheffend duel.

TV-tijden donderdag 22 juni

Vandaag staan de laatste poulewedstrijden in poule E en F op het programma. Natuurlijk zijn er op deze donderdag weer vele WK-programma's, een overzicht hiervan vind je hieronder.

ZenderTijdProgramma
Sport 1.17.00-8.30WK gisteren
Eurosport8.30-9.00World Cup Show
Nederland 29.10-11.00Wedstrijd gisteren
Eurosport10.00-11.00World Cup Season Legends
Eurosport11.00-11.30World Cup Show
Nederland 211.10-12.00Studio Sportzomer (hh)
Eurosport11.30-12.30World Cup Season Legends
SBS612.05-12.35Hart van Oranje (hh)
Eurosport12.30-13.30World Cup Season Legends
Sport 1.113.30-15.30WK gisteren
ZDF15.05-16.00WM-Studio
Nederland 215.15-15.30The Art of Football: From A - Z
Nederland 215.30-15.50Voorbeschouwing TsjechiŽ - ItaliŽ
RTL715.40-18.00Ghana - VS (live)
BBC115.45-18.05TsjechiŽ - ItaliŽ (live)
Nederland 215.50-17.55TsjechiŽ - ItaliŽ (live)
Sport 1.116.00-18.00TsjechiŽ - ItaliŽ OF Ghana - VS (live)
ZDF16.00-17.50TsjechiŽ - ItaliŽ OF Ghana - VS (live)
Nederland 217.55-18.15Nabeschouwing TsjechiŽ - ItaliŽ
Sport 1.118.00-19.45TsjechiŽ - ItaliŽ OF Ghana - VS (integraal)
Sport 1.119.45-20.45Samenvattingen
RTL719.50-20.30Voetbal Insite
Nederland 220.05-20.35WK Journaal
Eurosport20.15-20.45World Cup Show
ZDF20.15-21.00ZDF WM-Studio
Nederland 220.35-20.50Voorbeschouwing KroatiŽ - AustraliŽ
RTL720.50-22.55Japan - BraziliŽ (live)
Nederland 220.50-22.55KroatiŽ - AustraliŽ (live)
Sport 1.121.00-23.00Japan - BraziliŽ OF KroatiŽ - AustraliŽ (live)
ZDF21.00-23.00Japan - BraziliŽ OF KroatiŽ - AustraliŽ (live)
Talpa21.45-21.55Villa BvD
Talpa22.50-0.00Villa BvD
RTL722.55-23.30Nabeschouwing
Nederland 222.55-23.05Nabeschouwing
SBS622.55-23.35Hart van Oranje
Sport 1.123.00-0.45Japan - BraziliŽ OF KroatiŽ - AustraliŽ (integraal)
Nederland 223.05-23.55Studio Sportzomer
Talpa0.30-1.40Villa BvD
Sport 1.10.45-2.45WK Vandaag
BBC10.45-1.45World Cup Match of the Day

Boze kauw pikt vrouw hersenschudding

Een bewoonster van de Adrianalaan in Rotterdam heeft door een aanval van een kauw een bebloed hoofd opgelopen: ''Ik kreeg ineens een klap in mijn nek en was even helemaal weg. Toen kreeg ik nog een harde klap op mijn hoofd. Wat gebeurt er, dacht ik. Naar binnen. Zo snel mogelijk. Mijn hoofd zat onder het bloed. Gelukkig bracht een aardige vrouw me naar de dokter. Gat in mijn hoofd, lichte hersenschudding. Vreselijk'', aldus de geschrokken 55-jarige Rotterdamse in het AD.

Meteen na het gebeuren zag de vrouw de dader van de aanval streng vanuit een lantaarnpaal naar haar kijken. Ze hoorde later dat er zeker tien mensen waren aangevallen in de straat door boze kauwen: ''Het is een groep heel agressieve kauwen. Ze wachten je buiten echt op. Nu loop ik met capuchon over straat en mijn hand in mijn nek.''

Kees de Pater van Vogelbescherming Nederland vindt het een vreemd verhaal. Dergelijk gedrag is volgens hem zelfs in broedtijd ''heel uitzonderlijk''. Hij zegt dat kauwen eigenlijk ''heel gezellige dieren'' zijn.

Duitse bond wil verder met Klinsmann

Als het aan de de Duitse voetbalbond ligt, blijft JŁrgen Klinsmann ook na het WK bondscoach van het Duitse nationale team. Dit heeft de voorzitter van de voetbalbond, Theo Zwanziger, donderdag gezegd.

"Ik wil dat Klinsmann blijft", aldus Zwanziger, die ook zei dat Klinsmann niet beoordeeld wordt op het resultaat van de wedstrijd in de achtste finales. "Ik ben nu al meer dan tevreden over de prestaties van Duitsland."

Eerder verklaarde Klinsmann, wiens contract na het WK afloopt, dat hij afhankelijk van de resultaten zal bepalen of hij aan wil blijven als bondscoach.

Chopin sterspeler in muzikale RPG

Chopin, de wereldberoemde dode componist, krijgt zijn eigen RPG. De game krijgt de titel "Chopin no Yume", of in het Engels "Trusty Bell: Chopin's Dream". Het verhaal speelt zich, een beetje luguber, drie uur voor de dood van de grote componist af. Hij zou namelijk een fantasievolle droom gehad hebben over een land vol ongeneeslijke ziekten, maar ook magische krachten. Namco Bandai wil deze droom tot leven brengen op de Xbox 360.

In deze droomwereld ontmoet Chopin een meisje genaamd Polka, dat met haar moeder in het dorpje Tenuto woont en niet lang meer te leven heeft. Ze beschikt over magische krachten, maar deze krachten zorgen alleen voor veel problemen. Iedereen in haar dorp is bang voor haar, omdat ze bang zijn besmet te raken met wat het meisje ook heeft. Tenminste, bijna iedereen is bang voor haar, ze wordt geholpen door Allegretto, een jongeman die alles wil doen wat nodig is om Polka te helpen. Ook Beat zal een rol spelen in de game, maar over hem is verder nog niets bekend. Je zal vechten met een groep van drie personages, die de mogelijkheid hebben om aanvallen te combineren. Polka vecht met een paraplu, terwijl Allegretto vijanden met een zwaard te lijf gaat.

Het geluid zal in deze game natuurlijk een grote rol spelen, tri-Crescendo ontwikkelt het spel en heeft in het verleden het geluid van tri-Ace games als Radiata Stories, Star Ocean, Valkyrie Profile en Baiten Kaitos gedaan. De Russische pianist Stanislav Bunin is aangetrokken om stukken van Chopin in het spel te spelen.

Wanneer de game uitkomt in Japan is nog niet bekend, net zoals het niet bekend is of hij ooit in Europa zal verschijnen.

Duitsers teleurgesteld na Nederland - ArgentiniŽ

Na afloop van Nederland - ArgentiniŽ werden beide elftallen getrakteerd door een Duits fluitconcert. De Duitsers hadden zich veel meer voorgesteld van deze wedstrijd.

Vooraf werd veel verwacht van deze confrontatie: mooi aanvallend voetbal met veel doelpunten. Na 90 minuten voetbal waren veel Duitsers toch redelijk teleurgesteld, omdat het bij een doelpuntloos gelijkspel was gebleven. Mainz 05-trainer Klopp, werkzaam als analist bij de ZDF, zei het volgende: "Het was niets bijzonders. Geen duels, geen kansen. Het is alsof je met Kerstmis vol verwachting naar je sok loopt en merkt dat er scheissdreck in zit en niet het kado waarop je hoopte."

Ook de Duitse pers is fel qua kritiek. De Frankfurter Allgemeine Zeitung meldde dat 'Nederland te weinig had gedaan om Portugal in de volgende ronde te ontlopen'. Bild vond de kus die Diego Maradona aan prinses Maxima gaf, het enige positieve dat gisteravond plaats vond. "Zo goed ging het er op het veld niet aan toe. Te veel geschuif met de bal en te weinig hoogtepunten."

