Duitsers teleurgesteld na Nederland - Argentinië

Pieter (Falco)
Na afloop van Nederland - Argentinië werden beide elftallen getrakteerd door een Duits fluitconcert. De Duitsers hadden zich veel meer voorgesteld van deze wedstrijd.

Vooraf werd veel verwacht van deze confrontatie: mooi aanvallend voetbal met veel doelpunten. Na 90 minuten voetbal waren veel Duitsers toch redelijk teleurgesteld, omdat het bij een doelpuntloos gelijkspel was gebleven. Mainz 05-trainer Klopp, werkzaam als analist bij de ZDF, zei het volgende: "Het was niets bijzonders. Geen duels, geen kansen. Het is alsof je met Kerstmis vol verwachting naar je sok loopt en merkt dat er scheissdreck in zit en niet het kado waarop je hoopte."

Ook de Duitse pers is fel qua kritiek. De Frankfurter Allgemeine Zeitung meldde dat 'Nederland te weinig had gedaan om Portugal in de volgende ronde te ontlopen'. Bild vond de kus die Diego Maradona aan prinses Maxima gaf, het enige positieve dat gisteravond plaats vond. "Zo goed ging het er op het veld niet aan toe. Te veel geschuif met de bal en te weinig hoogtepunten."