WK 2006: Uitslagen Groep E

Icoon WK 2006ItaliŰ en Ghana hebben zich geplaatst voor de achtste finales op het WK Voetbal in Duitsland. ItaliŰ deed dit middels een 2-0 zege op TsjechiŰ, Ghana versloeg de Verenigde Staten met 2-1. De eerste grote verrassing van dit WK, de uitschakeling van TsjechiŰ, is hiermee een feit.

ItaliŰ kwam in de wedstrijd in Hamburg in de 26e minuut op voorsprong via een kopbal van Materazzi, die de eerder in de wedstrijd geblesseerd geraakte Nesta had vervangen. TsjechiŰ kreeg in het verloop van de wedstrijd enkele kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Toen Polßk vlak voor rust twee keer geel en dus rood kreeg, werd het een zeer zware klus voor de Tsjechen. Enkele minuten voor tijd schoot de eveneens ingevallen Inzaghi alle Tsjechische dromen aan diggelen: 2-0. Een uitgebreid verslag van de wedstrijd lees je op de WK-site van FOK!.

Deze uitslag betekende dat Ghana en de Verenigde Staten, die op hetzelfde moment aan hun treffen begonnen waren, streden om de tweede plaats. Ghana had hiervoor aan een gelijkspel voldoende, de VS moesten absoluut winnen. Ghana kwam in de 22e minuut op voorsprong via Dramani, maar zag de VS vlak voor rust terugkomen door een goal van Dempsey. Scheidsrechter Merk blunderde nog vlakker voor rust echter opzichtig en gaf Ghana een onverdiende penalty. Appiah liet dit buitenkansje vervolgens niet liggen en schoot onberispelijk binnen: 2-1. Ook van van Ghana - Verenigde Staten vind je een uitgebreid verslag op de WK-site van FOK!.

Deze uitslagen betekenen dat ItaliŰ groepswinnaar is geworden in groep E. Ghana, dat debuteert op het WK, eindigde als tweede en treft de winnaar van groep F, hoogstwaarschijnlijk BraziliŰ. Italie zal het in de achtste finales moeten opnemen tegen de nummer twee van groep F.

Eindstand groep E:
1.ItaliŰ * 3-7 (5-1)
2.Ghana * 3-6 (4-3)
3.TsjechiŰ 3-3 (3-4)
4.Verenigde Staten 3-1 (2-6)

* = door naar achtste finales.

Programma vanavond, groep F:
21.00 uur: KroatiŰ - AustraliŰ
21.00 uur: Japan - BraziliŰ