Lekker internetten

Zitten jullie ook allemaal lekker te internetten op je werk? Ik wel! Sterker nog. Ik zit zelfs dit stukje te schrijven. In mijn pauze weliswaar, maar toch. In het gemeentehuis van Leidschendam-Voorburg zitten ze op dit moment waarschijnlijk niet te internetten. Daar zijn er een aantal uitgeflikkerd voor het bezoeken van pornosites. Nog een aantal medewerkers zijn berispt voor overmatig gebruik van internet en hebben verlofdagen moeten inleveren. Volkomen onterecht natuurlijk. Voor de komst van het internet sliepen die ambtenaren alleen maar achter hun bureau, nu zijn ze in ieder geval nog enigszins bezig. Je moet dat proces niet overhaasten. Eerst een beetje internetten, dan een beetje erbij werken en misschien krijg je ze dan ooit zover dat ze gaan doen waar ze voor betaald krijgen: je vermoeid en geŽrgerd aankijken als je voor een nieuw paspoort of rijbewijs komt.

Maar alle gekheid op een stokje. Het internet is op dit moment toch wel een grote kostenpost binnen bedrijven en laten we wel wezen, hoe vaak zit je nou daadwerkelijk op het internet voor je werk? Ik doe af en toe voor de vorm eens wat informatie opzoeken voor een zaak waar ik mee bezig ben, maar als dat 10% is van mijn daadwerkelijk internetverbruik hier is het veel. Nu heeft mijn bedrijf besloten 99% van internet niet bereikbaar te maken door alle sites met porno, gokken en racisme te blocken. Gelukkig maar, want met blind klikken op een gemiddeld weblog, zit je binnen de kortste keren op de meest ranzige sites en voor je het weet komt je baas een keer langs wandelen en zit je thuis te internetten. Of in ieder geval tot je wordt afgesloten omdat je de rekening niet meer kan betalen.

Bedrijven zijn inmiddels naarstig op zoek naar manieren om het internetgebruik van hun personeel onder controle te krijgen. Maar hoe krijg je in vredesnaam je medewerkers weer van het internet en aan het werk zonder betuttelende maatregelen die niet zouden misstaan op een kleuterschool? Hoe ze het ook gaan oplossen, (slechts ťťn PC met internet of slechts toegang tot internet tussen bepaalde tijden) het wordt een lastige. Weet je wat het is? Ze hebben dat internet gewoon veel te leuk gemaakt.

Berger: "Renaultmotor naar Red Bull"

Gerhard Berger, teameigenaar van Scuderia Toro Rosso, weet te melden dat er, zo goed als zeker, Renault-motoren in de Red Bull Racings zitten volgend jaar. Tevens zou Heikki Kovalainen, nu nog testcoureur bij Renault, dan een stoeltje bij de Oostenrijkers krijgen.

"De Renault-motoren zijn de meest betrouwbare en de meest consistente van dit seizoen. Red Bull Racing heeft dit jaar vooral op dit terrein een achterstand opgelopen", aldus Berger tegenover F1Racing.nl. "De Renault-motor zou veel goedkoper en sterker zijn dan die van Ferrari." Red Bull heeft voor 2007 nog een contract voor Ferrari-motoren, mogelijk dat Toro Rosso dat contract overneemt.

Flavio Briatore, Teambaas van Renault, zei eerder al dat men een tweede team zocht. "We zouden graag een tweede team van motoren voorzien. Onze fabriek in Viry heeft hier voldoende capaciteit voor. Als straks de ontwikkeling van de motoren wordt stilgelegd, dan is het leveren van motoren aan een tweede team de weg die we moeten inslaan. Dat zou de kosten namelijk voor een groot deel compenseren. We zijn bereid om met iedereen om de tafel te gaan. De motoren willen we tegen een redelijke prijs beschikbaar stellen", aldus Briatore.

Berger lichtte tot slot even toe waarom Heiki Kovalainen bij zijn voormalig GP2-baas Christian Horner gestald word. "Red Bull heeft altijd interesse in getalenteerde coureurs. Heikki heeft absoluut zeer veel talent.Als Klien aan het einde van het seizoen voor Coulthard staat, dan zijn de dagen van de Schot geteld. David wordt bovendien ook een dagje ouder."

Politie Amsterdam verlaagt eis sollicitatie

PolitieDe Amsterdamse politie gaat de lat lager leggen voor sollicitanten. Het hoofdstedelijke korps heeft dusdanige problemen met het vinden van personeel, dat men tot deze koerswijziging heeft besloten. De politie in Amsterdam heeft zich dit jaar ten doel gesteld om 588 nieuwe medewerkers te werven. Daarbij is het streven om evenzoveel mannen, vrouwen als allochtonen binnen te halen.

Kandidaten die niet over voldoende taalvaardigheid beschikken, krijgen toch een kans. Hetzelfde geldt voor sollicitanten met een te slechte conditie. Ze worden drie tot zes maanden naar een bijspijkerklas gestuurd waar ze Nederlandse les en/of sportlessen moeten volgen. Als blijkt dat ze dan alsnog aan de eisen voldoen, worden ze toegelaten tot de eigenlijke opleiding tot politieagent.

Allochtonen
Het vinden van voldoende allochtone-kandidaten is sowieso al een probleem omdat ze 'moeilijk' zijn te bereiken. Daarom wordt er op populaire radiostations onder deze doelgroepen, zoals FunX, geadverteerd. Bovendien worden er op internetsites, die veel bezocht worden door onder andere Marokkaanse, Surinaamse, Antilliaanse en Turkse jongeren, banners geplaatst. Ook worden wervingsteams ingezet die scholen bezoeken. Dat laatste blijkt al succesvol te werken. Verder gaat men werven bij vluchtelingencentra.

Ondanks alles staan mensen nog niet massaal te springen om een baan bij de Amsterdamse politie. Daarom maakte het korps eerder al bekend dat het de opleidingseis van havo naar vmbo wil verlagen.


Politiebanner op het forum van Turksnl.net

Ivoriaanse jounalist gooit fles op veld

Tijdens de afsluitende groepswedstrijd tussen Ivoorkust en ServiŽ en Montenegro heeft een journalist uit het Afrikaanse land woensdagavond het slechte voorbeeld gegeven.

De vertegenwoordiger van de media was zo boos toen arbiter Marco Rodriguez weigerde om Ivoorkust een penalty te geven, dat hij uit blinde woede een fles water op het speelveld gooide. De politie heeft de betreffende journalist nog niet kunnen achterhalen.

De lokale organisatie heeft na het incident besloten dat er in MŁnchen geen drank in flessen meer zal worden verkocht.

Noord-Korea dreigt VS met luchtgevechten

Icoon BuitenlandsHet is goed mogelijk dat Noord-Korea de aanval opent op spionagevluchten van de Verenigde Staten. Het communistische land zegt dat het een luchtgevecht zal openen als de VS doorgaan met het uitvoeren van de spionagevluchten. Dit alles komt naar aanleiding van de raketproef die Noord-Korea wil uitvoeren.

Gisteren heeft Noord-Korea duidelijk gemaakt dat het af wil zien van de raketproef als de VS bereid zijn om met hen om de tafel te gaan zitten. De VS blijven echter bij hun standpunt dat dreigen niet de juiste manier is om een gesprek af te dwingen. Noord-Korea moet volgens de Amerikanen terug naar het zeslandenoverleg, waarbij ook China, Rusland, Zuid-Korea en Japan iets in de melk te brokkelen hebben. De regering uit Pyongyang boycot dat overleg echter uit woede over de stappen die de VS nemen tegen de, in de ogen van de Amerikanen, illegale financiŽle activiteiten.

Ook China is zwaar bezorgd over de raketproef. Het ministerie van buitenlandse zaken van China roept dringend op om samen een uitweg te zoeken. Het is nogal ongewoon dat China achter het standpunt van de VS gaat staan, aangezien zij de laatste bondgenoot van Noord-Korea is en zich zelden kritisch opstelt ten opzichte van het land. Het zou zeer opmerkelijk zijn als Noord-Korea zich niets van China zou aantrekken. Immers zijn ze dan internationaal gezien compleet geÔsoleerd.

De VS worden al langer door Noord-Korea beschuldigd van spionage voor de noordoostkust. De VS hebben dit nooit ontkend maar dat dit nu tot een confrontatie gaat leiden is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk. Overigens zouden de VS op dit moment onder andere spionagevluchten hebben uitgevoerd in de buurt van de lanceerinstallatie van de Taepodong-2, een langeafstandsraket die de VS kan bereiken.

