Situatie Groep E

De situatie in poule E ligt nog helemaal open na de duels Tsjechië – Ghana (0-2) en Italië – Verenigde Staten (1-1).

Poule E leek net als de groepen A en C al na twee speelronden in de beslissende plooi te kunnen worden gelegd. De resultaten van vanavond maken de situatie echter gecompliceerd. In ieder geval mag elk land nog hoop koesteren op een plaats bij de laatste zestien.

Italië staat er het beste voor en met een remise tegen de Tsjechen is de Squadra bij elk scenario door. Zelfs een nederlaag hoeft de equipe van Marcello Lippi niet te deren, indien Ghana niet wint van de Verenigde Staten. Dan moet er worden gekeken naar de doelsaldi. Italië staat er momenteel redelijk op met plus twee.

Tsjechië en Ghana móeten winnen om alles in eigen hand te houden. Wanneer beide ploegen gelijkspelen geeft het doelsaldo de doorslag. Momenteel kunnen de Tsjechen buigen op een iets beter doelgemiddelde. Bij een nederlaag weten Tsjechië en Ghana in ieder geval dat ze gezien zijn.

De VS hebben de simpelste opdracht: winnen. Het liefst met zoveel mogelijk treffers verschil, al lijkt het doelsaldo voor hen geen rol meer te spelen, na de 0-3 tegen Tsjechië. Wanneer Arena’s mannen Ghana verslaan, passeren ze zeker Ghana. Vervolgens moet de ploeg hopen op een zege van Italië tegen Tsjechië.


Stand groep E:

#AP+-
1.Italië2431
2.Tsjechië2332
3.Ghana2322
4.Verenigde Staten2114
Submitter:  Bron: FOK!