Politie Amsterdam verlaagt eis sollicitatie

PolitieDe Amsterdamse politie gaat de lat lager leggen voor sollicitanten. Het hoofdstedelijke korps heeft dusdanige problemen met het vinden van personeel, dat men tot deze koerswijziging heeft besloten. De politie in Amsterdam heeft zich dit jaar ten doel gesteld om 588 nieuwe medewerkers te werven. Daarbij is het streven om evenzoveel mannen, vrouwen als allochtonen binnen te halen.

Kandidaten die niet over voldoende taalvaardigheid beschikken, krijgen toch een kans. Hetzelfde geldt voor sollicitanten met een te slechte conditie. Ze worden drie tot zes maanden naar een bijspijkerklas gestuurd waar ze Nederlandse les en/of sportlessen moeten volgen. Als blijkt dat ze dan alsnog aan de eisen voldoen, worden ze toegelaten tot de eigenlijke opleiding tot politieagent.

Allochtonen
Het vinden van voldoende allochtone-kandidaten is sowieso al een probleem omdat ze 'moeilijk' zijn te bereiken. Daarom wordt er op populaire radiostations onder deze doelgroepen, zoals FunX, geadverteerd. Bovendien worden er op internetsites, die veel bezocht worden door onder andere Marokkaanse, Surinaamse, Antilliaanse en Turkse jongeren, banners geplaatst. Ook worden wervingsteams ingezet die scholen bezoeken. Dat laatste blijkt al succesvol te werken. Verder gaat men werven bij vluchtelingencentra.

Ondanks alles staan mensen nog niet massaal te springen om een baan bij de Amsterdamse politie. Daarom maakte het korps eerder al bekend dat het de opleidingseis van havo naar vmbo wil verlagen.


Politiebanner op het forum van Turksnl.net