Ook Japan houdt Noord-Korea in de gaten. Een aantal vliegtuigen en schepen is ingezet om informatie te verzamelen. De Japanse minister van defensie Fukushiro Nukaga zegt verder wel dat Japan op dit moment nog niet over gedetailleerde informatie over de militaire capaciteiten van Noord-Korea beschikt. De onderminister van buitenlandse zaken nuanceert de dreiging van Noord-Korea echter. Hij stelt dat niets erop wijst dat Noord-Korea de Taepodong-2 van een kernkop kan voorzien.

Met dank aan Iraqi_Lion voor de submit.

Need For Speed Carbon scans en trailer

Er zijn wat scans verschenen van Need For Speed Carbon, het nieuwste deel uit de populaire reeks van EA dat voor alle platforms moet verschijnen. Carbon zal een mix worden van Underground en Most Wanted, het tuning gedeelte van Underground zal gecombineerd worden met de politie van Most Wanted. De game zal meerdere spelmodi bevatten, waaronder een storyline die zich zal gaan richten op het racen in teamverband, je krijgt dus een hele crew tot je beschikking, waarvan ieder lid zijn eigen vaardigheden heeft.
Helaas zijn de scans niet erg duidelijk, maar er is ook nog een 60 seconden durende trailer vrijgegeven die hier te downloaden is.

Miljarden nodig voor vergrijzing

Icoon Economie Het nieuwe kabinet moet ervoor zorgen dat de overheidsbegroting in 2011 een overschot heeft van minimaal 2,5 miljard euro. Dat adviseert de Studiegroep Begrotingsruimte in een rapport. Het overschot is nodig om de kosten van de vergrijzing op te vangen. Als de gasbaten hoger zijn dan verwacht, dan moet er gestreefd worden naar een overschot van 5 miljard euro.

Het volgende kabinet zal ongeveer 6 miljard euro moeten bezuinigen om dit mogelijk te maken. In totaal moet er 15 miljard euro bespaard worden over meerdere kabinetsperioden. Het belangrijkste is dat het komende kabinet de koers gaat bepalen. Naarmate daar langer mee gewacht wordt, wordt het bezuinigingsbedrag per kabinet hoger.

Het volgende kabinet heeft een aantal opties waar ze uit kunnen kiezen. Ten eerste moet het kabinet zorg en de AOW goedkoper maken. Dit kan door de AOW-leeftijd naar 67 jaar te verhogen in een periode van twintig jaar. Ten tweede is een geleidelijke 'fiscalisering' van de AOW mogelijk. Dan wordt een oudedagsvoorziening uit belastinginkomsten betaalt en niet uit premies. Ten derde kan een pakketverkleining in de zorg of het verhogen van de eigen bijdrage zorgen voor de gewenste bezuinigingen.

Naast deze maatregelen moet het volgende kabinet er voor zorgen dat meer mensen aan de slag gaan en gehouden worden. De studiegroep adviseert om de WW-duur te verkorten naar 1,5 jaar en de hypotheekrenteaftrek in een periode van dertig jaar af te schaffen. Het geld van de hypotheekrenteaftrek moet gebruikt worden om de belastingen te verlagen. Dat heeft een positief effect op de werkgelegenheid.

Gerrit Zalm van FinanciŽn vindt het rapport een "verstandig advies". Hij vindt dat het komende kabinet moet nadenken over het geleidelijk verhogen van de AOW-leeftijd naar 67 jaar. Ook kan hij zich vinden in de aanbeveling om 2,5 miljard euro overschot op de overheidsbegroting te krijgen.

'Hamas erkent IsraŽlische staat'

Icoon IsraŽl/PalestinaHamas gaat akkoord met delen van een document waarin de IsraŽlische staat impliciet wordt erkend. Dat heeft een belangrijke onderhandelaar, Yasser Abed Rabbo, tegen de Britse krant The Guardian gezegd.

De Palestijnse regeringspartij zou akkoord gaan met de delen waarin wordt opgeroepen tot onderhandelingen met IsraŽl. Deze onderhandelingen zouden moeten leiden tot een akkoord over het vestigen van een Palestijnse staat in de gebieden die IsraŽl in 1967 bezette, waaronder ook Oost-Jeruzalem. Hamas komt met dit besluit tegemoet aan president Mahmoud Abbas. President Abbas wil het document in een referendum aan de Palestijnen voor leggen wanneer Hamas het niet zou erkennen.

"Hamas is bereid die delen van het document te aanvaarden, omdat ze denkt dat ze daardoor een groot deel van de problemen met de internationale gemeenschap uit de weg kan ruimen", aldus Rabbo.

NOS moet 80 miljoen terugbetalen aan staat

Icoon Media De NOS moet ruim 80 miljoen euro terugbetalen aan de Nederlandse staat, omdat ze te veel subsidies en staatssteun heeft ontvangen. Dat heeft Europees Commissaris Neelie Kroes van Mededingingsbeleid bekendgemaakt na een onderzoek van de Europese Commissie.

De staat heeft de NOS tussen 1994 en 2005 veel meer betaald dan het geld dat de zender nodig had voor het vervullen van publieke taken. De NOS heeft dit geld in een reservepotje gestopt. Europese regelgeving stelt dat overheidsfinanciering niet meer mag bedragen dan de kosten die worden gemaakt voor het vervullen van publieke taken. De Commissie denkt dat de NOS het bedrag makkelijk kan terugbetalen, omdat het in een reservepotje zit. Als de NOS het geld niet terugbetaalt, dreigt een rechtszaak bij het Europees Hof van Justitie.

De zaak kwam aan het rollen door klachten van de commerciŽle omroepen RTL Nederland en SBS Broadcasting. Te veel overheidsgeld leidt volgens Kroes tot concurrentievervalsing. "Het geeft publieke omroepen de mogelijkheid om onder gunstiger omstandigheden op commerciŽle markten te opereren dan concurrenten die geen staatssteun ontvangen", aldus Kroes.

Boosheid

Ineens, zomaar, zonder enige aanleiding voel ik mij boos.

Nee, het is meer dan boosheid, ik voel alsof ik moet slopen, vernietigen, maar ik weet niet wat de aanleiding is. Er is niet iets gebeurd wat dit gevoel naar boven zou kunnen brengen.

In tegendeel, ik kreeg gisteren te horen dat mijn contract weer verlengd is, dat ik goed werk doe en dat ik op kosten van de baas met mijn partner in een duur restaurant mag eten, ik krijg Zondag een nieuwe kitten, de kinderen zijn gezond en gelukkig, ik heb net een lang weekend Berlijn geboekt en de tickets binnen gekregen van het Corvus Corax concert.

Deze boosheid beangstigt mij, het is niet te begrijpen.
Is dit het soort boosheid wat maakt dat je dingen doet die je later niet kunt veklaren, het soort boosheid waarin je je zelfcontrole verliest en tot erge dingen in staat bent?

Ik denk het niet, ik zit rustig achter mijn bureau op werk, ik ben niet aan het schuimbekken, ik ben niet aan het gooien en smijten, ik praat rustig met mijn collega zonder hem direct naar zijn keel te vliegen of met een mes achter na te lopen.En nee, ik heb die niet eens in mijn bezit.

Nee, deze boosheid zit dieper, ik ben boos op het leven zelf, maar vooral boos op mijzelf, omdat ik niet de controle heb om mensen voor pijn te en verdriet te behoeden.

En ja, ik weet het, het hoort bij het leven en dat begrijp ik, en dat maakt het dat ik niet met een Uzi als een wilde rond ga schieten, maar ik kan me nu iets voorstellen dat iemand met deze boosheid en het niet begrijpen ervan, soms tot wanhopige daden kan komen.

En ik, ik zet Rammstein maar weer lekker hard aan, ik zing hard mee ( en ja dat kan door sommige mensen ook als gevaarlijk worden beschouwd) en ik voel dat mijn boosheid rustig weg ebd.

Domenech zwaar onder vuur in Frankrijk

In eigen land ligt de bondscoach van Frankrijk, Raymond Domenech, zwaar onder vuur. Zijn team moet vrijdag van Togo winnen om nog een kans te maken op de tweede ronde.

