Owen voelt zich schuldig over blessure

Roderik (Hammer20)
In het WK-duel tegen Zweden afgelopen dinsdag moest Michael Owen het veld verlaten nadat hij een blessure opliep. Op de scans, die woensdag gemaakt zijn in Keulen, blijkt de Engelsman een zware knieblessure te hebben. De spits zegt zich schuldig te voelen tegenover zijn club Newcastle United waar de spits nog maar elf wedstrijden aan spelen toe kwam.

Uit de scans van woensdag is gebleken dat Owen tot begin volgend jaar uit de roulatie zal zijn. Het gerucht gaat dat de Engelse spits het hele seizoen 2006/2007 op de bank zal uitzitten. Newcastle United is niet blij met de huidige situatie. In augustus vorig jaar kocht de Engelse club voor 17 miljoen pond de Engelse spits van Real Madrid, maar in die periode heeft Owen maar elf keer kunnen uitkomen voor de club. In december van het vorig jaar moest Newcastle United het tweede deel van de competitie ook al stellen zonder de spits nadat hij last kreeg van een voetblessure.

"Ik voel me schuldig als ik denk aan de mensen van Newcastle United en aan alle fans die mij hebben zien spelen tijdens deze elf wedstrijden", aldus Owen. Ondanks zijn blessure hoopt hij wel op 9 juli aanwezig te zijn in Duitsland wanneer volgens hem Engeland de wereldbeker in ontvangst zal nemen.