Chopin sterspeler in muzikale RPG

Bert (peristilius)
Chopin, de wereldberoemde dode componist, krijgt zijn eigen RPG. De game krijgt de titel "Chopin no Yume", of in het Engels "Trusty Bell: Chopin's Dream". Het verhaal speelt zich, een beetje luguber, drie uur voor de dood van de grote componist af. Hij zou namelijk een fantasievolle droom gehad hebben over een land vol ongeneeslijke ziekten, maar ook magische krachten. Namco Bandai wil deze droom tot leven brengen op de Xbox 360.

In deze droomwereld ontmoet Chopin een meisje genaamd Polka, dat met haar moeder in het dorpje Tenuto woont en niet lang meer te leven heeft. Ze beschikt over magische krachten, maar deze krachten zorgen alleen voor veel problemen. Iedereen in haar dorp is bang voor haar, omdat ze bang zijn besmet te raken met wat het meisje ook heeft. Tenminste, bijna iedereen is bang voor haar, ze wordt geholpen door Allegretto, een jongeman die alles wil doen wat nodig is om Polka te helpen. Ook Beat zal een rol spelen in de game, maar over hem is verder nog niets bekend. Je zal vechten met een groep van drie personages, die de mogelijkheid hebben om aanvallen te combineren. Polka vecht met een paraplu, terwijl Allegretto vijanden met een zwaard te lijf gaat.

Het geluid zal in deze game natuurlijk een grote rol spelen, tri-Crescendo ontwikkelt het spel en heeft in het verleden het geluid van tri-Ace games als Radiata Stories, Star Ocean, Valkyrie Profile en Baiten Kaitos gedaan. De Russische pianist Stanislav Bunin is aangetrokken om stukken van Chopin in het spel te spelen.

Wanneer de game uitkomt in Japan is nog niet bekend, net zoals het niet bekend is of hij ooit in Europa zal verschijnen.