"Als we ons niet kwalificeren heb ik geen excuus. Maar beschuldig niemand voordat hij een misdaad heeft begaan," aldus Domenech.

Tijdens het 1-1 gelijkspel tegen Zuid-Korea koos de bondscoach ervoor om aanvoerder Zinedine Zidane in blessuretijd naar de kant te halen en David Trťzťguet slechts een paar seconden in te laten vallen. Deze keuze kwam Domenech op veel kritiek te staan. "Ik dacht aan de toekomst en wilde voor het duel met Togo een boodschap afgeven". Domenech ontkent dat hij problemen heeft met Zidane. "Dat is pure speculatie. Ik lees dat soort dingen al twee jaar, maar dat kan me niets schelen."

Sparta niet blij met Kokmeijer

Volgende week vrijdag zal het kort geding dienen dat Sparta tegen Niels Kokmeijer heeft aangespannen. Kokmeijer heeft namelijk beslag laten leggen op de rekening van de Rotterdammers, en dat pikt de Kasteelclub niet.

Kokmeijer liet beslag leggen omdat Spartaan Rachid Bouaouzan hem ongelukkig raakte tijdens een competitiewedstrijd in december 2004 tussen Sparta en Go Ahead Eagles, waarna Kokmeijer zijn actieve carriŤre moest beeindigen. De oud Eaglesspeler eist 850.000 euro van Sparta. Peter Bonthuis, directeur van Sparta, zegt dat het beslag zo snel mogelijk opgeheven moet worden omdat anders de spelers geen salaris voor de maand juni kunnen krijgen.

Newcastle wil meer geld zien na blessure Owen

De voorzitter van Newcastle United, Freddy Shephard, heeft bij de Engelse voetbalbond geklaagd over het feit dat de verzekeringsuitkering voor de geblesseerd geraakte Michael Owen veel te laag is.

De Engelse club ontvangt zo'n 150.000 euro per week in de periode dat Owen niet kan spelen. Dat zal zeker zes maanden zijn, ervan uitgaande dat de speler de kruisband in zijn rechterknie inderdaad heeft gescheurd in de WK-wedstrijd tegen Zweden afgelopen dinsdag. "Als je ziet hoeveel zijn herstel kost, is dat veel meer dan dat bedrag. Bovendien moeten we op zoek naar een nieuwe spits," aldus Shephard. De FA heeft gezegd dat ze het standaardbedrag uitbetaald, dat is afgesproken voor elke club en speler.

Bruno Bruins nieuwe staatssecretaris

Icoon Politiek De VVD'er Bruno Bruins wordt de nieuwe staatssecretaris van Onderwijs. Hij volgt daarmee Mark Rutte op, die fractievoorzitter van de VVD wordt.

Bruins heeft weinig affiniteit op het gebied van onderwijs. Hij was tussen 2000 en 2006 wethouder van Verkeer in Den Haag. Daarna was hij voorzitter van verkeersorganisatie 3VO, dat weer Veilig Verkeer Nederland gaat heten. Officieel moet Bruins nog gesprekken voeren met minister-president Jan Peter Balkenende en minister van Onderwijs Maria van der Hoeven, maar dat wordt gezien als een formaliteit. Eind volgende week begint hij met zijn werkzaamheden.

Nog voor het zomerreces komt Mark Rutte naar de Tweede Kamer. Dat betekent dat hij voor volgende week vrijdag een stoeltje in de Kamer zal innemen. Hij neemt de plaats in van Ruud Luchtenveld, die wethouder is geworden in Amersfoort.


Icoon Politiek
Bruno Bruins, binnenkort staatssecretaris van Onderwijs

Ambtenaren ontslagen wegens porno

Icoon BinnenlandsDe gemeente Leidschendam-Voorburg heeft besloten om drie medewerkers met onmiddellijke ingang te ontslaan, omdat zij onder werktijd pornosites hebben bekeken. Drie collega's van hen, die 'buitensporig veel' voor privť-doeleinden op het internet zaten, komen er met lichtere straffen vanaf. Zij worden berispt en moeten enkele verlofdagen inleveren.

Binnen de gemeenten zijn bepaalde afspraken gemaakt over het gebruik van internet. Het raadplegen van websites over porno, racisme of gokken is verboden. Tijdens een routinecontrole kwam aan het licht wat de zes ambtenaren tijdens hun werk uitspookten.

Oorlog tegen piraterij mondt uit in veldslag

Twee medewerkers van "der Gesellschaft zur Verfolgung von Urheberrechtsverletzungen (GVU) " hebben schaafwonden en builen opgelopen bij een aanvaring met softwarepiraten. Het handgemeen vond plaats aan de Duits-Tsjechische grens. Hier werd een lading illegale games met als bestemming schimmige Aziatische winkeltjes onderschept.

Toen ze probeerden de illegale handel in beslag te nemen ontstond het gevecht. De Tsjechische criminelen lieten niet zomaar hun handel afpakken en vielen de ambtenaren aan, waardoor de ambtenaren gewond raakten. Hierbij werd geen gebruik gemaakt van wapens, de criminelen moesten het hebben van hun ninja-skills.

Ondanks dit opstootje werden er in de gehele actie, die op meerdere plekken werd uitgevoerd, zo'n 50.000 illegale kopien in beslag genomen. Volgens Joachum Tielke, voorzitter van de GVU, gaat het hier om georganiseerde misdaad: "Die Vorkommnisse der letzten Wochen haben uns in unserer Annahme bestštigt, dass wir es bei den Anbietern auf einigen Grenzmšrkten mit Strukturen organisierter Kriminalitšt zu tun haben, die auch vor der Anwendung kŲrperlicher Gewalt nicht zurŁckschrecken, wenn sie die FrŁchte ihres illegalen Treibens durch den Zugriff staatlicher Stellen gefšhrdet sehen".

Het bovenstaande komt vrij vertaald op het volgende neer: De gebeurtenissen van de afgelopen weken hebben ons in onze overtuiging bevestigd dat we hier met georganiseerde misdaad te maken hebben die het gebruik van geweld niet schuwen om hun handel te beschermen.

Remkes hekelt vonnis afluisterzaak

Minister Johan Remkes (VVD) van Binnenlandse Zaken heeft verbaasd gereageerd op het vonnis in de zaak over de twee Telegraaf-journalisten die zouden zijn afgeluisterd door de veiligheidsdienst AIVD. De Haagse rechtbank bepaalde gisteren dat het duo niet door de inlichtingendienst mag worden afgeluisterd.

Volgens Remkes raakt het vonnis de fundamenten van de werkwijze van de AIVD. Hij heeft opdracht gegeven om hoger beroep aan te tekenen tegen de uitspraak. Remkes: ''De rechter is er gemakkelijk vanuit gaat dat er is afgeluisterd, terwijl dat niet is vastgesteld. Het vonnis heeft verstrekkende gevolgen voor de werkwijze van de AIVD. De wet verbiedt ons om operationele informatie naar buiten te brengen. Ook de rechter is van die informatie niet op de hoogte. In deze zaak heeft dat uitgangspunt tegen ons gewerkt. Vanwege dit principe ga ik in beroep.''

De journalisten van De Telegraaf schreven begin dit jaar een groot artikel over geheime informatie van de Binnenlandse Veiligheidsdienst, de voorloper van de AIVD, die was terechtgekomen bij de top van de Amsterdamse onderwereld. De publicatie van dat artikel was aanleiding voor de AIVD om de twee verslaggevers te volgen en af te luisteren.

Blij
De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) en het Genootschap van Hoofdredacteuren die samen met De Telegraaf de Nederlandse Staat voor de rechter sleepten, zijn blij met de uitspraak. Ze spreken van een historisch vonnis. Niet eerder werd de AIVD namelijk teruggefloten door de rechter.

Volgens de NVJ is het een prima uitspraak omdat anders de AIVD een vrijbrief had gekregen om zorgvuldig werkende journalisten af te luisteren en te observeren met onbeperkte en zware middelen. Dat had betekend dat journalisten hun controlerende en signalerende functie niet meer kunnen verrichten. Het Genootschap van Hoofdredacteuren zegt dat het de taak van de pers is de samenleving te waarschuwen voor misstanden: ''Als de klokkenluider dan als staatsgevaarlijk wordt beschouwd, dan is dat een slechte zaak.''

