WK voetbal

Constantijn (FdBeer)
Vanmiddag valt de beslissing in groep E. Alle teams maken (theoretisch) nog kans om de achtste finales te halen. Italië en Tsjechië spelen tegen elkaar. In de andere wedstrijd speelt Ghana tegen de Verenigde Staten.

De wedstrijd tussen Italië en Tsjechië is ook meteen de wedstrijd tussen de teams met de beste keepers van de wereld. Petr Cech, de doelman van Tsjechië, die bij Chelsea speelt, werd onlangs door door de IFFHS uitgeroepen tot beste doelman van de wereld. Gianluigi Buffon van Italië won deze verkiezing in de twee voorgaande jaren (in 2003 en 2004) en had vorig jaar de pech dat hij een half jaar lang geblesseerd was.

Peter Cech behoort echt tot de wereldtop. Hij is een zeer complete doelman met fantastische reflexen. Bekijk hier maar eens de compilatie.

Afgezien van een uitstekende doelman, heeft het Tsjechische team ook een sterke verdediging en een goed middenveld. De aanval van de Tsjechen is op dit moment de enige onzekere factor: Jan Koller is geblesseerd, Lokvenc zit een schorsing uit en het is niet zeker of Milan Baros vanmiddag speelt.

Andere spelers in het team zullen de klus dan wellicht moeten gaan klaren, maar ze hebben wel het grote voordeel dat ze gisteravond Gianluigi Buffon al uitgebreid hebben kunnen analyseren en nu dus precies weten in welke hoek ze de bal er vanmiddag in moeten gaan knallen.