Pekerman blij met breedte selectie

De Argentijnse bondscoach José Pekerman zag een redelijke 0-0 wedstrijd tegen Nederland. Met name over de breedte van zijn selectie is de keuzeheer in zijn nopjes.

”Nederland is een sterk team en spelers als Milito, Coloccini, Cufre en Cruz hadden weinig problemen, terwijl ze hun debuut maakten op dit WK. Ze deden wat ze moesten doen. Ik denk dat alle spelers in de selectie klaar zijn om op elk moment te spelen”, constateerde Pekerman. Volgens Pekerman wilde zijn ploeg graag winnen: ”We hadden de motivatie om te winnen, maar konden tegelijkertijd niet veel risico’s nemen.”

Spits Carlos Tevez, gekozen tot man of the match, toonde zich ontevreden: ”We speelden niet het voetbal dat we wilden spelen, maar dat kwam omdat er een sterk team tegenover ons stond. We ontbeerden een beetje de stootkracht, het positiespel was daarentegen in orde.” Gelegenheidsaanvoerder Roberto Ayala vond dat Argentiniė de klus goed klaarde: ”Het doel is bereikt. Dit team groeit elke wedstrijd.”

Pekerman beseft dat hem een lastige horde wacht in de vorm van Mexico: ”Net als de andere teams die we tegenkwamen is Mexico sterk. Het enige verschil is dat we Mexico goed kennen, doordat we ze vaak hebben ontmoet. We weten bijvoorbeeld hoe de coach denkt en hoe de spelers opereren. Maar je kunt nooit zeggen op welke manier een wedstrijd zal verlopen.”