De Tweede Kamer zal binnenkort debatteren over de kwestie. Een meerderheid van de parlementariŽrs wil dat er maatregelen komen om het afluisteren van journalisten beter te kunnen controleren.

Tiende ontmoeting tussen Portugal en Oranje

Voor de tiende maal in de historie speelt Nederland zondag tegen Portugal. Oranje won slechts ťťn keer in de negen voorgaande duels. Dat was op 16 oktober 1991 in Rotterdam, toen won Oranje met 1-0.

Op het WK kwam Nederland Portugal nooit eerder tegen, wel op het Europees kampioenschap. De laatste ontmoeting dateert van het EK, twee jaar geleden in Portugal. Het gastland versloeg Oranje toen in de halve finale met 2-1.

De statistieken

17-10-1990 Portugal - Nederland 1-0 (kwalificatie EK)
16-10-1991 Nederland - Portugal 1-0 (kwalificatie EK)
12-02-1992 Portugal - Nederland 2-0 (vriendschappelijk)
22-02-1995 Nederland - Portugal 0-1 (vriendschappelijk)
10-02-1999 Portugal - Nederland 0-0 (vriendschappelijk)
11-10-2000 Nederland - Portugal 0-2 (kwalificatie WK)
28-03-2001 Portugal - Nederland 2-2 (kwalificatie WK)
30-04-2003 Nederland - Portugal 1-1 (vriendschappelijk)
30-06-2004 Portugal - Nederland 2-1 (EK, halve finale)

Wat is Dit: Opgave 32 - Uitslag

Ook deze opgave is wederom in drie ronden geraden worden. Het plaatje wat in deze derde ronde stond werd als eerste geraden door MoHaa, niet verrassend voor de meeste mensen, en sleept de 6 punten binnen. Op dit antwoord zijn natuurlijk heel veel lifters, 38 om precies te zijn en deze krijgen natuurlijk 3 punten. Ook zijn er nog twee mensen die 2 punten krijgen, dit zijn Kramark en Bierbroeder.

Naast de punten hebben we ook weer een aantal diskwalificaties deze opgave. Naast Druus en Alias uit opgave 17 worden er nu TropicalAngel en Axel16 aan toegevoegd.

De tussenstand site kunnen jullie wel bekijken maar deze zal voorlopig niet geupdate worden. Totdat hier een andere oplossing voor is, is er een 'Excel'-bestand waar de scores in staan. Dit kun je hier vinden. Een korte samenvatting voor de mensen die geen zin hebben om te kijken: In de kwartaalstand gaat Lode nog steeds aan kop met 27 punten. In de jaarstand doet JtS het nog steeds het beste met 48 punten.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je Ä 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De oplossing: Gevarendriehoek

Tot WiD.

Ook van Gemerden naar Scheveningen

Na de eerdere toezeggingen van Raemon Sluiter en Peter Wessels, heeft ook Melle van Gemerden zijn deelname aan de Siemens Open op de Mets tennisbanen in Scheveningen toegezegd.

De nummer 100 van de ATP-ranglijst is de titelverdediger van het challengertoernooi dat dit jaar van 10 tot en met 16 juli plaats zal vinden. De nummer ťťn van de plaatsingslijst dit jaar is de Duiter Florian Mayer, de huidige nummer 61 van de wereldranglijst.

Goudzoeker graaft put van 18 meter

Icoon OpmerkelijkEen volhardende Amerikaan ging aan het graven toen zijn metaaldetector duidelijk maakte dat er goud moest liggen in zijn straat. De 63-jarige man wist niet van ophouden en had ondertussen een put van achttien meter diep gegraven. Om zijn schat nog sneller in handen te krijgen riep hij zelfs de hulp van vrienden in.

Toen de man tien dagen later nog geen goud gevonden had vond de brandweer het tijd worden om de man uit te leggen dat er hoogstwaarschijnlijk iets met zijn metaaldetector aan de hand was. De goudzoeker begreep toen al snel dat het geen nut had om op die plek verder zoeken.

GTA makers sluiten deal met FTC

Het lijkt erop dat de soap rondom GTA: San Andreas, en de pixels die lijken op blote lichaamsdelen, eindelijk ten einde komt. Rockstar en Take-Two Interactive hebben met de Amerikaanse Federal Trade Commission afgesproken dat ze $11.000 per keer zullen betalen in de toekomst als ze nog een keer een vergelijkbare overtreding maken van de leeftijdsquotering. De game kreeg nadat bekend werd dat er game characters konden worden ontbloot, een Adults Only rating. Deze rating zorgde ervoor dat grote winkelketens in Amerika zoals Wal-Mart de game niet meer in hun schappen wilden.


Het lijkt er echter niet op dat Take-Two geleerd heeft van het hele debacle. The Elder Scrolls IV: Oblivion, die ook door Take-Two wordt uitgegeven, had in eerste instantie een Teen rating. Toen bekend werd dat de game gewelddadiger was dan Take-Two zelf claimde, en dat ook in deze game een vrouwelijke character met 'onbtloot' bovenlijf gezien kon worden, werd de Teen rating vervangen door een Mature rating.

Final Fantasy 3 zal gebruik maken van Wi-Fi

Het was al eerder gesuggereerd dat Final Fantasy 3 op de DS gebruik zou maken van de Wi-Fi mogelijkheden van Nintendo's handheld, en nu is het dan ook bevestigd. In het officiele Nintendo tijdschrift van Amerika, Nintendo Power, is een scan verschenen van een nieuw stukje artwork. Op dit artwork zijn vier characters te zien die een kristal staan aan te gapen.Belangrijker dan dat is dat linksonder in de scan het Nintendo Wi-Fi logo te zien is. Wat voor functies gebruik zullen maken van de Wi-Fi optie is nog niet bekend, maar dat het gebruikt gaat worden is nu wel zeker.

Ruim 7 miljoen Nederlanders keken Oranje

Icoon WK 2006Uit de cijfers van de Stichting KijkOnderzoek blijkt dat er woensdag ruim 7,6 miljoen Nederlanders hebben gekeken naar de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen ArgentiniŽ (0-0).

De derde en laatste wedstrijd van Oranje in de groepsfase van het WK was daarmee de bestbekeken wedstrijd. De eerste wedstrijd tegen ServiŽ en Montenegro, op een zondagmiddag, trok ruim 5,4 miljoen kijkers, naar het treffen met Ivoorkust (vrijdagavond) keken ruim 7,1 miljoen mensen.

Kijk voor al het WK-nieuws op de WK-site van FOK!

Ruim 7 miljoen Nederlanders keken Oranje

Uit de cijfers van de Stichting KijkOnderzoek blijkt dat er woensdag ruim 7,6 miljoen Nederlanders hebben gekeken naar de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen ArgentiniŽ.

De derde en laatste wedstrijd van Oranje in de groepsfase van het WK was daarmee de bestbekeken wedstrijd. De eerste wedstrijd tegen ServiŽ en Montenegro, op een zondagmiddag, trok ruim 5,4 miljoen kijkers, naar het treffen met Ivoorkust (vrijdagavond) keken ruim 7,1 miljoen mensen.

Doodstraf voor tatoeŽren vrouwen

Icoon MisdaadEen rechtbank in de Chinese noordoostelijke provincie Jilin heeft een 42-jarige man tot de doodstraf veroordeeld omdat hij beledigende en obscene woorden op de lichamen van drie vrouwen heeft getatoeŽerd. Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua donderdag.

De man werd in januari 2005 gearresteerd omdat hij een voormalige minnares van tatoeages voorzag nadat hij haar had ontvoerd. Zijn ex-vrouw en een derde vrouw kwamen na de arrestatie van de man met verklaringen dat ook zij onder dwang waren getatoeŽerd.

Met dank aan DJMO voor de submit.

Blessure voor Burdisso

ArgentiniŽ maakt zich zorgen over de inzetbaarheid aankomende zaterdag van verdediger Nicolas Burdisso in de wedstrijd tegen Mexico.

Woensdagavond viel Burdisso in de wedstrijd tegen Nederland uit met een blessure aan zijn been. Bondscoach Josť Pekerman denkt dat het voor Burdisso een race tegen de klok zal gaan worden om op tijd fit te zijn. "Burdisso is belangrijk voor ons. We zullen donderdag enkele testen uitvoeren en zien wat de artsen zeggen. Een flinke blessure zou ons slecht uitkomen".

