Berger: "Renaultmotor naar Red Bull"

Gerhard Berger, teameigenaar van Scuderia Toro Rosso, weet te melden dat er, zo goed als zeker, Renault-motoren in de Red Bull Racings zitten volgend jaar. Tevens zou Heikki Kovalainen, nu nog testcoureur bij Renault, dan een stoeltje bij de Oostenrijkers krijgen.

"De Renault-motoren zijn de meest betrouwbare en de meest consistente van dit seizoen. Red Bull Racing heeft dit jaar vooral op dit terrein een achterstand opgelopen", aldus Berger tegenover F1Racing.nl. "De Renault-motor zou veel goedkoper en sterker zijn dan die van Ferrari." Red Bull heeft voor 2007 nog een contract voor Ferrari-motoren, mogelijk dat Toro Rosso dat contract overneemt.

Flavio Briatore, Teambaas van Renault, zei eerder al dat men een tweede team zocht. "We zouden graag een tweede team van motoren voorzien. Onze fabriek in Viry heeft hier voldoende capaciteit voor. Als straks de ontwikkeling van de motoren wordt stilgelegd, dan is het leveren van motoren aan een tweede team de weg die we moeten inslaan. Dat zou de kosten namelijk voor een groot deel compenseren. We zijn bereid om met iedereen om de tafel te gaan. De motoren willen we tegen een redelijke prijs beschikbaar stellen", aldus Briatore.

Berger lichtte tot slot even toe waarom Heiki Kovalainen bij zijn voormalig GP2-baas Christian Horner gestald word. "Red Bull heeft altijd interesse in getalenteerde coureurs. Heikki heeft absoluut zeer veel talent.Als Klien aan het einde van het seizoen voor Coulthard staat, dan zijn de dagen van de Schot geteld. David wordt bovendien ook een dagje ouder."