Untold Legends: Brotherhood of the Blade


Untold Legends: Brotherhood of the Blade is al een tijdje verkrijgbaar, maar begint nu langzaam maar zeker goedkoper te worden. Het vervolg komt over een paar weken, dus wordt het hoog tijd om te kijken wat Untold Legends biedt voor de PSP.

Untold Legends is een ouderwetse hack-and-slash RPG game in de trant van Diablo. Je begint door je character samen te stellen. Je kunt hieruit kiezen tussen een magiër, druïde, ridder of berserker. Bij de eerste twee gaat het vanzelfsprekend om toverspreuken en bijbehorende eigenschappen. De laatste twee bieden het echte fanatieke hakwerk.

Je character tiptop in orde? Tijd om de wereld van Untold Legends een bezoekje te brengen. Na een vrij lange laadtijd kom je in de stad Aven terecht, wat de laatste strohalm van goede hoop tegen al het kwaad van buitenaf moet voorstellen. De mensen in Aven worden belaagd door enge spinnen en aangezien jij de huidge beschermer bent is aan jou de nobele taak om die spinnen te vernietigen.

Het gehele spel wordt afgebeeld in isometrisch perspectief. Dat betekent dat je van schuin bovenaf in 3D naar je eigen poppetje en de omgeving kijkt. Helaas betekent het voor Untold Legends ook dat alles recht en hoekig is opgebouwd en je niet erg ver kunt kijken. De camera lijkt zich vooral te concentreren wat er in de directe nabijheid van je character afspeelt. Dit maakt de bezochte dungeons erg onoverzichtelijk, maar gelukkig is er rechtsboven een klein kaartje afgebeeld.

Eén van de dingen waar Untold Legends zich mee promoot zijn de willekeurige opgebouwde dungeons. De achterkant van de hoes belooft random levels zodat je bij elk bezoek aan een dungeon een unieke ervaring krijgt. In de praktijk werkt dit niet geweldig, want de kaart lijkt zich steeds op dezelfde manier op te bouwen, al veranderdt de richting wel eens.

Verder kan het inladen van de dungeon erg lang duren. Ook worden de vijanden willekeurig in een dungeon geplaatst waardoor je in de ene kamer helemaal geen enge beestjes tegenkomt terwijl er in de kamer er naast opeens een stuk of tien rondlopen. Erg frustrerend af en toe in combinatie met de vrij korte kijkafstand.

Je kunt jezelf verdedigen door middel van de R1-knop en de joystick. Dat werkt niet altijd even gemakkelijk, omdat je snel de richting moet aangeven waar je wilt verdedigen. Het aanvallen zit wel prima in elkaar. Er is genoeg variatie in de wapens die zich onderscheiden in lange afstand of korte afstand aanvallen. Zo heb je kruisbogen, shuriken (ninja-sterren), zwaarden, knotsen, lansen en nog veel meer eng wapentuig. Een leuke toevoeging is dat je her en der verschillende juwelen kan vinden/kopen waar je de meeste wapens mee kan voorzien van één enkele toevoeging. Denk hierbij aan electriciteit, vergif, vuur of ijs.

Je kunt verschillende speciale eigenschappen opbouwen tijdens het levellen en de meeste monsters zijn redelijk makkelijk te verslaan zolang ze maar niet met zijn allen tegelijk op je af komen stormen. Af en toe kom je een soort van boss-monster tegen met een langere health-bar waar je dan wat extra lang op moet gaan inhakken. Meestal laat deze dan een speciaal wapen liggen of kun je dan iemand bevrijden.