PC demo van Prey nu beschikbaar

Ontwikkelaar Human Head heeft een demo van de lang (sinds 1995) verwachte first person shooter Prey online gezet. In Prey speel je als Tommy, een Indiaanse garagemonteur te Oklahoma. Wanneer buitenaardse wezens binnenvallen en jou en anderen opzuigen naar hun schip moet je de mensen en de aarde weten te redden waar je onder andere gebruik kunt maken van krachten die je alleen hebt als Indiaan.

Een demo voor de Xbox 360 versie zou ook vandaag verschijnen maar is een aantal dagen uitgesteld, wanneer deze online verschijnt lees je het natuurlijk direct hier. IGN heeft al wel beide versies gespeeld en kwam met een opmerkelijke waarneming:

The PC version has been capped at a smooth 60 FPS, while the Xbox 360 version will run at a steady 30 FPS, and the single-player game is, with the exception of a few down-sampled textures here and there, gorgeous. Also, it's the exact same content on both systems. Built on the Doom 3 engine, both versions, from what we saw, are running smoothly, fast, and beautifully.

De PC versie is vastgezet op maximaal 60 frames per seconde, en de Xbox 360 versie op 30 frames per seconde. Het is niet helemaal duidelijk waarom de Xbox 360 versie het met de helft moet doen, maar aangenomen kan worden dat dit ligt aan de gebruikte Doom 3 engine die moeilijk te vertalen blijkt naar de Xbox 360. Eerder liet Quake IV hierdoor al technisch steekjes vallen op de Xbox 360.

De demo bevat zowel singleplayer als multiplayer en is onder andere op de volgende locaties te downloaden:

Gamershell
3D gamers
Fileplanet
Computergames
Gamespot
Worthplaying
Fileshack
4Players

Vooruitblik GP Canada

De vooruitblik van FOK!sport op de Grand Prix van Canada. Hoe hebben de coureurs voorheen gepresteerd op dit circuit, wie mag er met een verse motor starten, hoe staat het er voor in de kampioenschappen?

Circuit Gilles Villeneuve

meer circuitinformatie

Tijdschema

dagtijd *sessie
vrijdag17:00 - 18:00vrije training 1
vrijdag20:00 - 21:00vrije training 2
zaterdag16:00 - 17:00vrije training 3
zaterdag19:00kwalificatie
zondag19:00race
* Nederlandse tijd

Kampioenschap coureurs

poscoureurpunten
1Fernando Alonso74
2Michael Schumacher51
3Kimi RšikkŲnen33
4Giancarlo Fisichella32
5Juan Pablo Montoya26
6Felipe Massa24
7Jenson Button16
8Rubens Barrichello13
9Nick Heidfeld10
10Ralf Schumacher8
11David Coulthard7
--Jacques Villeneuve7
13Mark Webber6
14Nico Rosberg4
15Christian Klien1

Kampioenschap constructeurs

posteampunten
1Renault106
2Ferrari75
3McLaren59
4Honda29
5BMW Sauber17
6Williams10
7Toyota8
--Red Bull Racing8

Motoren

wagencoureurteammotor
1Fernando AlonsoRenaultnieuw
2Giancarlo FisichellaRenaultoud
3Kimi RšikkŲnenMcLarenoud
4Juan Pablo MontoyaMcLarennieuw
5Michael SchumacherFerrarinieuw
6Felipe MassaFerrarinieuw
7Ralf SchumacherToyotanieuw
8Jarno TrulliToyotaoud
9Mark WebberWilliamsnieuw
10Nico RosbergWilliamsnieuw
11Rubens BarrichelloHondanieuw
12Jenson ButtonHondanieuw
14David CoulthardRed Bull Racingoud
15Christian KlienRed Bull Racingoud
16Nick HeidfeldBMW Saubernieuw
17Jacques VilleneuveBMW Sauberoud
18Tiago MonteiroMidlandoud
19Christijan AlbersMidlandnieuw
20Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rossonieuw
21Scott SpeedScuderia Toro Rossonieuw
22Takuma SatoSuper Aguri F1oud
23Franck MontagnySuper Aguri F1nieuw

Prestaties afgelopen jaren

wagencoureur2005200420032002
1Fernando AlonsoDNF (3)DNF (5)4 (4)
2Giancarlo FisichellaDNF (4)4 (11)DNF (16)5 (6)
3Kimi RšikkŲnen1 (7)5 (8)6 (20)4 (5)
4Juan Pablo MontoyaDQ (5)DQ (4)3 (2)DNF (1)
5Michael Schumacher2 (2)1 (6)1 (3)1 (2)
6Felipe Massa4 (11)DNF (17) 9 (12)
7Ralf Schumacher6 (10)DQ (1)2 (1)7 (4)
8Jarno TrulliDNF (9)DNF (3)DNF (8)6 (10)
9Mark Webber5 (14)DNF (14)7 (6)11 (21)
10Nico Rosberg
11Rubens Barrichello3 (20)2 (7)5 (5)3 (3)
12Jenson ButtonDNF (1)3 (2)DNF (17)15* (13)
14David Coulthard7 (12)6 (9)DNF (11)2 (8)
15Christian Klien8 (16)9 (10)
16Nick HeidfeldDNF (13)8 (15)DNF (12)12 (7)
17Jacques Villeneuve9 (8) DNF (14)DNF (9)
18Tiago Monteiro10 (18)
19Christijan Albers11 (15)
20Vitantonio Liuzzi
21Scott Speed
22Takuma SatoDNF (6)DNF (20) 10 (15)
23Franck Montagny
(gridpositie tussen haakjes; DNF = did not finish; DQ = gediskwalificeerd; * = niet gefinished, wel geklasseerd)

DVD: Fist of Fury

Er zijn maar een aantal zekerheden in het leven. Zo zal ťťn plus ťťn altijd twee blijven, en BraziliŽ gaat gewoon weer de wereldbeker winnen. Een andere zekerheid is dat Bruce Lee de grootste martial arts-artiest is die ooit op deze aarde heeft rondgelopen. Ook al is Tony Jaa (Ong-bak, Tom Yum Goong) met zijn fabelachtige Muy Thai technieken hard op weg om de nieuwe ster te worden, niemand zal ooit kunnen tippen aan 'the dragon'. Mocht je daar aan twijfelen, dan zit er nog anders op dan een gedwongen opname in een speciale kliniek. Of je kunt natuurlijk als laatste redmiddel de nieuwe prachtige dubbeldisc uitgave van Fist of Fury halen, waarna al je twijfels zullen verdwijnen.


Petkovic toch trots op zijn spelers

Na de 6-0 nederlaag tegen de Argentijnen, had ServiŽ en Montenegro woensdagavond tegen Ivoorkust iets recht te zetten. Dat lukte echter niet helemaal, gezien de 3-2 nederlaag.

"We wilden laten zien dat we echt wel kunnen voetballen. Maar Ivoorkust is heel sterk. Met wat meer mazzel hadden ze tweede in de poule kunnen worden. Toch ben ik trots op mijn spelers," aldus bondscoach Ilja Petkovic na afloop van de wedstrijd.

Zijn vertrekkende collega Henri Michel roemde de veerkracht van Ivoorkust, maar zei ook dat er nog genoeg te verbeteren valt. "Soms zijn we te nerveus en dan maken we fouten. Als we die eruit krijgen, dan kan er nog iets moois groeien."

AC Milan haalt Gourcuff

AC Milan heeft Yoann Gourcuff overgenomen van Stade Rennes. Het is niet bekend wat de hoogte van de transfersom is.

Gourcuff had nog maar ťťn contractjaar bij Rennes, waardoor de Fransen zich gedwongen zagen de speler nu van de van de hand te doen, om te voorkomen dat hij volgend jaar gratis de deur uit zou lopen. De 19-jarige aanvallende middenvelder wordt beschouwd als ťťn van de grootste talenten van Europa.

Eerder dit seizoen had ook Ajax belangstelling in de Fransman, maar de Amsterdammers konden het niet met Stade Rennes eens worden over de hoogte van de transfersom.

Kranten loven verdediging Oranje

Het gelijkspel woensdagavond van het Nederlands elftal tegen de Argentijnen heeft in de Nederlandse kranten niet tot een hosannastemming geleid.

De 0-0 werd vooral gezien als een opsteker voor de Nederlandse defensie, in de aanloop naar het WK werd dat gezien als het grootste zorgenkind van Oranje.

De Volkskrant heeft het over een avondje "remise schuiven en een allesbehalve bekoorlijke wedstrijd". Volgens de krant was het de verdienste van de defensie van Oranje dat de wedstrijd geen winnaar opleverde.

Het Algemeen Dagblad spreekt van een "gecastreerde topper", daarmee verwijzend naar de vele wijzigingen die de beide bondscoaches aanbrachten in hun ploegen met het oog op de achtste finales.

Voetbalbond Ivoorkust boos op Michel

De voorzitter van de voetbalbond van Ivoorkust, Jacques Anouna, is kwaad op de bondscoach Henri Michel. De Fransman vertrekt uit het Afrikaanse land om in Qatar een club te gaan trainen.

"Dat had hij mij eerst moeten vertellen. Dit laat je niet via de media weten", aldus Anouna. "Voor ons heeft Michel afgedaan. Hij begon na twee wedstrijden al te praten over een andere baan. Ik ben het zat. Ivoorkust gaat op zoek naar een nieuwe bondscoach".

Na de nederlagen tegen ArgentiniŽ en Nederland gaf Michel al aan dat hij waarschijnlijk zou vertrekken, omdat de voetbalbond van Ivoorkust nog niets had laten weten over een eventuele verlenging van zijn contract.

Agenten onthoofd in Mexico

Icoon MisdaadEen politiechef van de Mexicaanse stad Tijuana, die aan de grens met de Verenigde Staten ligt, meldde woensdag dat drie politiemannen en een vriend van hen zijn onthoofd.

De onthoofde lichamen werden in de buitenwijken van de stad gevonden. Enige uren later vond men ook de hoofden, die in plastic zakken waren gestopt, onder een brug in Tijuana. Volgens ooggetuigen werd het viertal aangevallen door mannen in politie-uniformen.

Het geweld in deze gebieden is in hoge mate aanwezig en komt niet alleen voor tussen de criminele bendes en de politie. Ook de politie-eenheden onderling schuwen het geweld niet.

Met dank aan babbelbox voor de submit.

TTvT (12): Vijf halen, nul betalen!

Natuurlijk, we zijn verreweg het beste voetballand, maar er kan altijd een moment komen in de knock-outfase van het WK dat je er door een lullige Schwalbe of een onterechte penalty uitvliegt. Alsof het dan nog niet erg genoeg is dat Smeets en Barend en Van Gelder en Van Dorp en de hele Mulder-dynastie contractueel verplicht zijn om door te kwebbelen over de belangrijke wedstrijd Trinidad en Tobago tegen Angola, zien wij ons ook nog voor een heel pijnlijke taak gesteld, namelijk: het oranje bolletje moet van de antenne.

Krstajic breekt pols

In de laatste wedstrijd van ServiŽ en Montenegro op het WK heeft Mladen Krstajic zijn linkeronderarm gebroken.

Na iets meer dan een kwartier spelen viel de verdediger van Schalke ´04 uit, nadat de Ivoriaanse aanvaller Aruna Dindane op zijn pols was gaan staan. De 32-jarige Krstajic, die voor het begin van de wedstrijd zijn afscheid had aangekondigd als international, moet nu worden geopereerd.

WK voetbal

Vanmiddag valt de beslissing in groep E. Alle teams maken (theoretisch) nog kans om de achtste finales te halen. ItaliŽ en TsjechiŽ spelen tegen elkaar. In de andere wedstrijd speelt Ghana tegen de Verenigde Staten.

De wedstrijd tussen ItaliŽ en TsjechiŽ is ook meteen de wedstrijd tussen de teams met de beste keepers van de wereld. Petr Cech, de doelman van TsjechiŽ, die bij Chelsea speelt, werd onlangs door door de IFFHS uitgeroepen tot beste doelman van de wereld. Gianluigi Buffon van ItaliŽ won deze verkiezing in de twee voorgaande jaren (in 2003 en 2004) en had vorig jaar de pech dat hij een half jaar lang geblesseerd was.

Peter Cech behoort echt tot de wereldtop. Hij is een zeer complete doelman met fantastische reflexen. Bekijk hier maar eens de compilatie.

Afgezien van een uitstekende doelman, heeft het Tsjechische team ook een sterke verdediging en een goed middenveld. De aanval van de Tsjechen is op dit moment de enige onzekere factor: Jan Koller is geblesseerd, Lokvenc zit een schorsing uit en het is niet zeker of Milan Baros vanmiddag speelt.

Andere spelers in het team zullen de klus dan wellicht moeten gaan klaren, maar ze hebben wel het grote voordeel dat ze gisteravond Gianluigi Buffon al uitgebreid hebben kunnen analyseren en nu dus precies weten in welke hoek ze de bal er vanmiddag in moeten gaan knallen.

Pekerman blij met breedte selectie

De Argentijnse bondscoach Josť Pekerman zag een redelijke 0-0 wedstrijd tegen Nederland. Met name over de breedte van zijn selectie is de keuzeheer in zijn nopjes.

”Nederland is een sterk team en spelers als Milito, Coloccini, Cufre en Cruz hadden weinig problemen, terwijl ze hun debuut maakten op dit WK. Ze deden wat ze moesten doen. Ik denk dat alle spelers in de selectie klaar zijn om op elk moment te spelen”, constateerde Pekerman. Volgens Pekerman wilde zijn ploeg graag winnen: ”We hadden de motivatie om te winnen, maar konden tegelijkertijd niet veel risico’s nemen.”

Spits Carlos Tevez, gekozen tot man of the match, toonde zich ontevreden: ”We speelden niet het voetbal dat we wilden spelen, maar dat kwam omdat er een sterk team tegenover ons stond. We ontbeerden een beetje de stootkracht, het positiespel was daarentegen in orde.” Gelegenheidsaanvoerder Roberto Ayala vond dat ArgentiniŽ de klus goed klaarde: ”Het doel is bereikt. Dit team groeit elke wedstrijd.”

Pekerman beseft dat hem een lastige horde wacht in de vorm van Mexico: ”Net als de andere teams die we tegenkwamen is Mexico sterk. Het enige verschil is dat we Mexico goed kennen, doordat we ze vaak hebben ontmoet. We weten bijvoorbeeld hoe de coach denkt en hoe de spelers opereren. Maar je kunt nooit zeggen op welke manier een wedstrijd zal verlopen.”

KroatiŽ start met Ivica Olic

Ivan Klasnic is door bondscoach Zlatko Kranjcar van KroatiŽ gepasseerd voor het beslissende pouleduel tegen AustraliŽ. In zijn plaats zal Ivica Olic zijn opwachting maken.

Klasnic stelde licht teleur in de eerste twee wedstrijden. Tegelijkertijd is Olic volledig hersteld van zijn enkelblessure. Dado Prso behoudt wel zijn basisplaats. ”Olic is wat sneller dan Klasnic en kan beter de achterliggende ruimte bespelen”, zei Kranjcar. De bondscoach zal niet beginnen met al z’n drie aanvallers. ”We starten met twee spitsen. Afhankelijk van het wedstrijdverloop kunnen we nog andere varianten toepassen.”

KroatiŽ zal het moeten doen zonder de geschorste Robert Kovac. Stjepan Tomas zal hem moeten vergeten. ”Ik ben blij dat de trainer mij vertrouwt en zal alles in het werk stellen dat vertrouwen niet te schenden”, aldus Tomas, die speelt voor Galatasaray. Alleen bij een overwinning op de Socceroos heeft KroatiŽ een (grote) kans op de achtste finales.

Van Basten 'trots' op spelers

De Nederlandse reacties na afloop van de puntendeling met ArgentiniŽ (0-0) waren positief. Bondscoach Marco van Basten is zelfs trots op z'n spelers.

”Over het algemeen hebben we het goed gedaan. Vooral in de beginfase voetbalden we sterk, daarna nam ArgentiniŽ meer het initiatief. Dat is geen schande. Je hebt te maken met een sterke tegenstander”, zei Van Basten. De oefenmeester kon na drie pouleduels een mooie slotsom opmaken: ”Al met al ben ik trots op mijn jongens. We zijn ongeslagen de groepsfase doorgekomen.”

Van Basten noemde de aanvallende kracht als minpunt: ”De organisatie en discipline waren goed. Alleen moeten we nog wat meer voetbal gaan brengen, zodat we kansen afdwingen en ook dit soort wedstrijden gaan winnen. De omschakeling van balverlies naar balbezit was niet goed.” Over de ontmoeting met Portugal maakt de bondscoach zich nog niet druk: ”Ik heb Portugal en Mexico allebei zien spelen in de voorronde. Het maakte me niet zoveel uit wie we in de achtste finale zouden treffen. Het zijn twee goede ploegen.”

In een wedstrijd zonder veel mogelijkheden kreeg Dirk Kuijt voor rust de beste kans. De Feyenoord stuitte echter op keeper Abbondanzieri. ”Erg jammer dat die bal er niet invloog. Als we op voorsprong waren gekomen, was het een zeer interessante wedstrijd geworden,” zei de Feyenoorder. Een van de uitblinkers bij Oranje was Khalid Boulahrouz. ”Ik heb wel lekker gespeeld”, aldus de verdediger van Hamburger SV. ”ArgentiniŽ beschikt over veel bewegende voetballers die vooral in de kleine ruimtes goed zijn. Dat vergt voor de verdedigers veel concentratievermogen. Ik denk dat we tevreden mogen zijn over het resultaat.”

Mogelijk Brits rookverbod buitenshuis

Icoon BuitenlandsIn de toekomst kan het voor Britten verboden worden dat ze buitenshuis roken. De Britse minister van Volksgezondheid, Lord Warner, vertelt dat de regering het roken ook op openbare plaatsen wil verbieden. Het betreft voornamelijk de plekken waar toevallige voorbijgangers een risico lopen op het inademen van 'tweedehands'-rook.

Bij die plaatsen moet men denken aan bijvoorbeeld bushaltes, stoepen voor kantoren en andere gebouwen waar binnen niet gerookt mag worden, terrassen van sportclubs en sportstadions. Overtreders moeten fors worden bestraft.

De regering schept nog geen duidelijkheid over een mogelijke ingangstermijn van de wet. De aanvulling op de huidige anti-rookwet die nu door het parlement wordt besproken heeft betrekking op het aanwijzen van nieuwe plaatsen buiten openbare ruimten waar niet gerookt mag worden.

In februari van dit jaar heeft het Lagerhuis een totaal rookverbod in alle afgesloten ruimtes afgekondigd. Het Hogerhuis moet nog instemmen met de wet. Als dat gebeurt dan zal vanaf half 2007 het roken in Engelse kroegen, restaurants, clubs, en ook op werkplekken, een flinke boete opleveren. Schotland heeft al een dergelijk rookverbod, Noord-Ierland gaat het invoeren in april 2007.

Met dank aan jbo voor de submit.

Vrouwenclans boycotten schoonheidswedstrijd

De twee gamingclans Fragdolls en PMS protesteren tegen de Miss World Series Videogames, een schoonheidswedstrijd speciaal voor vrouwelijke videogamers. De dames zullen als protest een eigen Miss-verkiezing houden.

De reden voor deze actie is het feit dat de deelneemsters alleen hun favoriete game moeten opgeven en er niet meer van ze wordt verwacht op het gebied van games.
Of zoals mede-oprichtster van PMS, Amber Dalton het verwoordt:
"It's not really a videogamer [who'll be crowned]. It's a model"

Ubisofts Morgan Romine, verantwoordelijk voor de marketing van de Fragdolls, verklaart dat het belangrijk is om te blijven vechten tegen het vooroordeel dat de Fragdolls niks meer dan veredelde boothbabes zijn:
"We're gamers first. We felt that this beauty contest was threatening that."De Fragdolls

De WSVG is niet blij met de actie van de twee gamingclans. Het bedrijf zei dit in een verklaring, na de bekendmaking van de 'alternatieve' miss-verkiezing die op hetzelfde moment wordt gehouden als de officiŽle WSVG wedstrijd:
"If this happens, and in order to be fair, the WSVG may feel compelled to run another Miss WSVG competition as well"

Kinderen stelen jonge eendjes

Icoon BinnenlandsBij een zorgboerderij in Wilnis hebben dinsdag twee meisjes, van 11 en 13 jaar, een aantal jonge eendjes gestolen. De meisjes werden al snel gevonden. Het kroost is ondertussen weer terug bij de boerderij.

Een getuige zag aan het begin van de avond dat de twee meisjes een schuur binnenliepen en niet lang daarna weer naar buiten kwamen. Nadat de meisjes weg waren bemerkte de man dat er enkele kuikens weg waren. De getuige meldde dit aan de beheerder van de zorgboerderij, die dit meteen aan de politie doorgaf. De beheerder ging vervolgens zelf op zoek naar het geboefte. Aan de hand van het signalement vond hij de meisjes bij een nabijgelegen camping. De man belde vervolgens de politie om door te geven waar ze de twee meisjes konden vinden.

De meisjes, afkomstig uit Mijdrecht, gaven toe dat ze de kuikens wilden "adopteren". De beestjes werden meegenomen naar de caravan van hun vriendinnetje. Diens moeder probeerden ze wijs te maken dat ze de eendjes hadden meegenomen omdat de moedereend doodgereden zou zijn. Daarop liet de moeder de diertjes door de dierenambulance ophalen. De meisjes bleken ook nog een cavia mee te hebben genomen. Eťn van de meisjes had de "buit" in hun caravan gezet. Er werd besloten dat de kosten van de dierenambulance voor rekening van de ouders van de meisjes zouden komen.
Eendekuiken
Eendenkuiken


Met dank aan Haviksvrouwe voor de submit.

Laptop Dell vliegt in brand bij conferentie

Een laptop van Dell is plotseling in brand gevlogen tijdens een conferentie in Japan, zo meldt de Britse website The Inquirer. Een lezer van de site stond vlakbij de laptop, model onbekend, toen deze in brand vloog en vervolgens vijf minuten zou zijn blijven branden en meerde keren zou zijn geŽxplodeerd.

"Voor de duidelijkheid, dit is een machine van Dell. Het is slechts een kwestie van tijd voor een dergelijk incident gebeurt in een vliegtuig", aldus de verontruste getuige van het gebeuren. De man zag nog wel kans enkele spectaculaire foto's van het voorval te maken.
Laptop in brand

Geen Top Of The Pops meer op BBC

Icoon TelevisieHet legendarische muziekprogramma Top Of The Pops, waarin popsterren hun hits ten gehore brengen, dan wel playbacken, zal na 42 jaar verdwijnen van de Britse buis. De BBC trekt de stekker eruit omdat het programma volgens de Britse publieke omroep niet meer zou kunnen opboksen tegen de 24-uurs muziekzenders zoals MTV. Op 30 juli zal de allerlaatste aflevering worden uitgezonden.

De aftrap van het programma vond plaats in 1964 in een kerk in Manchester. De Rolling Stones hadden de eer als eerste in het programma te mogen optreden. Zij brachten hun hit van dat moment ten gehore, het door Paul McCartney geschreven I Wanna Be Your Man.

Top Of The Pops groeide al snel uit tot ťťn van de best bekeken programma's op de Britse buis. Vooral in de jaren 1970 scoorde het programma goed: gemiddeld hield het wekelijks ruim vijftien miljoen Britten aan de buis gekluisterd. In 2002 waren er al tweeduizend afleveringen uitgezonden.

Door het succes van Top Of The Pops verschenen in het buitenland soortgelijke programma's. In Nederland kreeg het programma in 1970 een evenknie in het door de Avro uitgezonden en door Ad Visser gepresenteerde Toppop. Tegenwoordig zendt BNN een Nederlandse versie van Top Of The Pops uit.

Ook Queen trad ooit op voor de camera\'s van Top Of The Pops
Queen tijdens een optreden in Top Of The Pops

Met dank aan Cybart voor de submit.
Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
review
Blu-ray: Spider-Man: Far From Home
review
The Irishman
review
Een avond lang kippenvel bij The World of Hans Zimmer in de Ziggo Dome
©FOK.nl e.a.